Olof Rudbecksgatan 15

Bilder

  • Såld!
  • Härlig balkong i sydväst, högst upp i huset!
  • Rum med god plats för stor soffa och annat möblemang
  • Härligt ljusinsläpp från rummets stora fönsterparti
  • Från vardagsrummet tar du dig vidare till lägenhetens rofyllda balkong

Olof Rudbecksgatan 15 , Johanneberg , Göteborg

Perfekt 1,5:a med balkong i sydvästläge! Här bor du med närhet till stadens puls, Chalmers och Johannebergs härliga miljö. Lägenheten är belägen i en stabil bostadsrättsförening i ett av Johannebergs tidstypiska funkishus. Välkommen på visning!

35 kvm, 1,5 rok

Månadsavgift:
2 447 kr inkl värme, VA, kabel-TV och bredband
Typ:
Lägenhet
Boarea:
35 kvm
Våning:
4, hiss finns
Lägenhetsnummer:
47
Byggår:
1942
Driftskostnad:
250 kr/månad

Mer information

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

1,5 rum

Boarea

35 kvm

Rumsbeskrivning
Olof Rudbecksgatan 15

Välkommen till denna charmiga funkislägenhet som ligger i lugna och stadsnära Johanneberg! Denna härliga 1,5:a har även en mysig balkong belägen i sydvästlig riktning. Här bor du i en välskött förening, högt upp i huset utan insyn och med närhet till det mesta samt bra kommunikationer. Lägenhetens 35 kvadratmeter disponeras enligt följande:

Hall

I den välkomnande hallen finner du naturlig avhängning samt bra förvaring i två större garderober. Det finns även plats för ytterligare förvaring direkt till höger om så önskas. På golvet ligger vitbetsat ekliknande laminat och väggarna är målade ljusa. Från hallen nås lägenhetens samtliga rum.

Vardagsrum

Rummet går i ljusa toner med vita väggar och det vitbetsade ekliknande laminatgolvet återfinns även här. Här finns plats för såväl soffmöbel, vardagsrumsbord, byrå och annat möblemang. Detta rum leder dig även ut på den härliga balkongen.

Alkov

I vardagsrummet finns även den praktiska sovalkoven där du får plats med 140 cm bred säng. Du kan dessutom enkelt skärma av alkoven mot vardagsrummet om så skulle önskas.

Balkong

Balkongen är belägen i sydväst med plats för trivsamt möblemang och Johannebergs lugn som gäst. Här kan du avnjuta en fika eller en trevlig bok i eftermiddags- eller kvällssolen och under sommarhalvåret är det en given plats med en vän. På balkongen ligger ett golv av trätrall.

Kök

I köket finns plats för matbord för fyra personer där frukost samt middag intas med välbehag. Köket har bra arbetsytor och är utrustat med spis, ugn, fläkt, kombinerad kyl/frys och bra förvaring i kökets flertalet ljusa skåp. På golvet finner vi ljus plastmatta och väggarna är även i detta rum målade vita.

Badrum

I badrummet finner vi WC, dusch, handfat samt ett badrumsskåp med spegel. Blått klinkergolv samt vitt kakel på väggar vid dusch och handfat. Det finns även en praktisk handdukshängare till vänster.

Lägenhet

Upplåtelseform

Bostadsrätt

Våning

4 av 4, hiss finns

Avgift

2 447 kr inkl värme, VA, kabel-TV och bredband

Driftskostnad

3 000 kr/år

Driftskostnad, varav

El: 1 200 kr
Försäkring: 1 800 kr
Beräknat antal personer: 1

Andel i föreningen

1,07431%

Andel av årsavgiften

1,07431%

Reparationsfond

0 kr

Tillträde

Snabbt tillträde möjligt

Byggnad

Byggnadstyp

Flerbostadshus

Byggnadsår

1942

Uppvärmning

Fjärrvärme

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 23 februari 2009
Energiprestanda: 163 kWh/m² (Atemp) och år

Fastighetsbeteckning

Johanneberg 12:3

Övrigt

Lägenheten har vinds- samt källarförråd.

Mäklaren informerar: Notera, 1 rum + kök enligt föreningens lägenhetsförteckning.

Förening

Namn

Riksbyggen Brf Göteborgshus Nr 2

Om föreningen

Bostadsrättsföreningen Riksbyggen Göteborgshus 2 äger fastigheterna Johanneberg 11:1 och Johanneberg 12:3 i Göteborgs kommun. De två fastigheterna som uppfördes 1942 har 72 bostadsrätter och adressen är Olof Rudbecksgatan 15-25.

Lägenhetsförteckning:
24 stycken 1 rok
44 stycken 2 rok
4 stycken 3 rok.

Fastigheterna är fullvärdesförsäkrade hos Folksam.

Informationen grundas på information från föreningens kontaktperson samt föreningens årsredovisning från 2017-2018. Uppgifter som är av särskild vikt för köparen bör kontrolleras med föreningen. (2019-01-04)

Organisationsform

Bostadsrätt

Antal lägenheter

72

TV och Bredband

Under 2016 så tecknade föreningen ett kollektivavtal med Telia avseende bredband, digital-TV och IP-telefoni. Abonnemangskostnaden redovisas på avin.

Parkering

Boendeparkering "S" används i området. Det finns även en parkeringsföreningen med namnet Trollspisen som har parkeringsplatser vid huset. Dessa kostar ca 1 400 kr/år och den förväntade kötiden är ett par år.

Renoveringar

Fastigheterna genomgick en totalrenovering som färdigställdes 1987.

Exempel på utförda renoveringar:
1987 - Fastigheten totalrenoverades och då byttes även stammarna och alla badrum. Föreningen lät även lägga om taket och installerade hiss.

2012 - Fasaderna sågs över, tvättades och målades om. Även sockeldelen putsades. Under året målades även balkongerna, fönstren tätades (mellan fönsterkarm och murstock) och nya sattes in. Föreningen har även besiktigat taket och detta gjordes utan något att anmärka på.

2016 - Värmesystem

2017 - Mindre målningsarbeten har utförts.

Kommande renoveringar/Pågående underhåll:
2018/2019 - Föreningen kommer att genomföra ett arbetet med plattgången framför entréerna och även utföra ett renoveringsarbete i tvättstugan.

Ekonomi

Föreningen har en mycket god och stabil ekonomi. Fastighetens goda skick, tillsammans med en låg belåning, har möjliggjort flera avgiftssänkningar, varav den senaste (2 procent) ägde rum i april 2010. Inga avgiftshöjningar är i dagsläget planerade. (2019-01-04)
Belåningsgraden i föreningen är låg och i denna föreningen har man en belåningsgrad på ca 4 167 kr lån/kvm vilket är under snittet för Göteborg.

Äkta/oäkta

Föreningen är en äkta bostadsrättsförening

Juridisk person

Föreningen tillåter inte juridisk person

Överlåtelseavgift

1163 kr

Pantsättningsavgift

465 kr

Övrigt

Gemensamma utrymmen:
Tvättstuga i källare, det är lätt att hitta en ledig tvättid och tvättstugan har även en tvättmaskin och en torktumlare som bokas timvis. Maskinparken består av fem tvättmaskiner, två torktumlare och det finns även två torkrum. Föreningen har en trevlig uteplats med grillmöjligheter som bjuder in till en härlig stund med grannar och vänner. Det finns även cykelförråd, samt vinds och källarförråd.

Om området

Johanneberg

I lugna och gröna Johanneberg bor du i centrala Göteborgs södra del. Härifrån har du Avenyn, Vasastaden och Södra vägen med nöjen, kultur och shopping inom bekvämt räckhåll.
Strax söder om Avenyn och Götaplatsen syns Nedre Johannebergs tegelbebyggelse i tjugotalsklassicistisk stil. Härifrån visar Viktor Rydbergsgatan vägen uppför branten till Övre Johanneberg. Häruppe hittar du Göteborgs första och mest utpräglade område i funktionalistisk stil med så kallade funkishus som blev moderna på 1930-talet. Många Johannebergsbor njuter av ljuset och den sköna utsikten över staden mot både norr och sydöst.
Johanneberg är en trivsam och populär stadsdel att bo i med härliga grönområden som Näckrosdammen, Carlanderska parken och Johannebergs kyrkopark. Du har bekväm närhet till mataffärer, apotek, vårdcentral och förskolor. Vid Mossens Idrottsplats med fotbollsplan och motionsslinga finns Fysiken, ett friskvårdscenter med toppmodern gymanläggning och ett generöst utbud av aktiviteter som klättring, vattenträning, bollsport, yoga och dans.
Vill du äta ute finns det i området en hel del kvarterskrogar, caféer och inte minst berömda restaurangen Thörnströms med vinkällare och workshops. På Quality Hotel Panorama på Eklandagatan slappnar du av med en afterwork-öl eller ett bad i utomhusjacuzzin. Lockar storstadspulsen tar du dig enkelt till fots eller med buss ned till Avenyn och Vasastaden.
Följer du Eklandagatan nedför berget österut hamnar du vid Korsvägen som är en stor knutpunkt för stadens bussar och spårvagnar. Här hittar du också några av Göteborgs stora attraktioner Svenska Mässan, Liseberg, Universeum och Världskulturmuseet.

Karta

Hör av dig till Hampus Berglund för mer information!

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad

SEB erbjuder bolån. Och mer.

Period Aktuell ränta Din ränta
3 mån 2,25 % 1,75 %
3 år 1,95 % 1,65 %
Ansök om lånelöfte