Övre Västersjövägen 268

Bilder

Utgångspris

1 975 000 kr

Bevaka slutpriset

Övre Västersjövägen 268 , Västersjön , Ängelholm

Precis vid Västersjöns västra kant ligger denna trevliga 1-plansvilla med sjöutsikt över Västersjön. Naturskönt belägen med fria vyer mot baksidan och med Västersjön mot framsidan. En fastighet som växer både i "storlek" och "känsla" på plats i bostaden. Otroligt härliga sällskapsutrymmen med bla ryggåstak med extra takhöjd, braskamin, vinterträdgård, utejaccuzzi, carport, garage och enklare gäststuga. Välkommen på visning!

120 kvm, 6 rok

Typ:
1 familjs friliggande
Boarea:
120 kvm
Biarea:
6 kvm
Tomtarea:
1 597 kvm
Byggår:
1958
Driftskostnad:
2 097 kr/månad
Utgångspris:
1 975 000 kr

Mer information

Visningar

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

6 rum varav 2 - 3 sovrum

Boarea

120 kvm

Biarea

6 kvm

Rumsbeskrivning

Vid Västersjöns västra sida, ligger en liten avstickare från Övre Västersjövägen, med åtta friliggande fastigheter belägna med ett execeptionellt trevligt läge med bad- och båtplats precis runt knuten. Fastigheten som denna annons syftar till är ursprungligen ett mindre 1-planshus som successivt genom åren har renoverats och byggts till i omgångar för att nu erbjuda en genomtänkt planlösning med 2-3 sovrum och där sällskapsutrymmena fått stå i centrum. Här finns den ursprungliga "storstugan" med högt i tak och med braskamin för mysiga hemmakvällar. Mot baksidan har man byggt ut huset med en vinterträdgård med golvvärme och stora glaspartier ut mot trädgården. Mot framsidan finns en annan utbyggnad med ett stort och härligt matsalsrum, även här med golvvärme, och där man kan sitta för att beskåda Västersjön. Utöver dessa utbyggnader har en rad andra renoveringar utförts för att skapa bästa möjliga boende.

Detta är en fastighet som behöver upplevas på plats, som både växer i storlek men framförallt känsla av att befinna sig i bostaden. Stor trädgård med utsikt över de öppna fälten på baksidan. Här har man också placerat en utejaccuzzi där man i lugn och rofylld miljö kan koppla av en ljummen sommarkväll efter kvällsbadet i sjön avklarats. Eller varför inte ännu hellre efter en dagsutflykt ute på isen. På fastigheten finns också både carport, mindre garage, enklare gäststuga och vedbod.

I omgivningarna kring Västersjön bor man i en idyllisk miljö med den vackraste naturen precis utanför dörren. Sköna skogspromenader, svalkande bad, mysiga grillkvällar ute i det fria, skridsko- eller längdskidåkning om vintern eller en harmonisk cykeltur runt sjön är en rad exempel på "vardagsgöra" när man bor i en miljö som denna.

Hall
Hall som är en del av den utbyggnation som utfördes 2006-2007 med klinkergolv med golvvärme (el). Ingång till badrum.

Badrum
Badrummet ingår också i den utbyggnation som utfördes 2006-2007 och där själva badrummet med våtrumsmatta och inredning utfördes under 2007. Badrummet ä utrustat med våtrumsmatta och våtrumstapet. Dusch med glasvikväggar, hörnbadkar, tvättställskommod med högskåp samt WC. Elektrisk golvvärme.

Allrum
Vidare in i huset ligger tre olika sällskapsutrymmen som på ett mycket trevligt sätt sammansvetsas till en enhet. Mindre del där man idag har två soffor mittemot varandra för intima samtal med när och kära. Fortsätter vi rakt fram kommer man till den utbyggda vinterträdgården med klinkergolv och elektrisk golvvärme och stora skjutpartier bak mot trädgården. Förflyttar vi oss sedan tillbaka så ligger det stora vardagsrummet med ryggåstak och härlig rymd och där den öppna spisen med kassett står. Dessa tre rum utgör en väldigt stor och härlig kärna till bostaden. Här sitter även en nyare luft/luft-värmepump.

Sovrum 1
Jämte vinterträdgården ligger ett sovrum med plats för dubbelsäng och där den ena väggen är möblerad med nyare och fräscha garderober med blandad inredning. Fönster mot baksidan.

Kök och matrum
Själva arbetsköket ligger i hjärtat av bostaden och består av ett praktiskt och modernt arbetskök med bra arbetsytor och gott om förvaringsskåp både för torrvaror och porslin. Köksinredningen sattes på plats 2005 och vitvarorna är sannolikt från samma tidsperiod men exakt årtal kan ej presenteras i denna beskrivning. Köket är utrustat med fullstor kyl och frys, spishäll, fläkt, inbyggnadsugn och inbyggnadsmikro i högskåp samt diskmaskin. I arbetsköket finns en lucka i golvet som leder till mindre matkällare. Trägolv i arbetsköket.
Från köket, men även via vardagsrummet, når man sedan det tillbyggda matrummet med stora glaspartier mot framsidan av trädgården och där sjöutsikten kan avnjutas. Klinkergolv med elektrisk golvvärme. Utgång via altandörr mot carporten. Denna utbyggnation gjordes samtidigt som hall, badrum och carport 2006-2007.

Tvätt/kontor/förråd/uterum
Vidare in bakom köket fortsätter huset där man först kommer till ett genomgångsrum där man kombinerat tvätt och kontor. Där tvättmaskinen står ligger ett klinkergolv för att sedan övergå till ett klassiskt trägolv. Här skulle man kunna sätta en vägg för att skapa ännu ett sovrum att stänga om sig. Längst inne i rummet finns ingång till en större klädkammare/förråd. Här finns även altandörr som leder till ett klassiskt sommar-uterum med trätrall och kanalplasttak.

Sovrum 2
Längst in ligger ett andra sovrum, också plats för dubbelsäng. Två garderober. Trägolv.

Byggnad

Byggnadstyp

1-plansvilla

Byggnadsår

1958 ombyggt 2008

Uppvärmning

Luft/Luft-värmepump, kassett i öppen spis, direktverkande el

Ventilation

Självdrag

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 25 november 2018
Energiklass: D
Energiprestanda: 66 kWh/m² (Atemp) och år

Byggnadssätt

Grundläggning: Platta på mark/krypgrund/plintar
Grundmur: Betong
Stomme: Trä
Fasad: Trä
Fönster: 2-glas, 3-glas
Bjälklag: Trä
Tak: Plåt, papp, eternit
Utv. plåtarbete: Plåt

Övrigt

Utförda renoveringar:
-Köksinredning -05
-Utbyggnad av badrum, hall, matrum samt carport -06/-07
-Installation av luft/luft-värmepump
-Utbyggnad av vinterträdgård
-Spabad -09

Fastighetsbeteckning

Ugglehult 1:37

Övriga byggnader

Carport sammanbyggd med bostadshuset
Garage/förråd
Enklare gäststuga
Vedbod

Allmänt om fastigheten

Driftskostnad

25 169 kr/år

Driftskostnad, varav

El: 20 816 kr
VA: 1 125 kr
Renhållning: 2 534 kr
Sotning: 694 kr
Beräknat antal personer: 1

Taxeringskod

220

Taxeringsvärde

1 615 000 kr, varav byggnadsvärde 1 288 000 kr

Summa pantbrev

240 000 kr

Tomt

Areal: 1 597 kvm
Tomttyp: Trädgårdstomt

Tomtbeskrivning

Stor och härlig trädgård med blandad växtlighet. Öppna vyer mot baksidan. Plattsatt uteplats både på fram- och baksida.

Vatten/avlopp

Enskilt vatten året om, grävd brunn. Enskilt avlopp. Sluten tank 3000 liter.

Tillträde

Efter överenskommelse.

Övrigt

Säljaren är ett dödsbo.

Fiber är på gång i området och där en intreseanmälan gjorts. Säljaren kommer ej fullfölja detta utan det ligger på köparen att själv teckna avtal med Bjärekraft samt bekosta fibern.

Se under "Viktiga dokument" på HusmanHagbergs hemsida så finns en länk till en privat drönarfilm över Västersjön där Övre Västersjövägen 268 syns väldigt väl vid två tillfällen 1.02 minuter in i filmen samt 2.18. Denna film ger en god överblick över fastighetns läge och fantastiska omgivningar med närhet till Västersjön med bad- och båtplats mm

Om området

Västersjön

En pärla vid Hallandsåsens fot som hälsar både inbyggare och gäster välkomna!
Platsen där skog, berg och sjöar ger skön avkoppling och omväxlande natur- och fritidsupplevelser.
Läs mer på http://www.ljungabolet.se/wordpress/

Kika gärna in denna privata film från YouTube där denna fastighet finns med. https://www.youtube.com/watch?v=DIgPAN0yRM

Karta

Bli kontaktad av mäklaren

* Obligatoriskt

Jag vill komma på visning

* Obligatoriskt

Jag vill bevaka slutpriset

* Obligatoriskt

Hör av dig till Linda Glimmenvall för mer information!

Linda Glimmenvall

Linda Glimmenvall

Ängelholm / Båstad

Reg. Fastighetsmäklare Franchisetagare

Ansvarig mäklare

0768-668008

linda.glimmenvall@husmanhagberg.se

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad

SEB erbjuder bolån. Och mer.

Period Aktuell ränta Din ränta
3 mån 2,25 % 1,75 %
3 år 1,95 % 1,65 %
Ansök om lånelöfte