Fjärde långgatan 18A

Bilder

  • Såld!

Fjärde långgatan 18A , Linnéstaden , Göteborg

I en av de finaste fastigheterna i Linné finner ni denna unika lägenhet! Tre magnifika rum med vackra plankgolv. Ett platsbyggt kök i lantlig stil. Badrummet är nyrenoverat. Lägenheten har högt i tak och de vackra fönsterna gör att lägenheten fullkomligt badar i ljus. Lägenheten har renoverats i stort under föregående år. Fungerande kakelugn och den gamla charmen är bevarad!

87 kvm, 3 rok

Månadsavgift:
4 600 kr inkl värme, VA och kabel-TV (basutbud)
Typ:
Lägenhet
Boarea:
87 kvm
Våning:
4, hiss finns
Lägenhetsnummer:
8
Byggår:
1909
Driftskostnad:
375 kr/månad

Mer information

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

3 rum

Boarea

87 kvm

Rumsbeskrivning

Välkommen till ett exceptionellt boende som nyligen renoverats i stort, samtliga golv har slipats och vitlaserats, väggar har målats om, elen har dragits om och väggar har byggts. Välhållen och vacker fastighet mitt i Linné. Högst upp i huset bland takåsarna ligger lägenheten som präglas av sekelskiftescharm med bevarade originaldetaljer och är trevligt disponerad med tre rum som vetter mot Linnés takåsar. Här bor du med omedelbar närhet till allt Linné har att erbjuda, men har samtidigt förmånen att omges av grönska på båda sidor av fastigheten.

Lägenhetens 87 kvadratmeter disponeras enligt följande:

Hall
Hallen är rymlig och luftig-härifrån når man lägenhetens samtliga rum. Här finner du goda förvaringsmöjligheter bakom två vackert bevarade garderobsdörrar. Vackert Marrakech-kakel pryder golvet.

Vardagsrum
Från hallen nås vardagsrummet, en av lägenhetens stora rum. Här finns gott om plats för både soffgrupp, matplats och en läshörna. Klassisk sekelskiftescharm bidrar, tillsammans med den väl tilltagna takhöjden, till lägenhetens öppna och sociala karaktär. De ljusa väggarna och det vitlaserade brädgolvet som följer i hela lägenheten ger en neutral bas att inreda efter tycke och smak. Maffiga pardörrar till bostadens balkong bjuder på ett fint ljusinsläpp och utsikt över härlig grönska och takåsar.

Sovrum
Stort och luftigt sovrum med gott om plats för dubbelsäng med tillhörande sängbord och det finns även plats för att inreda en läs- eller arbetshörna. Stora fönster bjuder in grönskan utanför och ger ett härligt ljusinsläpp. Väggarna är ljusa och fungerar väl ihop med det vitlaserade plankgolvet. Blir det lite kallt på vintern så är det bara att tända en brasa i den fungerande kakelugnen. En bred öppning med höga pardörrar leder in till det andra sovrummet som idag används som barnrum.

Sovrum 2
Stort sovrum med gott om plats för dubbelsäng om så önskas, idag används detta rum som ett barnrum men kan enkelt användas som ett vanligt sovrum då det finns två ingångar till rummet. På golvet ligger samma ljusa plankgolv som i resten av bostaden och väggarna är målade i vitt.

Klädkammare
Stor klädkammare med gott om plats för kläder. Här får även det mest klädintresserade paret enkelt plats med sin garderob.

Kök
Med ett lugnt läge mot den trevliga innergården finner vi det platsbyggda köket i lantlig stil. Här finns all tänkbar charm bevarad i form av djupa fönsternischer och vita köksluckor med glasfönster som passar väl ihop med den mörka bänkskivan. Utrustningen består av spis, påkostad vacker fläkt från Fjäråskupan, ugn, nyinstallerad diskmaskin samt integrerad kyl och frys. extra förvaring erbjuds i form av ett vackert platsbyggt skafferi. Här finns gott om plats för ett stort matsalsbord.

Badrum
Nyrenoverat badrum med kakel på väggarna och klinker på golvet samt installerad golvvärme. Badrumsutrustningen består av WC, tvättställ med kommod, kombinerad tvättmaskin och torktumlare samt duschhörna.

Varmt välkommen till denna unika lägenhet!

Lägenhet

Upplåtelseform

Bostadsrätt

Våning

4 av 4, hiss finns

Avgift

4 600 kr inkl värme, VA och kabel-TV (basutbud)

Driftskostnad

4 500 kr/år

Driftskostnad, varav

El: 3 000 kr
Försäkring: 1 500 kr
Beräknat antal personer: 3

Andel i föreningen

7,32%

Andel av årsavgiften

7,32146%

Reparationsfond

0 kr

Byggnad

Byggnadstyp

Flerbostadshus

Byggnadsår

1909

Uppvärmning

Fjärrvärme

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 8 mars 2018
Energiklass: -
Energiprestanda: 143 kWh/m² (Atemp) och år

Byggnadssätt

Fönster: 2-glas

Fastighetsbeteckning

Stigberget 34:26

Förening

Namn

Brf Kråkslottet-Fjärde Långgatan 18

Om föreningen

Bostadsrättsföreningen Kråkslottet-Fjärde Långgatan 18 registrerades 1987-03-06 och är en äkta bostadsrättsförening. 2001 förvärvade föreningen fastigheten Stigberget 34:26 som är bebyggd med ett flerbostadshus som uppfördes 1909. Värdeåret är 1991. Byggnaden har en totalyta på 1262 kvm varav 1162 kvm utgör lägenhetsyta och 100 kvm är lokalyta. I föreningen upplåts 14 lägenheter med bostadsrätt samt 2 hyresrätter och 1 lokal

Lägenhetsfördelning:
- 4 st 1 rum och kök
- 5 st 2 rum och kök
- 4 st 3 rum och kök
- 3 st 4 rum och kök

Organisationsform

Bostadsförening

Antal lägenheter

16

Antal hyresrätter

2

Antal lokaler i föreningen

1

TV och Bredband

Kabel TV och internettjänster via bredband från ComHem.

Parkering

Boendeparkering inom område "M". För mer information se www.goteborg.se

Renoveringar

Genomfört underhåll:
2017, Renovering av lokalens fönster mot gatan
2016, Underhåll källare
2015, Renovering av källaren samt den gemensamma tvättstugan
2014, Underhåll av fasad
2013, Målning av trapphus, entrédörrar samt hissdörrar

Planerat underhåll:
Renovering av badrum (hyresrätterna)

Ekonomi

Föreningen är välskött och har god ekonomi. Föreningen har SBC som ekonomisk förvaltare. Överlåtelseavgift betalas av säljaren. Föreningen äger sin mark och påverkas således inte av tomträttsavgäld. I dagsläget planeras ingen förändring av månadsavgifterna (Kontrollerat från 2017 års redovisning).

Äkta/oäkta

Föreningen är en äkta bostadsrättsförening

Juridisk person

Föreningen tillåter inte juridisk person

Övrigt

Föreningen har en gemensam tvättstuga

Viktiga dokument

Om området

Linnéstaden

Vackra Linnéstaden med sina rikt utsmyckade sekelskifteshus ligger centralt belägen inramad av Haga, Masthugget och Slottsskogen.
I det myllrande folklivet vid torgstånden, trottoarserveringarna och kaffeshopparna vilar en avspänd atmosfär, trots en stadig puls från storstaden. Längs lummiga Linnégatan som drar fram från Järntorget till Linnéplatsen vid Slottsskogens rand, hittar du det mesta man kan behöva. Apotek, mataffärer, systembolag, restauranger, blommor, inredning, mode…
I en vacker gammal skolbyggnad i rött tegel ligger den ideellt drivna biografen Hagabion som visar filmer från hela världen. Med bar och restaurang har den också sommartid en av Linnégatans mest inbjudande uteserveringar. För dig som uppskattar det personliga och lite udda finns också trendiga Långgatorna. I en miljö där gammalt möter nytt väntar shopping, matupplevelser och barrundor. Här ligger också den fina gamla Saluhallen Briggen med delikatessdiskar och små intima lunchrestauranger.
Soliga dagar hägrar Slottsskogen i söder som älskas av göteborgarna för sina sköna park- och skogsområden och djurhagar. Här finns kaféer och restauranger och det anordnas också populära event med både sport och musik. Inte långt bort har du också Botaniska Trädgården som är en av Europas största i sitt slag. Här finns 16000 arter och bland annat Sveriges största samling av tropiska orkidéer. Till trädgården gränsar naturreservatet Änggårdsbergen som bjuder på en storslagen natur att vandra, springa eller cykla i.
I området har du närhet till flera vårdmottagningar, förskolor och skolor. Kommunikationerna är de bästa tänkbara. Järntorget är knutpunkt för flera buss- och spårvagnlinjer och hållplatser finns också vid Prinsgatan, Olivedalsgatan, Linnéplatsen och Masthuggstorget.

Karta

Hör av dig till Jonas Johansson för mer information!

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad