230
MED1583A930D3ED43FA9365C350E33685B5

Större hästgård med 15 hektar mark i en otrolig miljö!Ågårdsvägen 211 Ängelholm, Munka-Ljungby

Ängelholm, Munka-Ljungby

Ågårdsvägen 211


PRIS (utgångspris)16 000 000 kr

Fakta om bostaden

TYP

Gård

UPPLÅTELSEFORM

Friköpt

ANTAL RUM

12 rok

BOAREA

370 kvm

BIAREA

40 kvm

TOMTAREA

150 314 kvm

BYGGÅR

1872

DRIFTSKOSTNAD

6 934 kr/månad

PRIS

16 000 000 kr utgångspris

Större hästgård med 15 hektar mark i en otrolig miljö!

Bland vidsträckta landskap gömd från stora vägar finns denna rofyllda oas med namn Ågård, en herrgård/hästgård med anor från 1800-talet! Som namnet vittnar om är det en åtomt vid Rönneå. 15 ha mark ingår samt flertalet stora ekonomibyggnader. Ekonomibyggnaderna är renoverade från år 2016 och framåt och stallet är nybyggt år 2019/2020. I två av byggnaderna finns det plats för fler boxar. Här har man en fullt fungerande hästgård med 8 stallplatser samt en lösdrift för 6 hästar som är godkända av länsstyrelsen, två sadelkammare, ridhus inomhus i direkt anslutning till stallet, ridbana med belysning och flera ekonomibyggnader som inrymmer loge, förrådsutrymmen och maskinhallar. Utöver det finns en verkstad, en förrådsbyggnad och ett gammalt spannmålsmagasin i otroligt vacker tegel som man skulle kunna göra om till festvåning med förråd i bottenplan. En fastighet med lantbruksmöjligheter tack vare flertalet ekonomibyggnader och bibehållen mark. Nuvarande ägare har egen produktion av vall/hö på ca 4 ha bördig mark som täcker gårdens totala behov med råge. Det finns stora fina sommarhagar i kuperad terräng med framdraget vatten samt en egen djupborrad brunn för vattenförsörjning till hästar, i övrigt är det kommunalt vatten.

Själva herrgården ramas vackert in på framsidan av en gruslagd uppfart och en flaggstång i mitten med fontän. Precis så man föreställer sig en herrgård ska se ut! Bostadsbyggnaden är något utöver det vanliga i en otroligt vacker stil! Den är renoverad med en varsam hand som håller en hög standard och består idag av två renoverade bostäder som enkelt kan bli till en. Båda är stora nog att inhysa en familj med sina fyra respektive tre sovrum. Trädgården är parkliknande med grusgångar, planteringar och växtlighet. Trädgården inbjuder till såväl lek som fest. De höga träden erbjuder sköna skuggplatser att slå sig till ro i den annars soliga tomten i sydväst. Intill huset på baksidan och ena gavelsidan har man en stenlagda uteplatser. Vidare i trädgården finns ett växthus för den odlingsintresserade och stegar man ner mot ån, som ramar in bakre delen av fastigheten, känns det som man kommer in i en annan värld! En värld av stillhet och lugn i en miljö man gärna vistas i, från den annars stressiga vardagen. Här spenderar man gärna en stund och njuter av utsikten över hur ån slingrar sig fram. Där finns ett nybyggt vindskydd med grillplats.

Fastigheten är belägen på ett otroligt vackert lantligt läge men ändå väldigt nära till Ängelholms centrum, kollektivtrafik som går längs med Klippanvägen och 10 min bilfärd till Ängelholms flygplats. Dessutom är det ca 5 min med bil till E6:an! Helt klart ett strategisk bra läge.

Fastigheten säljes med en sk Friskrivningsklausul.

"Fastigheten säljs med friskrivningsklausul. En friskrivning från säljarens ansvar som avses i Jordabalken 4 kap 19 § avseende "dolda fel". Köparen får således efter köpet inte göra gällande några påföljder gentemot säljaren på grund av fel i fastigheten, dess byggnader och byggnadstillbehör."

