Pär Lagerkvists gata 30, 7 tr

Bilder

  • Såld!

Pär Lagerkvists gata 30, 7 tr , Kungsholmen Hornsbergs Strand , Stockholm

Ett stenkast från Ulvsundasjöns glittrande vatten och en lugn gågata under sommaren ligger denna välplanerade 3:a. Bostaden är belägen på plan 7 av 8 och har en extra hög takhöjd om ca 2,85 m, vilket är ca 35cm högre än övriga våningsplan i fastigheten. Det höga läget i huset ger även ett härligt ljusinsläpp. Till lägenheten hör ett rymligt källarförråd med bra läge vid entrén. Omedelbar närhet till ett flertal mysiga restauranger och bussar. Inom gång avstånd finns även Lindhagens gallerian och tunnelbana (både blå och grön linje).

74 kvm, 3 rok

Månadsavgift:
3 428 kr inkl. värme, kallvatten och kabel-TV (basutbud)
Typ:
Lägenhet
Boarea:
74 kvm
Våning:
7, hiss finns
Lägenhetsnummer:
101601
Byggår:
2012
Driftskostnad:
560 kr/månad

Mer information

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

3 rum

Boarea

74 kvm

Rumsbeskrivning
Hall

Välkomnande hall med gott om utrymme att hänga av sig ytterkläder. Från hallen nås lägenhetens samtliga rum och även en rymlig klädkammare som erbjuder generöst med förvaring.

Kök

Stilrent kök med vita släta skåpluckor. Generöst med skåpförvaring och arbetsyta. Köket ligger öppen planlösning mot vardagsrummet så här finns det gott om plats för ett stort matsalsbord. Utgång till lägenhetens balkong. Köket är utrustat med spishäll, varmluftsugn, inbyggd mikrovågsugn, diskmaskin, kyl och frys.

Balkong

Härlig balkong med utsikt mot Ulvsundasjöns glittrande vatten. Balkongen vetter mot väst så här kan du njuta av solen under eftermiddag och kväll. Trätrall som är platsbyggd.

Vardagsrum

Rymligt vardagsrum med gott om plats för soffgrupp och extra förvaring för den som önskar. Burspråk med fönster i dubbla väderstreck och även öppet mot köksfönstret vilket ger rummet ett härligt ljusinsläpp.

Sovrum 1

Lägenhetens största sovrum ligger med ostört läge mot föreningens trivsamma innergård. Gott om plats för dubbelsäng och nattduksbord. Platsbyggd garderob med skjutdörrar som erbjuder generöst med förvaring.

Sovrum 2

Lägenheten andra sovrum ligger även det med ostört läge mot föreningens innergård. Gott om plats för säng och även skrivbord för den som önskar.

Badrum

Stort badrum med grått klinkergolv med värme och vita helkaklade väggar. Dusch som skiljs av med en glasvägg, handfat med kommod och ett spegelskåp med spotlights inunder. Tvättmaskin och torktumlare med en praktisk arbetsyta ovan och även två vägghängda skåp.

Lägenhetens rum har genomgående parkettgolv och ljust målade väggar.

Lägenhet

Upplåtelseform

Bostadsrätt

Våning

7 av 8, hiss finns

Avgift

3 428 kr inkl. värme, kallvatten och kabel-TV (basutbud)

Driftskostnad

6 720 kr/år

Driftskostnad, varav

El: 5 520 kr
VA: 1 200 kr
Beräknat antal personer: 3

Kommentar

Varmvattenförbrukning ingår inte i avgiften utan betalas separat av varje bostadsrättshavare efter egen förbrukning. Varmvatten debiteras i efterskott med fyra månaders förskjutning.

Andel i föreningen

0,5701%

Tillträde

Enligt överenskommelse

Byggnad

Byggnadstyp

Flerbostadshus

Byggnadsår

2012

Uppvärmning

Fjärrvärme

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 2 februari 2016
Energiprestanda: 98 kWh/m² (Atemp) och år

Byggnadssätt

Fönster: 3-glas

Övrigt

Till lägenheten hör ett förråd om ca 4-5 kvm. Förrådet är praktiskt beläget i anslutning till entréplan.

Obligatoriskt tillägg på 220 kr/mån för bredband, 100/100 Mbit.

Varmvatten ingår inte i angiven månadsavgift, den faktureras individuellt utefter förbrukning.

Förening

Namn

Brf Gåspennan

Om föreningen

Bostadsrättsföreningen Gåspennan stod klar 2012 och består av 164 bostadsrätter, fem lokaler samt garage. Föreningen har en trevlig gård och det finns cykelrum samt miljörum. JM var totalentreprenör och fastigheten färdigställdes med succesiv inflyttning 2012-2013.
Arkitekt var Arkitekturkompaniet från Göteborg.

För ytterligare information se föreningens hemsida www.brfgaspennan.se

Organisationsform

Bostadsaktiebolag

Antal lägenheter

164

Antal lokaler i föreningen

5

TV och Bredband

TV: Avgiften för standardutbudet ingår i månadsavgiften, för tillägg tecknar lägenhetsinnehavaren själv avtal med Telia.
Bredband: Gåspennan har avtal med Telia om leverans av bredband. Bredbandsnätet består av en fiberkabel med så kallad Triple-Play funktion som levererar Digital-tv, telefon och Internetanslutning. Internetanslutning med en hastighet på 50/8-100/10 Mbit per sekund.

Parkering

Föreningen disponerar över 117 parkeringsplatser i garage. 65 platser i fastigheten och 52 platser i gemensamhetsanläggningen Lycksaligheten i intilliggande Brf Poeten. I dagsläget är det kö till ledig plats. Avgiften per månad uppgår till 1500 kr respektive 1300 kr inklusive moms (år 2018) för platser i Gåspennans respektive Poetens garage. Endast medlemmar i föreningen har möjlighet att hyra garageplats. Uppsägningstiden är tre månader. Vid utträde ur föreningen sägs garageplatsen upp.

Det är endast möjligt att hyra en bilplats och en mc-plats per lägenhet.

Det är inte tillåtet att överlåta sin köplats eller garageplats. Det är inte heller tillåtet att hyra ut sin plats i andra hand.

För vidare information, kontakta Valvet förvaltning AB, tel 08-545 724 40, som sköter driften och är ansvarig för garageplatserna samt garagekön.

Renoveringar

Då fastigheten är nybyggd finns inga planerade renoveringar inom de närmaste fem till tio åren.

Avsättning för föreningens fastighetsunderhåll görs i enlighet med föreningens stadgar.

Ekonomi

Det finns för närvarande ingen planerad höjning av månadsavgiften.
Föreningens ekonomi är god med för närvarande stort positivt kassaflöde. Detta används till att göra amorteringar på befintliga lån på fastigheten (framgår av årsredovisning).
Enligt föreningens stadgar debiteras bostadsrättsinnehavaren 1% av basbeloppet för varje pantmeddelande.
Vidare debiteras köparen 2,5% av basbeloppet i överlåtelseavgift.

Äkta/oäkta

Föreningen är en äkta bostadsrättsförening

Juridisk person

Föreningen tillåter inte juridisk person

Delat ägande

Det är tillåtet med släkt-/föräldra- och barnägande i föreningen. Inget särskilt krav finns på andelsstorlek.

Äger föreningen marken?

Ja

Övrigt

Föreningen har en innergård med planteringar, lekplats och cykelställ. Innergården är skyddad med gallergrindar med kodlås.
I föreningen finns fyra cykelrum. Det finns även ett begränsat utrymme för cyklar på föreningen innergård.
Det finns ett förråd avsett för rullstols- och barnvagnsförvaring i anslutning till de flesta trapphus.

Om området

Kungsholmen Hornsbergs Strand

Hornsbergs Strand är ett attraktivt och expansivt område som vuxit fram under de senaste åren. Här bor man invid Ulvsundasjöns glittrande vatten med närhet till Fridhemsplans citypuls. Vid närbelägna Kristinebergs Strand finns båthamn och badbryggor.

Detta område har en tydlig innerstadskaraktär med bostäder, affärer, service, bilfritt torg och en ny prisbelönt strandpromenad. Kristinebergs slottspark ska göras om och bindas samman med Ulvsundasjön. En marin mötesplats med färjehamn och restauranger med uteserveringar planeras längs med strandpromenaden. Längst ner mot vattnet finns en solterrass av trä och den fina parken med bl. a skateboardramp, fotbollsplan, naturstig, plaskdamm och stora gräsklädda lekytor. Här kan man ta ett dopp samlas för en picknic eller njuta av solnedgången och utsikten. I den nyöppnade gallerian som ligger alldeles runt hörnet finner man kontor, butiker, restauranger, apotek, systembolag samt Ica Maxi. Lindhagensgatans esplanad blir huvudstråket.

Kommunikation

Kommunikationerna är goda. Kort promenadavstånd till T-bana Stadshagen (blå linje) som tar dig till T-centralen på 5 minuter. Ca 8-9 minuters promenad till T-bana Kristineberg (grön linje). Två busslinjer 49 och 56 trafikerar området. Med bil tar man sig snabbt ut på Essingeleden och det tar endast ca 10 minuter till Bromma flygplats. Det planeras även en spårväg som ska sträcka sig över hela innerstaden.

Närservice

I området finns även fina promenadstråk, joggingspår och cykelbanor längs vattnet. SATS, Fitness24Seven och Puls & Träning m.fl gym har öppnat i området. Närliggande Ballbreaker erbjuder aktiviteter såsom diskobowling, golf, biljard m.m. Här finns också restaurang och sportbar. I kvarteret Eden finns två daghem. Utöver detta finns i närområdet 5-6 daghem och fler planeras i samband med utbyggnaden i området. Det finns även 3 grundskolor (Kullaskolan, Stadshagsskolan och Stefanskolan). Nära även till S:t Görans Gymnasium.

Parkering

Om man är mantalsskriven i stadsdelen kan man ansöka om tillstånd för boendeparkering hos Gatu- och Fastighetskontoret tel 08-508 263 00.

Karta

Hör av dig till Kajsa Allermalm för mer information!

Kajsa Allermalm

Kajsa Allermalm

Stockholm Kungsholmen

Reg. Fastighetsmäklare Franchisetagare

Ansvarig mäklare

0735-42 99 90

kajsa.allermalm@husmanhagberg.se

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad