Friggagatan 13A

Bilder

  • Såld!
  • Luftigt och stort vardagsrum
  • Hall med god förvaring i två dubbelgarderober
  • Sovrummet
  • Praktiskt badrum i diskreta färger

Friggagatan 13A , Stampen / Innerstaden , Göteborg

I en av Stampens äldsta fastigheter från tidigt 1900-tal finner du denna charmiga tvåochenhalva. Klassiska drag från det tidiga byggåret speglar av sig i form av generös takhöjd, djupa fönsternischer och spännande vinklar. Lägenheten är i bra skick och man slås direkt av rymden i det stora vardagsrummet som har en öppen planlösning mot köket. Det finns mycket karaktär i denna bostad som är belägen med närhet till matbutik, restauranger, kommunikationer och stadspuls. Stabil och välskött brf. Välkommen på visning!

67 kvm, 2,5 rok

Månadsavgift:
3 705 kr inkl värme, VA och kabel-TV
Typ:
Lägenhet
Boarea:
67 kvm
Våning:
4, hiss finns
Byggår:
1905-1907
Driftskostnad:
375 kr/månad

Mer information

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

2,5 rum

Boarea

67 kvm

Rumsbeskrivning
Friggagatan 13A

En vacker fasad på omtyckta Friggagatan välkomnar dig till denna byggnad som uppfördes under tidigt 1900-tal. Du kliver in i ett klassiskt gammalt trapphus och tar den charmiga hissen (nyligen renoverad) upp till våning 4. Här möts du av en bostad som erbjuder ett stort och luftigt vardagsrum med halvöppen social planlösning mot köket. Extra karaktär åt lägenheten ges i form av det extra lilla rummet som har en rund form av ett gammalt trapphus. Detta rum passar perfekt som lyxig walkincloset, matrum eller mindre barnrum. Den generösa takhöjden och de djupa fönsternischerna återspeglar charmen från det tidiga byggåret. De 67 kvadratmetrarna disponeras enligt följande:

Hall

I hallen finns självklar plats för hatthylla och skoställ direkt till höger. Vidare är hallen utrustad med två dubbelgarderober för goda förvaringsmöjligheter. Väggarna är vita och under fötterna ligger praktisk grå klinkers. Infällda spotlights i taket.

Vardagsrum

Från hallen nås vardagsrummet och man slås direkt av den generösa storleken på rummet. Det tidiga byggåret gör sig påmint i form av djupa fönsternischer och högt i tak. Här finns gott om plats för en stor soffgrupp, matsalsgrupp och ytterligare möbler. Öppenheten mot köket bidrar till en riktigt social planlösning. Från vardagsrummet nås lägenhetens balkong som är av mindre storlek.

Sovrum

Sovrum i lagom storlek för att få plats med dubbelsäng med tillhörande sängbord och eventuellt någon förvaringsmöbel eller liknande. Vita väggar och djupa fönsternischer. Lugnt och tyst läge.

Kök

Praktiskt och fräscht kök med gott om skåp, lådor och bänkyta. Den maskinella utrustningen består av spishäll, fläkt, ugn, mikrovågsugn, diskmaskin, kyl och frys. Mindre matbord får plats.

Litet rum (gamla trapphuset)

Via pardörrar från köket nås ett litet rum som är runt i sin utformning då det förr i tiden låg ett trapphus här. Detta utrymme kan användas till allt från drömgarderob eller matrum till ett unikt litet barnrum. Låt fantasin flöda!

Badrum

Badrummet nås från hallen. Vitt kakel på väggarna och plastmatta på golvet. Utrustningen består av wc, handfat med kommod, duschhörna och spegelskåp.

Lägenhet

Upplåtelseform

Bostadsrätt

Våning

4 av 5, hiss finns

Avgift

3 705 kr inkl värme, VA och kabel-TV

Driftskostnad

4 500 kr/år

Driftskostnad, varav

El: 3 000 kr
Försäkring: 1 500 kr
Beräknat antal personer: 1

Andel i föreningen

1,141%

Reparationsfond

0 kr

Tillträde

enl överenskommelse

Byggnad

Byggnadstyp

Flerbostadshus

Byggnadsår

1905-1907

Uppvärmning

Fjärrvärme

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 31 mars 2009
Energiklass: -
Energiprestanda: 130 kWh/m² (Atemp) och år

Fastighetsbeteckning

Stampen 13:32

Övrigt

Förråd
Till lägenheten hör ett vindsförråd som är beläget i trappuppgången Friggagatan 13C (säljarens information). Dessutom finns cykelförråd på gården.

TV-/Internetanslutning
TV: Kabel-tv via ComHem, basutbudet ingår i avgiften. Internettjänster kan köpas till via ComHem eller Bredbandsbolaget.

Tvättstuga
På gården finns två stycken tvättstugor utrustade med vardera två tvättmaskiner, torktumlare, mangel samt torkrum.

Parkering
För dig som är folkbokförd tillämpas boendeparkering i området, kod "M". För mer information gå in på www.goteborg.se. Dessutom finns flera parkeringshus i närområdet.

Förening

Namn

Friggaboden

Om föreningen

BRF Friggaboden bildades 2004 och äger fastigheten Stampen 13:32-35. De fyra fastigheterna är bebyggda 1905-1907 och är bland områdets äldsta. Föreningen består av 78 lägenheter samt 9 lokaler. Samtliga bostadshyresrätter och lokalhyresrätter är uthyrda. Föreningen har även två tvättstugor med torkrum, föreningslokal, barvagnsförråd, cykelförråd samt två stycken innergårdar. Föreningen är belägen på adresserna Alströmergatan 3A-3B samt Friggagatan 13-15.

Lägenhetsfördelningen ser ut enligt följande:
14 st 1 rum och kök
37 st 2 rum och kök
25 st 3 rum och kök
2 st 5 rum och kök

Organisationsform

Andelsrätt

Antal lägenheter

78

Antal hyresrätter

5

Antal lokaler i föreningen

9

TV och Bredband

Kabel-TV via ComHem (grundutbudet) ingår i avgiften. Internettjänster kan köpas till via ComHem eller Bredbandsbolaget.

Parkering

Adressen är berättigad till boendeparkering inom område "M", läs mer och ansök på www.goteborg.se/boendeparkering.

Renoveringar

Under mitten av 80-talet genomgick fastigheterna en totalrenovering och ombyggnation. Fasad och tak renoverades samt att ett antal lägenheter inreddes på vinden. Stambyte utfördes 1983-1985. 2009 utfördes spolning av stammarna. 2015-2016 gjordes en OVK-besiktning. Senaste året har brandsyn och genomgång av utrymmesvägar utförts samt att hissar har renoverats.

Ekonomi

Föreningen har dolda tillgångar i form av 5 st hyresrätter. De har goda lokalintäkter tack vare de 9 uthyrda lokalerna.

Äkta/oäkta

Föreningen är en äkta bostadsrättsförening

Överlåtelseavgift

1163 kr

Pantsättningsavgift

465 kr

Övrigt

Gemensamma utrymmen:
På föreningens fastigheter finns två stycken innergårdar; Friggagården och Alströmergården. På Friggagården finns grillplats, cykelförråd och barnvagnsrum. Från denna gård nås också föreningens två tvättstugor, vardera utrustad med två tvättmaskiner, en torktumlare, ett torkrum samt en mangel. På Alströmergården finns grillplats och cykelförråd. Från denna gård nås också föreningens övernattningslägenhet.

Om området

Stampen / Innerstaden

Ett stenkast öster om centralstationen ligger anrika Stampen. Längs stadsdelen rinner Fattighusån som precis utanför Ullevi Stadion möter Mölndalsån.
I början av 1700-talet började Stampen befolkas av arbetare och hantverkare när mindre industrier byggdes upp. En av dem var en klädesstamp som anses ha gett stadsdelen Stampen sitt namn. Klädesstampens byggnad blev så småningom Fattighuset som står kvar än idag. I området fanns många andra sociala inrättningar såsom tukthus för kvinnliga fångar och en friskola för fattiga. Prosten Johan Willin som inrättade skolan 1767 har idag har en gata uppkallad efter sig i området. Med sina predikningar lockade han stadens societet att beblanda sig med fattighjonen i Fattighuskyrkan, nuvarande Mariakyrkan.
I området blomstrade förr bränneri- och bryggeriverksamheter som hade bekväm tillgång till friskt vatten från Fattighusån. På Stampgatan syns än idag Prippska tomten där Johan Albrecht Pripp startade sitt bryggeri 1828. Först på 1970-talet flyttades den sista delen av delen av verksamheten.
Längs huvudgatorna Odinsgatan, Friggagatan och Stampgatan trängs gym, matbutiker, apotek, vårdcentral, pubar och ett stort antal restauranger med thai, indiskt, libanesiskt och japanskt på menyerna. Är du nyfiken på det brasilianska köket finns Brasa, ett av stadens mest välrenommerade matställen där kött från grillen skärs upp direkt vid bordet. För bowlingälskaren lockar Star Bowling med barhäng och restaurang.
Bara ett stenkast bort över Fattighusån tar Göteborgs stora evenemangsstråk vid med Ullevi, Filmstaden Bergakungen, Scandinavium och Svenska Mässan. En tio minuters promenad tar dig till Centralstationen och innerstaden. Annars är kollektivtrafikens linjeutbud stort och Svingelns hållplats är knutpunkt för bland annat spårvagn nr 1,3, 6 och 8.

Karta

Hör av dig till Julia Evegård för mer information!

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad

SEB erbjuder bolån. Och mer.

Period Aktuell ränta Din ränta
3 mån 2,25 % 1,75 %
3 år 1,95 % 1,65 %
Ansök om lånelöfte