Arbetargatan 23A, 2 tr

Bilder

  • Såld!

Arbetargatan 23A, 2 tr , Kungsholmen Fridhemsplan , Stockholm

Med ostört läge mellan två gårdar ligger denna välplanerade 4:a. Lägenheten är i behov av renovering med stor potential för den som vill ha möjlighet att forma sin drömbostad. Attraktiv och omtyckt förening med god ekonomi. Barnvänligt området med närhet till både skolor och förskolor. Även närhet till Fridhemsplans stadspuls, trevliga grönområden samt promenadstråk, Karlbergssjön och kommunikationer.

105 kvm, 4 rok

Månadsavgift:
4 842 kr inkl. värme, VA, kabel-tv (Digital-tv Medium 8 Favoriter), bredband (100 Mbit) och IP-telefoni
Typ:
Lägenhet
Boarea:
105 kvm
Våning:
2, hiss finns
Byggår:
1993

Mer information

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

4 rum

Boarea

105 kvm

Rumsbeskrivning
Hall

Välkomnande hall med gott om plats för att hänga av sig ytterkläder. Hallen är möblerbar så här finns det även gott om utrymme för extra förvaring för den som önskar. Ingång till en rymlig klädkammare.

Kök

Stort kök med generöst med skåpsförvaring och arbetsyta. Naturlig matplats för ett större köksbord invid fönstret. Från köket nås lägenhetens balkong. Köket är utrustat med spis, fläkt, diskmaskin samt kyl och frys.

Balkong

Stor balkong som vetter mot föreningens barnvänliga gård. Gott om plats för utemöbler.

Vardagsrum

Rymligt vardagsrum med gott om plats för soffgrupp, tv-möbel och även förvaring för den som önskar. Generöst fönsterparti som ger rummet ett härligt ljusinsläpp. Parkettgolv och målade väggar.

Sovrum 1

Lägenhetens största sovrum ligger med ostört läge mot föreningens gård. Här finns det gott om plats för dubbelsäng, nattduksbord och garderober. Parkettgolv och tapetserade väggar.

Sovrum 2

Även detta sovrum ligger med ostört läge mot gård. Gott om plats även här för en stor säng och förvaring. Även plats för arbetshörna för den som önskar. Parkettgolv och tapetserade väggar.

Sovrum 3

Lägenheten sista sovrum ligger också med ostört läge för föreningens gård. Rummet är rymligt med gott om plats för säng, förvaring och arbetshörna, för den som önskar.

Badrum

Väldisponerat badrum med våtrumsmatta och kaklade väggar. Gott om plats för tvättmaskin. Badkar, handfat, spegelskåp, handdukstork och WC.

Gäst-WC

Separat toalett med WC och handfat.

Efterfrågat och populärt område vid Fridhemsplan. Nära till precis allt. Utmärkta kommunikationer med tunnelbanans gröna och blåa linje samt buss 1, 3, 4, 40, 49, 52, 62, 77, 726. Ett stenkast från Norr Mälarstrand, Rålambshovsparken, Smedsuddsbadet & Kronobergsparken. Brett utbud av restauranger, shoppingstråk (bl.a. Västermalmsgallerian på tre minuters promenad), gym (Friskis & Svettis & SATS) och välsorterade mataffärer. För den bilburne finns Essingeleden på en kilometers avstånd och föreningen kan erbjuda 74 garageplatser och MC-platser i källaren.

Lägenhet

Upplåtelseform

Bostadsrätt

Våning

2 av 7, hiss finns

Avgift

4 842 kr inkl. värme, VA, kabel-tv (Digital-tv Medium 8 Favoriter), bredband (100 Mbit) och IP-telefoni

Andel i föreningen

0,0054%

Andel av årsavgiften

0,537%

Tillträde

Enligt överenskommelse

Byggnad

Byggnadstyp

Flerbostadshus

Byggnadsår

1993

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 23 juni 2008
Energiprestanda: 112 kWh/m² (Atemp) och år

Fastighetsbeteckning

Kv Herden 8

Övrigt

Till lägenheten hör ett källarförråd.

24 maj klockan 10-11

Förening

Namn

Brf Herden 8

Om föreningen

Brf Herden 8 omfattas av 237 lägenheter varav 10 hyreslägenheter samt 4 hyreslokaler. Föreningen har en god ekonomi och är mycket välorganiserad.

Se gärna föreningens årsredovisning samt hemsida för komplett info; http://herden8.bostadsratterna.se/.

Organisationsform

Bostadsrättsförening

Antal lägenheter

237

Antal hyresrätter

10

Antal lokaler i föreningen

4

TV och Bredband

Fastigheten är ansluten till kabel-tv via ComHem. Vi har gruppavtal som ger alla lägenheter gratis (ingår i hyran/månadsavgiften) digital-tv "Medium 8 Favoriter".
Föreningen har bredband med Ownit Broadband AB som operatör sedan våren 2006. Från januari 2013 ingår bredband med 500-1000 MBit/s och 5 epost-konton i årsavgiften/hyran.
För att bredbandet ska fungera fordras ett abonnemangsavtal (gratis) mellan den boende och Ownit. När man tecknat det får man inloggningsuppgifter etc från Ownit.

Parkering

I fastighetens källare finns garage med 74 platser för bil och 4 platser för MC, som upplåts separat. Boende har företräde framför icke-boende i kön. Garageplats utan bur 1365 kr/månad. Garageplats med bur 1505 kr/månad. Mc-plats 890 kr/månad. Förvaltas av SBC, tel: 0771-722 22 e-post: kundtjanst@sbc.se.

Om man är mantalsskriven i stadsdelen kan man ansöka om tillstånd för boendeparkering hos Gatu- och Fastighetskontoret tel 08-508 27 000. Tillståndet är gratis, månadskort kostar 1.100 kr alternativt löses parkeringsbiljett per dygn.

Renoveringar

Följande renoveringar är gjorda senaste åren:
2006: Bredbandsnät installerades. Gården rustas vidare.
2007: Översyn av fastighetens ventilation och värmesystem genomfördes genom att fastighetens styr- och regler-system byttes ut.
2008: Översynen av gårdsbelysningen slutförs. Spolning av samtliga avloppsstammar. Renovering av hängrännor och värmekabelsystemet påbörjas. Nytt smidesstaket till gården.
2009: Spolning av avloppsstammar. Renoveringen av hängrännor och värmekabelsystemet avslutas. Målning av garaget. Upprustning av samtliga hissar (byte av inredning mm). Sopsugens container ersätts med en ny. Renovering av fontänen. Uteplatsernas staket/plank renoveras.
2010: Besiktning av samtliga lägenheter. Fuktlarm installeras i samtliga kök. Byte av kulventiler i samtliga lägenheter. Stenläggning runt fontänen samt på delar av gården.
2011: Bytet av kulventiler slutförs. OVK genomfördes. Byte till säkerhetsdörrar i samtliga lägenheter som har kvar originaldörren. Renovering av grovsoprummet. Påbörjar översyn av entréer inför ommålning. Installation till ventilationsfläktar med modern tryckregleringen (på vinden).
2012: Slutförde OVK för bostäder. Slutför bytet till säkerhetsdörrar. Fortsatt installation av modernt tryckregleringssystem för ventilationsfläktarna (återstående trapphus). Konstgräs på gården. Relining av sopnedkasten på S:t Göransgatan 96 samt Arbetargatan 23A. Försäkringsbesiktning av samtliga lägenheter genomförs av Anticimex.
2013: Fortsatt översyn av gården/utemiljön. Ytterligare armaturer vid entréerna mot gården. Översyn/genomgång av undercentralen (påbörjan av energiöversyn). Utbyte av värmeanläggningen i stuprören (motverkar is).
2014: Ommålning av samtliga trapphus.
2015: Byte av undercentral, fjärrvärmeanläggning.
2016: Slutför utbyte av undercentral och OVK för bostäder. Byte av garageportar till återvinningsrum och sopcontainer. Inför porttelefoner och elektroniskt nyckelsystem (brickor) samt nytt bokningssystem för tvättstugor. Försäkringsbesiktning av samtliga lägenheter genomförs av Anticimex. Ansökt om bidrag för installation i garaget av laddningsplatser för elbil.
2017: Ommålning av taken på Arbetargatan 23A och B samt 27A och B. I garaget installerades två laddstationer för elbilsladdning, vilka ger uttag för fyra laddplatser. OVK på förskolan genomförd och godkänd. Ett hantverksrum på Arbetargatan 23B omgjort till lånetoalett och dusch för boende, vid t.ex. renovering av den egna lägenheten.
2018: Stamspolning genomfört i samtliga lägenheter som en förebyggande åtgärd. Ommålning av taken på Sankt Göransgatan 96, 98, 102 och Mariebergsgatan 30.

Äkta/oäkta

Föreningen är en äkta bostadsrättsförening

Juridisk person

Föreningen tillåter inte juridisk person

Äger föreningen marken?

Nej, tomträtt.

Övrigt

Bokningsbar tvättstuga finns i samma port. Det finns även två spontantvättstugor en på Arbetargatan 23 B och en S:t Göransgatan 102.
Föreningen tillhandahåller även cykelförvaring och barnvagnsrum i samma trappuppgång, sopnedkast finns på varje våningsplan (sopsugsanläggning), källsortering i separat återvinningsrum samt en vacker, populär innergård med grillplats, sittplatser, fontän och lekplats m.m.

Föreningen är fullvärdesförsäkrad genom Vardia Försäkring och har också tecknat bostadsrättstillägg, vilket innebär att medlemmar inte behöver teckna egna bostadsrättstillägg till sina hemförsäkringar. Detta gemensamma bostadsrättstillägg gäller oavsett vilket hemförsäkringsbolag man har som medlem.

Om området

Kungsholmen Fridhemsplan

Citypuls och grönska i uppskattad kombination. Shopping i Västermalmsgallerian och runt Fridhemsplan finns ett stort utbud av välkända restauranger och trendbutiker.
Några minuter bort ligger härliga Rålambshov och Smedsuddsbadet med sin läckra sandstrand. Varför inte ta en romantisk promenad längs suckarnas kaj och avsluta med ett glas vin på trevliga paviljongen längs Norr Mälarstrand.

Kommunikation

T-banas gröna och blåa linje till Fridhemsplan samt ett flertal bussar (bl a 1, 3 och 4).

Närservice

Fridhemsplan erbjuder ett stort urval av restauranger, caféer, butiker, gym, välsorterade mataffärer som Coop Daglivs och Willys samt mycket mer.

Parkering

Om man är mantalsskriven i stadsdelen kan man ansöka om tillstånd för boendeparkering hos Gatu- och Fastighetskontoret tel 08-508 263 00.

Karta

Hör av dig till Kajsa Allermalm för mer information!

Kajsa Allermalm

Kajsa Allermalm

Stockholm Kungsholmen

Reg. Fastighetsmäklare Franchisetagare

Ansvarig mäklare

0735-42 99 90

kajsa.allermalm@husmanhagberg.se

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad