Fjällgatan 3C

Bilder

  • Såld!
  • Utsikten talar för sig själv
  • Lättmöblerat och klassiskt vardagsrum
  • Vacker fiskbensparkett och vita väggar
  • Klädkammare i vardagsrummet
  • Vidsträckt utsikt från vardagsrumsfönstret

Fjällgatan 3C , Gamla Masthugget , Göteborg

Högst upp i huset med vidsträckt utsikt över hamninloppet ligger denna välplanerade och charmiga genomgångstvåa. Balkong i söderläge in mot gården och renoverat badrum. Populär förening med gott om gemensamma utrymmen som övernattningslägenhet, bastu och gym. Nära kommunikationer och Linnéstadens rika utbud av restauranger och nöjen.

46,1 kvm, 2 rok

Månadsavgift:
3 111 kr inkl. värme, VA, kabel-TV & sophantering
Typ:
Lägenhet
Boarea:
46,1 kvm
Våning:
3
Byggår:
1934
Driftskostnad:
225 kr/månad

Mer information

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

2 rum

Boarea

46,1 kvm

Rumsbeskrivning

På våning tre av tre med lugnt och ostört läge i detta charmiga landshövdingehus finner vi en renoverad genomgångslägenhet med fantastisk utsikt.

Hallen är navet i lägenheten och härifrån nås samtliga rum. Vita väggar som målades om 2013 och parkett på golvet. Garderobsnischen med plats för ytterkläder fick nytt klinkergolv 2009.

Direkt till vänster finns lägenhetens vardagsrum som är lättmöblerat för soffgrupp och matbord om så önskas. Klassisk parkett i fiskbensläggning och vitmålade väggar. Ingång till garderob som gjordes i ordning 2015. Stort fönsterparti med platsbyggd bänk där man kan betrakta den vidsträckta utsikten över Göteborgs hamninlopp. Härifrån ses typiska landmärken som kranarna på andra sidan älven och Läppstiftet i öster. Lika vackert på dagtid som på kvällen och en vy som bör ses på plats!

Badrummet renoverades av fackmän 2013 i stilrena färg- och materialval. Vitt kakel på väggarna samt matchande vitt klinker på golvet. Två duschväggar av glas är både snyggt och tar minimalt med plats. Tvättkommod samt tillhörande spegel, handdukstork, WC med inbyggd nisch, golvvärme och spotlights i taket finns här också.

Kök och sovrum ligger i fil in mot gården. Köket har plats för matbord och är välutrustat med kyl/frys, spis, spisfläkt samt bänkdiskmaskin. Vita köksluckor samt vit mosaik ovan arbetsbänken. Gott om förvaring med bland annat skafferi och städskåp. Charmigt framtaget trägolv och vita väggar.
Från köket nås den rymliga balkongen som är möblerbar för bord, stolar och loungehörna. Läget i söder ger sol större delen av dagen. Skulle solen gassa för mycket finns en elektrisk markis som installerades 2014. Ostört läge på våning tre utan någon ovanför och med utsikt över den mysiga innergården.

I sovrummet finns tre garderober för förvaring och plats för dubbelsäng. Lugnt läge mot föreningens innergård. Samma charmiga trägolv som i köket och vita väggar. Ytskikten i kök och sovrum gjordes om 2009.

I övrigt är innerdörrarna till sovrum och badrum bytta 2013.

Föreningen har diskuterat möjligheten att bygga upp i etage på vinden men i dagsläget är inget sådant beslut taget.

Lägenhet

Upplåtelseform

Bostadsrätt

Våning

3 av 3, hiss finns ej

Avgift

3 111 kr inkl. värme, VA, kabel-TV & sophantering

Driftskostnad

2 700 kr/år

Driftskostnad, varav

El: 1 200 kr
Försäkring: 1 500 kr
Beräknat antal personer: 2

Andel i föreningen

0,75746%

Andel av årsavgiften

0,75746%

Tillträde

Enl. överenskommelse

Byggnad

Byggnadstyp

Flerfamiljshus

Byggnadsår

1934

Uppvärmning

Fjärrvärme

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 21 oktober 2009
Energiprestanda: 141 kWh/m² (Atemp) och år

Fastighetsbeteckning

Stigberget 34:6

Övrigt

Till lägenheten hör två förråd, ett i källaren och ett på vinden.

Förening

Namn

Hsb brf Nybygget

Om föreningen

Allmänt om föreningen:
Föreningen äger fastigheterna Stigberget 34:6 och 34:7 som bebyggdes i landshövdingestil 1934-35. Tomten är friköpt. Föreningen är en av Göteborgs äldsta HSB-föreningar. Boarean uppgår till 6 152 kvm fördelat på 145 lägenheter. Lån/kvm uppgår till ca. 2300 kr.

Styrelsen har det löpande ansvaret för föreningens skötsel och ekonomi. Administrativa tjänster, ekonomisk och teknisk förvaltning sköts via HSB.

Genomfört underhåll:
-1985: Byttes samtliga V/A-stammar i kök och badrum och i samband med detta renoverades kök och badrum även tvättstugan renoverades-
-1993: Målning av fasad, fönster och sockel.
-1998: Obligatorisk ventilationskontroll (OVK), Införande av källsortering komposterbart avfall.
-1999: Datoriserad fjärrvärmecentral (DUC) och förbättrad ventilation i tvättstugan.
-2000: Uppgradering av kabel-tv nät (com hem)
-2003: Injustering av värmen.
-2004: Målning av fasad, fönster och balkonger, Obligatorisk ventilationskontroll (OVK)
-2005: Sopsortering, glas, papper/kartong.
-2006: Byte av spiskåpor och fläktar, nya portar mot fjällgatan.
-2008: Energibesiktning genomförd. I samband med detta byttes vissa fläktar och spiskåpor ut, butikslokal (Topp tyg) ombyggd till lägenhet.
-2009: Renovering av trapphus, Amortering av lån 2.3 milj
-2011: Nyproduktion av 5st bostadsrätter. Samtliga lägenheter är nu sålda.
-2012: Återvinningshus på innergården
-2013: Installation av nytt fastighetsnät för bredband, TV och telefoni av Bredbandsbolaget. Fungerar som komplement till Comhem. Injustering av värmesystem och ventilationen i samband med en OVK-besiktning. Renovering av tvättstuga och bastu.
-2014: Nytt cykelhus, tvätt av fasad
-2015-2020: Uppfräschning av gården pågår. Målning av fasad troligen 2020.

Gemensamhetsanläggningar:
-Gästlägenhet: En gästlägenhet finns att hyra för föreningens medlemmar i uppgång U. Kostnaden är 100 kr/dygn och innehåller säng, spis, kyl, toalett och dusch.
-Bastu, uppgång AE
-Träningsrummet i uppgång AE öppnades 2015. För 50 kr per månad får medlemmarna tillgång till bastu med relaxavdelning samt gym.
-Tvättstuga, uppgång AE. Utrustningen består av 7 st maskiner, 4 st torktumlare samt 3 st torkrum fördelat på 3 tvättstationer.
-Välskött innergård med uteplatser samt sophus med sortering.

KabelTv/Bredband:
Comhem och Bredbandsbolaget.

För mer info, vänligen besök föreningens informativa hemsida: http://www.brfnybygget.se/

Om området

Gamla Masthugget

Uppe från Masthuggsberget har du en storslagen utsikt över staden. Förr bodde här mest sjömän och hamnarbetare, idag befolkas Masthugget alltmer av barnfamiljer och unga. Ett idealiskt område för dig som vill bo mitt i staden men vill slippa innerstadens trafik och ljud.
Likt en raket sticker Masthuggskyrkan i nationalromantisk stil upp från Masthuggsberget. Den byggdes 1914 och är ett av Göteborgs viktigaste landmärken. Här häckar både turister och stadsbor bland klipporna för att njuta av den fantastiska utsikten över staden och vattnet. Här samlas också folk varje nyår för att beskåda alla fyrverkerier.
Det som kallas Nya Masthugget är området nedanför Fjällgatan och ned mot Masthuggstorget med hus byggda i början av 1970-talet. Gatorna med pittoreska landshövdingehus från början av 1900-talet som klättrar upp mot Slottsskogen räknas till Gamla Masthugget.
Uppifrån Gamla Masthugget breder Linnéstaden ut sig med sitt stora serviceutbud och nöjesliv för dina fötter. Alldeles inpå har du norra delen av Slottsskogen med observatoriet och det vackra gamla vattentornet. Häruppe finns ändhållplats för buss 60. Den går med täta turer ned till centrum, annars promenerar du på fem minuter till Linnégatan som trafikeras av flera spårvagnslinjer.
I Nya Masthugget har du direkt närhet till Linnéstadens långgator. Här i en miljö där gammalt möter nytt blandas café- och restaurangliv med butiker för second hand och vinylskivor. Inte minst finns här också charmiga Saluhallen Briggen med intima lunchrestauranger och delikatessdiskar. Precis vid Masthuggstorget finns Hemköp, teater, vårdcentral, gym och spårvagnshållplats.
Vid ett litet torg vid Fjällgatan hittar du Sushiställe, närköp, ekologisk frukt- och grönthandel och pizzeria. Större mataffärer ligger annars inte långt bort vid Stigbergstorget, Nordostpassagen, Linnégatan och Masthuggstorget.

Kommunikation

Buss 60 trafikerar med täta turer. Närmaste hållplatsen är Paradisgatan ca 100 m från bostaden. Se www.vasttrafik.se för tidtabell.

Parkering

På norra sidan av huset, Nybyggesgatan, har föreningen 26 st parkeringsplater för uthyrning till medlemmar. Priset för en parkeringsplats är 400kr per mån. Till parkeringsplatserna är det separat kö. Garageplats går vanligen att hyra i någon av grannföreningarna.

Karta

Hör av dig till för mer information!

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad

SEB erbjuder bolån. Och mer.

Period Aktuell ränta Din ränta
3 mån 2,25 % 1,75 %
3 år 1,95 % 1,65 %
Ansök om lånelöfte