Nordostpassagen 22

Bilder

  • Såld!

Nordostpassagen 22 , Linnéstaden , Göteborg

Taklägenhet med vidsträckt utsikt över Linnéstaden, hamninloppet och vår stads vackra takåsar! Läget på våning 6/6 ger en otrolig frihetskänsla. Ingen insyn, påkostade materialval, fönster från golv till tak. Lägg därtill att detta boende har en dryga 30 kvm stor terrass med sol från morgon till kväll. En minst sagt unik förmedling.

Välkommen att boka in dig på visning!

63 kvm, 2 rok

Månadsavgift:
4 219 kr inkl värme, VA och kabel-TV (basutbud) samt Bredband 1Gbit
Typ:
Lägenhet
Boarea:
63 kvm
Våning:
6, hiss finns
Byggår:
2011
Driftskostnad:
350 kr/månad

Mer information

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

2 rum

Boarea

63 kvm

Rumsbeskrivning
Lägenheten

Med ett centralt läge finner ni denna unika taklägenhet helt nybyggd 2011. Promenadavstånd till, Slottsskogen och Linnéstaden med dess stora utbud av restauranger och nöjen. Ett perfekt boende för både singeln, paret eller studenten. Lägenheten ligger även i närhet till Göteborgs universitet samt Handelshögskolan. Högst upp i huset kan man njuta av utsikt över takåsarna samt hamninloppet från den cirka 30 kvadratmeter stora takterrassen! Lägenhetens välplanerade 63 kvm disponeras enligt följande:

Hall

Hall med bra avhängningsmöjligheter. Vid entrén ligger det ett fint klinkergolv och i resten av lägenheten ligger det en fin ekparkett. Väggarna är genomgående målade vita.

Badrum

Stort helkaklat badrum med allt man kan önska sig. Badrummet upplevs väldigt ljust och fräscht mycket tack vare det ljusa kaklet men också på grund av takfönstret. Självklart finns här också en kombinerad Miele tvätt & torkmaskin

Allrum

Luftigt allrum med ett otroligt ljusinsläpp från fönsterpartierna ut mot takterrassen samt takfönstren, här finns god plats för umgänge, fest och mys. Planlösningen är väl genomtänkt, den öppna planlösningen mellan köket och vardagsrummet bjuder in till socialt umgänge.

Kök

Här finns det bra med arbetsytor samt de bekvämligheter som kan önskas. Maskinparken består av kyl och frys, integrerad diskmaskin, spishäll, ugn samt spisfläkt. Köksinredningen går i vitt, den del över arbetsytan är tidlöst vitt.

Sovrum

I lägenhetens lugna och rofyllda del med fönster mot husets innergård finner vi sovrummet. Här är generöst med utrymme till en större dubbelsäng med tillhörande sängbord samt yta för skrivbord. Något som gör detta rum extra charmigt är dess annorlunda och lekfulla vinklar som är något utöver de ordinära och rektangulära rum. En detalj är det vackra fönsterpartiet. Det finns bra med klädförvaring genom de tre stora garderoberna.

Takterrass

Unik takterrass om ca 30 kvm. Här finns gott om plats för hela vänskapskretsen och några till. Från takterrassen kan man åtnjuta lugnet man får att vara högst upp i huset. Kan enkelt möbleras med stort matbord samt solstolar. Bygglov för inglasning.

Lägenhet

Upplåtelseform

Bostadsrätt

Våning

6 av 6, hiss finns

Avgift

4 219 kr inkl värme, VA och kabel-TV (basutbud) samt Bredband 1Gbit

Driftskostnad

4 200 kr/år

Driftskostnad, varav

El: 2 400 kr
Försäkring: 1 800 kr
Beräknat antal personer: 2

Andel i föreningen

0,44%

Andel av årsavgiften

0%

Reparationsfond

0 kr

Byggnad

Byggnadstyp

Flerbostadshus

Byggnadsår

2011 Nybyggnation utfört 2011

Uppvärmning

Fjärrvärme

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 17 maj 2010
Energiklass: -
Energiprestanda: 123 kWh/m² (Atemp) och år

Fastighetsbeteckning

Olivedal 5:24

Övrigt

Källarförråd
Alla lägenheter i huset har ett avdelat källarförråd.

Cykelrum
Föreningen tillhandahåller cykelrum.

Tvättstuga
Föreningens tvättstuga finner du i huset.

Tv/internet
Föreningen har Kabel-TV och bredband via Bredbandsbolaget och Comhem.

Förening

Namn

Brf Nordosten

Om föreningen

BRF Nordosten bildades 2004 och äger fastigheten Olivedal 5:24 sedan slutet på 2006. De tre hus som föreningen omfattar uppfördes 1967 och består av 218 lägenheter samt 6 lokaler. Av 218 lägenheter är 186 upplåtna med bostadsrätt och 32 lägenheter med hyresrätt. Samtliga bostadshyresrätter och lokalhyresrätter är uthyrda vid föreningens årsredovisning 2013. Föreningen är belägen på Nordostpassagen 10-14, 20-22, 33-37 samt Vegagatan 9-15, Linnestaden i Göteborg.

Ekonomi
Ingen avgiftsförändring kommer att ske den närmsta tiden då föreningen har ett 30 tal hyresrätter att sälja. Detta gör att avgiften håller sig stabil. (2018-09-26)

För mer information, se föreningens hemsida
www.brfnordosten.se

Organisationsform

Bostadsrättsförening

TV och Bredband

Föreningen är ansluten till kabel-TV via OwnIT och Internet via OwnIT och ComHem.

Parkering

Föreningen har 150 garageplatser belägna i källaren. Plats kan hyras till en kostnad om ca 740 kr/månad.

Renoveringar

Renoveringar:
2019: Pågående arbete med relining av V/A-stammar i kök och badrum. Arbetet har slutförts i hus K (Nordostpassagen 8 - 14 och Vegagatan 9 &13)
2019: Trapphus kommer att målas om
2017: Balkongerna renoverade
2016: Renovering påbörjas av terrasser ut mot Vegagatan
2015: Nya porttelefoner och låssystem
2013: Samtliga 9 hissar har bytts ut
2009-2011: Renovering och påbyggnad av balkongplattor samt byte av fronter. Fasadöversyn
2009-2012: Översyn av tvättstugor
2008: Rörstamspolning

Äkta/oäkta

Föreningen är en äkta bostadsrättsförening

Juridisk person

Föreningen tillåter inte juridisk person

Övrigt

Övrigt
Fastigheten är fullvärdesförsäkrad genom Länsförsäkringar.
I föreningen finns cykelförråd, källarförråd och tvättstuga med torkrum.
Både teknisk- och ekonomiskförvaltnings sköts av Primär Fastighetsförvaltning AB

Om området

Linnéstaden

Vackra Linnéstaden med sina rikt utsmyckade sekelskifteshus ligger centralt belägen inramad av Haga, Masthugget och Slottsskogen.
I det myllrande folklivet vid torgstånden, trottoarserveringarna och kaffeshopparna vilar en avspänd atmosfär, trots en stadig puls från storstaden. Längs lummiga Linnégatan som drar fram från Järntorget till Linnéplatsen vid Slottsskogens rand, hittar du det mesta man kan behöva. Apotek, mataffärer, systembolag, restauranger, blommor, inredning, mode…
I en vacker gammal skolbyggnad i rött tegel ligger den ideellt drivna biografen Hagabion som visar filmer från hela världen. Med bar och restaurang har den också sommartid en av Linnégatans mest inbjudande uteserveringar. För dig som uppskattar det personliga och lite udda finns också trendiga Långgatorna. I en miljö där gammalt möter nytt väntar shopping, matupplevelser och barrundor. Här ligger också den fina gamla Saluhallen Briggen med delikatessdiskar och små intima lunchrestauranger.
Soliga dagar hägrar Slottsskogen i söder som älskas av göteborgarna för sina sköna park- och skogsområden och djurhagar. Här finns kaféer och restauranger och det anordnas också populära event med både sport och musik. Inte långt bort har du också Botaniska Trädgården som är en av Europas största i sitt slag. Här finns 16000 arter och bland annat Sveriges största samling av tropiska orkidéer. Till trädgården gränsar naturreservatet Änggårdsbergen som bjuder på en storslagen natur att vandra, springa eller cykla i.
I området har du närhet till flera vårdmottagningar, förskolor och skolor. Kommunikationerna är de bästa tänkbara. Järntorget är knutpunkt för flera buss- och spårvagnlinjer och hållplatser finns också vid Prinsgatan, Olivedalsgatan, Linnéplatsen och Masthuggstorget.

Karta

Hör av dig till Jonas Johansson för mer information!

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad

SEB erbjuder bolån. Och mer.

Period Aktuell ränta Din ränta
3 mån 2,25 % 1,75 %
3 år 1,95 % 1,65 %
Ansök om lånelöfte