Sankt Eriksgatan 18

Bilder

  • Såld!

Sankt Eriksgatan 18 , Kungsholmen Fridhemsplan , Stockholm

I kanske Kungsholmens vackraste fastighet anno 1914 ligger denna optimalt planerade 3:a. Genomgående storslagna spröjsade fönster med djupa nischer. Tidstypisk charm med välvda väggar och tak och härlig balkong. Varmt välkomna på visning!

93 kvm, 3 rok

Månadsavgift:
4 140 kr inkl värme, VA, kabel-tv och bredband
Typ:
Lägenhet
Boarea:
93 kvm
Våning:
4, hiss finns
Byggår:
1914
Driftskostnad:
828 kr/månad

Mer information

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

3 rum

Boarea

93 kvm

Rumsbeskrivning

Redan vid entrén möts du av fastighetens storslagna charm. Fastigheten med dess runda bågportaler, tidstypiskt målade trappuppgångar i gult och grönt med golv i grön marmor och fris i grön kolmårdsmarmor är poetiskt beskrivna av Stadsmuséet, som har klassificerat byggnaden av högt kulturhistoriskt värde. Lägenheten präglas av stora spröjsade fönster med djupa nischer, trägolv och högt i tak. Helt enkelt en riktig pärla för den kräsne.

När du sedan kliver in i HALLEN bibehålls den tidstypiska charmen med högt i tak och fina detaljer. Här ligger ett klinkergolv och väggarna har en grå ton som är genomgående i lägenheten. Här finns gott om plats för avhängning. Från hallen når du också lägenhetens lilla WC.

Du kommer sedan in i KÖKET. Här hittar vi en snygg tegelvägg med inbyggd vinhållare, trägolv och även här ytskikt i grå ton. Ögonen dras till den exklusiva dubbelugnen med gasspis. I övrigt ett stilsäkert kök med bra arbetsytor, infälld diskmaskin och kyl/frys i rostfritt. Här får man plats med ett matbord för 4-6 personer. Härligt ljusinsläpp från spröjsat fönster med djupa nischer.

Vidare in i lägenheten når du på vänster sida SOVRUM 1. Här slås du av det stora fönsterpartiet och den välvda väggen. Väggarna går här i en lugn grön ton och vackra trägolv. Gott om plats för dubbelsäng och bra förvaring med garderober. Härifrån når du också BALKONGEN där du kan sitta och ta ditt morgonkaffe i solen.

I lägenhetens stora WC är det helkaklat med svart golv och vita vägar. Här har vi en duschörna, WC, handdukstork och svart kommod med bra förvaring.

Du kommer sedan in i lägenhetens VARDAGSRUM. Här slås man direkt av det välvda taket som utger en känsla av rymd. Väggarna går i en grå ton och på golvet ligger en vacker fiskbensparkett. Även här en härligt ljus från spröjsade fönsterparti.

TV-RUM/SOVRUM, idag används detta rum som Tv-rum men kan också användas som ytterligare ett sovrum för de som önskar. Här finns också en klädkammare med god plats för avhängning. Även här ligger en fiskbensparkett på golvet och väggarna går i en varm lattefärgad ton.

Lägenhet

Upplåtelseform

Bostadsrätt

Våning

4 av 6, hiss finns

Avgift

4 140 kr inkl värme, VA, kabel-tv och bredband

Driftskostnad

9 940 kr/år

Driftskostnad, varav

El: 6 000 kr
Försäkring: 1 540 kr
Övrigt: 2 400 kr

Kommentar

Övrigt: Gas

Andel i föreningen

3,11442%

Andel av årsavgiften

3,13357%

Reparationsfond

3775 kr

Tillträde

enligt överenskommelse

Byggnad

Byggnadstyp

Flerbostadshus

Byggnadsår

1914

Uppvärmning

Fjärrvärme

Ventilation

Självdrag

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 25 maj 2009
Energiprestanda: 135 kWh/m² (Atemp) och år

Fastighetsbeteckning

Göken 32

Övrigt

Säkerhetsdörr, Källarförråd

Förening

Namn

HSB:s Brf Hantverkaren

Om föreningen

HSB Brf Hantverkaren i Stockholm bildades 1981-04-14 och registrerades 1981-05-25. Föreningen äger och förvaltar fastigheten Göken 32 i Kungsholmens församling. Föreningen har 26 medlemslägenheter och en lokal. Huset uppfördes 1914 av Fastighets AB Vapensmeden och ritades av arkitekt Georg A Nilsson, byggmästare var Ivar Nyqvist. Huset består av fem våningar samt delvis inredd vind. Fasadmaterial är granitsockel slätputs med dekorritsning, färgen är gul gråvit med dekor av gröna kakelplattor. Gröna fönstersnickerier.

För beviljat medlemskap i föreningen måste förvärvare vara medlem i HSB Stockholm.

Läs gärna mer på föreningens hemsida: https://www.hsb.se/stockholm/brf/hantverkaren
Läs också föreningens Medlemshandbok som du hittar under "Viktiga Dokument"

Organisationsform

Bostadsrättsförening

Antal lägenheter

26

Antal lokaler i föreningen

3

TV och Bredband

Bredband:
Varje lägenhet är utrustad med ett nätverksuttag, vanligtvis sitter detta i nära anslutning till ytterdörren. Genom nätverksuttaget tillhandahålls tjänster från Telenor med vilka föreningen från och med maj 2018 tecknat ett förmånligt gruppanslutningsavtal.

Gruppanslutningsavtalet möjliggör för hushållen att ansluta sig till tjänsterna Bredband 250 och Telefoni helt utan abonnemangs- eller anslutningskostnad, dessa kommer att ingå i månadsavgiften för lägenheten. Tilläggstjänster såsom mobilt bredband eller IP-TV omfattas inte av gruppanslutningsavtalet utan tecknas individuellt.

Tv:
Föreningen har ett avtal med ComHem som är uppsagt. ComHem levererar ett grundutbud av Radio- och TV kanaler, dessa ingår i månadsavgiften. När avtalet med ComHem gått ut kommer fastigheten istället få digital-tv via Telenor, samt uppgraderad bandbredd till 1000 mbit/sek i alla lägenheter.

Renoveringar

1994 - Renovering av VA-stammar.
2003/2004 - Fönsterrenovering.
2007/2008 - Takrenovering.
2009 - Uppgradering till 3-fas av de allmänna elstigarna.
2011 - Renovering av innergård.
2013 - Renovering av fasad, värmesystem, vädringsbalkonger och fönster.
2014 - Uppfräschning av trapphus.
2018 - Installation av IMD (Individuell Mätning och Debitering av El).
2019 - Byte av rostiga avloppsstammar i källaren och installation av råttgaller.

Föreningen följer en underhållsplan.

Äkta/oäkta

Föreningen är en äkta bostadsrättsförening

Juridisk person

Föreningen tillåter inte juridisk person

Delat ägande

Ja

Äger föreningen marken?

Ja

Övrigt

Gemensamma utrymmen:
- Tvättstuga
- Utrymme för barnvagnar och grovsopor
- Cykelrum
- Motionsrum
- Snickarbod
- Samlingslokal

Gårdsplats / Innergård
Det finns en innergård för alla medlemmar att ta del av. Under sommartid finns utemöbler och grill tillgängligt. Det finns även träd, planteringar och en del krukor med växtligheter som sköts frivilligt av föreningens medlemmar. Mot fastighetens innegård finns även 5 stycken vädringsbalkonger.

Föreningen tillämpar IMD (Individuell Mätning och Debitering) för elförbrukning. Föreningen köper in el till förmånligt pris som storkund, och debiterar varje medlem efter förbrukning.
Individuell mätning av el ger billigare el för alla medlemmar samt för föreningen.

Om området

Kungsholmen Fridhemsplan

Citypuls och grönska i uppskattad kombination. Shopping i Västermalmsgallerian och runt Fridhemsplan finns ett stort utbud av välkända restauranger och trendbutiker.
Några minuter bort ligger härliga Rålambshov och Smedsuddsbadet med sin läckra sandstrand. Varför inte ta en romantisk promenad längs suckarnas kaj och avsluta med ett glas vin på trevliga paviljongen längs Norr Mälarstrand.

Kommunikation

T-banas gröna och blåa linje till Fridhemsplan samt ett flertal bussar (bl a 1, 3 och 4).

Närservice

Fridhemsplan erbjuder ett stort urval av restauranger, caféer, butiker, gym, välsorterade mataffärer som Coop Daglivs och Willys samt mycket mer.

Parkering

Om man är mantalsskriven i stadsdelen kan man ansöka om tillstånd för boendeparkering hos Gatu- och Fastighetskontoret tel 08-508 263 00.

Karta

Hör av dig till Kajsa Allermalm för mer information!

Kajsa Allermalm

Kajsa Allermalm

Stockholm Kungsholmen

Reg. Fastighetsmäklare Franchisetagare

Ansvarig mäklare

0735-42 99 90

kajsa.allermalm@husmanhagberg.se

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad