Nya Rössjövägen 8

Bilder

Utgångspris

3 250 000 kr

Bevaka slutpriset

Nya Rössjövägen 8 , Hjärnarp , Ängelholm

Nu kan denna genuina bostadsidyll bli din! Bo med Hallandsåsens vackra och kuperade natur runt knuten med det perfekta läget för dig som pendlar med bil eller flyg i vardagen. Tro't eller ej men denna fantastiska villa "À la Bröderna Lejonhjärta" är uppförd år 2003 efter ha rivits för att återuppstå på samma plats och uppbyggd i samma stil men i en bättre version och med materialval som lämpar sig bättre för 2000-talets krav på funktion, kvalitét och ekonomi. Denna vitputsade- och halmbeklädda skönhet håller hög klass inifrån och ut. Vackert, gulligt, charmigt, unikt, ja här är superlativen många men med all rätt. Här finns också en 40 kvm fullutrustad gäststuga för extra rum eller för uthyrning för extraintäkter. Garage, carport, stort förråd och en prunkande härlig trädgård belägen i absolut bästa väderstreck där solens strålar kan följas från morgon till sen kväll. Denna fastighet är verkligen något utöver det vanliga! Välkomna på visning!

120 kvm, 5 rok

Typ:
1 familjs friliggande
Boarea:
120 kvm
Biarea:
0 kvm
Tomtarea:
2 231 kvm
Byggår:
ca 1900
Driftskostnad:
2 394 kr/månad
Utgångspris:
3 250 000 kr

Mer information

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

5 rum varav 3 - 4 sovrum

Boarea

120 kvm

Rumsbeskrivning

Vid Hallandsåsens sydsida och fot ligger ett litet samhälle vid namn Hjärnarp. Ett område känt för sin varierade och vackra natur med kuperad terräng, gudomliga Bokskogar och närhet till sjöar och vattendrag men också för dess utomordentligt bra placering med goda förbindelser mellan Ängelholm och Helsingborg i söder och Halmstad i norr. Den korta sträckan till Ängelholms flygplats och ett närsamhälle som erbjuder allt vad man kan önska i form av förskola, skola, livmedel och transport gör att orten både växer i populäritet likväl antal boende. I Hjärnarps hjärta ligger kanske traktens mest populära livsmedelsbutik som är vida känd för sitt breda utbud, goda kvalitét och glada personal.

Nya Rössjövägen leder upp genom samhället och precis innan tätbebyggelsen går över i en mer glesbygd nås fastigheten med nummer 8. En fastighet som tagen ur Bröderna Lejonhjärtas Nangijalas körsbärsdal där den grönskande naturen och den ljuva fågelsången omfamnar den vitputsade huvudpersonen klädd i vass och blå detaljer. Här andas lugn och harmoni i samspel med naturen.

Vad man kanske inte tror är att denna fastighet är en helt uppdaterad version av det hus som en gång bygges på denna plats sent 1800-tal tidigt 1900-tal, man vet nog inte exakt helt enkelt. I början av 2000-talet revs den ursprungliga byggnaden. Varenda liten partikel togs bort men den väl bevarade murstocken fick förbli, både att symbolisera husets hjärta och och vara den del av bostaden som fick leva vidare in i 2000-talets mer moderna uppbyggnad. Man var väldigt mån om att fastighetens känsla och ursprung skulle bestå men med kvalité för att motsvara dagens krav både vad gäller bekvämlighet, praktiska aspekter och ekonomi.

Ett entréplan med golvvärme i hela ytan, där rummen fördelas med en stor klinkerlagd entré med bra förvaring, ingång till badrum som kombineras som tvättstuga, ett mysigt vardagsrum med synliga takbjälkar och brädor som sedan förlängs med stora, luftiga och sociala köket som är öppet till nock. Här rymmer det långa bordet för glada och högljudda släktsammankomster där du kommer ha svårt att neka till självinbjudande gäster till jul - för vem skulle inte vilja fira jul i detta hus?!
I skiftet mellan dessa två rum står murstocken, som kungen i hushållet, med en infälld kassett för kyliga kvällar. Längs murtsockens baksida leder den öppna trappan upp till det övre planet men som så finurligt byggts för att kunna beträdas från båda köket och vardagsrummet. Rummen pryds med ett gediget och slitstarkt enstav ekparkettgolv men där det ligger en sektion av klinkergolv närmast eldstaden. I den bortre delen av köket leder ännu en trappa upp till ett separat rum/loft

Det övre planet är genomgående inrett med samma vackra enstavsparkettgolv som på entréplanet och vitlaserat träpanel både på väggar och innertak. Utöver det separata sovrummet/loftet ovan köket, finns på det övre planet ett allrum direkt vid trappan, ett större sovrum, vidare in fortsätter en längre rumsektion utan fönster som idag används som klädkammare. Längst ut i vinkeln finns sedan ett mindre rum som idag används som kontor av nuvarande ägare. Här kan man sitta ostört när mycket arbete ska på plats och när den välbehövliga pausen behöver tas, kan man skingra tankarna med Hallandsåsen vackra natur i blickfånget.

Fastigheten i övrigt håller rakt igenom en väldigt hög standard med kvalitativa inredningsval både ute likväl inne. De svarta smidesgrindarna vid infarten, den stora infarten och biluppställningplatsen som bekläds med 70 mm granit och därunder en gjuten grund, fönster med lamellglas för bättre säkerhet och ljudklass, den påkostade och väluppförda gäststugan om 40 kvm, garaget, carporten och det stora förrådet på 20 kvm är alla attribut som man kanske inte förstår vikten utav förrän du testat villaliv.

Sammanfattningsvis är det här fastigheten för dig som söker ett boende med det klassiska uttrycket -"med det lilla extra", där du sätter värde till kvalitét som kombineras med äldre charm, unika lösningar, härliga omgivningar med större ytor ute i det fria, för den som har äldre hemmavarande barn eller andra närstående som kan bo i gäststugan eller för extra hyresintäkter. Eller för dig som vill ha ett magiskt andraboende i Skånes vackraste natur runt husknuten där flygplatsen hjälper dig att transportera dig lätt till och från ditt ordinarie boende någonstans i Sverige eller på kontinenten.

Välkommen att boka dig till visning och låt dig förföras av denna bedårande och fantastiska fastighet!

Hall
Klinkerlagt golv i ljusgrå kulör. Plats för klädavhänging och flertalet garderober pryder två väggar. Ingång till badrum.

Badrum/tvättstuga
Ett härligt badrum med kakel och klinker. Vattenburen golvvärme. Badrummet är utrustat med WC, tvättställ där sedan tvättstugan förlängs vidare i en egen sektion innanför badrummet. I tvättavdelningen finns tvättmaskin och torktumlare.Fina detaljer och med en duschzon med mosaikbeklädda väggar

Vardagsrum
Tillbaka mot andra hållet från entrén ligger vardagsrummet. Ekparkettgolv, enstav. Vitlaserat innertak och bjälkar. Murstock med kassett. Fönster mot baksidan av huset.

Kök
Stort och luftigt med öppet till nock med samma enstavsgolv som övriga ytor förutom framför eldstaden. Fin och klassisk köksinredning i vitt som kombineras med en laminatbänkskiva som färgmässigt matchar golven väl. Köksinredningen löper längs kökets längd med liggande fönster in mot den prunkande trädgården där också en dubbeldörrar finns för direktaccess till uteplatsen när saft och bullar ska dukas fram till eftermiddagsfikat. Köket är utrustat med häll -04, inbyggnadsugn -04, fläkt -15, diskmaskin -15, samt kyl och frys -15. Längst in finns trappa som leder upp till ett separat rum för kontor eller som idag, sovrum.

Övre plan

Allrum
Via trappan vid murstocken når man först ett allrum inrett med samma stil som entréplanet. Enstavs ekparkettgolv och vitlaserad panel på vägg och tak. Lågt satt takkupa i äldre charmig stil.

Sovrum
Vidare från allrummet ligger ett större sovrum i husets hörn inrett i samma stil som allrummet.

Klädkammare/genomgångsrum
Via sovrummet finns vad nuvarande ägare använder som klädkammare med hyllor och hängar längs husets längd.

Arbetsplats/litet rum
Längst in finns ett mindre rum, perfekt som kontor eller liknande.

Byggnad

Byggnadstyp

1½-plansvilla i vinkel

Byggnadsår

ca 1900 uppbyggt fr grunden 2004 (taxerat 1929)

Uppvärmning

Jordvärme, 500 m slang, golvvärme hela entréplanet, kassett i eldstad

Ventilation

Självdrag

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 5 juli 2018
Energiklass: D
Energiprestanda: 66 kWh/m² (Atemp) och år

Byggnadssätt

Grundläggning: Krypgrund
Grundmur: Siporexvalv
Stomme: Ergothermblock
Fasad: Kalkad puts/trä
Fönster: 2-glas, lamellglas
Bjälklag: Trä
Tak: Vass/ljung
Utv. plåtarbete: Plåt

Fastighetsbeteckning

Turagården 10:13

Övriga byggnader

Gäststuga byggår 2003, 40 kvm (säljarens info)
Tak: Papp
Bjälklag: Trä
Fasad: Träpanel
Grund: Plintar
Uppvärmning: Jordvärme

En modern och fullutrustad gäststuga som under många år hyrts ut för extra intäkter. Nuvarande hyresgäst har 1 månads ömsesidig uppsägning. Hyresintäkt 5900 kr/månad

Gäststugan är utrustad med kök och badrum samt vardagsrum med öppet till nock på entréplan. Två sovrum/sovloft på vardera sida av byggnaden.

Garage 12 kvm
Carport 12 kvm
Förråd 20 kvm

Allmänt om fastigheten

Driftskostnad

28 733 kr/år

Driftskostnad, varav

El: 15 333 kr
VA: 5 300 kr
Renhållning: 2 500 kr
Sotning: 600 kr
Försäkring: 5 000 kr
Beräknat antal personer: 3

Kommentar

Gäststugan hyrs ut på årsbasis och total kostnad för båda hushållen ser ut enligt följande: El/uppvärmning 23000 kr/år VA-förbrukning 8000 kr/år Tillkommer i driftkostnad 9187 kr/år

Taxeringskod

220

Taxeringsvärde

1 271 000 kr, varav byggnadsvärde 833 000 kr

Summa pantbrev

897 000 kr

Tomt

Areal: 2 231 kvm
Tomttyp: Trädgårdstomt

Tomtbeskrivning

En stor och härlig trädgård som vänder sig mot sydväst där solens strålar når uteplats och trädgård från förmiddag till sen kväll. Beskåda solnedgången över havet på distans. Här finns plats för villalivets alla önskningar -sitta ute i det fria i denna trädgårds olika grönskande rum för en bit mat på uteplatsen, för en stunds vila i trädgården, för några timmars lekande med boll och rack på den större gräsytan, för rogivande ögonblick för dig själv och dina gröna fingrar eller anamma ditt biliintresse för polera din eller dina bilar på den stora biluppställningsplatsen eller varför inte inne i garaget? Här finns platser för alla olika tillfällen likväl för de olika intressen som kan finnas inom en familj.

I trädgården finns en rad olika växter och träd med bla vackra vitblommande Klematis vid uteplatsen, buskar och träd som sätter liv och ramar in, dofande lavendel och Schersminhäck som doftar gudomligt. I övrigt i trädgården finns äppelträd, päronträd, två olika sorters körsbär, bigaråer och plommon i olika varianter.

Detaljrikedom i form av kullerstenslagda avgränsningar och många andra vackra och genomtänkta planteringar som skapar rum i trädgården.

Vatten/avlopp

Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp.

Samfällighet, servitut etc.

Andel i samfällighet/GA: Harnacka S:1, Hjärnarp S:1, S:3, Turagården S:1
Last, Officialservitut: Väg, 11-HJÄ-825

Tillträde

Efter överenskommelse.

Övrigt

Fiber är på gång i närtid.

Ägarens egna ord:

Vår trädgård är en oas, alla årstider. Den gröna, lummiga och lite vildväxta, ger vår trädgård karaktär och hemkänsla. Det finns massor med plats för lek. Stora ytor för studsmatta, fotboll och annat kul.

Närheten till allt men ändå ha kvar det lugna och fridfulla. Bra skola, förskola, mataffär, bibliotek, naturen, Ängelholm, flygplatsen och vackra Hallandsåsen...

Vårt vackra och gedigna vasstak som är ett kännetecken på huset och som ger en ytterligare charmfaktor.

Vår gäststuga som är mysig och som är härlig att kunna erbjuda våra gäster att bo i.

Viktiga dokument

Om området

Hjärnarp

Hjärnarp är beläget norr om Ängelholm nära E6:an. Området har dryga 1000 invånare. Det finns en låg- till högstadieskola, bibliotek, en av traktens populäraste livsmedelsbutik -Ica Arons, besinstation, pizzeria, Sibylla och blomsteraffär mm. I närområdet finns Margretetorp gästgifvaregård med hotell, restaurang och konferens. I Hjärnarp kan man njuta av härlig natur och man har närhet till Västersjön och Rössjön med vattensporter, fiske och bad.

Ortsnamnet kommer från: Hjärnarp = Hjärnes torp /efter danskan arp=torp

Kommunikation

Närhet till E6an gör det enkelt och smidigt att transportera sig både norrut och söderut. Ängelholms flygplats ligger endast några kilometer bort med förbindelser både inrikes likväl utrikes.
Regionbuss 507 går genom området mellan Ängelholm och Hjärnarp. Mer info se www.skanetrafiken.se

Karta

Bli kontaktad av mäklaren

* Obligatoriskt

Jag vill komma på visning

* Obligatoriskt

Jag vill bevaka slutpriset

* Obligatoriskt

Hör av dig till Linda Glimmenvall eller Mathia Hagelqvist för mer information!

Linda Glimmenvall

Linda Glimmenvall

Ängelholm / Båstad

Reg. Fastighetsmäklare Franchisetagare

Ansvarig mäklare

0768-668008

linda.glimmenvall@husmanhagberg.se

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad