Nilssonsberg 8

Bilder

  • Såld!
  • Härligt vardagsrum med generös yta
  • Stora fönsterpartier ut mot Övre husargatan
  • Balkongen ligger i ett soligt västerläge- njut av solen på eftermiddag & kväll
  • Där borta ligger Slottsskogen - Göteborgs gröna lunga
  • Granne med pittoreska Haga

Nilssonsberg 8 , Linnéstaden , Göteborg

Fräsch & perfekt planerad city-tvåa med stor balkong i västerläge och renoverade ytskikt. Bra första boende för paret eller singeln. Närhet till både trendiga Linnéstaden, populära Vasastaden och Handelshögskolan. Stabil brf med låg avgift!

48,3 kvm, 2 rok

Månadsavgift:
2 436 kr inkl värme, VA och kabel-TV
Typ:
Lägenhet
Boarea:
48,3 kvm
Våning:
4, hiss finns
Byggår:
1977

Mer information

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

2 rum

Boarea

48,3 kvm

Rumsbeskrivning

Välkommen till en perfekt city-tvåa med balkong mellan trendiga Linnéstaden & pulserande Vasastaden. Med närhet till både Handelshögskolan, grönskan i Slottsskogen och hela citys utbud gör det till en perfekt som första lägenhet för unga paret eller singeln. Belägen i en stabil brf med eget garage och låga avgifter. Renoverade och fräscha ytskikt genomgående hela lägenheten. Balkong i ett skönt västerläge med kvällssol. En lägenhet som måste upplevas på plats. Varmt välkommen på visning! Lägenhetens dryga cc kvadratmeter disponerad enligt följande:

Hall

Redan i hallen möts du av en ombonad känsla. Trendig motivtapet pryder väggarna. I hallen finns en hel garderobsvägg som ger mycket god förvaring utöver hatthyllan för avvägning av ytterkläder. I hallen finns en nisch som kan göras om till en mini walk-in-closet eller plats för en byråmöbel. I vissa lägenheter har denna plats gjorts om till en arbetshörna och hemma-kontor.

Badrum

I anslutning till hallen ligger ett modernt och stilrent badrum. Fräscht badrum som renoverades för 3-4 år sedan med helkaklade väggar i större rektangulära vitt kakel. På golvet ligger ett grått klinkergolv. Givetvis också golvvärme för kalla morgonfötter. Förvaring finns i en vit kommod och ett spegelskåp med belysning. I taket finns infällda spotlights som är dimmbara. Bakom vikbara glasdörrar finns en duschplats med takdusch. För att underlätta vardagen finns också i badrummet en kombinerad tvätt/torktumlare ifrån Siemens. I övrigt finns en uppvärmd handdukstork.

Vardagsrum

Vidare in i lägenheten kommer du till det sköna vardagsrummet. Här pryds golvet av ett parkettgolv ifrån originalåret och väggarna är vitmålade. Tack vare stora fönsterpartier och balkongdörr blir det här ett ljust, härligt rum. Rummet kan möbleras med en soffgrupp och ett mindre matbord om så önskas. Från vardagsrummet så nås den härliga balkongen i ett soligt västerläge. Perfekt balkong att njuta av en kall öl på sommaren eller sommarmiddagen. Här har du utsikt upp över Övre Husargatan mot Linneplatsen. Balkongen är möblerbar med en sittgrupp.

Kök

Till vänster ifrån vardagsrummet så nås köket. Köket är modernt och fräscht med massa förvaring. Snickerierna går i stramt vitt med mörk arbetsskiva. Köket är utrustat med kyl/frys, ugn med spishäll, diskmaskin och spisfläkt. Här kan det möbleras med ett mindre frukostbord. Ovanför arbetsytorna sitter ett ljust kakel.

Sovrum

I sovrummet kan du möblera med en dubbelsäng och tillhörande sängbord och du sover lugnt avskilt ifrån resten av lägenheten. Färgen i rummet är målat i en sval blåfärg.

Lägenhet

Upplåtelseform

Bostadsrätt

Våning

4 av 8, hiss finns

Avgift

2 436 kr inkl värme, VA och kabel-TV

Andel i föreningen

0,172%

Andel av årsavgiften

0,17%

Reparationsfond

0 kr

Tillträde

Snabbt tillträde möjligt

Byggnad

Byggnadstyp

Flerbostadshus

Byggnadsår

1977

Uppvärmning

Fjärrvärme

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 22 november 2012
Energiklass: -
Energiprestanda: 107 kWh/m² (Atemp) och år

Fastighetsbeteckning

Annedal 23:21

Övrigt

Förråd
Förråd till lägenheten finns i närheten av ytterdörren.

Uteplats/Balkong
Till lägenheten hör en balkong i soligt västerläge med sol från eftermiddag till kväll.
Föreningen har dessutom en lugn och trafikfri innergård med grönska, bänkar och lekplatser.

Tvättstuga
Medlemmar har tillgång till 4 st tvättstugor. Utrustade med två tvättmaskiner, en torktumlare, ett torkskåp vardera. I lägenheten finns också tvättmaskin och torktumlare.

TV-/Internetanslutning
TV: Kabel-TV via ComHem
Internet: Bredband via ComHem eller Telia Fiberlan.

Gemensamma utrymmen
Föreningens medlemmar har tillgång till att hyra en samlingslokal, Kärnan för 500kr/dygn. Icke medlemmar hyr lokalen för 1000kr/dygn.
Det finns även ett övernattningsrum som går att hyra 250kr/dygn, Rummet är utrustad med madrass, täcke och kuddar samt minikök med kylskåp. Plats för 4 personer.
I övrigt finns ett barnvagnsrumoch tre st cykelrum.

Förening

Namn

Brf Körsbäret 19-21

Om föreningen

Lokaler: Det finns samlingslokal, Kärnan, som medlemmarna kan hyra för 500 kr/dygn. Icke medlemmar 1000kr/dygn. Det finns även ett övernattningsrum, mattpiskrum, cykel- och barnvagnsrum. Om dessa kan man läsa mer om under fliken "Lokaler".

Föreningen har en mycket informativ hemsida, se länk under "dokument & länkar"

Organisationsform

Bostadsrätt

Antal lägenheter

372

Antal lokaler i föreningen

6

TV och Bredband

TV och Internet: Kabel-TV, bredband: Kabel-TV via ComHem och Internet via ComHem eller Telia Fiberlan.

Parkering

Föreningen har genom en samfällighet tillgång till 240 garageplatser i Annedalsgaraget. Månadskostnad för parkering 2017 är 900kr. Det finns löpande tillgång till parkeringsplatser. Det finns ett kösystem som förvaltas av Primär Fastighetsförvaltning AB.

Renoveringar

2003-2005 renoverades hissar
2004 renoverades fasaden
2004-2005 renoverades balkonger
2010-2011 byttes ytterdörrarna ut mot säkerhetsdörrar.
2011 renoverades en av föreningens tvättstugor.
2012 renoverades resterande tre tvättstugor.
2014 Radon punktmätning utförd 2014. Resultatet blev under 20 Bq/m3, vilket är långt under gränsvärdet om 200 Bq/m3.

Kommande renoveringar
Ett fönsterbyte är planerat till ca år 2020.
Ett stambyte är planerat till ca år 2025.
Avsättningar till underhållsfonden sker enligt underhållsplan. Se bifogad underhållsplan under "Dokument & länkar". Föreningen följer en långtgående underhållsplan som sträcker sig till 2026.

Ekonomi

Föreningens ekonomi är stabil och har haft oförändrade avgifter sedan 1994 historiskt sätt. 2017-01-01 höjdes avgiften med ca 3% Lånebilden i föreningen är mycket låg, ca 1345 kr/kvm i lån. För att jämföra ligger snittet i föreningar i centrala Göteborg runt ca 6000-8000 kr/kvm. I samband med överlåtelse tar föreningen ut överlåtelseavgift av köparen och pantsättningsavgift av köparen. Föreningen förvaltas av Primär fastighetsförvaltning.
Avgiftshöjning planerad med 3% för nästkommande år för att kunna sätta av pengar enligt framtida underhåll enligt underhållsplanen.

Äkta/oäkta

Föreningen är en äkta bostadsrättsförening

Om området

Linnéstaden

Vackra Linnéstaden med sina rikt utsmyckade sekelskifteshus ligger centralt belägen inramad av Haga, Masthugget och Slottsskogen.
I det myllrande folklivet vid torgstånden, trottoarserveringarna och kaffeshopparna vilar en avspänd atmosfär, trots en stadig puls från storstaden. Längs lummiga Linnégatan som drar fram från Järntorget till Linnéplatsen vid Slottsskogens rand, hittar du det mesta man kan behöva. Apotek, mataffärer, systembolag, restauranger, blommor, inredning, mode…
I en vacker gammal skolbyggnad i rött tegel ligger den ideellt drivna biografen Hagabion som visar filmer från hela världen. Med bar och restaurang har den också sommartid en av Linnégatans mest inbjudande uteserveringar. För dig som uppskattar det personliga och lite udda finns också trendiga Långgatorna. I en miljö där gammalt möter nytt väntar shopping, matupplevelser och barrundor. Här ligger också den fina gamla Saluhallen Briggen med delikatessdiskar och små intima lunchrestauranger.
Soliga dagar hägrar Slottsskogen i söder som älskas av göteborgarna för sina sköna park- och skogsområden och djurhagar. Här finns kaféer och restauranger och det anordnas också populära event med både sport och musik. Inte långt bort har du också Botaniska Trädgården som är en av Europas största i sitt slag. Här finns 16000 arter och bland annat Sveriges största samling av tropiska orkidéer. Till trädgården gränsar naturreservatet Änggårdsbergen som bjuder på en storslagen natur att vandra, springa eller cykla i.
I området har du närhet till flera vårdmottagningar, förskolor och skolor. Kommunikationerna är de bästa tänkbara. Järntorget är knutpunkt för flera buss- och spårvagnlinjer och hållplatser finns också vid Prinsgatan, Olivedalsgatan, Linnéplatsen och Masthuggstorget.

Karta

Hör av dig till Daniel Fröberg för mer information!

Daniel Fröberg

Daniel Fröberg

Göteborg Centrum

Reg. Fastighetsmäklare Franchisetagare

Ansvarig mäklare

0707-21 96 00

031-389 80 91

daniel.froberg@husmanhagberg.se

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad

SEB erbjuder bolån. Och mer.

Period Aktuell ränta Din ränta
3 mån 2,25 % 1,75 %
3 år 1,95 % 1,65 %
Ansök om lånelöfte