Vaktgatan 30

Bilder

  • Såld!

Vaktgatan 30 , Centrum , Ängelholm

Söker du en lägenhet med WOW-känsla så kan detta vara tillfället du väntat på! Centralt läge med läcker och annorlunda planlösning från sent 20-tal med charmiga detaljer såsom plankgolv, högt i tak, spröjsade fönster och vackra dörrar. Nyrenoverat kök från 2015 med snygga och påkostade materialval. Varmt välkomna!

55 kvm, 2 rok

Månadsavgift:
3 065 kr inkl. värme, VA och kabel-Tv
Typ:
Lägenhet
Boarea:
55 kvm
Våning:
2
Lägenhetsnummer:
2001
Byggår:
1928
Driftskostnad:
325 kr/månad

Mer information

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

2 rum

Boarea

55 kvm

Rumsbeskrivning

Med centralt läge i en av Ängelholms äldre fastigheter och kvarter finns en mindre bostadsrättsförening vid namn Brf Hägern. En mysig och genuin liten förening med endast sju bostadsrätter med härlig grannsämja och låga avgifter. Tillsammans disponerar man en rogivande innergård med utemöbler och grillplats inbäddad i mysig grönska där man också kan finna egenodlade jordgubbar, örter, äpplen och annat gott. Till denna undangömda lilla innergård hittar solens strålar hela eftermiddagen och kvällen under årets varma månader.

Med några raska steg är man uppe för den enda trappa som krävs för att nå entrén med de vackra dubbeldörrarna väl bevarade från tiden när denna byggnad uppfördes. Det begränsade utbudet av denna typ av bostad i vår lilla stad Ängelholm gör det kanske ännu mer speciellt att få uppleva en lägenhet som denna. Intryck som framkallar känslor av att "känna sig som hemma", värme, genuinitet och trygghet, sådant som är svårt att sätta fingret på. Och viktiga detaljer att bejaka i sitt val av bostad, medvetet eller omedvetet.

En charmig bostad med en härlig planlösning och flöde där du kan transportera dig mellan rummen i en cirkel utan start och stopp, vilket bidrar till att lägenheten känns spännande och rymligare än vad kvadratmetrarna på papperet säger. En lägenhet att trivas i både för en ensamstående likväl ett par. Bevarade detaljer från byggnadsåret hjälper också till med trivselfaktorn med genomgående plankgolv, högt i tak, spröjsade fönster och vackra innerdörrar. Vid entrén finns ett sött litet fönster som vetter ut mot trapphuset och en annan originell detalj är att toalett och duschrum finns i olika delar av lägenheten. Detaljer som gör denna bostad helt unik i sitt slag.

Köket är mycket påkostat och sätter pricken över i:et i denna bostad med ny köksinredning och vitvaror från 2015. Köksutrymmet är maxat med skåp som byggts från golv till tak och med en genomtänkt inredning. Tidsrätta köksluckor som kombineras med vitrinluckor och öppna hyllplan och som avslutas med en maffig granitbänkskiva i svart högblankt utförande.

Välkommen på visning för att se om det är till denna bostad du vill flytta härnäst!

Hall, toalett
Hall med plankgolv med klädavhängning. Ingång till toalett. Ett sött litet fönster vetter ut mot trapphuset. Toalett med WC och tvättställ.

Kök
Till höger ligger ett renoverat kök i snyggt grått utförande från 2015. Köket är utrustat med inbyggnadsugn, inbyggnadsmikro, induktionshäll, fläkt, integrerad diskmaskin och kombinerad kyl och frys. Slipat plankgolv. Delvis överskåp med vitrinluckor och öppna vägghyllor. Plats för köksbord för ca 4 personer.

Vardagsrum
Stort vardagsrum med plankgolv. Härligt fönsterparti i tre delar med spröjsade fönster.

Sovrum, dusch
Stort sovrum som går att kombinera med arbetsrum. Garderobsvägg finns med äldre skåpinredning. Plankgolv. Fönster mot innergården. Ingång till duschrum.

Lägenhet

Upplåtelseform

Bostadsrätt

Våning

2 av 3, hiss finns ej

Avgift

3 065 kr inkl. värme, VA och kabel-Tv

Driftskostnad

3 900 kr/år

Driftskostnad, varav

El: 2 400 kr
Försäkring: 1 500 kr
Beräknat antal personer: 1

Andel i föreningen

14,1973%

Tillträde

Efter överenskommelse.

Byggnad

Byggnadstyp

Flerbostadshus

Byggnadsår

1928

Uppvärmning

Fjärrvärme

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 11 maj 2012
Energiprestanda: 144 kWh/m² (Atemp) och år

Byggnadssätt

Fönster: 2-glas

Fastighetsbeteckning

Hägern 6

Övrigt

Förråd finns i källarplanet.

Tvättstuga finns i källarplanet.

I föreningen hjälps man åt att ställa ut soptunnor vid tömning och andra små sysslor såsom att se över innergård, trapphus, tvättstuga osv.

Andel av årsavgift har ej gått att få fram.

Förening

Namn

Brf Hägern

Om föreningen

Bostadsrättföreningen bildades 2013 och består av 7 bostadsrätter med tillhörande förråd. 1 kontor samt 4 lokaler.

Gemensam tvättstuga och torkrum i källarplanet.

Gemensam innergård i söderläge med uteplats och tillhörande utemöbler, parasoll, torkvinda och enklare grill. Här finns plats för cykelavställning eller helt enkelt ta sin egen solstol för en stund i det fria.

Organisationsform

Bostadsaktiebolag

TV och Bredband

Kabel-tv

Parkering

Föreningen disponerar inga egna parkeringsplatser. Via Ängelholms kommun kan månadskort köpas för att kunna parkera på gatorna i kvarteret.

Renoveringar

Man har nyligen bytt ut fönster på vindsplanet samt renoverat fönster mot framsidan. Renoveringa av kvarvarande fönster mot baksidan återstår att göras inom det närmaste. Diskussioner om indragning av fiber finns men ej beslutat.

Om området

Centrum

Ängelholm är en vacker småstad vid kusten av Skälderviken. Centrum av staden har ett stort utbud av shopping och restauranger på gågatan, fin natur, kultur och nöje. Rönne Å slingar sig genom centrum vilket erbjuder fina promenadstigar, kanotpaddling eller varför inte en tur med båten Laxen längs ån under sommaren.

Kommunikation

Här har man nära till stationen med både buss- och tågförbindelser. Ängelholm/Helsingborg airport finns inom ca 10 min bilväg.

Karta

Hör av dig till Linda Glimmenvall för mer information!

Linda Glimmenvall

Linda Glimmenvall

Ängelholm / Båstad

Reg. Fastighetsmäklare Franchisetagare

Ansvarig mäklare

0768-668008

linda.glimmenvall@husmanhagberg.se

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad