Kungsgatan 8

Bilder

  • Såld!
  • Hänförande utsikt över Kungsgatan
  • Stort vardagsrum med genomgående ekparkett
  • Fransk balkong med utsikt över Kungshöjds takåsar
  • Utsikten från balkongen
  • Bekvämt vardagsrum med plats för soffgrupp

Kungsgatan 8 , Kungshöjd , Göteborg

En fantastisk 3:a, näst högst upp i huset med en hänförande utsikt ned över Kungsgatan. En mycket välplanerad funkispärla som passar utmärkt för det trendiga paret. Ta hissen upp till 6 våningen och njut av lugnet som infinner sig här uppe. Närhet till allt vad Kungshöjd har att erbjuda. Välkomna!

55 kvm, 3 rok

Månadsavgift:
2 967 kr inkl värme, VA och kabel-TV
Typ:
Lägenhet
Boarea:
55 kvm
Våning:
6, hiss finns
Lägenhetsnummer:
12
Byggår:
1933
Driftskostnad:
425 kr/månad

Mer information

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

3 rum

Boarea

55 kvm

Rumsbeskrivning

Välkommen till denna ljuvliga 30-talspärla med 2,65 i takhöjd och vackra original detaljer kvar från 30-talsklasissismen. Ta hissen upp till 6-våningen och njut av lugnet som infinner sig här uppe. Väl utanför dörren finner ni allt som kan tänkas behövas, så som restauranger, barer, shopping, matbutiker och missa inte att gå förbi Piccolino på väg ner på stan för en espresso på stående fot. Runt hörnet hittar vi Rosenlundskajen med dess uteserveringar, här samlas alla soldyrkare kring uteserveringarna och njuter av Göteborgs stadskärna.

Hall:
Välkommen in i hallen. Här finner du förvaring i form av en integrerad klädkammare direkt till vänster, vilken rymmer skymda ytterkläder och i hallen finns det även plats för en spegel samt en nättare avlastningsmöbel. Väggarna går i vitt och på golvet ligger det en ekparkett.

Kök:
Från hallen nås lägenhetens kök, vilket går av märket Kvick och har en stilren och tidlös utformning. Snyggt och enkelt med vita luckor och en mörkare stenkomposit som bänkskiva. Maskinparken består utav välrenommerade Siemens och innehåller diskmaskin, fläkt, induktionshäll, ugn och kyl/frys. Här ryms ett perfekt frukostbord för enkelheten vid tidiga mornar.

Extra rum:
Från köket nås det andra sovrummet. Perfekt för ett kontor, barnkammare eller varför inte ett gästrum? Med dryga 1,6m i bred och 3,4 meter djupt går det att möblera rummet likt ovan. Fönster ut mot Kungsgatan med utsikt över södralidens takåsar.

Vardagsrummet:
Stort vardagsrum med plats för både matsalsbord och soffa. Vackra fönsterpartier i två väderstreck som skapar en underbar känsla till detta rum. Rummet pryds av vackra spegeldörrar i original, fönsterbänkar av sten och en nätt takrosett. På golvet ligger samma genomgående ekparkett och väggarna går i vitt.

Sovrum:
Här ryms en dubbelsäng med tillhörande sängbord. Det finns en stor skjutdörrsgarderob som sväljer mycket förvaring. Tack vare det öppna läget och våningsplanet är det knappt någon insyn i detta rofyllda sovrum.

Badrum:
Ett helkaklat badrum med ljusa kakel och mörka klinker. Perfekt dimensionerat för WC, dusch, kombinerad torktumlare & tvättmaskin och handfat samt handdukstork.

Välkommen på visning!

Lägenhet

Upplåtelseform

Bostadsrätt

Våning

6 av 7, hiss finns

Avgift

2 967 kr inkl värme, VA och kabel-TV

Driftskostnad

5 100 kr/år

Driftskostnad, varav

El: 3 600 kr
Försäkring: 1 500 kr
Beräknat antal personer: 2

Kommentar

Driftskostnaderna är ej exakta. Kontakta mäklaren för en boendekalkyl för ert boende.

Andel i föreningen

3,03%

Andel av årsavgiften

3,11%

Tillträde

enligt ök

Byggnad

Byggnadstyp

Flerbostadshus

Byggnadsår

1933

Uppvärmning

Fjärrvärme

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 15 februari 2010
Energiprestanda: 187 kWh/m² (Atemp) och år

Byggnadssätt

Fönster: 3-glas

Fastighetsbeteckning

Inom Vallgraven 45:4

Övrigt

Till lägenheten hör ett vindsförråd om ca 6 kvm

I källaren på Kungsgatan 8 finns det möjlighet att parkera cyklar och barnvagnar.

Tvättstugan är belägen i källaren på Lasarettsgatan 2.

I området finns boendeparkering, besök www.goteborg.se för mer information.

Ansluten till kabelnät via ComHem. Bredband via ComHem eller Bredbandsbolaget, fiber är indraget i fastigheten vilket medför möjlighet till snabb uppkoppling.

Förening

Namn

Brf Hästbacken 4

Om föreningen

Brf Hästbacken 4 förvärvade fastigheten 2004 med totalt 35 bostäder varav 1 lägenhet och 3 lokaler med hyresrätt. Byggnaden stod klar 1933 och totalytan är 2403 kvm varav 1637 kvm utgör bostadsyta och 766 kvm utgör lokalyta.

Tidigare renoveringar:
- 2015 Tvättstugan har rustats upp
- 2014 En omfattande brandöversyn har gjorts i huset där branddörrar, brandvarnare och utrymningsskyltar setts över
- 2015 Balkongbyggnation
- 2010 Ventilationskontroll samt grind mot Lasarettsgatan 2 installerades
- 2009 Värmecentralen renoverades
- 2006 Yttertak
- 2005 Fasad tvättades och impregnerades
- 1996 Stammar och värme
- 1992 Fönster

Kommande renoveringar :
- Planerad försäljning av vakant lokalyta
- Besiktning av terrassen
- Högtrycksspolning av samtliga lägenhetsstammar
- Byte av entré portar, renovering av dörrar, polering av golv samt ommålning av trapphus
- Nytt passersystem kommer att installeras.

Hyresintäkterna från föreningens lokaler står för en stor del av förenings inkomst. Under 2015 har föreningen byggt om en vakant lokalyta till 6 st bostadsrätter. Det kommer inbringa en bra inkomst som föreningen bland annat avsätts till de kommande renoveringarna.

Organisationsform

Bostadsförening

Antal lägenheter

35

Antal hyresrätter

1

Antal lokaler i föreningen

3

TV och Bredband

Ansluten till kabelnät via ComHem (ingår i avgiften).

Bredband via ComHem eller Bredbandsbolaget, fiber är indraget i fastigheten vilket medför möjlighet till snabb uppkoppling (ingår ej i avgiften).

Parkering

I området finns boendeparkering, besök www.goteborg.se för mer information.

Ekonomi

Föreningen planerar inga kommande avgiftsförändringar.

Äkta/oäkta

Föreningen är en äkta bostadsrättsförening

Juridisk person

Föreningen tillåter inte juridisk person

Delat ägande

Ja

Äger föreningen marken?

Ja, marken förvärvades år 2004.

Överlåtelseavgift

1113 kr

Pantsättningsavgift

445 kr

Övrigt

Till bostaden finns ett tillhörande vindsförråd. Tvättstugan är belägen i källaren på Lasarettsgatan 2. Föreningen har precis beställt ny fläkt samt ny torktumlare och större bokningstavla. Soprum nås från innergården. I källaren på Kungsgatan 8 finns det möjlighet att parkera cyklar och barnvagnar.

Om området

Kungshöjd

Kungshöjd utgör Göteborgs kärna där Vasa, innerstaden, Linné och Haga sammanstrålar. Här i ett av Göteborgs populäraste bostadsområden hittar du lugnet mitt i staden.
Stadsdelen Kungshöjd breder ut sig över berget med Lilla och Stora Otterhällan. Båda höjderna var en gång täckta med ekskog som skövlades när staden behövde virke till fartygsbygge. Så småningom byggdes trähus för enklare folk som packhuskarlar och hantverkare. Efter en ödeläggande brand 1804 byggdes nya hus i sten och vid 1900-talets början fick Stora Otterhällan en mer modern prägel med bland annat Hasselblad Film AB: filmateljé. I söder klättrar husen uppför Lilla Otterhällan som bebyggdes runt sekelsskiftet. Häruppifrån vid de vackra tegelhusen i nationalromantisk stil har du en fin utsikt söderut mot vallgraven och Haga.
En av de äldre byggnaderna är Drottning Kristinas Jaktslott, ett litet korsvirkeshus med ursprung från 1731 som idag går att hyra för privata arrangemang. Vid foten av Kungshöjd hittar du också Göteborgs bäst bevarade del av förra stadsmuren, bastionen Carolus Gustavus Rex som är ett hett tips på plats för magnifik vy över staden.
På Kungshöjd har du innerstadens utbud av allt runt hörnet. I området finns gott om kaffebarer och tavernor. I väster ligger soliga Esperantoplatsen med inbjudande uteserveringar. Strax österut hittar du Magasinsgatan, ett av Göteborgs populäraste nöjesstråk med avslappnad stämning. Lite längre bort lockar Kungstorget med restaurangliv, biograf, saluhall och marknad.
För att storhandla går du till Willys vid Hvidtfeldtsplatsen eller ICA Supermarket på Rosenlundsgatan. Där har du också charmiga Feskekyrkan.
Härifrån har du bästa tänkbara kommunikationer, Domkyrkan, Grönsakstorget och Järntorget är knutpunkter för kollektivtrafiken och vid Rosenlunds färjeläge kan du ta Älvsnabben över till Norra Älvstranden på Hisingen.

Karta

Hör av dig till Fredrik Thulin för mer information!

Fredrik Thulin

Fredrik Thulin

Göteborg Centrum

Reg. Fastighetsmäklare Franchisetagare

Ansvarig mäklare

0707-32 84 42

031-389 80 94

fredrik.thulin@husmanhagberg.se

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad

SEB erbjuder bolån. Och mer.

Period Aktuell ränta Din ränta
3 mån 2,25 % 1,75 %
3 år 1,95 % 1,65 %
Ansök om lånelöfte