230
MEDC127552B957B42FD8A7B4D3DDD5711B9

Trevligt tvåvåningshus i SösdalaLänsmansgatan 18 Sösdala, SÖSDALA

Sösdala, SÖSDALA

Länsmansgatan 18


PRIS1 250 000 kr

Fakta om bostaden

TYP

1-familjs friliggande villa

UPPLÅTELSEFORM

Friköpt

ANTAL RUM

5 rok

BOAREA

136 kvm

BIAREA

71 kvm

TOMTAREA

1 044 kvm

BYGGÅR

1945

DRIFTSKOSTNAD

4 727 kr/månad

PRIS

1 250 000 kr

Trevligt tvåvåningshus i Sösdala

På ett centralt läge med en uppvuxen hörntomt finns detta trevliga tvåvåningshus med gott om plats för familjen. Huset har en trevlig, ljus interiör med generös takhöjd och stora rum. Huset har fått en uppdatering då både el, vvs, tak och fönster har bytts ut från 2008 och framåt. Trädgården är rymlig med flera uteplatser, stora fruktträd, hög bokhäck som ger insynsskydd samt ett tvåbilsgarage med smörjgrop och ytterligare ett mindre garage i husets källare. Läget är mycket bra nära till tågstation, affär, skola, förskola, vårdcentral och apotek. Helt nära finns flera promenadstråk och fin natur.

På husets entréplan finns stora sociala ytor och gott om utrymme i matrum, kök, duschrum och vardagsrum med värmande kamin. På ovanvåningen finns husets tre sovrum och badrum. Källaren har gott om plats för förvaring, pannrum och här finns perfekta hobbyrum med klinker på golvet.

Varmt välkommen på visning!

Bilder

MEDC127552B957B42FD8A7B4D3DDD5711B9
MED65FCB50288624CDD8991DF16B9551B24
MED6A5A6D38560047BABC2A76783FC4FF8E
MEDBBE9E0EDF5B84F3BACE2E8DCD0D4B8E5
MEDAD415FFBDB0749469CB19C765016EFD4

Planritningar

Bottenplan

Ovanvåning

Källarplan

Viss avvikelse kan förekomma. Skala och mått kan avvika från verkligheten.

Fakta

Fakta om bostaden

TYP

1-familjs friliggande villa

UPPLÅTELSEFORM

Friköpt

ANTAL RUM

5 rok

BOAREA

136 kvm

BIAREA

71 kvm

TOMTAREA

1 044 kvm

BYGGÅR

1945

DRIFTSKOSTNAD

4 727 kr/månad

Rumsbeskrivning

ANTAL RUM

5 rum varav 3-4 sovrum

AREAKÄLLA

taxeringsinformation

Rampen på husets framsida kommer att plockas bort inför tillträdet. Fiber finns i gatan, dock inte betald och indragen på denna fastigheten.

HALL

Dörren på husets framsida leder in till en liten hall med hatthylla till höger och trappan till källaren till vänster. Rakt fram finns de större hallen med trappa till ovanvåningen, duschrummet rakt fram och öppning till vardagsrummet till höger. Hallen har målade väggar och praktiskt klinkergolv i ljusa nyanser.

VARDAGSRUM

Rymligt vardagsrum med centralt placerad insatskamin som ger härlig värme under vinterns kalla dagar. På golvet ligger ett ljust, träfärgat laminatgolv och väggarna är tapetserade.

MATRUM

I anslutning till vardagsrummet ligger matrummet som har samma golv som vardagsrummet och tapetserade väggar i ljusblått. Smart placerade fönster ger ett fint ljusinsläpp och maximal väggyta, här finns också utgång till den stenlagda uteplatsen.

KÖK

Det rymliga köket har stor plats för ett matbord. På golvet ligger ett praktiskt klinkergolv och här finns gott om skåpsutrymme, luckor i massiv björk, gråmönstrad laminatbänkskiva och mönstrat, ljust kakel. Köket är utrustat med spis (-08), fläkt (-08) och kombinerat kyl/frysskåp (-08).

DUSCHRUM

Vid entréhallen finns dörren till duschrummet. Rummet är beklätt med en ljus våtrumsmatta och rymmer förutom duschen även wc, handfat, handdukstork och en toppmatad tvättmaskin samt spegelskåp och förvaringsskåp ovanför tvättmaskinen.

OVANVÅNINGENS HALL

En bred trätrappa leder till ovanvåningens hall. Hallen är möblerbar med arbetsplats eller liten läshörna med fåtölj och bokhyllor. Ovanvåningens tre sovrum och badrum nås från hallen.

SOVRUM

Det största sovrummet har förstorats ytterligare då väggen till klädkammaren tagits ned, här finns även en altan som leder ut till balkongen. Sovrummet har tapetserade väggar med blommönster och träfärgade laminatgolv i två nyanser.

SOVRUM

Sovrummet rakt fram ovanför trappan har ljusgula väggar och trämönstrat golv samt stora fönster som släpper in mycket ljus.

SOVRUM

Det minsta sovrummet eller barnkammaren med tapetserade väggar i blå ton och trämönstrat golv. Rummet har en liten klädkammare och fönster som vetter ut mot balkongen.

BADRUM

Husets badrum har blåmönstrat kakel och ljus våtrumsmatta. I badrummet finns handfat med spegelskåp, badkar och wc.

KÄLLAREN

I källaren finns gott om förvaringsutrymme både i matkällare men också i förråd och garage. Nedanför trappan finns matkällaren till höger och det klinkade pannrummet till vänster. I pannrummet finns elpannan och dörr som leder ut till det lilla garaget. Rakt fram finns torkrummet med praktisk klinker på golvet och till vänster ligger den gamla tvättstugan med betonggolv, i rummet finns möjlighet att koppla in en tvättmaskin om man önskar ha ytterligare en tvättmaskin i huset. Från tvättstugan leder ytterligare en dörr ut till garaget.

Om området

Sösdala uppstod och utvecklades som ett stationssamhälle vid södra stambanan. Samhällets centrala delar har fått behålla mycket av sin karaktär och är därför kulturhistoriskt intressant. Vannaröds slott med fin slottspark ligger i byn. Sösdala har ca 1 700 invånare. Omgivningarna består av natursköna områden med både skog och lantbrukslandskap. Skåneleden sträcker sig utanför samhället vilket gör det enkelt att kliva på för en dagsvandring eller liknande. Det finns en fin badplats samt sommarcafé vid Bosarpssjön som ligger en dryg mil från samhället.

KOMMUNIKATION

Tågstopp med Pågatåg på sträckan Hässleholm - Malmö. Till Sösdala reser man med tåg från Malmö på ca 55 min, från Lund ca 35 min och från Hässleholm ca 10 min. Med bilen tar du dig enkelt ut på väg 23 med en restid till Malmö på en knapp timme.

NÄRSERVICE

Sösdala har god service med låg-, mellan- och högstadieskola. Det finns även förskolor varav en miljöcertifierad som invigdes våren 2019. I Sösdala finns även ICA-butik, vårdcentral, frisör, bibliotek och några små butiker såsom klädesbutik. Sösdala Art & Design Room visar några av skånes konstnärer och möbeldesigners.

ÖVRIGT

Strax söder om Sösdala ligger Vätteryds gravfält med stensättningar från yngre järnåldern. I byn finns en aktiv byaförening som uppdaterar om vad som händer i byn. Föreningen nås via hemsidan www.sosdala.com. Här finns även ett aktivt föreningsliv med fotbollsklubben Sösdala IF, Sösdalaortens Ryttarförening och brottarklubben Sösdala BK.

Information om Sösdala uppdaterad 2023-04-26.

Ekonomi

VA

4 599 kr

UPPVÄRMNING

43 572 kr

RENHÅLLNING

3 187 kr

SOTNING

582 kr

FÖRSÄKRING

4 778 kr

SUMMA DRIFTSKOSTNAD

56 718 kr / år

BERÄKNAT ANTAL PERSONER

1

TILLKOMMANDE KOSTNAD, KOMMUNAL FASTIGHETSAVGIFT

6 735 kr / år

Byggnad

BYGGNADSTYP

2-plansvilla med källare

BYGGNADSÅR

1945

UPPVÄRMNING

Elpanna, vedkamin

VENTILATION

Självdrag

ENERGIDEKLARATION

Utförd 2023-08-28

ENERGIKLASS

G

ENERGIPRESTANDA PRIMÄRENERGITAL

258 kWh/m² och år

ELFÖRBRUKNING

14 165 kWh/år

Byggnadssätt

GRUNDLÄGGNING

Källare

GRUNDMUR

Betong

STOMME

Trä & Betong

FASAD

Trä

FÖNSTER

2-glas

BJÄLKLAG

Trä

TAK

Tegelpannor

FASTIGHETSBETECKNING

Sösdala 84:5

ÖVRIGA BYGGNADER

Garage med plats för två bilar. I ena garaget finns en smörjgrop.

ÖVRIGT

2016 Takbyte och ommålning av fasaden
2015 Fönsterbyte
2008 El byte och delvis VA byte

Det går att koppla till en luft/vatten värmepump till elpannan.

Allmänt om fastigheten

TAXERINGSVÄRDE

898 000 kr

BYGGNADSVÄRDE

717 000 kr

TAXERINGSKOD

220, Småhusenhet, bebyggd

SUMMA PANTBREV

1 040 500 kr

Tomt

AREAL

1044 kvm

TOMTTYP

trädgårdstomt

PLANBESTÄMMELSER

Detaljplan (1994-06-16) Tomtindelning (1949-12-22)

VATTEN/AVLOPP

Kommunalt vatten året om och kommunalt avlopp.

TOMTBESKRIVNING

Stor hörntomt med hög bokhäck och flera frukträd.

UTEPLATS

Stenlagd uteplats i anslutning till matrummet och balkong med utgång från ovanvåningens största sovrum.

PARKERING

Dubbelgarage med plats för två bilar och uppfart med plats för ytterligare bilar samt mindre garage i husets källare.

Viktiga dokument & länkar

Karta

Hässleholm Sösdala

Länsmansgatan 18

Boendekalkyl

Bli kontaktad av mäklare

Genom att klicka på knappen, godkänner du  användarvillkoren och personuppgiftspolicyn

Andra har också tittat på

Till mäklarkontoret

HusmanHagberg är en av landets ledande fastighetsmäklarkedjor med över 100 kontor och drygt 400 medarbetare i både Sverige och Spanien. Vi är privatägda och fristående från banker och försäkringsbolag. Många av våra medarbetare bor i området där de arbetar. Med ett äkta engagemang och en passion för sitt yrke vinner de kundernas hjärtan. Det är därför vi är fastighetsmäklaren med nöjdare kunder. Välkommen att bli nöjd du också!

HusmanHagberg AB
Brahegatan 10
114 37 Stockholm

Org.nr: 556544-7579

Om HusmanHagberg