190

Vinslöv, Vinslöv

Åraslöv 1074


PRIS (utgångspris)1 995 000 kr

Fakta om bostaden

TYP

1-familjs friliggande villa

UPPLÅTELSEFORM

Friköpt

ANTAL RUM

4 rok

BOAREA

146 kvm

TOMTAREA

2 363 kvm

BYGGÅR

1750

DRIFTSKOSTNAD

916 kr/månad

PRIS

1 995 000 kr utgångspris

En plats att dröja sig kvar vid

Kommande försäljning. Vid intresse, hör av dig redan idag.

Längtar du efter att få den där " rätta känslan" för ditt nästa boende? Här i Åraslöv, strax utanför Vinslöv, finns stor potential att få uppleva den där speciella känslan. Ett naturskönt boende med en trädgård som tar dig igenom en otrolig artrikedom. Samma familj har sedan 60-talet haft en pågående skapandeprocess för att göra detta boende till en dröm både utvändigt och invändigt.

När du närmar dig platsen till fots går du på en liten väg kantad av riklig växtlighet. Vägen mynnar ut på gårdsplanen där du har en vidsträckt utsikt mot jordbrukslandskapet och det är en wow-känsla redan här. Till vänster ser du boningshuset och dess ursprungliga del, en backstuga med röd fasad från 1750-talet. Gårdsplanen är pittoresk och trivsam med små uteplatser i kombination med genomtänkta val av växter som blommar vid olika tider på året. På din fortsatta vandring i trädgården upplever du en sällsynt mångfald av växter. Det är blommor, fruktträd, örter, buskar och grönsaksodlingar i en härlig harmoni som gör att du vill stanna kvar och fördröja upplevelsen. I trädgården finns även otaliga uteplatser, alla skapta för sitt speciella ändamål. Det finns uteplats under tak när sommarregnet faller mjukt, uteplats under träd när solen gassar starkt eller uteplats i soligt läge när du vill känna solens varma strålar på din hud. Boningshusets trädgård ramas in av byggnadens vinkelformade skepnad tillsammans med den frodiga backen som huset tar sin början i. Här är det lätt att trivas på någon av uteplatserna eller vid poolen. Intill poolen finns även ett stort poolhus som till största delen använts som verkstad och förråd. På fastigheten finns även en stor ekonomibyggnad med loge och stall.

Boningshuset har sin entré via en delad ytterdörr som bidrar till den romantiska känslan. I första rummet innanför dörren möts du av en gedigen murstock med bakugn och redan här gör den långa historian sig påmind. Golvet du kliver på är av tegel som är lagt med en gammal teknik av ägarens far. Köket som är av modernare karaktär har vita luckor och ett stort utrymme för matbord. Från köket är det en fin utsikt mot den öppna odlingsmarken utanför. Det finns även en värmande kamin intill matplatsen.

Om du vänder dig mot backen så passerar du ett läsrum som är ombonat med synliga bjälkar i taket och en gammal gjutjärnskamin. Nästa rum erbjuder mer rymd med sin takhöjd. Här återfinns det vackra tegelgolvet som längst in i rummet höjs en nivå vilket utgör en spännande detalj till rummet. Om du lyfter blicken ser du ovanvåningens sovloft som nås via en svängd trappa

I husets andra del, som är tillbyggd i början av 80-talet, finns dusch- och tvättrum, förrådsutrymmen samt ett allrum som med fördel skulle kunna utgöra sovrum. Detta allrum har en härlig atmosfär. Med sitt läge på husets ände finns ljusinsläpp från tre håll. På fjärde återstående väggen finns en öppen spis med insats.

Det finns fiber indraget vilket möjliggör för dig som behöver en trygg uppkoppling. Husets uppvärmning ombesörjs av flertalet eldstäder. Vatten och avlopp är fungerande. Avloppet är bestående av en anläggning med trekammarbrunn och infiltration. Färskvatten tas från en borrad brunn.

På denna avskilda plats bor du naturnära men endast med ett fåtal kilometer till centrala Vinslöv som har goda kommunikationer med tåg mot både Kristianstad och Hässleholm. I Vinslöv finns även flera aktiva idrottsföreningar inom bl. a. handboll, brottning och fotboll. Utöver det finns två matvarubutiker, bank, restauranger och några små butiker samt även förskolor och skolor för barn F-9.

Bilder

MED72DD64689CFB4DB0A2B643BBFEE3797E
MED3C36B4488CBE4A1DB05D94D23CE52EA8
MEDEBB6E8DF34D54CE6A1AEC9A5D38333D9
MED57D68D02C9F14D51ABEB3BC419535678
MED0686596A9BEA43ADBFF4983CCBA62C14

Planritningar

Entréplan

Ovanvåning

Viss avvikelse kan förekomma. Skala och mått kan avvika från verkligheten.

Karta

Hässleholm Vinslöv

Åraslöv 1074

Boendekalkyl

Bli kontaktad av mäklare

Genom att klicka på knappen, godkänner du  användarvillkoren och personuppgiftspolicyn

Andra har också tittat på

Till mäklarkontoret