Detta är utan tvekan en fastighet som måste upplevas på plats! Välkommen att bli hänförd!

Bilder

MED1583A930D3ED43FA9365C350E33685B5
MEDDA030B7B98034C18BAFEFA9A291D04BC
MEDF96266064D3D4534B19BF6C8E2237059
MED882CC564A5444084AA214253893709B5
MED5DC9586066BD40149C8748DB74370EDA

Planritningar

Entréplan 2D

Övre plan 2D

Viss avvikelse kan förekomma. Skala och mått kan avvika från verkligheten.

Fakta

Fakta om bostaden

TYP

Gård

UPPLÅTELSEFORM

Friköpt

ANTAL RUM

12 rok

BOAREA

370 kvm

BIAREA

40 kvm

TOMTAREA

150 314 kvm

BYGGÅR

1872

DRIFTSKOSTNAD

6 934 kr/månad

Rumsbeskrivning

ANTAL RUM

12 rum varav 7-8 sovrum

AREAKÄLLA

taxeringsinformation

Ågårdsvägen 211 - Bland vidsträckta landskap gömd från stora vägar finns denna rofyllda oas med namn Ågård, en herrgård/hästgård med anor från 1800-talet! Som namnet vittnar om är det en åtomt vid Rönneå. 15 ha mark ingår samt flertalet stora ekonomibyggnader. Ekonomibyggnaderna är renoverade från år 2016 och framåt och stallet är nybyggt år 2019/2020. I två av byggnaderna finns det plats för fler boxar. Här har man en fullt fungerande hästgård med 8 stallplatser samt en lösdrift för 6 hästar som är godkända av länsstyrelsen, två sadelkammare, ridhus inomhus i direkt anslutning till stallet, ridbana med belysning och flera ekonomibyggnader som inrymmer loge, förrådsutrymmen och maskinhallar. Utöver det finns en verkstad, en förrådsbyggnad och ett gammalt spannmålsmagasin i otroligt vacker tegel som man skulle kunna göra om till festvåning med förråd i bottenplan. En fastighet med lantbruksmöjligheter tack vare flertalet ekonomibyggnader och bibehållen mark. Nuvarande ägare har egen produktion av vall/hö på ca 4 ha bördig mark som täcker gårdens totala behov med råge. Det finns stora fina sommarhagar i kuperad terräng med framdraget vatten samt en egen djupborrad brunn för vattenförsörjning till hästar, i övrigt är det kommunalt vatten.

Själva herrgården ramas vackert in på framsidan av en gruslagd uppfart och en flaggstång i mitten. Precis så man föreställer sig en herrgård ska se ut! Bostadsbyggnaden är något utöver det vanliga i en otroligt vacker stil! Den är renoverad med en varsam hand som håller en hög standard och består idag av två renoverade bostäder som enkelt kan bli till en. Båda är stora nog att inhysa en familj med sina fyra respektive tre sovrum. Detta gör bostaden lämplig för uthyrningsverksamhet, generationsboende eller för den som vill kunna hyra ut delar av sitt boende utan att kompromissa med kvadratmetrarna. För den som vill kan bostaden öppnas upp till ett boende igen utan större problem. För den med uthyrning eller rekreation i tankarna finns det fler byggnader på marken att göra om till lägenheter eller rum för vistelse. Byggnaden har genomgått stora renoveringar med bland annat ny panel, extra isolering i såväl fasad som golvbjälklag, nya VA ledningar, ny el samt nya ytskikt. Man har lagt genomgående vattenburen golvvärme som värmer skönt på golven i hela huset.

Trädgården är parkliknande med grusgångar, planteringar och växtlighet. Trädgården inbjuder till såväl lek som fest. De höga träden erbjuder sköna skuggplatser att slå sig till ro i den annars soliga tomten i sydväst. En rofylld oas med gott om fågelkvitter och utsikt över nejden. Intill huset på baksidan och ena gavelsidan har man en stenlagda uteplatser. Vidare i trädgården finns ett växthus för den odlingsintresserade och stegar man ner mot ån, som ramar in bakre delen av fastigheten, känns det som man kommer in i en annan värld! En värld av stillhet och lugn i en miljö man gärna vistas i, från den annars stressiga vardagen. Här spenderar man gärna en stund och njuter av utsikten över hur ån slingrar sig fram. Där finns ett nybyggt vindskydd med grillplats. Lite historia - Precis där det ligger en eka kan man se att marken är tillplattad och en större stig går upp mot gården. Längst denna stig eller mindre väg av gräs fraktades betorna från gården ner till Rönneå för att sedan transporteras vidare in till Ängelholm för länge länge sedan!

Fastigheten är belägen på ett otroligt vackert lantligt läge men ändå väldigt nära till Ängelholms centrum, kollektivtrafik som går längs med Klippanvägen och 10 min bilfärd till Ängelholms flygplats. Dessutom är det ca 5 min med bil till E6:an! Helt klart ett strategisk bra läge.

Fastigheten säljes med en sk Friskrivningsklausul.

"Fastigheten säljs med friskrivningsklausul. En friskrivning från säljarens ansvar som avses i Jordabalken 4 kap 19 § avseende "dolda fel". Köparen får således efter köpet inte göra gällande några påföljder gentemot säljaren på grund av fel i fastigheten, dess byggnader och byggnadstillbehör."

Välkommen in i bostadsbyggnaden!

Vänstra flygeln, Entréplan

Entré
Vi välkomnas in genom pardörrar och möts av en representativ hall med snyggt klinker med matchande tapet. I entrén finner vi gästtoalett med Morristapet, ingång till vardagsrum samt kök. Här finns även den vackra platsbyggda trappan med räcken som är tillverkade för hand.

Kök
Till vänster om hallen finner man ett större lantkök med gott om förvaring och bänkyta. När ni står vid vasken av porslin kan ni njuta av innergården och vyn över gårdslängorna. Det är vit skåpsinredning, vitt kakel ovan diskbänken, ekbänkskiva, underbar tapet, integrerade samt rostfria vitvaror. Så som diskmaskin, spishäll, fläkt, mikro, ugn, kyl och frys. Stilrent schackrutigt klinkergolv. Här står även en vacker brun kakelugn (ej godkänd). I mitten av rummet får man plats med ett matbord för ca 4 personer, behöver man lite mer plats så har man matsalen intill.

Matsal/Vardagsrum
Underbara rum perfekt för stora middagsbjudningar och fest! Rummen ligger i fil med vackra pardörrar som kan dela av rummen vid behov. Vitmålad bröstpanel och matchande ljusa tidsenliga tapeter. Från matsalen når vi badrummet och ifrån vardagsrummet entrén. Även i vardagsrummet finner vi en bevarad kakelugn. Denna kakelugn är restaurerad och nya insatsrör och i fullt fungerande skick som värmer gott kalla dagar och ger huset en skön värme! I matsalens pryds taket av en vacker takrosett. För den som vill öppna upp kan öppning göras från vardagsrummet in till vardagsrummet i högra flygeln. Vardagsrummet i högra flygeln är renoverad i matchande stil. Från vardagsrummet kommer man ut i den härliga verandan och detta kan vara den bästa platsen i huset! Verandan byggdes in av nuvarande ägare från altan till veranda med riktigt tak, gjuten platta och flertalet fönster. Här njuter vi av solen i kombination av fågelkvitter och den underbara bara vyn över den parkliknande trädgården.

Badrum
Stort helkaklat badrum där såväl interiör samt inredning går i jordnära färger. Påkostad badrumsinredning som smälter in i husets karaktär. Inrett med duschhörna med glasväggar, kommod, wc, handdukstork, tvättmaskin och torktumlare.

Sovrum 1
Husets största sovrum med egen kakelugn (ej godkänd), fönster i två olika väderstreck samt ingång till badrummet. Vitmålad bröstpanel och svart medaljongtapet, perfekt mix av modernt och lantligt. Plats för stor dubbelsäng och annan möblering.

Övre plan

Allrum
Ett större allrum, perfekt för tonåringar som vill ha egna utrymmen för att umgås ifred med sina vänner. Härifrån når vi en balkong med utsikt över trädgården på baksidan av huset och när löven faller ser vi Rönnå härifrån.

Sovrum 2
Rymligt sovrum med utsikt över innergården. Målade väggar. För den som vill öppna upp lägenheterna så är det lämpligt att göra det ifrån detta rum. Rummet blir då härligt stort och kanske väljer man att göra en walk-in-closet här.

Sovrum 3
Större sovrum med fönster med utsikt över gården och grannåkrarna. Väggarna är målade och det ligger parkett på golvet. Det får plats säng och annan möblering.

Sovrum 4
Det minsta sovrummet i den vänstra flygeln men även här får en dubbelsäng plats utan problem. Utsikt över nejden. Väggarna är målade och det ligger parkett på golvet.

Badrum
Badrum av den större storleken med såväl duschkabin som badkar. I övrigt finns här dubbelkommod i lantlig vacker stil och wc. Svarta stora skifferplattor på golvet samt vitt kakel på väggarna. Takfönster.

Högra flygeln

Entréplan
Vi kliver in i en långsmal hall med ingång till kök direkt till vänster. Längre ner till vänster hittar vi badrummet och till höger vardagsrum/matsal och vardagsrum. Tålig klinker på golvet.

Kök
Underbart stort lantkök med matplats för tio personer om inte fler. Den grå betongskivan ger en härlig känsla av modernitet och skapar en stilfull match med de vita lantliga luckorna. Rostfria samt integrerade vitvaror i form av diskmaskin, spisfläkt, kyl, frys, mikro och ugn. Övrig utrustning är spishäll och vask av porslin. Fönster i två väderstreck.

Badrum
Helkaklat badrum med jordnära färger. Utrustat med stilig kommod, duschhörna, wc och stapel med tvättmaskin och torktumlare.

Vardagsrum/matsal
Större rum med utsikt över trädgården. Vitmålad bröstpanel och ljust randig tapet. Detta rum är öppningsbart mot andra lägenheten. För den som skulle vilja öppna upp skulle tre härliga rum i fil skapas.

Vardagsrum
Ett något mindre vardagsrum med öppen spis med kassett (nytt instatsrör) samt trappa upp till övre plan. Även här är det ljusinsläpp ifrån två olika väderstreck.

Övreplan
Hall
Mindre hall med takfönster och ingång till sovrum och badrum.

Sovrum 5 & 6
Sovrum fem och sex är ljusa rum i västerläge med härlig utsikt över markerna. Målade väggar och ekparkett på golvet.

Sovrum 7
Högra flygelns största sovrum. Fönster med utsikt över innergården. Ljust målat rum och ekparkett. För den som vill kan öppning göras mot andra lägenheten.

Badrum
Helkaklat badrum även detta i den större storleken. Lyxigt utrustat med badkar och dusch. I övrigt finner vi här wc och kommod.

Källarplan
Äldre källare under en del av byggnaden. Här står jordvärmepumpen samt pump till vattnet.

Om området

Ängelholm ligger fint inne i Skälderviken mellan Bjäre- och Kullahalvön. På gågatorna kan du njuta av mysig shopping och många bra matställen, dock är ännu småstadens karaktär kvar.

Rönne Å slingrar sig vackert genom hela Ängelholm och erbjuder aktiviteter som kanotpaddling, fiske och sightseeing med båten Laxen under sommaren. Det finns härliga promenadstigar precis vid ån, runt om i staden och längs havet. Ängelholms hembygdspark är som en oas i centrum med aktiviteter både för stora och små med lekplats, djurpark och olika museer. Man har närhet till den populära långa sandstranden med klitter i Skälderviken. Här finns massor av plats för hela familjen och även stränder för hundar. Över Hallandsåsen finns skidanläggningen Vallåsen och på sommaren används området till mountainbike och rodel åkning.

KOMMUNIKATION

Ängelholm Helsingborg Airport med både inrikes- och internationella flyg. Goda bussförbindelser med både stadsbussar och regionbussar. Öresundståg och pågatåg som kan ta dig till Göteborg eller till Köpenhamn.

Ekonomi

EL

69 512 kr

VA

5 000 kr

RENHÅLLNING

8 000 kr

SOTNING

700 kr

SUMMA DRIFTSKOSTNAD

83 212 kr / år

BERÄKNAT ANTAL PERSONER

7

TILLKOMMANDE KOSTNAD, KOMMUNAL FASTIGHETSAVGIFT

9 287 kr / år

Byggnad

BYGGNADSTYP

1½-plansvilla med delvis källare

BYGGNADSÅR

1872

UPPVÄRMNING

Jordvärme

VENTILATION

Självdrag

ENERGIDEKLARATION

Utförd 2018-06-21

ENERGIKLASS

E

ENERGIPRESTANDA

84 kWh/m² (Atemp) och år

ELFÖRBRUKNING

39 283 kWh/år

Byggnadssätt

GRUNDLÄGGNING

Källare/Torpargrund

STOMME

Trä

FASAD

Trä

FÖNSTER

2-glas

BJÄLKLAG

Trä

TAK

Tegelpannor

UTV. PLÅTARBETE

Plåt

FASTIGHETSBETECKNING

Rebbelberga 14:6

ÖVRIGA BYGGNADER

Ekonomibyggnaderna har rustats upp under 2016 och framåt. Taken har riktats och belagts med plåt. Träväggar har fått rödfärgad beklädnad och tegelväggar har i en del fall putsats och målats. Fönster har bytts där behov funnits. Häst-/tidigare kostall har fått högre takhöjd och nya innertak av av plåt. Väggarna har putsats och målat vita. Övriga fördetta djurstall har sanerats från gammal inredning och fått viss uppfräschning i form av putsning och målning samt delvis nytt loft.

Stallet - Renoverat/nybyggt 2019/2020 av nuvarande ägare med 8 boxar för häst, två uppställningsplatser, en sadelkammare och en foderkammare.

Mått boxar:
3 stycken 3×3.5
3 stycken 3×3
2 stycken 2.75×3

Ridhus ca 30×13
Ridbana ca 55×35
Gruppbox lösdrift ca 100 kvm

Vagnslider-Plåttak och rödmålad träfasad vid infarten till gården med 4 portar.

Äldre gristall - Används till förvaring. Plåttak, fasad av vackert tegel och vit puts.

Verkstad 12x10 ca 120 kvm (Ca innermått från tidigare ägare).

Logbyggnad 44x12,5 ca 550 kvm och Hög logbyggnad 34x13 ca 440 kvm (Ca innermått från tidigare ägare).

Båthus - Vid huset är det en gång till Rönneå där man förr lastade betor från gården ner till Rönneå för vidare transport. Perfekt som förråd eller om man vill göra om det till gästhus kanske?! 12x6 70 kvm (Ca innermått från tidigare ägare).

Före detta spannmålsmagasin - Tegelbyggnaden intill huset är ett äldre magasin för spannmål - Otroligt vacker byggnad där endast fantasin sätter gränser till vad man vill göra om den till. I markplan finns det förrådsutrymmen och på andra våningen har nuvarande ägare långbord för fest och kanske utökar man och använder tredje våningen till festlokal. Eller så kanske man bygger om den till lägenheter?! 18x9 ca 160 kvm (tre våningar) (Ca innermått från tidigare ägare).

ÖVRIGT

Dagvattnet går till en brunn som sedan leder ut vattnet via 4 tums tegelrör ut i Rönneå.

Renovering av Herrgård.
- Ny träpanel samt tilläggssiolerat
- Nytt golvbjälklag, isolering och vattenburen golvvärme på entréplan samt övre plan.
- Samtliga ytskikt
- Nya VA-ledningar
- Ny el
- Nya hängrännor
- Taket har tvättats samt lagats där behov funnits.
- Restaurering och nya insatsrör av kakelugnen i vardagsrummet i vänstra flygeln
- Nya insatsrör även till spisen med kasett i andra lägenheten
- Inbyggnad av altan till veranda


- Nybyggt/renovering av stallet 2019/2020.
- Installation av solceller år 2023. Det monteras 46 paneler som beräknas leverera 17000kwh/år. Solcellerna är köpta av EON. Installeras juli/augusti -23.

Allmänt om fastigheten

TAXERINGSKOD

120, Lantbruksenhet, bebyggd

SUMMA PANTBREV

6 375 000 kr

Tomt

AREAL

150314 kvm

TOMTTYP

Trädgårdstomt

PLANBESTÄMMELSER

Fornlämning, beslutad

Fornlämning, beslutad

VATTEN/AVLOPP

Kommunalt vatten året om. Enskilt avlopp

TOMTBESKRIVNING

Det ingår 15 ha mark. Hektaren är uppdelade i ca 4 hektar åkermark, 9 hektar betesmark, 1 hektar skog/torvmosse samt 10 000 kvm trädgårdstomt.

Skogen/torvmossen ligger uppe vid Blankamossen på andra sidan Munka-Ljungby. Troligtvis har denna mark tillfallit gården en gång i tiden för att kunna hämta torv för eldning.

UTEPLATS

Stenlagd uteplats intill huset vid verandan på baksidan. Sedan finns det en stenlagd uteplats vid ena gavelsidan på huset.

PARKERING

Otroligt stor innergård med singel där man får plats med maskiner, hästsläp, bilar och andra fordon.

SAMFÄLLIGHET, SERVITUT ETC.

Gemensamhetsanläggning: Ängelholm Rebbelberga GA:2 ändamål: Vägar, Samfällighet: Ängelholm Rebbelberga S:1, Samfällighet: Ängelholm Rebbelberga S:2, Samfällighet: Ängelholm Ängelholm S:1, Samfällighet: Ängelholm Ängelholm S:4
Avtalsservitut Dagvattenledning M.M.
Avtalsservitut Elledning Mm(3 st)
Förmån: Officialservitut Vattenledning, 1292-2018/56.1
Last: Avtalsservitut Dagvattenledning M.M., D201700673642:1.1
Last: Avtalsservitut Elledning Mm, 11-IM5-78/3454.1
Last: Avtalsservitut Elledning Mm, 11-IM5-78/3455.1
Last: Avtalsservitut Elledning Mm, 11-IM5-78/3456.1
Last: Ledningsrätt Gas, 1182-351.1
Last: Officialservitut Vattenledning, 1292-2018/55.2
Last: Officialservitut Väg, 11-MLJ-410.1

Karta

Ängelholm Ängelholm

Ågårdsvägen 211

Boendekalkyl

Bli kontaktad av mäklare

Genom att klicka på knappen, godkänner du  användarvillkoren och personuppgiftspolicyn

Andra har också tittat på

Till mäklarkontoret

HusmanHagberg är en av landets ledande fastighetsmäklarkedjor med över 100 kontor och drygt 400 medarbetare i både Sverige och Spanien. Vi är privatägda och fristående från banker och försäkringsbolag. Många av våra medarbetare bor i området där de arbetar. Med ett äkta engagemang och en passion för sitt yrke vinner de kundernas hjärtan. Det är därför vi är fastighetsmäklaren med nöjdare kunder. Välkommen att bli nöjd du också!

HusmanHagberg AB
Brahegatan 10
114 37 Stockholm

Org.nr: 556544-7579

Om HusmanHagberg