190
MED572183ED4FD2490AA1E322616B52E7B3

Enplanshus i Vankiva, perfekt för familjen!Diskusvägen 6 Vankiva, Vankiva

Kommande®

Vankiva, Vankiva

Diskusvägen 6


PRIS1 999 000 kr

Fakta om bostaden

TYP

1-familjs friliggande villa

UPPLÅTELSEFORM

Friköpt

ANTAL RUM

5 rok

BOAREA

154 kvm

BIAREA

61 kvm

TOMTAREA

1 186 kvm

BYGGÅR

1974

DRIFTSKOSTNAD

4 998 kr/månad

PRIS

1 999 000 kr

Enplanshus i Vankiva, perfekt för familjen!

Kommande försäljning! Ett mycket fint och renoverat enplanshus med en ljus och trevlig interiör. Öppen planlösning i ett plan med stort vardagsrum, renoverat stort kök med mycket förvaring och gott om arbetsytor. Ett stort, rymligt uterum i anslutning till kök och vardagsrum, en perfekt plats att koppla av och umgås med familj och vänner. Villan har fyra sovrum och två stora helkaklade badrum varav ett har ett stort härligt bubbelbadkar. Det finns även en värmande bastu i ett av rummen. Trädgården omgärdas av häckar och här finns många fruktträd och flera uteplatser samt gott om utrymme för både studsmattan och odlingar. Stort garage med eldriven garageport. Uppvärmning sker med luft/luft värmepump, värmegolv och en fin, murad vedspis. Huset ligger ett stenkast från förskolan, nära till naturen och bara ca 400 m till närmsta busshållplats och endast 5 km till Hässleholms centralstation. Varmt välkomna på visning!

Bilder

MED572183ED4FD2490AA1E322616B52E7B3
MEDA2EC9670A5A6414B87E42CF22D42D4E7
MEDC6BE408079E446BCBE1D4A491C724C6C
MED179BF4F61EB44DAFB5583843B5565D46
MED02ECF71B6EB044639C9B5642145621F1

Planritningar

Plan

Viss avvikelse kan förekomma. Skala och mått kan avvika från verkligheten.

Fakta

Fakta om bostaden

TYP

1-familjs friliggande villa

UPPLÅTELSEFORM

Friköpt

ANTAL RUM

5 rok

BOAREA

154 kvm

BIAREA

61 kvm

TOMTAREA

1 186 kvm

BYGGÅR

1974

DRIFTSKOSTNAD

4 998 kr/månad

Rumsbeskrivning

ANTAL RUM

5 rum varav 3-4 sovrum

AREAKÄLLA

säljarens information

Fiber finns i fastigheten.

HALL

Rymlig entréhall med fin vy genom huset till uterummet och gott om plats för klädhängare. På golvet ligger ett mörkt klinkergolv med el-golvvärme och väggarna är målade i en ljus färg.

VARDAGSRUM

Stort och ljust vardagsrum i öppen planlösning med köket. Vardagsrummet i vinkel har plats för både en stor matgrupp och en mysig tv-hörna. Den fina, centralt placerad kaminen värmer lätt upp större delen av huset. På golvet ligger ett parkettgolv och väggarna är målade. Det finns ett stort fönsterparti och en altandörr som leder ut till det stora inglasade uterummet. Från vardagsrummet når du även den lilla korridoren som leder till två sovrum, badrum och ett förrådsutrymme.

UTERUM

Mycket stort uterum med trallgolv och råspont i taket. Rummet har plats för både en matplats men också en soffgrupp. På gaveln finns ett parti med skjutbara fönster och resterande ytterväggar har stora partier med skjutdörrar.

KÖK

Ett ljust och praktiskt planerat kök med massor av förvaring och gott om plats för hela familjen att laga mat tillsammans. Flertalet utdragslådor ger fin överblick av innehållet och rymmer mycket. Luckorna är i ljus björk och ovanför bänkytorna sitter ett kakel i smakfulla grå nyanser. I köket finns en centralt placerad spishäll med kraftfull köksfläkt, mittemot finns vask, diskmaskin och ugn samt mikrougn. Det finns även ett fullhöjds kylskåp och ett fullhöjds frysskåp i köket samt en stor svart, magnetisk tavla för inköpslistor och kom i håg-lappar. I taket finns inbyggda spotlights och på golvet ligger samma mörka klinker som i entréhallen, även här finns det el-golvvärme.

BADRUM

Det stora badrummet ger en varm känsla med stora kopparfärgade klinkerplattor, ljusa klinkers på väggarna och ljusinsläpp från ett fönster i kortändan av rummet. Badrummet har en stor kommod med stort handfat med dubbla kranar och spegel ovanför, wc samt både dusch och bubbelbadkar. Duschen har två välvda, rökgrå duschdörrar och fast monterad takdusch. Det stora bubbelbadkaret rymmer med lätthet två personer, i väggen bakom badkaret finns en kaklad hylla med inbyggd spotlight och i taket finns spotlights.

SOVRUM

Ett rymligt sovrum med grå/blå väggar och laminatgolv med tre inbyggda garderober ligger vägg i vägg med badrummet. Rummet är stort nog att rymma en dubbelsäng men passar även utmärkt som barnrum med plats för både en säng och skrivbord.

SOVRUM

Ett lite mindre sovrum med två inbyggda garderober, på golvet ligger ett laminatgolv och väggarna är målade i en ljus nyans. Även här ryms en säng samt skrivbord mm.

HALL

Förbi köket kommer du till en andra hall med ingång från garaget. I hallen ligger ett mörkt klinkergolv med el-golvvärme och väggarna är tapetserade med en ljus tapet med ett ljusgrått bladmönster. Här finns elcentral, varmvattenberedare och även en dörr till uteplatsen. Från denna hall nås ett sovrum, duschrum/tvättstuga och förrådet samt rummet med bastun.

