Kyrkogatan 42C

Bilder

  • Såld!
  • Välkommen!
  • Vardagsrum med stora fönster
  • Plats för flera möbelarangemang
  • Mysig läshörna
  • Egen tvättstuga

Kyrkogatan 42C , Inom Vallgraven , Göteborg

Välkommen till denna renoverade 2,5a, lugnt placerad mot gården men med ett kliv utanför föreningsporten står du mitt i stan. Närhet till allt är en underdrift. Med noga utvalda material, en omtyckt förening och eget tvättrum i lägenheten är detta en riktig pärla. Dessutom finns här ett extra litet "halvrum" som kan användas som kontor eller extra krypin för gäster. Ett vackert renoverat badrum, en walk-in-closet och vackra djupa fönster gör inte saken sämre! Hjärtligt välkommen på visning.

74 kvm, 2,5 rok

Månadsavgift:
3 786 kr inkl värme, VA och kabel-TV (basutbud)
Typ:
Lägenhet
Boarea:
74 kvm
Våning:
2
Lägenhetsnummer:
20
Byggår:
1929/1818
Driftskostnad:
495 kr/månad

Mer information

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

2,5 rum

Boarea

74 kvm

Rumsbeskrivning

Välkommen till denna vackert renoverade 2,5a (i föreningens register står denna lägenhet registrerad som etta). Lägenhetens dryga 74kvm är disponerade enligt följande:

Hall
Välkomnande hall med plats för avhängning. Man slås direkt av lägenhetens luftiga känsla och noga utvalda material.

Vardagsrum
Det stora vardagsrummet har gott om plats för soffgrupp. Här finns två stora fönsterpartier som ger ljusinsläpp från den lugna gården. Små rektangulära fönster mot sovrummet ger en mysig belysning. Golvet är valnötsimitation i en härlig färg och väggarna är ljust målade. Observera att de djupa fönstren går att använda som mysig läshörna.

Kök
Stilrent kök i moderna färger med en perfekt plats för matbordet. Här kan man med enkelhet sitta fyra personer. Köket har både inbyggd micro samt ugn. Arbetsytan är i massiv ek. Golvet i schackrutor ger en trivsam känsla. Här finns även en spishäll samt kyl/frys i rostfritt. Självklart finns här också diskmaskin för att underlätta i vardagen.

Tvättrum
Intill köket ligger lägenhetens privata tvättrum. Otroligt uppskattat för dig som vill ha det bekvämt. Med gott om förvaring och rikligt med arbetsyta är detta ett rum som verkligen varit uppskattat av de nuvarande ägarna.

Sovrum
Sovrummet har gott om plats för en rejäl dubbelsäng. I dag står där en 180-säng utan problem. Utöver detta finns goda förvaringsmöjligheter i form av garderobsväggen med stora skjutdörrar i glas. Golvet är träfärgat och väggarna ljusa. De roliga nischerna mot vardagsrummet ger ett perfekt ställe åt de gamla innebandypokalerna.

Badrum
Badrummet helrenoverades 2010 med många lyxiga materialval. Handfatskommod i ebenholts och en vacker vägghängd wc från Villeroy Boch.

Klädkammare
Till vänster från ingången finner ni en väl tilltagen klädkammare med mycket bra förvarlingslösningar, gott om plats för två personers kläder. På golvet möts fötterna av en härlig heltäckningsmatta.

Lägenhet

Upplåtelseform

Bostadsrätt

Våning

2 av 3, hiss finns ej

Avgift

3 786 kr inkl värme, VA och kabel-TV (basutbud)

Driftskostnad

5 940 kr/år

Driftskostnad, varav

El: 4 440 kr
Försäkring: 1 500 kr
Beräknat antal personer: 3

Andel i föreningen

5,25%

Andel av årsavgiften

5,25%

Tillträde

enligt ök

Byggnad

Byggnadstyp

Flerbostadshus

Byggnadsår

1929/1818

Uppvärmning

Fjärrvärme

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 9 juni 2009
Energiprestanda: 115 kWh/m² (Atemp) och år

