Seglaregatan 35

Bilder

  • Såld!
  • Välkommen till denna etta med fantastisk utsikt över Majorna och vattnet!
  • Njut av solen på loftgången
  • Rymligt rum med plats för både stor säng och soffa
  • En utsikt att drömma om
  • Stora fönsterpartier där ni kan njuta av den fina utsikten

Seglaregatan 35 , Majorna , Göteborg

Högt upp i huset, med fantastisk utsikt över solnedgångarna vid hamninloppet, finner ni denna genomgångsetta. Det är en ljus lägenhet utan insyn i hjärtat av Majorna. Nu har ni chansen att förvärva en etta i en populär HSB förening som är lågt belånad. Här bor ni i ett läge som har nära till allt vad Majorna har att erbjuda, ett bekvämt avstånd till Slottsskogen och bara en 10 minuters spårvagnsresa ifrån stadens puls. Varmt välkomna att anmäla er till visningen!

37,3 kvm, 1 rok

Månadsavgift:
2 326 kr inkl värme, VA och kabel-TV (basutbud)
Typ:
Lägenhet
Boarea:
37,3 kvm
Våning:
6, hiss finns
Lägenhetsnummer:
128
Byggår:
1974
Driftskostnad:
408 kr/månad

Mer information

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

1 rum

Boarea

37,3 kvm

Rumsbeskrivning
Hall

När ni kliver in genom dörren på sjätte våningen möts ni av en hall med goda förvaringsmöjligheter i form av en garderobsvägg. Här finns även plats för avhängning samt mindre möblemang. På golvet ligger det träparkett och väggarna är vita.

Vardagsrum/sovrum

Det ni slås av först är den fantastiska utsikten från 6:e våningen på Seglaregatan 35. Genom det stora fönsterpartiet bjuder rummet på vyer över hamninloppet, Älvsborgsbron och Eriksbergskranen. På golvet ligger det träparkett och väggarna är vita. Det finns gott om plats för dubbelsäng, soffa och tv-möbel.

Kök

I köket finns plats för bord och två stolar. Köket är utrustat med spis, dubbel diskho, fläkt, kyl och frys. Det finns förvaring både över och under diskbänken samt ett rymligt städskåp.

Badrum

Badrummet är i bra storlek med blå klinker under fötterna och halvkaklade, ljusa väggar. Här inne finns det ett badkar, WC, handfat samt badrumsskåp med spegel.

Lägenhet

Upplåtelseform

Bostadsrätt

Våning

6 av 7, hiss finns

Avgift

2 326 kr inkl värme, VA och kabel-TV (basutbud)

Driftskostnad

4 900 kr/år

Driftskostnad, varav

El: 3 000 kr
Försäkring: 1 900 kr
Beräknat antal personer: 1

Andel i föreningen

0,1472%

Andel av årsavgiften

0,14719%

Tillträde

Enligt överenskommelse

Byggnad

Byggnadstyp

Flerbostadshus

Byggnadsår

1974

Uppvärmning

Fjärrvärme

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 17 november 2009
Energiklass: D
Energiprestanda: 153 kWh/m² (Atemp) och år

Fastighetsbeteckning

Majorna 146:30

Övrigt

Till lägenheten hör ett förråd.

Gemensamhetsanläggningarna i föreningen är följande: Grillplatser, bastu, motions/styrketräningsrum, gästlägenheter samt snickerirum.

får nya första aug, vill 7e aug

Förening

Namn

HSB Brf Seglaren

Om föreningen

Allmänt om föreningen:
Föreningen upplåter 415 lägenheter med bostadsrätt 5 lokaler med hyresrätt. Totalytan uppgår till 33 466 varav 26 566 kvm utgör lägenhetsyta och 6900 kvm utgör lokalyta. Föreningen äger byggnaderna på adresserna Seglaregatan 4, 10, 16-28, 35, 17-23. Lägenhetsfördelningen ser ut enligt följande:
- 78 st 1 rum & kök
- 213 st 2 rum & kök
- 82 st 3 rum & kök
- 42 st 4 rum & kök

Genomfört underhåll:
-2010 Renovering av garage under nr 17-19, samma år genomfördes en OVK.
-2011 Renovering av garage (nr 4-10).
-2011/12 Byte av takpapp på nr 4 och 35.
-2012/13 Utbyte av köksfläktar och fläktaggregat på tak. Även byte av styrsytemet för värme och ventilation, pumpar ventiler mm i undercentraler.
-2012/13 Hissrenovering/uppgradering

Planerat underhåll:
Föreningens underhållsplan upprättades 2012 och sträcker sig fram till 2041.
Fönster och balkongdörrar byts ut efter hand, prioritering sker efter utförd besiktning.

Ekonomi: Husen färdigställdes 1974 vilket innebär att de nu är ca 40 år gamla. De har därför upprättat en långtidsbudget som sträcker sig fram till 2024 för att planerat underhåll ska kunna mötas utan oväntade kostnader. Belåningen är mycket låg, 1 907 kr/kvm (årsred. 2015/16).

Gemensamhetsutrymmen:
Bastu, gym, festlokal och övernattningslägenhet finns i uppgång nr. 10 på Seglaregatan. Festlokalen rymmer ca. 50 personer och bokas via fastighetsexpeditionen. I uppgång 35 finns ett hobbyrum med diverse verktyg.

Övrigt:
Biltvättsplats finns i garaget mellan Seglaregatan 4 & 10. Cykelrum finns i varje huskropp. MC-parkering finns i hus 10.

Organisationsform

Andelsrätt

Om området

Majorna

Det som en gång var en arbetarstadsdel i stadens västra utkant är idag ett mycket attraktivt läge. I Majorna möter du en levande stadsdel med varm atmosfär och ett rikt kultur- och caféliv.
I det kuperade Majorna vimlar de små butikerna, caféerna och restaurangerna högt och lågt i charmiga gamla kvarter. De många landshövdingehusen i milda pasteller är typiska för området. De kännetecknas framförallt av sina tre våningar varav den understa är av sten och de två övre i trä. De blev moderna i mitten på 1800-talet och byggdes fram till 1940-talet. På 1970-talet ville många riva den gamla arbetarstadsdelen Majorna och bygga nytt. Efter stora protester enades man om renovering istället för rivning.
Runt Stigbergstorget finns många av Majornas klassiska pärlor. För musikälskaren finns Bengans, Nordens största skivbutik med livespelningar och populärt caféhäng. Alldeles bredvid hittar du Sjöfartsmuséet med utställningar och aktiviter för hela familjen. Rakt över gatan i sydlig riktning ligger Gathenhielmska kulturreservatet med små trähus med anor ända från 1700-talet. Strax intill hägrar Söderlingska Trädgården som bjuder in till picknick och lek för både vuxna och barn. Här finns också Café Zenit med sin soliga uteservering som sommartid är en magnet för alla fikasugna. Ett skutt västerut tar dig till Musikens hus med kulturscen och café Hängmattan med bar och välbesökt lunchrestaurang.
I sydost gränsar Majorna till Slottsskogen, Göteborgarnas främsta rekreationsområde med vackra park- och skogsområden. Älvinloppet med sina promenadstråk och uteserveringar runt Klippan och konsthallen Röda Sten ligger inte heller långt bort.
I Majorna har du närhet till vårdcentraler, förskolor och mataffärer. Vid Stigbergstorget ligger Lidl och följer du Karl Johansgatan en bit västerut hittar du både ICA Supermarket och Hemköp.
Att ta dig till Göteborgs centrum gör du enkelt med spårvagn 9, 11, 3 och buss 90. Vill du ut till havet hoppar du på 11ans spårvagn i västlig riktning mot Långedrag där det även finns båttrafik vidare ut till öarna.

Karta

Hör av dig till för mer information!

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad

SEB erbjuder bolån. Och mer.

Period Aktuell ränta Din ränta
3 mån 2,25 % 1,75 %
3 år 1,95 % 1,65 %
Ansök om lånelöfte