Eklandagatan 29B

Bilder

  • Såld!

Eklandagatan 29B , Johanneberg , Göteborg

Ett boende där du sommarhalvåret bara går över gatan och lägger dig på en filt i gröna Carlandersparken. Eller så går du ner till Korsvägen på tre minuter. Välkommen till denna lugnt belägna etta i omtyckta brf Carlanderska parken med gångväg till både Avenyn och Chalmers. Detta boende ligger med sju fönster (!) mot den insynsskyddade baksidan näst högst upp i huset (hiss finns). Pardörrarna till balkongen står förmodligen öppna större delen av de varma månaderna. Varmt välkommen på visning!

36 kvm, 1 rok

Månadsavgift:
2 637 kr inkl värme, VA och kabel-TV (basutbud)
Typ:
Lägenhet
Boarea:
36 kvm
Våning:
4, hiss finns
Lägenhetsnummer:
2932
Byggår:
1935

Mer information

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

1 rum

Boarea

36 kvm

Rumsbeskrivning

I lugna och centrala Johanneberg hittar du denna charmiga 30-talspärla belägen högt upp i huset. En välplanerad 1:a där fantastiska fönsterpartier, ett härligt västerläge och en generös takhöjd (ca 2,7 meter) tillsammans skapar en fin känsla av rymd. Varje kvadratmeter är utnyttjad på bästa sätt. Redan nere i det välkomnande trapphuset möts du av en 30-talsarkitektur och gedigna materialval. Hissen tar dig upp till husets 4:e våning.

Hall
Välkommen in i en hall där du direkt slås lägenhetens generösa takhöjd och genomgående vitmålade väggar. I hallen finns plats för avhängning samt en garderob med dubbeldörrar och överskåp som passar för såväl kläder som städartiklar.

Kök
Till vänster från hallen nås köket, som har en halvöppen planlösning. Här får du ett kök med vita, blanka luckor och lådor med gott om plats för alla tänkbara köksredskap. Köket är utrustat med Inbyggd mikro och ugn i ergonomisk arbetshöjd, induktionshäll, fläkt samt integrerad kyl/frys. Mittemot arbetsbänken har en barbordslösning skapats som även kan fungera som arbetsyta.

Rum
Lite längre in till vänster från hallen ligger det kombinerade sov- och vardagsrummet. Rummet känns ljust och luftigt tack vare ett fantastiskt ljusinsläpp från fyra stora fönster samt pardörrar till balkongen. Den öppna planlösningen mellan rum och kök ger rummet en känsla av extra rymd. Här finns knappt en tillstymmelse av insyn då rummet vetter in mot lummig grönska. Rummet kan utan problem möbleras med en stor soffgrupp och tv-möbel eller dylikt. I dagsläget står här en enkelsäng, men en dubbel- får plats utan problem.

Badrum
Från hallen nås lägenhetens badrum. Badrummet har ljus matta på golvet och helkaklade väggar i ljusbeige ton. Här finns WC, handfat, spegelskåp, dusch med skjutdörr samt handdukstork.

Lägenhet

Upplåtelseform

Bostadsrätt

Våning

4 av 5, hiss finns

Avgift

2 637 kr inkl värme, VA och kabel-TV (basutbud)

Kommentar

Då lägenheten från och till stått tom så finns inga driftskostnader att tillgå. Fråga mäklaren för en uppskattning.

Andel i föreningen

2,49%

Andel av årsavgiften

2,57%

Reparationsfond

0 kr

Tillträde

enligt ök

Byggnad

Byggnadstyp

Flerbostadshus

Byggnadsår

1935

Uppvärmning

Fjärrvärme

Ventilation

Mekanisk

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 25 oktober 2010
Energiprestanda: 162 kWh/m² (Atemp) och år

Fastighetsbeteckning

Göteborg Johanneberg 15:25

Övrigt

Förråd
Till lägenheten hör ett vindsförråd.

Parkering
Föreningen hyr ut en p-plats för bil och en p-plats för mc. I övrigt finns boendeparkering i området, för mer information tag kontakt med Göteborgs kommun.

TV-/Internetanslutning
TV: Kabel-tv från ComHem. Basutbudet ingår i avgiften
Internet: Bredband från ComHem.

Balkong/Uteplats
Lägenheten har en mysig balkong som vetter ut mot grönskande omgivning i västerläge.
I trapphuset finns också större gemensamma balkonger som medlemmarna delar, även dessa ligger i soligt västerläge.
På gården finns en mysig uteplats som är utrustad med bänk och grill.

Tvättstuga
På våning 2 ligger tvättstugan. Tvättstugan är utrustad med två tvättmaskiner, en torktumlare, mangel och ett torkrum med avfuktare.

Förening

Namn

Brf Carlanderska parken

Om föreningen

Föreningen bildades 2009 och äger fastigheten Johanneberg 15:25. Fastigheten bebyggdes 1935 med ett flerbostadshus och har adresserna Eklandagatan 29A, 29B. Föreningen upplåter 36 st lägenheter, varav 35 st upplåts med bostadsrätt & 1 st upplåts med hyresrätt. Dessutom upplåter föreningen 2 st lokaler med hyresrätt. Byggnadens totalyta enligt taxeringsbeskedet är 1659 kvm, varav 1512 kvm utgör lägenhetsyta och 147 kvm utgör lokalyta.

Ekonomi
Då föreningen äger sin egen mark påverkas de inte av någon förhöjd tomträttsavgäld. Hyreslägenheten föreningen upplåter innebär en dold tillgång som kan kapitaliseras då hyresgästen väljer att flytta från föreningen. I övrigt så är föreningens ekonomi stabil. Den ekonomiska förvaltningen sköter Husjuristerna.

Utförda renoveringar
En större genomgående renovering av byggnaden skedde 1992, b la så skedde ett stambyte, takrenovering, fönsterbyte samt omdragning av elledningar. Under 2013 så har stammarna spolats, träd fällts på tomten och en ventilationskontroll utförts. Stammarna tvättades igen i december 2015 och håller nu mycket gott skick. Under 2018 har trapphuset setts över och föreningen har även byggt om balkongerna.

Gemensamma utrymmen
Föreningens medlemmar har tillgång till 2 st tvättstugor med torkrum, soprum, cykelförråd, uteplats med grill och flera gemensamma balkonger i västerläge.

Om området

Johanneberg

I lugna och gröna Johanneberg bor du i centrala Göteborgs södra del. Härifrån har du Avenyn, Vasastaden och Södra vägen med nöjen, kultur och shopping inom bekvämt räckhåll.
Strax söder om Avenyn och Götaplatsen syns Nedre Johannebergs tegelbebyggelse i tjugotalsklassicistisk stil. Härifrån visar Viktor Rydbergsgatan vägen uppför branten till Övre Johanneberg. Häruppe hittar du Göteborgs första och mest utpräglade område i funktionalistisk stil med så kallade funkishus som blev moderna på 1930-talet. Många Johannebergsbor njuter av ljuset och den sköna utsikten över staden mot både norr och sydöst.
Johanneberg är en trivsam och populär stadsdel att bo i med härliga grönområden som Näckrosdammen, Carlanderska parken och Johannebergs kyrkopark. Du har bekväm närhet till mataffärer, apotek, vårdcentral och förskolor. Vid Mossens Idrottsplats med fotbollsplan och motionsslinga finns Fysiken, ett friskvårdscenter med toppmodern gymanläggning och ett generöst utbud av aktiviteter som klättring, vattenträning, bollsport, yoga och dans.
Vill du äta ute finns det i området en hel del kvarterskrogar, caféer och inte minst berömda restaurangen Thörnströms med vinkällare och workshops. På Quality Hotel Panorama på Eklandagatan slappnar du av med en afterwork-öl eller ett bad i utomhusjacuzzin. Lockar storstadspulsen tar du dig enkelt till fots eller med buss ned till Avenyn och Vasastaden.
Följer du Eklandagatan nedför berget österut hamnar du vid Korsvägen som är en stor knutpunkt för stadens bussar och spårvagnar. Här hittar du också några av Göteborgs stora attraktioner Svenska Mässan, Liseberg, Universeum och Världskulturmuseet.

Karta

Hör av dig till eller Julia Evegård för mer information!

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad