Älghagsgatan 3A

Bilder

  • Såld!

Älghagsgatan 3A , Masthugget , Göteborg

Tänk att sitta här en varm sommarkväll och se solnedgången med ett glas rosé i handen. Hjärtligt välkommen till denna charmiga trea från 1935 i omtyckta Brf Tvårumsstandard, Gamla Masthugget. Med en spännande historia och mycket god sammanhållning är detta verkligen en förening att trivas i. Att du också får en av Göteborgs bästa utsikter, har möjlighet att snabbt glida ner till Slottsskogen på cykeln och har gångavstånd hem efter AW´n i Linné gör inte saken sämre. Välkommen på visning!

53,4 kvm, 3 rok

Månadsavgift:
3 336 kr inkl internet (!), värme, VA och kabel-TV (basutbud)
Typ:
Lägenhet
Boarea:
53,4 kvm
Våning:
2
Byggår:
1935
Driftskostnad:
553 kr/månad

Mer information

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

3 rum

Boarea

53,4 kvm

Rumsbeskrivning

Lägenheten har renoverats i olika omgångar och håller idag en hög standard. Bland annat är de flesta ytskikt nymålade 2017.
Dessa välplanerade kvadratmetrar är disponerade enligt följande:

Hallen har god plats för avhängning. Väggarna är vitmålade och på golvet ligger ett nyslipat och betsat golv. Från hallen nås ett av sovrummen, badrum samt vardagsrum. Detta rum har tidigare också haft ewn öppning mot köket.

Vardagsrummet är ljust och luftigt tack vare de stora fönsterpartierna samt den öppna planlösningen mot köket. Det är svårt att fokusera på något annat än utsikten som också ger en härlig variation beroende på väder och årstid. Även detta vackra plankgolv är slipat och betsat.

Balkongen är tillsammans med utsikten svårslagen. Med utsikt över bland annat Majornas takåsar i väst bjuds det också på eftermiddags- och kvällssol.

Köket renoverades 2015 och har bland annat en snygg kyl och frys från Gorenje. Den öppna ytan mot vardagsrum lämpar sig perfekt för matsalsbordet. Här finns självklart också integrerad diskmaskin.

Sovrummen är ungefär lika stora och har fönster åt öst. Även dessa rum har tidstypiska plankgolv som påminner om byggåret 1935.

Badrummet renoverades 2009 och är helkaklat i vitt och grått.

Lägenhet

Upplåtelseform

Bostadsrätt

Våning

2 av 4, hiss finns ej

Avgift

3 336 kr inkl internet (!), värme, VA och kabel-TV (basutbud)

Driftskostnad

6 644 kr/år

Driftskostnad, varav

El: 3 738 kr
Försäkring: 2 906 kr
Beräknat antal personer: 2

Andel i föreningen

0,8%

Andel av årsavgiften

0%

Reparationsfond

0 kr

Tillträde

Enligt överenskommelse

Byggnad

Byggnadstyp

Flerbostadshus

Byggnadsår

1935

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 25 november 2008
Energiprestanda: 155 kWh/m² (Atemp) och år

Fastighetsbeteckning

Stigberget 29:2

Övrigt

Till lägenheten hör ett förråd. Lägenheten har en härlig balkong med eftermiddags/-kvällssol.

Förening

Namn

Brf 2-rumsstandard

Om föreningen

Föreningen förvärvade fastigheterna Stigberget 1:28, 1:30, 29:1 samt 29:2 år 1935 med innehavande adresser; Hjorthagsgatan 8, Hjorthagsgatan 10, Älghagsgatan 1 samt älghagsgatan 3. Föreningen äger fyra landshövdingehus med 136 bostadsrätter och en hyresrätt. Fastigheterna är fullvärdesförsäkrade i Länsförsäkringar, total bostadsarea uppgår till 6 632 kvm.

Ekonomi:
Föreningen tog beslut inför 2016 att ekonomin såg så god ut att man kunde sänka avgifterna med 10%. Under 2015 amorterade man dessutom 800 000kr samt avsatte 1,5mkr till underhållsfonden.

Renovering:
-Takomläggning 2012

Förvaltare:
Ekonomisk förvaltning sköts av Fastum och Primär Fastighetsförvaltning står för den tekniska.

Bredband:
Fiber från bredbandsbolaget.

Lokaler:
Föreningen har en fritidslokal på markplan med bastu att nyttja för medlemmarna.

Övernattningslägenhet:
Föreningen tillhandahåller ett övernattningsrum som går att hyra mot en mindre avgift.

Parkering:
Det finns också boendeparkering i området, områdeskod "V" (se goteborg.se för mer info).
Om parkeringsplats önskas har förmedlingen ett mindre antal platser tillhanda. Vid intresse måste anmälan ske skriftligt till styrelsen för att därefter placeras i kö. Föreningen har även ett par platser till motorcykelparkering. Alla parkeringsplatser är försedda med eluttag.

Välkommen till BRF2-Rumsstandard!
Längst upp i gamla Masthugget, alldeles på randen mot Majorna och med en vidunderlig utsikt över hamninloppet, tronar föreningen med sina fyra huskroppar om totalt 137 lägenheter. Vi utgör en gammal anrik bostadsrättsförening, då föreningen bildades redan 1935. Adressen är Älghagsgatan 3, Älghagsgatan 1, Hjorthagsgatan 8 och Hjorthagsgatan 10.

Föreningen börjar precis på randen av Slottsskogen och ligger på cirka 10 minuters promenadanstånd från linnégatan, långgatorna och järntorgets utbud av restauranger, butiker, caféer med mera.

Föreningens historia
I Göteborg grundades 1919 Hyresgästföreningen eller, som den hette på den tiden, Hyresgästernas Centralförening (HCF). Fyra år senare, år 1923, bildades HSB som skulle vara HCF:s byggande organ. Enligt stadgarna måste en person vara medlem i HCF för att kunna söka medlemskap i HSB. När HSB bildades blev det strid om denna stadga. Detta ledde till att HCF i Göteborg började bygga egna hus. Vår bostadsrättsförening är ett av de två projekt som HCF byggde i egen regi. Den andra föreningen ligger vid Ramberget på Hisingen.

När HCF byggde tog man större hänsyn till de lägst avlönade, i motsats till HSB som främst gynnade de bättre betalda arbetarna. Man försökte alltså i HCF:s hus hålla nere hyran och insatsen. Detta blev möjligt genom att man sänkte standarden (t.ex. blev det kokvrå i stället för kök). Vid fördelning av lägenheterna tog man även hänsyn till sociala faktorer (t.ex. antalet barn). Så småningom nåddes dock en överenskommelse mellan HCF och HSB, då man kom överens om att följa den gamla stadgan och HCF upphörde med byggandet.

Våra hus stod färdiga 1935. Lagom till 50-årsdagen 1985 genomgick husen en omfattande renovering. Kök och badrum har bytts ut, vi har tilläggsisolerat och satt på ny fasad samt försett husen med balkonger.

I samband med denna ombyggnad blev det också tillåtet att slå samman lägenheter, dock först efter att styrelsen gett sitt tillstånd.

AKTUELLT
Föreningslokal, övernattningsrum och bastu.
Bokning görs i mangelrummet i tvättstugan. Övernattningsrummet kostar 250kr/natt och föreningslokalen 250kr/tillfälle, bastun är gratis. Nyckel fås av någon i styrelsen mot uppvisande av förskottsbetalning.
Betalning görs till Swish nr: 123 390 71 85 eller Bankgiro: 5644-0548
Märk betalningen med namn och datum för övernattning.

BRF 2-rumsstandards Facebook grupp
Föreningen har nu en Facebook grupp som är tänkt som en interaktiv plattform för medlemmarna med dagsaktuell information. Gruppen är ett komplement till hemsidan, där medlemmar är välkomna att dela bilder och annan information. Ni hittar gruppen här: https://www.facebook.com/brf2rum
(Från föreningens hemsida 2017-05-05)

För mer info, besök www.brf2rumsstandard.se och se årsredovisningen.

Om området

Masthugget

Uppe från Masthuggsberget har du en storslagen utsikt över staden. Förr bodde här mest sjömän och hamnarbetare, idag befolkas Masthugget alltmer av barnfamiljer och unga. Ett idealiskt område för dig som vill bo mitt i staden men vill slippa innerstadens trafik och ljud.
Likt en raket sticker Masthuggskyrkan i nationalromantisk stil upp från Masthuggsberget. Den byggdes 1914 och är ett av Göteborgs viktigaste landmärken. Här häckar både turister och stadsbor bland klipporna för att njuta av den fantastiska utsikten över staden och vattnet. Här samlas också folk varje nyår för att beskåda alla fyrverkerier.
Det som kallas Nya Masthugget är området nedanför Fjällgatan och ned mot Masthuggstorget med hus byggda i början av 1970-talet. Gatorna med pittoreska landshövdingehus från början av 1900-talet som klättrar upp mot Slottsskogen räknas till Gamla Masthugget.
Uppifrån Gamla Masthugget breder Linnéstaden ut sig med sitt stora serviceutbud och nöjesliv för dina fötter. Alldeles inpå har du norra delen av Slottsskogen med observatoriet och det vackra gamla vattentornet. Häruppe finns ändhållplats för buss 60. Den går med täta turer ned till centrum, annars promenerar du på fem minuter till Linnégatan som trafikeras av flera spårvagnslinjer.
I Nya Masthugget har du direkt närhet till Linnéstadens långgator. Här i en miljö där gammalt möter nytt blandas café- och restaurangliv med butiker för second hand och vinylskivor. Inte minst finns här också charmiga Saluhallen Briggen med intima lunchrestauranger och delikatessdiskar. Precis vid Masthuggstorget finns Hemköp, teater, vårdcentral, gym och spårvagnshållplats.
Vid ett litet torg vid Fjällgatan hittar du Sushiställe, närköp, ekologisk frukt- och grönthandel och pizzeria. Större mataffärer ligger annars inte långt bort vid Stigbergstorget, Nordostpassagen, Linnégatan och Masthuggstorget.

Karta

Hör av dig till för mer information!

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad

SEB erbjuder bolån. Och mer.

Period Aktuell ränta Din ränta
3 mån 2,25 % 1,75 %
3 år 1,95 % 1,65 %
Ansök om lånelöfte