Vejbyslätts stationsväg 20

Bilder

Utgångspris

1 995 000 kr

Bevaka slutpriset

Vejbyslätts stationsväg 20 , Vejbystrand , Ängelholm

Varmt välkomna till detta supercharmiga hus med massor av historia i väggarna! 1872, året då denna bostad tog sin början, det är så långt tillbaka vi kan spåra. Tidigare fungerade bostaden som en banvaktsstuga. Huset är ombyggt under årens gång och fungerar idag som en vinterbonad bostad. Man har renoverat med varsam hand och kan absolut förnimma svunna tider i olika detaljer och över känslan i huset. På fastigheten finns ett garage som är byggt -10/11 och fiber är installerat. Ett unikt hus ni inte får missa!

81 kvm, 4 rok

Typ:
1 familjs friliggande
Boarea:
81 kvm
Biarea:
72 kvm
Tomtarea:
1 528 kvm
Byggår:
1923
Driftskostnad:
2 690 kr/månad
Utgångspris:
1 995 000 kr

Mer information

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

4 rum varav 2 - 3 sovrum

Boarea

81 kvm

Biarea

72 kvm

Rumsbeskrivning

Varmt välkomna till Vejbyslätts stationsväg 20! Ett hus med mycket historia i väggarna. Vad man kan spåra av gamla ritningar ska huset vara byggt år 1872 men enligt lantmäteriet är byggåret 1923. Förr i tiden fungerade denna bostaden som banvaktsstuga. I Sverige idag finns ett hundratal bankvaktsstugor kvar men de flesta fungerar som fritidsbostäder. Detta hus är ombyggt under årens gång och fungerar idag som en vinterbonad bostad. Inne i huset kan man förnimma svunna tider och man har med varsam hand renoverat till dagens standard. På entréplan finns stort kök, vardagsrum med kamin, sovrum och toalett. Vinden är delvis inredd till ett rum som man skulle kunna använda till sovrum eller ett mysigt allrum. I källaren finns ett allrum/sovrum, "pannrum" med tvättmaskin, elpanna och grovvask. Sedan finns det ett förråd och en renoverad toalett och duschrum som båda är helkaklade. Utvändigt har man en härlig trädgård med mycket grönytor, ett garage som är byggt -10/11 och förrådsutrymmen. Häng med i texten nedan för att veta mer!

Välkomna in!

Hall
Ett steg in i hallen och man känner av att här sitter historia i väggarna. På väggarna sitter pärlspont och det ligger plankgolv. Här finns trappan till "vindsplanet" och trappan till källaren.

Toalett
Rakt fram från hallen finns en toalett. Utrustat med Wc och tvättställ. Det sitter målad väv på väggarna och kakel ovan tvättstället.

Kök
Rymligt kök med köksinredning längs den vänstra sidan av rummet. Till höger finns ett skafferi i övrigt är köket utrustat med spis, fläkt i rostfritt -18, kyl/frys och diskmaskin. Man får plats med stort matbord för ca 6-8 personer. Det ligger plankgolv.

Vardagsrum
Väggarna är målade och det ligger snyggt gammalt plankgolv. I ena hörnan finns en kamin. Här får det plats större soffgrupp.

Sovrum
Det finns ett sovrum på detta plan. Väggarna är målade och det ligger plankgolv. Till vänster i rummet finns garderober. I ena hörnan av rummet finns en given plats att ha en kamin men i nuläget är där ingen. Man får plats med dubbelsäng och annan möblering.

Vindsplan
Upp för trappan finns ett litet utrymme som man skulle kunna använda till sovloft eller liknande. Fönster som vetter ut mot trädgården. Det är öppet upp i nock och väggarna är klädda med panel. Utrymmet är ca 7 kvm i boarea.

Källarplan
Ned för trappan till källaren finns ett "pannrum" där man har en grovvask, tvättmaskin och elpanna. I hela källaren är det klinker på golvet och det ligger golvvärme i alla rum förutom förrådet och toalett/duschrum. Innanför pannrummet finns en toalett och ett duschrum som är renoverat för ca 3 år sedan. De är helkaklade i modern och snygg stil. I övrigt finns ett stort allrum eller kanske använder man det rummet till ett sovrum?! Dessutom finns ett förrådsutrymme som även det är klinkat på golvet. Det finns en utgång till trädgården från källaren.

Byggnad

Byggnadstyp

1-plansvilla med källare

Byggnadsår

1923

Uppvärmning

Vattenburen el, luft/luftvärmepump och kamin

Ventilation

Självdrag

Energideklaration

Beställd.
Energiklass: -

Byggnadssätt

Grundläggning: Källare
Grundmur: Betong
Stomme: Betong
Fasad: Trä
Fönster: 2-glas, 3-glas
Bjälklag: Trä
Tak: Tegelpannor

Övrigt

Garaget byggdes 2010-2011.
Förråd 2003
Taket renoverades för ca 15 år sedan med papp och läkt.
Installerade luft/luftvärmepump för ca 6 år sedan.
Toalett och duschrum i källarplan renoverades för ca 3 år sedan.

Fastighetsbeteckning

Vejby 2:43

Allmänt om fastigheten

Driftskostnad

32 286 kr/år

Driftskostnad, varav

El: 21 886 kr
VA: 3 500 kr
Renhållning: 1 900 kr
Sotning: 500 kr
Försäkring: 4 500 kr
Beräknat antal personer: 1

Taxeringskod

220

Taxeringsvärde

1 052 000 kr, varav byggnadsvärde 585 000 kr

Summa pantbrev

300 000 kr

Tomt

Areal: 1 528 kvm
Tomttyp: Trädgårdstomt

Tomtbeskrivning

Trevlig trädgårdstomt.

Vatten/avlopp

Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp

Samfällighet, servitut etc.

Gemensamhetsanläggning: Ängelholm Vejby GA:1 (VÄG), Gemensamhetsanläggning: Ängelholm Vejby GA:10 (GÅNG OCH CYKELVÄG SAMT LEKPLATS)
Avtalsservitut Visst Byggnadsförbud
Last: Avtalsservitut: Visst Byggnadsförbud, 11-IM5-66/974.1
Last: Ledningsrätt Vatten, 1278-1443.1

Övrigt

Nyuppfört garage 2010-2011 med fjärrstyrd garageport.

Fiber är installerat 2019.

Viktiga dokument

Om området

Vejbystrand

Vejbystrand ett riktigt sommarparadis då orten är full av liv och rörelse från världens alla hörn men som under vinterhalvåret ter sig som en ganska så "vanlig" bostadsort med allt som man kan önska av ett mindre samhälle.

Vacker sandstrand med båthamn.

Kommunikation

Goda kommunikationer mellan Vejbystrand och Ängelholm. Endast 10 minuters bilväg till flygplatsen med inrikesflyg direkt till bla Stockholm, Visby och även flera internationella direktflyg.

Närservice

Här finns Ica, pizzeria, butiker, frisör, veterinär, bibliotek, skolor bl a Magnarps skola F-9, Vejbystrands skola F-6, fritidshem och förskolor m.m.

Karta

Bli kontaktad av mäklaren

* Obligatoriskt

Jag vill komma på visning

* Obligatoriskt

Jag vill bevaka slutpriset

* Obligatoriskt

Hör av dig till Mathia Hagelqvist för mer information!

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad