Gyllenkrooksgatan 1

Bilder

  • Såld!

Gyllenkrooksgatan 1 , Johanneberg , Göteborg

Välkommen till denna underbara trettiotalstvåa högt upp i huset med balkong mot lummiga Carlanderska parken. Här blandas bevarade detaljer från byggåret med ett modernt kök, nyslipat parkettgolv och väggar som målats i ljusa toner. Tack vare genomgångsläget och den generösa takhöjden blir bostaden ljus och luftig. På sommarhalvåret kan du njuta av solen på föreningens gemensamma söderterrass! Här bor du i en mycket välskött förening med god ekonomi och du har endast en kort promenad till Korsvägen och Avenyn. Goda förbindelser finns runt knuten och tar dig in till city på några minuter. Varmt välkommen på visning!

61 kvm, 2 rok

Månadsavgift:
3 235 kr inkl värme, VA, kabel-TV och bredband
Typ:
Lägenhet
Boarea:
61 kvm
Våning:
4, hiss finns
Lägenhetsnummer:
22
Byggår:
1937
Driftskostnad:
375 kr/månad

Mer information

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

2 rum

Boarea

61 kvm

Rumsbeskrivning

Mitt emot den gröna Carlanderska Parken ligger Gyllenkrooksgatan 1 och denna härliga genomgångstvåa med balkong mot grönskan. Ta trapporna eller den renoverade hissen upp till fjärde våning. Du möts av ett uppfräschat trapphus med nya snygga säkerhetsdörrar. Bakom dörren väntar en tambur och därefter en rymlig hall som du faktiskt kan utnyttja som kontor. Från denna hall nås samtliga rum som alla målats om sedan hösten 2016. Här möts de gamla charmiga 30-talsdetaljerna med det moderna genom dimbar samt delvis appstyrd belysning, uppfräschade ytskikt och appsystem för bokning av tvättstuga samt terrass. I våras gjordes dessutom omdragning av elen i vardagsrummet, den större hallen, köket och badrummet samt att alla eluttag kontrollerades. De 61 kvadratmetrarna disponeras enligt följande:

Tambur och hall
Du kliver först in i en lång tambur som erbjuder plats för avhängning samt nättare möblemang för att sedan gå vidare mot hallen. Hallen ger plats åt såväl ytterligare avhängning av kläder samt kontorshörna. Under fötterna ligger en fin fiskbensparkett som nyligen slipats och löper vidare in i vardagsrummet. Från hallen nås samtliga av bostadens rum.

Vardagsrum
En av bostadens höjdpunkter är helt klart vardagsrummet. Det höga läget i huset och pardörrar ut till balkongen gör att du anar en härlig vy som bjuder på mycket grönska och rogivande utsikt. Vardagsrummet är målat i en tidlös ljusgrå ton och är lättmöblerat med plats för större soffgrupp, TV-möblemang och matplats. Detta är ett rum man stolt bjuder in gästerna till. Pardörrarna tar dig ut på lägenhetens balkong där du blickar ut över trädens kronor, Carlanderska Parken, Gothia Towers och Lisebergstornet. Här dyker solen upp om kvällskvisten. Trätrall har nyligen lagts på balkongen.

Kök
Köket är stilrent och industriellt med vitt kakel och delvis rostfria vitvaror samt snyggt hyllplan i rostfritt. Under fötterna ligger mörk klinker och golvvärme. Här finns integrerad ugn och mikrovågsugn, kyl och frys, gasspis och fläkt samt diskmaskin. Utrymme ges för ett matbord med plats för minst fyra personer.

Sovrum
Sovrummet ligger i ett tyst och behagligt gårdsläge. Rummet som nyligen målades vitt ger plats åt dubbelsäng, byrå/skrivbord samt garderobsmöbel om så önskas.

Badrum
Badrum med helkaklade väggar i vitt och klinkers i grått. Utrustningen består av WC, handfat, dusch med glasvägg, badrumsskåp samt handdukstork. Det är även förberett för att sätta in en tvättmaskin.

Lägenhet

Upplåtelseform

Bostadsrätt

Våning

4 av 5, hiss finns

Avgift

3 235 kr inkl värme, VA, kabel-TV och bredband

Driftskostnad

4 500 kr/år

Driftskostnad, varav

El: 3 000 kr
Försäkring: 1 500 kr
Beräknat antal personer: 1

Andel i föreningen

2,8584%

Andel av årsavgiften

0%

Reparationsfond

0 kr

Tillträde

enl överenskommelse

Byggnad

Byggnadstyp

Flerbostadshus

Byggnadsår

1937

Uppvärmning

Fjärrvärme

Ventilation

Frånluftsventilationsystem och självdrag

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 29 juni 2010
Energiklass: -
Energiprestanda: 173 kWh/m² (Atemp) och år

Byggnadssätt

Fönster: 2-glas

Fastighetsbeteckning

Krokslätt 85:16

Övrigt

Parkering
I närområdet tillämpas boendeparkering. För prisinfo & områdessträckning besök www.goteborg.se. Föreningen innehar 3 st garage som just nu är uthyrda. Någon kö finns ej utan föreningen meddelar då ett garage är ledigt. Är det flera som är intresserade har den som bott längst i föreningen förtur.

TV/Bredband
I avgiften ingår Kabel-TV och bredband (100 Mbit) via Bredbandsbolaget samt bostadsrättstillägg för din försäkring. Även fast telefoni via bredbandet ingår i abonnemanget. För att du skall kunna ta del av gruppanslutningen, behöver du själv beställa önskade tjänster. Se föreningens hemsida för mer information.

Förråd
Till lägenheten hör ett normalstort vindsförråd samt ett mindre källarförråd.

Gemensamhetsanläggningar
Tvättstugan ligger i entréplan på Eklandagatan 38 och består av ett tvättrum där det finns två tvättmaskiner och en torktumlare, ett mangelrum samt ett torkrum. Bokning sker via app.

I källaren - nedgång Gyllenkrooksgatan 1 - finns ett särskilt förråd för barnvagnar som kan nyttjas av de boende. Det är inte tillåtet att ställa barnvagnar i trapphusen eller i källargångarna.

Föreningen har två st gemensamma takterrasser, en på Gyllenkrooksgatan 1 och en på Eklandagatan 38. Bokning sker via app.

Förening

Namn

Brf Gylleneken

Om föreningen

Bostadsrättsföreningen Gylleneken

Brf Gylleneken bildades år 1986 och är ägare till fastigheten Krokslätt 85:16. Huset, som byggdes 1937, ligger på hörnet av Gyllenkrooksgatan 1 och Eklandagatan 38. Föreningen upplåter 44 lägenheter varav 2 st med hyresrätt. Där utöver finns 2 lokaler och 3 garage. Föreningens tekniska och ekonomiska förvaltning sköts av Opalen Fastighetsförvaltning AB.

Lägenhetsfördelning:
23 st 1 rum och kök
11 st 2 rum och kök
5 st 3 rum och kök
5 st 4 rum och kök

Gemensamhetsanläggningar:
I föreningen har medlemmarna tillgång till terrass samt cykel- och barnvagnsrum.

Underhåll och renoveringar:
Stambyte gjordes år 2000. Urval av underhåll som skett de senaste åren;
2014 - Fastighetsbesiktning med upprättande av underhållsplan, hissrenovering Eklandagatan 38.
2015 - Spolning av avloppsstammar, hissrenovering Gyllenkrooksgatan 1, OVK besiktning.
2016 - Infodring av dag- och spillvattenledningar i bottenplattan.
2017 - Renovering av trapphus på Eklandagatan 38, uppfräschning av trapphus på Gyllenkrooksgatan 1, byte till säkerhetsdörrar, ny belysning på takterrasser.
2018- Dränering och markarbete mot fasad på innergården.

Just nu pågår fönsterrenovering i föreningen. För mer information se föreningens informativa hemsida www.gylleneken.se.

Ekonomi:
Brf Gylleneken är en stabil och välskött förening med god ekonomi. I dagsläget finns inga planerade avgiftsjusteringar (kontrollerat 2018-06-13)

Antal lägenheter

44

Antal hyresrätter

2

Antal lokaler i föreningen

3

Parkering

Adressen Eklandagatan 38 är berättigad till boendeparkering inom område "S"

Äkta/oäkta

Föreningen är en äkta bostadsrättsförening

Äger föreningen marken?

Ja

Om området

Johanneberg

I lugna och gröna Johanneberg bor du i centrala Göteborgs södra del. Härifrån har du Avenyn, Vasastaden och Södra vägen med nöjen, kultur och shopping inom bekvämt räckhåll.
Strax söder om Avenyn och Götaplatsen syns Nedre Johannebergs tegelbebyggelse i tjugotalsklassicistisk stil. Härifrån visar Viktor Rydbergsgatan vägen uppför branten till Övre Johanneberg. Häruppe hittar du Göteborgs första och mest utpräglade område i funktionalistisk stil med så kallade funkishus som blev moderna på 1930-talet. Många Johannebergsbor njuter av ljuset och den sköna utsikten över staden mot både norr och sydöst.
Johanneberg är en trivsam och populär stadsdel att bo i med härliga grönområden som Näckrosdammen, Carlanderska parken och Johannebergs kyrkopark. Du har bekväm närhet till mataffärer, apotek, vårdcentral och förskolor. Vid Mossens Idrottsplats med fotbollsplan och motionsslinga finns Fysiken, ett friskvårdscenter med toppmodern gymanläggning och ett generöst utbud av aktiviteter som klättring, vattenträning, bollsport, yoga och dans.
Vill du äta ute finns det i området en hel del kvarterskrogar, caféer och inte minst berömda restaurangen Thörnströms med vinkällare och workshops. På Quality Hotel Panorama på Eklandagatan slappnar du av med en afterwork-öl eller ett bad i utomhusjacuzzin. Lockar storstadspulsen tar du dig enkelt till fots eller med buss ned till Avenyn och Vasastaden.
Följer du Eklandagatan nedför berget österut hamnar du vid Korsvägen som är en stor knutpunkt för stadens bussar och spårvagnar. Här hittar du också några av Göteborgs stora attraktioner Svenska Mässan, Liseberg, Universeum och Världskulturmuseet.

Karta

Hör av dig till Julia Evegård för mer information!

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad