Gibraltargatan 56

Bilder

  • Såld!
  • Härligt ljusinsläpp med dags/kvälls-sol
  • Härligt funkiskök med vackra detaljer
  • Stilrent
  • Vackert plankgolv går igenom hall och kök
  • Välkommen hem!

Gibraltargatan 56 , Johanneberg , Göteborg

Inflyttningsredo och välplanerad etta med nyrenoverat badrum. Här bor du på krypavstånd från Chalmers och en kort promenad tar dig in till Göteborgs rika nöjes- och restaurangutbud i city. Härlig balkong med utsikt över Chalmers. Välkommen på visning!

31 kvm, 1 rok

Månadsavgift:
2 023 kr inkl värme, VA och kabel-TV (basutbud)
Typ:
Lägenhet
Boarea:
31 kvm
Våning:
2, hiss finns
Byggår:
1940
Driftskostnad:
125 kr/månad

Mer information

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

1 rum

Boarea

31 kvm

Rumsbeskrivning

I denna natursköna stadsdel bor ni lugnt och avskilt med direkt närhet till det mesta som kan önskas och bekväma promenadavstånd till citypulsen med shopping och uteliv. Granne med Chalmers och inte långt ifrån Göteborgs Universitet.

Välkommen till en mycket välplanerad i populära Johanneberg. Vi tar hissen upp till våning två och välkomnas in i en hall med plats för jackavhängning och skor. Väggarna är vita vilket är genomgående i hela bostaden. På golvet ligger det ett charmigt plankgolv som löper vidare in i köket.

Köket når vi rakt fram ifrån hallen. Det är ett härligt funkiskök med gott om plats för kastruller och köksmaskiner. Köket är utrustat med spis, ugn, fläkt, diskho, kyl & frys. Med utsikt över Gibraltargatan och långt tills nästa granne är köket insynsskyddat och här finns det plats för ett mindre bord att dinera på. På golvet ligger samma härliga plankgolv som i hallen, alla väggar är vitmålade förutom en vägg där svarta mosaikplattor pryder väggen.

Lägenhetens badrum ger precis allt det ett badrum skall göra. Här finns det en dusch med glasväggar som går att fälla in och ut, en toalett, handfat och en handdusktork med plats under för ett skåp för de andra attiraljerna. Badrummet är helkaklat.

Det stora rummet är enkelt möblerat. Här ryms det både en säng men med goda ytor för sällskapet. Lägenhetens balkong nås från detta rum, balkongen sträcker sig ut över Gibraltargatan och ligger i bästa syd/väst-läge vilket innebär många härliga soltimmar med kaffekoppen eller varför inte ett glas vin under de där härliga sommarkvällarna? Inne i rummet finns det en praktisk garderob som är inbyggd från husets ursprung, här erbjuds praktisk förvaring. På golvet ligger det en vacker fiskbensparkett och väggarna går även här i vitt. Rummet ligger i samma läge som köket vilket även ger detta rum insynsskydd.

Hoppas vi ses på visningen!

Lägenhet

Upplåtelseform

Bostadsrätt

Våning

2 av 6, hiss finns

Avgift

2 023 kr inkl värme, VA och kabel-TV (basutbud)

Driftskostnad

1 500 kr/år

Driftskostnad, varav

El: 600 kr
Försäkring: 900 kr
Beräknat antal personer: 1

Andel i föreningen

2,63%

Andel av årsavgiften

2,66%

Tillträde

enl överenskommelse

Byggnad

Byggnadstyp

Flerbostadshus

Byggnadsår

1940

Uppvärmning

Fjärrvärme

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 25 november 2009
Energiprestanda: 126 kWh/m² (Atemp) och år

Fastighetsbeteckning

Johanneberg 47:16

Övrigt

Till lägenheten hör ett källarförråd.

Tvättstugan är belägen i källaren och är utrustad med två tvättmaskiner, torktumlare och torkskåp.

I området finns boendeparkering, besök www.goteborg.se för mer information.

Ansluten till kabelnät via ComHem. Bredband via ComHem

Ett stenkast bort hittar vi Fysiken, ett av Göteborgs största friskvårdscenter. Samt mossens grönområde och idrottsplats med bland annat tennisbanor och elljusspår.

Förening

Namn

BRF Gibraltargatan 56

Om föreningen

Brf Gibraltargatan 56 förvärvade fastigheten 2002 med totalt 23 bostäder varav alla är upplåtna med bostadsrätt och 3 lokaler med hyresrätt. Byggnaden stod klar 1940 och totalytan är 1 466kvm varav 1 354 kvm utgör bostadsyta och 112 kvm utgör lokalyta. Lägenhetsfödelningen ser ut enligt följande:

1 rok 10 st
3 rok 12 st
5 rok 1 st

Organisationsform

Bostadsförening

Antal lägenheter

23

Antal lokaler i föreningen

3

TV och Bredband

TV: Basutbud via ComHem ingår i månadsavgiften.
Bredband: Till självkostnad via ComHem

Parkering

Föreningen har inget garagde men adressen är berättigad till boendeparkering inom göteborgs stad. I området finns boendeparkering, besök www.goteborg.se för mer information.

Renoveringar

Fönster och balkongdörrar 2013 - 2015
Ny takbeläggning, ny hissmaskin och byggnation av två vindslägenheter 2012
Relining avloppsstammar ut mot gatan 2009
Ny porttelefon 2007
Relining vertikala avloppsstammar 2006

Ekonomi

Råvinden såldes år 2012 till entreprenörer. Vindsbyggnaionen har tillfört två st. bostadsrätter vilket har stärkt kassan samt ger ett bättre kassaflöde tack vare intäkter från avgifter på de nya bostadsrätterna. Inga planerade avgiftsförändringar i nuläget (2016-12-22).

Äkta/oäkta

Föreningen är en äkta bostadsrättsförening

Juridisk person

Föreningen tillåter inte juridisk person

Delat ägande

Ja

Äger föreningen marken?

Ja

Överlåtelseavgift

1108 kr

Pantsättningsavgift

443 kr

Om området

Johanneberg

I lugna och gröna Johanneberg bor du i centrala Göteborgs södra del. Härifrån har du Avenyn, Vasastaden och Södra vägen med nöjen, kultur och shopping inom bekvämt räckhåll.
Strax söder om Avenyn och Götaplatsen syns Nedre Johannebergs tegelbebyggelse i tjugotalsklassicistisk stil. Härifrån visar Viktor Rydbergsgatan vägen uppför branten till Övre Johanneberg. Häruppe hittar du Göteborgs första och mest utpräglade område i funktionalistisk stil med så kallade funkishus som blev moderna på 1930-talet. Många Johannebergsbor njuter av ljuset och den sköna utsikten över staden mot både norr och sydöst.
Johanneberg är en trivsam och populär stadsdel att bo i med härliga grönområden som Näckrosdammen, Carlanderska parken och Johannebergs kyrkopark. Du har bekväm närhet till mataffärer, apotek, vårdcentral och förskolor. Vid Mossens Idrottsplats med fotbollsplan och motionsslinga finns Fysiken, ett friskvårdscenter med toppmodern gymanläggning och ett generöst utbud av aktiviteter som klättring, vattenträning, bollsport, yoga och dans.
Vill du äta ute finns det i området en hel del kvarterskrogar, caféer och inte minst berömda restaurangen Thörnströms med vinkällare och workshops. På Quality Hotel Panorama på Eklandagatan slappnar du av med en afterwork-öl eller ett bad i utomhusjacuzzin. Lockar storstadspulsen tar du dig enkelt till fots eller med buss ned till Avenyn och Vasastaden.
Följer du Eklandagatan nedför berget österut hamnar du vid Korsvägen som är en stor knutpunkt för stadens bussar och spårvagnar. Här hittar du också några av Göteborgs stora attraktioner Svenska Mässan, Liseberg, Universeum och Världskulturmuseet.

Karta

Hör av dig till Fredrik Thulin för mer information!

Fredrik Thulin

Fredrik Thulin

Göteborg Centrum

Reg. Fastighetsmäklare Franchisetagare

Ansvarig mäklare

0707-32 84 42

031-389 80 94

fredrik.thulin@husmanhagberg.se

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad

SEB erbjuder bolån. Och mer.

Period Aktuell ränta Din ränta
3 mån 2,25 % 1,75 %
3 år 1,95 % 1,65 %
Ansök om lånelöfte