190

Lunnahöja, Hässleholm

Lunnahöja 6107


PRIS (utgångspris)850 000 kr

Fakta om bostaden

TYP

1-familjs friliggande villa

UPPLÅTELSEFORM

Friköpt

ANTAL RUM

3 rok

BOAREA

80 kvm

BIAREA

35 kvm

TOMTAREA

955 kvm

BYGGÅR

1939

DRIFTSKOSTNAD

3 849 kr/månad

PRIS

850 000 kr utgångspris

Välskött hus i Lunnahöja

Just nu förbereder vi för försäljningen av ett hus i idylliska Lunnahöja. Mer info kommer efterhand..

Det här huset byggdes på 30-talet av en familj med förankring i Lunnahöja och har sedan drygt 60 år tillbaka varit bebott av en familj som varsamt tagit hand om huset. Huset är mycket välskött och likaså är trädgården som omgärdar huset. Här bor du lantligt i en idyllisk by med gårdar och djur där en grusväg slingrar sig fram mellan husen. Även järnvägen går genom byn men man måste ta sig till Sösdala för att kliva på tåget. Sösdala ligger ca 6 km från Lunnahöja och här finns förskolor, skolor, ICA-butik och vårdcentral. Läget i Lunnahöja präglas också av skogen och det finns många fina stigar att utforska på din väg i närområdet. Även Skåneleden sträcker sig genom byn och med promenadavstånd finns mysiga Rallarhustruns veranda och logi med en liten restaurang och vandrarhem. Här kan man köpa glass om somrarna eller beställa en pizza och dricka ett glas lokalt producerad öl.

När det kommer till själva bostaden, så är den fördelad på två bostadsplan. Det finns två sovrum på ovanvåningen men även möjlighet att skapa ett till i entréplan om behov finns. Köket är rymligt och ger gott om plats för matlagning och umgänge. Badrummet som nyligen är renoverat ger en fräsch och modern känsla. Det finns även ett källarplan, med ingång utifrån. Här finns tvättstuga, förvaringsutrymmen och pannrum samt möjlighet till en liten verkstad eller liknande.

Eftersom huset värms med vedpanna och vattnet tas från egen brunn så finns möjlighet till låga driftskostnader. Huset kläddes dessutom om och tilläggsisolerades på slutet av 80-talet. Även fönster byttes till stor del till 3-glas fönster. Avloppet anlades för några år sedan efter krav från kommunen och består av ett minireningsverk eftersom fastigheten har närhet till vattendrag. För dig som vill ha snabb och stabil uppkoppling så finns möjlighet att dra in fiber eftersom kommunen lagt ledning i vägen.

På tomten ligger ett garage samt ett förråd som kan sörja för förvaring av bil och trädgårdsattiraljer. Det finns även ett trevligt lusthus placerat på trädgården.

Det här är ett fint och ombonat hem för den som vill bo i en naturskön och lantlig miljö. Säljarna skulle vilja lämna över huset till nya ägare hösten 2024. Om detta låter intressant, tag kontakt redan idag.

Bilder

Lunnahöja 6107

Vill du veta vad din bostad är värd? Värdera nu!

Vi värderar din nuvarande bostad inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Fastighetskarta

Karta

Hässleholm Lunnahöja

Lunnahöja 6107

Boendekalkyl

Bli kontaktad av mäklare

Genom att klicka på knappen, godkänner du  användarvillkoren och personuppgiftspolicyn

Andra har också tittat på

Till mäklarkontoret