SOVRUM

Ett rymligt sovrum som tidigare varit garage med fönster som vetter mot öster. Väggarna är målade med en tapetserad fondtapet i grått mönster och på golvet ligger ett grått laminatgolv, till vänster om dörren finns garderober för förvaring av kläder.

DUSCHRUM/TVÄTTSTUGA

Vägg i vägg med sovrummet finns ett fint duschrum med svart klinkergolv och vita, kaklade väggar med detaljer av svart kakel. I rummet finns även tvättmaskin (-16) och torktumlare (-09) med överskåp ovanför som ger praktisk förvaring av tvättmedel o dyl. Rummet är också utrustat med stor kommod med dubbla rader lådor, spegelskåp ovanför, wc samt rundade duschdörrar i glas och en takdusch.

SOVRUM OCH BASTU

I nästa rum som används som idag används som hobbyrum/gästrum finns även en fin bastu med glasad dörr. I bastun finns dubbla lavar, bastu-aggregat med sten och plats för hela familjen. Rummet har även en utgång till baksidan av trädgården. På golvet ligger ett tåligt ljus klinkergolv och väggarna är målade i en ljus nyans med en tegeltapet som fondvägg.

Om området

En aktiv liten by med god sammanhållning. Cykelavstånd till badsjö och natursköna omgivningar. Goda bussförbindelser finns till Hässleholm.

Ekonomi

EL

44 486 kr

VA

5 195 kr

UPPVÄRMNING

2 800 kr

RENHÅLLNING

3 399 kr

SOTNING

600 kr

FÖRSÄKRING

3 492 kr

SUMMA DRIFTSKOSTNAD

59 972 kr / år

BERÄKNAT ANTAL PERSONER

2

TILLKOMMANDE KOSTNAD, KOMMUNAL FASTIGHETSAVGIFT

6 390 kr / år

KOMMENTAR

Uppvärmning avser 4 kubik ved a´700 kr/kubik. I elpriset är elstödet (22.906 kr) avdraget. Försäkring avser endast fastigheten.

Byggnad

BYGGNADSTYP

1-plansvilla

BYGGNADSÅR

1974

UPPVÄRMNING

Luft-luftvärmepump, eldriven golvvärme samt elradiatorer och kamin

VENTILATION

Självdrag

ENERGIDEKLARATION

Utförd 2019-05-01

ENERGIKLASS

E

ENERGIPRESTANDA

92 kWh/m² (Atemp) och år

ENERGIPRESTANDA PRIMÄRENERGITAL

160 kWh/m² och år

Byggnadssätt

GRUNDLÄGGNING

Krypgrund

GRUNDMUR

Lecablock

STOMME

Trä

FASAD

Trä

FÖNSTER

3-glas

BJÄLKLAG

Trä

TAK

Tegelpannor

FASTIGHETSBETECKNING

Vankiva 7:51

ÖVRIGA BYGGNADER

Förråd, två fristående förrådshus, ett mindre av plåt och ett större i trä.

ÖVRIGT

Renoveringar:
2009 Totalrenovering av större delen av huset då väggar revs och flyttades, badrummen och köket gjordes.
2006 Uterum byggdes
2018 Tak till garaget utbytt
2019-2023 är följande renoveringar gjorda:
Renovering av sovrum med nytt fönster, altandörr, garderober och del av yttertak samt innertaket i sovrummet utbytt
Tvättat yttertaket
Gjort om carport till garage, uppfört två förrådsbyggnader
Målning fasad samt bytt ut brädor vid behov
Renoverat rummet vid bastun
Satt upp staket och grindar
Nytt golv på altan och byggt om förråd och altanen med tak
Planterat ca 30 fruktträd och växter

Allmänt om fastigheten

TAXERINGSVÄRDE

852 000 kr

BYGGNADSVÄRDE

673 000 kr

TAXERINGSKOD

220, Småhusenhet, bebyggd

SUMMA PANTBREV

1 400 000 kr

Tomt

AREAL

1186 kvm

TOMTTYP

Trädgårdstomt

PLANBESTÄMMELSER

Ändring Av Detaljplan (2003-12-15) Byggnadsplan (1973-02-07)

VATTEN/AVLOPP

Kommunalt vatten och kommunalt avlopp.

TOMTBESKRIVNING

Trevlig tomt med 30-tal fruktträd och fina odlingsmöjligheter.

UTEPLATS

Uterum med utgång från vardagsrummet. Omgärdad, stor altan samt altan med tak med utgång från sovrummet vid garaget.

PARKERING

Garage med eldriven garageport och ingång direkt in i huset.

Viktiga dokument & länkar

Diskusv6_ED
Kommande

Karta

Hässleholm Vankiva

Diskusvägen 6

Boendekalkyl

Bli kontaktad av mäklare

Genom att klicka på knappen, godkänner du  användarvillkoren och personuppgiftspolicyn

Andra har också tittat på

Till mäklarkontoret

HusmanHagberg är en av landets ledande fastighetsmäklarkedjor med över 100 kontor och drygt 400 medarbetare i både Sverige och Spanien. Vi är privatägda och fristående från banker och försäkringsbolag. Många av våra medarbetare bor i området där de arbetar. Med ett äkta engagemang och en passion för sitt yrke vinner de kundernas hjärtan. Det är därför vi är fastighetsmäklaren med nöjdare kunder. Välkommen att bli nöjd du också!

HusmanHagberg AB
Brahegatan 10
114 37 Stockholm

Org.nr: 556544-7579

Om HusmanHagberg