Fastighetsbeteckning

Inom Vallgraven 19:19

Övriga byggnader

1865

Övrigt

I föreningen finns cykelförvaring samt gemensam tvättstuga. Till lägenheten hör ett källarförråd.
Boendeparkering finns att tillgå (område C). För prisinformation och områdets täckning gå in på www.goteborg.se

Förening

Namn

Brf Kyrkogatan i Göteborg

Om föreningen

Brf Kyrkogatan 42

Fastigheten Inom Vallgraven 19:19 förvärvades år 2003 och föreningen upplåter 23 lägenheter med bostadsrätt samt 2 lokaler med hyresrätt. Fastighetens bostadsyta är 1 138 kvm och lokalyta är 218 kvm. I de uthyrda lokalerna bedrivs frisörverksamhet. Byggnaden uppfördes år 1929.

Exempel på genomförda renoveringar:
Rörstambyte 1997
Elstambyte 1997
Nyinstalation hiss 1997
Omputsning av fasad 2007
Omläggning av tak 2007
Översyn av fönster 2007
Ommålning trapphus 2008
Utbyte av tvättmaskiner och reparation av tvättstuga 2009
Energideklaration 2009
Nytt portlåssystem 2010
Filmning av avloppsstammar 2013
Ny fjärrvärmecentral 2015

För närvarande är inga större underhållsinsatser planerade (kontrollerat 2016-08-11).

Gemensamhetsanläggningar:
Föreningen har en gemensam tvättstuga. Det finns cykelförvaring.

Ekonomi och förvaltning:
Föreningens ekonomiska förvaltning sköts av BoDin Ekonomi AB. Fastighetsförvaltning sköts av Esplanad Förvaltning AB. Boendeparkering finns att tillgå (område C). För prisinformation och områdets täckning gå in på www.goteborg.se

Föreningen har haft stabila avgifter i flera år och inga avgiftshöjningar är planerade (kontrollerat 2016-08-11).

Om området

Inom Vallgraven

Här befinner du dig i det ursprungliga Göteborg där staden en gång anlades på initiativ av Gustaf II Adolf. Inom Vallgraven syns många välbevarade exempel på olika tiders arkitektur, några av de äldsta är Ostindiska huset, Sahlgrenska huset, Tyska Kyrkan och Kronhuset.
Det är här i stadens kärna du hittar Göteborgs bästa shopping. I det stora affärscentrumet Nordstan med butiker, restauranger och events handlar du i hundratals affärer ända fram till åtta på vardagkvällarna. Korsar du Brunnsparken och stora hamnkanalen och fortsätter myllrande Fredsgatan fram passerar du Arkaden, NK, Kompassen och Kungsgatan som alla utgör ett mecka för den shoppingsugne.
Förutom sina historiska byggnader präglas den här stadsdelen av ett härligt sjudande restaurang- och caféliv. På Kungstorget hittar du Stora Saluhallen där göteborgarna handlat delikatesser sedan 1889. Härinne finns flera klassiska små pärlor till lunchställen att upptäcka. Bortom Domkyrkan ligger trendiga Magasinsgatan som med sina mysiga caféer och restauranger blivit ett populärt nöjesstråk.
Ett härligt område att strosa runt i är Lilla Bommen med småbåtshamnen, färjeläget och GöteborgsOperan med sin välbesökta sommarveranda vid vattnet. På andra sidan vallgraven lockar lummiga Trädgårdsföreningen. Som en av Europas bäst bevarade 1800-talsparker med palmhus, restauranger och kaféer har den blivit en populär plats att ta med familjen, kompisarna eller romantiska träffen för picknickar, promenader och konserter.
Inom Vallgraven har du närhet till Brunnsparken och Drottningtorget som är stadens viktigaste knutpunkter för buss- och spårvagnstrafiken. I området ligger också Centralstationen och Nils Ericssonterminalen. Från färjeläget vid Lilla Bommen tar du enkelt Älvsnabben över till Norra Älvstranden på Hisingen.

Karta

Hör av dig till eller Jonas Johansson för mer information!

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad

SEB erbjuder bolån. Och mer.

Period Aktuell ränta Din ränta
3 mån 2,25 % 1,75 %
3 år 1,95 % 1,65 %
Ansök om lånelöfte