MEDEAD474BBED174A5291C06A20E3616C55

På populära Abborrvägen ligger denna sjönära villa.

Boka visning
Klarlagt

Hässleholm - Sjörröd, Hässleholm

Abborrvägen 12

Fakta

Typ1-familjs friliggande villa
UpplåtelseformFriköpt
Antal rum3 rok
Boarea118 kvm
Biarea49 kvm
Tomtarea860 kvm
Byggår1914
Driftskostnad1,408 kr/månad

Utgångspris: SEK 1,995,000

Ansvarig mäklare

Extra kontaktperson

Visningar

21
September | Monday
Kl 15:30 - 16:00
Boka tid för visning via husmanhagberg.se

På populära Abborrvägen ligger denna sjönära villa. Tomtens höga läge ger sjöutsikt från båda bostadsplanen. Vända mot sjön finns två verandor med sjöutsikt och invändigt finns en välbevarad men äldre interiör med mestadels plastmattor och tapeter vad gäller ytskikt. Huset har en lättskött plåtfasad och ett plåttak som båda är från 80-talet. På den lummiga tomten finns kaprifol, rosor och rhododendron samt en dubbel carport med två förråd. Huset är förbesiktigat. Välkommen på visning!

Om området

Sjörröd är för många ett eftertraktat område att bo i. Här är bebyggelsen blandad eftersom området tidigare varit ett fritidshusområde. Villor av blandad arkitektur ligger på gatorna som de flesta har namn som för tanken till fiske. Vad som karaktäriserar Sjörröd är närheten till sjön och den vackra naturen med vandringsleder och strövområden som korsar bostadsområdet. Längs strandlinjen finns det gångslingor, grönytor och grillplatser som nyttjas av allmänheten.

Kommunikation

Lokalbussen trafikerar sträckan Sjörröd-Hässleholms C. Hållplatser finns längs Sjövägen. Sjörröd ligger på cykelavstånd från centrala Hässleholm.

Närservice

Skola och förskolor finns i det närbelägna området Garnisonen. I norra delarna av Sjörröd finns kiosk med snabbmatsrestaurang och liten uteservering.

Övrigt

Det brukar anordnas gemensamt valborgsmässofirande vid sjön. I Sjörröd finns utbyggt nät med fjärrvärme och fiber.
Info uppdaterad 16/4 2020.

Viktiga dokument & länkar

Abborrv12-ED
Abborrv12-rapp
Social Video
Drönarfilm
Klarlagt

Bilder

Planeringsverktyg

Planritningar

Viss avvikelse kan förekomma. Skala och mått kan avvika från verkligheten.

Fakta

Rumsbeskrivning
Beskrivning
Säljaren kommer att teckna en dolda-felförsäkring avseende bostadsbyggnaden på tillträdesdagen. Säljaren kommer i köpekontraktet friskriva sig från de eventuella fel och brister som kan finnas på fastigheten och som ej omfattas av dolda-felförsäkringen.

Här finns en äldre med relativt välbevarad interiör. Golven domineras av plastmattor och på de flesta väggar finns äldre tapet. Entréplan har 2-glas kopplade fönster och på ovanvåningen är det 3-glasfönster. Källarplan nås utifrån.
Antal rum
3 rum varav 1 sovrum
Boarea
118 kvm
Areakälla
taxeringsinformation
Biarea
49 kvm
Hall
Plastmatta på golvet och tapet på väggarna. Intill finns klädkammare med väggfast inredning, fönster, plastmatta på golvet och målade väggar.
Kök
Äldre köksinredning. Utrustning som finns på plats är spis/ugn, fläkt och frysskåp (köparen får själv undersöka maskinernas funktion om det är av betydelse för köpet)
Vardagsrum
Ljust rum med fönster i tre väderstreck. Här finns även utsikt mot Finjasjön som ligger ett stenkast nedanför. På golvet finns plastmatta och väggarna har tapet.
Inglasad veranda
Längs husets gavel löper en inglasad veranda med trätrall på golvet. Det är en härlig veranda med skjutbara glaspartier mot sjön och trappa som leder ner till gräsmattan.
Duschrum
Äldre ytskikt bestående av plastmattor på golv och väggar. Här finns dusch, wc, handfat och tvättmaskin (om tvättmaskinens funktion är av betydelse för köparen uppmanas köparen att undersöka maskinens funktion innan köpet). Duschrummet har en del väggfast inredning som kommer att lämnas kvar.
Sovrum - ovanvåning
Plastmatta på golvet och tapet på väggarna. Här finns dörr till klädkammare och lucka till vinden. Klädkammaren har väggfast inredning som lämnas kvar.
Wc - ovanvåning
Plastmatta på golvet och tapet på väggarna. Fönstret i snedtaket ger bra naturligt ljus. Här finns wc och handfat.
Allrum - ovanvåning
Trevligt allrum med utsikt mot Finjasjön. Här finns möjlighet att göra ytterligare separerat sovrum för den som önskar. På golvet finns plastmatta och tapet på väggarna.
Veranda - ovanvåning
Rymlig och ombonad verandra med sjöutsikt. På golvet finns trätrall.
Hall - källarplan
Betonggolv och målade betongväggar. Här finns en del inredning i form av hyllor och bänkar som lämnas kvar. Även varmvattenberedaren är placerad här, på golvet nedan finns golvbrunn. I detta rum finns även proppskåp.
Förråd - källarplan
Betonggolv och målade betongväggar. Här finns avloppsstammen som är av plast synlig.
Förråd - källarplan
Jordgolv och naturstensväggar. Här finns två fönster.
Byggnad
Byggnadstyp
1½-plansvilla med källare och krypgrund
Byggnadsår
1914
Byggnadsår kommentar
Ombyggt 1985
Uppvärmning
Direktverkande elradiatorer
Ventilation
Självdrag
Energideklaration
Utförd 6/22/2020
Energiklass
F
Energiprestanda
120 kWh/m² (Atemp) och år
Energiprestanda primärenergital
90 kWh/m² och år
Byggnadssätt
Grundläggning
Källare & krypgrund
Grundmur
Betong & natursten
Stomme
Trä
fasad
Plåt
Fönster
2- & 3-glas
Bjälklag
Trä
Tak
Plåt
Fastighetsbeteckning
Homman 3
Övrigt
Säljaren kommer att teckna en dolda-felförsäkring avseende bostadsbyggnaden på tillträdesdagen. Säljaren kommer i köpekontraktet friskriva sig från de eventuella fel och brister som kan finnas på fastigheten och som ej omfattas av dolda-felförsäkringen.
Övriga byggnader
Carport med två separata förråd. I ena förrådet finns plastmatta på golvet och målade väggar. Andra förrådet kan fungera som snickeri eller liknande. Här finns betonggolv och målade väggar. Båda förråden har elradiatorer.
Allmänt om fastigheten
Driftskostnad
SEK 16,900 / år
Driftskostnad, varav
VA
SEK 2,000
Uppvärmning
SEK 10,500
Renhållning
SEK 1,000
Försäkring
SEK 3,400
Kommentar
Huset har ej varit bebott vilket gör att driftskostnaderna är avvikande. Se energideklarationen för mer info gällande energi.
Tillkommande kostnad
Kommunal fastighetsavgift
SEK 6,682 / år
Övrigt
Taxeringsvärde
SEK 891,000
Byggnadsvärde
SEK 585,000
Taxeringskod
220
Summa pantbrev
SEK 125,000
Tomt
Areal
860 kvm
Tomttyp
Trädgårdstomt
Tomtbeskrivning
Lummig trädgårdstomt med gräsmatta och gamla växter såsom kaprifol, rhododendron och olika slags rosor.
Uteplats
Balkong på ovanvåningen samt inglasad veranda på entréplan.
Parkering
Dubbelcarport.
Planbestämmelser
Stadsplan Ändring Av Dp
Vatten/avlopp
Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp
Samfällighet, servitut etc.
Samfällighet: Hässleholm Hässleholm S:22, Samfällighet: Hässleholm Hässleholm S:24, Samfällighet: Hässleholm Hässleholm S:4, Samfällighet: Hässleholm Hässleholm S:5

Samfälligheterna S:4-S:5 är, enligt lantmäteriavdelningen på Hässleholms kommun (0451-26 89 01), gamla icke befintliga vägar i Sjörröd. S:24 är en aktiv väg till en fastighet norr om Sjörröd och denna samfällighet kommer att finnas kvar medan kommunen har en pågående förrättning för borttagande av övriga tidigare nämnda samfälligheterna. S:22 är ett vattenområde i Finjasjön.
För mer information om samfälligheterna ring Hässleholms kommun växel 0451-26 70 00.

Karta

Hässleholm - Sjörröd Hässleholm

Abborrvägen 12

Boendekalkyl

Bli kontaktad av mäklare

* Obligatoriska uppgifter

Andra har också tittat på

HusmanHagberg är en av landets ledande fastighetsmäklarkedjor med över 90 kontor och drygt 400 medarbetare i både Sverige och Spanien. Vi är privatägda och fristående från banker och försäkringsbolag. Många av våra medarbetare bor i området där de arbetar. Med ett äkta engagemang och en passion för sitt yrke vinner de kundernas hjärtan. Det är därför vi är fastighetsmäklaren med nöjdare kunder. Välkommen att bli nöjd du också!

Om HusmanHagberg