Rådmansgatan 5

Bilder

  • Såld!

Rådmansgatan 5 , Ängavången , Ängelholm

För den familj som kan tänka sig vänta med tillträdesdag framåt sommaren 2019 skulle redan nu kunna lägga vantarna på detta fantastiska hus på Ängavången. Belägen på en av de äldre och genuina gatorna med vacker arkitektur och känsla. Villan är mer eller mindre genomrenoverad av nuvarande ägare där bla utbyggnad mot baksidan är utförd, kök, badrum, fönster, tak, el, kamin mm. Vacker tegelfasad i originalutförande från 1910 och där samma klassiska stil genomsyrar renoveringarna som avlöst varandra på insidan. Många detaljer är bevarade från byggnadsåret med spegeldörrar, framknackat tegel, trappa, synliga takbjälkar på det övre planet. Tre sovrum, dubbla sällskapsrum, toaletter på båda vångingsplanen. Enklare garage som används som förråd för cyklar och trädgårdsredskap. Härlig uppvuxen trädgård med mysig uteplats i en lugn och skyddad miljö. Det här kan verkligen vara tillfället du väntat på! Kontakta fastighetsmäklare Linda Glimmenvall för mer info redan idag!

132 kvm, 5 rok

Typ:
1 familjs friliggande
Boarea:
132 kvm
Biarea:
22 kvm
Tomtarea:
540 kvm
Byggår:
1910
Driftskostnad:
2 743 kr/månad

Mer information

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

5 rum varav 3 sovrum

Boarea

132 kvm

Biarea

22 kvm

Rumsbeskrivning

I det stadsnära och mycket trevliga området Ängavången, en kortare promenad från stadens centrum och med Rönneå slingrandes runt hörnet, ligger villor uppradade med byggnadsår från tidigt 1900-tal. Med tiden har området utvecklats så äldre och nyare villor finns i blandad form och ålder. Fastigheten belägen på Rådmansgatan 5 har sitt byggår under 1910 och med en välbevarad fasad i det vackraste teglet. Många av dessa äldre fastigheter är kulturklassade i någon form och denna fastighet ligger i Ängelholms bevarandeprogram och klass 2.

Villan är genomgripande renoverad och där man medvetet valt att framhäva villans charm på ett sätt som stämmer överens med husets ursprunliga arkitektur i mötet mellan nytt och gammalt. Fokus har lagts på tidlös elegans såväl inne som ute. Att skapa en hållbar stil som håller över tid med genomtänkta och påkostade materialval ner på detaljnivå. Givetvis utan att tumma på dagens bekvämligheter. Renoveringarna har avlöst varandra, där nuvarande ägare påbörjade sin renoveringsresa i samband med köpet 2009 där mer eller mindre samtliga ytor och funktioner har bytts ut, renoverats eller tillförts. Planlösning har förändrats, innertak har höjts upp så takbjälkar gjorts synliga, utbyggnader har skett, fönster har bytts ut och anpassats efter kommunens krav på estetik, taket har lagts om med falsad plåt, elen är omdragen, kamin har installerats, nytt kök, nytt badrum och WC, förråd, den lilla källaren ja allting i detta hus har fått en rejäl portion av kärlek i form av omvårdnad och underhåll på bästa möjliga sätt.

Den välvårdade trädgården, med många uppvuxna träd och häckar, är av mindre slag men då byggnaden ligger i framkant får man den samlade ytan på ett och samma ställe för familj att nyttja för både avkoppling och lek. Garaget som idag används mer som förråd för cyklar och trädgårdsredskap är väl i ordning med nyligen flytspacklat golv och målad fasad. I trädgården finns en egen bevattningsbrunn.

Det här är en sådan där villa och fastighet som inte växer på träd, varken vad gäller husets stil och läge också ur den aspekt hur huset har vårdats och renoverats genom åren. En genuin och ärlig villa att bara ta sitt pick-och-pack och flytta rakt in!
Välkommen!

Entréplan

Hall
Utbyggd del med plats för avhängning av kläder. En mindre klädkammare finns längst in. Oerhört stämningsfullt med det framknackade originalteglet, vacker spegeldörr, härligt ljusinsläpp från gaveln och spotlights i tak. Klinkerlagt golv med golvvärme, vattenburen.

Vardagsrum
Vidare in i huset ligger originalplankgolvet som slipats och vitlutbehandlats. Planlösningen har förändrats, dels genom en extra vägg som delat av det stora vardagsrummet till två rum så ett sovrum också ryms på entréplanet samt öppning in mot trädgården där en större utbyggnad gjorts i form av en fullisolerad glasveranda. Trappan, husets nav, avgränsar de i övrigt öppna ytorna på ett otroligt vackert och charmigt sätt. I vardagsrummet har en braskamin installerats för mysiga hemmakvällar i vintermörkret.

Kök, glasveranda
Vidare runt trappan ligger köket centralt placerat med en ny köksinredning från 2009 med vitvaror från samma år. Köket är utrustat med kyl och frys, högskåp med inbyggnadsugn- och mikro, induktionshäll, fläkt och integrerad diskmaskin. Vit skåpinredning med tillhörande svart bänkskiva och vitt fasat kakel. Spotlights i tak. Glasverandan är tillbyggd 2010, och omges av fönster från tre håll och förser huset med ett massivt extra ljusinsläpp. Nytt plankgolv som omsorgsfullt valts för att passa med det gamla originalgolvet, vilket man lyckats fantastiskt bra med. Snygga detaljer såsom tilluftsventiler i gjutjärn i klassisk stil.

Sovrum
Jämte vardagsrummet, mot framsidan av huset, ligger ett stort sovrum med dubbla fönster. Stor skjutdörrsgarderob. Samma plankgolv som övriga delar av huset.

Badrum
Innanför köket och sovrummet ligger ett klassiskt och mycket snyggt badrum med ljusgrått klinkergolv som kombineras snyggt med vitputsade väggar och med vitt kakel på delar av väggarna. Vattenburen golvvärme. Platsbyggt skåp med vacker dörr där man också förberett för att kunna sätta en tvättpelare. Badrummet är utrustat med WC, tvättställ och dusch.

Övre plan

Allrum, WC och klk
Ett samlingsrum för familjen för en extra soffhörna eller liknande. Här har taket rests för att skapa mer rymd och få fram takbjälkarna. Stort takfönster infällt i trapphuset. Plankgolv. Synlig murstock i vit puts. Kanske installera en kamin även här? Ingång till WC med tvättställ. Klinkergolv med elgolvvärme. Längs ena långsidan finns en klädkammare.

Sovrum 1 och 2
Två sovrum med vardera en garderob. Otroligt chamiga med högt i tak och där det ena rummet ligger o takkupan mot framsidan. Plankgolv.

Källare
Med utgång från utsidan finns en mindre källare med nyligen flyspacklat golv och vitmålade väggar. Här finns tvättmaskin -17 och torktumlare -09 och tvättho. Två mindre förrådsutrymmen.

Byggnad

Byggnadstyp

1½-plansvilla, delvis källare

Byggnadsår

1910 ombyggt 2013

Uppvärmning

Fjärrvärme, braskamin

Ventilation

Självdrag

Energideklaration

Beställd.

Byggnadssätt

Grundläggning: Källare/krypgrund
Stomme: Tegel
Fasad: Tegel
Fönster: 3-glas
Bjälklag: Trä
Tak: Falsad plåt
Utv. plåtarbete: Plåt

Övrigt

Utförda renoveringar:

Huset är löpande renoverat under de senaste 10 åren.

-Utbyggnation av glasveranda
-Nya takstolar, isolering, nytt falsat plåttak, nytt takfönster
-Nya hängrännor och stuprör
-Nya fönster och latandörr i hela huset (framsidan nytillverkade fönster i gammal stil då huset är kulturklassat. Baksidan 3-glas aluminiumbeklädda på utsidan)
-Ny ytterbelysning, ny ytterdörr
-Nya yttertrappor entrér
-Planlösningsförändringar
-Nya ytskikt i hela huset, gips och målning
-Nya lister och foder
-Nytt golv entréplan (i äldre stil)
-Det gamla golvet på det övre planet är slipat
-Omdragen el i hela huset samt nya eluttag, strömbrytare och spotlights
-Nytt badrum entréplan
-Ny WC övre plan
-Nytt kök med samtlga vitvaror från 2009
-Installation av braskamin
-Nya innerdörrar och beslag
-Nya stilrätta gjutjärnsventlier tilluft
-Nya radiatorer på övre plan samt utbyggnad av glasveranda
-Flytspacklat källargolvet -18
-Målat väggar källare -18
-Tvättmaskin -17, torktumlare -09

Fastighetsbeteckning

Skatan 10

Övriga byggnader

Garagebyggnad som används som förråd. Garagegolvet är flytspacklat och ommålt utvändigt 2018.

Allmänt om fastigheten

Driftskostnad

32 919 kr/år

Driftskostnad, varav

Uppvärmning: 12 639 kr
El: 7 826 kr
VA: 4 894 kr
Renhållning: 2 500 kr
Sotning: 300 kr
Försäkring: 4 760 kr
Beräknat antal personer: 4

Taxeringskod

220

Taxeringsvärde

2 232 000 kr, varav byggnadsvärde 1 358 000 kr

Summa pantbrev

1 100 000 kr

Tomt

Areal: 540 kvm
Tomttyp: Trädgårdstomt

Tomtbeskrivning

Mysig trädgårdstomt med uppvuxen trädgård med blandad växtlighet. Plattsatt uteplats. Ett par större äppelträd skapar den perfekta hängmatte-platsen för en stund i skuggan. Framsidan är fint planerad med klassiska grusgångar med lavendelhäckar som ramar in. Tre praktfulla Rönnar dekorerar framsidan. Brunn för egenbevattning av trädgård finns med en klassisk handpump i äldre stil.

Vatten/avlopp

Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp.

Samfällighet, servitut etc.

Last, Avtalsservitut: Byggnadsplacering, 11-IM5-88/4274

Tillträde

Sommaren 2019

Övrigt

Fastigheten ligger i kommunens "bevarandeplan" och är även kulturklassad, klass 2.

Om området

Ängavången

Ängavången är en stadsdel nära Ängelholms centrum öster om Rönneå. I området finns ett villakvarter där de äldsta husen närmast Ängavångsbron, är patriciervillor i jugendstil, men det finns även en del bostadsrätter. Här har man gångavstånd till centrum med bl a ett stort utbud av butiker, restauranger, härlig natur och en omtyckt hembygdspark.

Kommunikation

Ängelholm/Helsingborgs flygplats inom ca 10 min bilväg med både inrikes- och internationella flyg. Nära till Ängelholms station med goda tåg- och buss kommunikationer. Stadsbuss nr 1 går genom området. Mer info se www.skanetrafiken.se.

Karta

Hör av dig till Linda Glimmenvall för mer information!

Linda Glimmenvall

Linda Glimmenvall

Ängelholm / Båstad

Reg. Fastighetsmäklare Franchisetagare

Ansvarig mäklare

0768-668008

linda.glimmenvall@husmanhagberg.se

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad

SEB erbjuder bolån. Och mer.

Period Aktuell ränta Din ränta
3 mån 2,25 % 1,75 %
3 år 1,95 % 1,65 %
Ansök om lånelöfte