190
MED2BDBF19769E84D35BDB2CB7FDAD2DA88

Såld!

Kolvik, Värmdö

Hasselbacken 5


Såld!
Slutpris: SEK 6,600,000

Ansvarig mäklare

Smakfull och välskött enplansvilla (154 kvm + 60 kvm) med underbar trädgård åt sydväst. Stor terrass, pergola och bastu. Vackert kök och vardagsrum med högt i tak, spröjsade fönster och braskamin. Fint helkaklat badrum och gäst-WC, fyra sovrum, tvättstuga samt källare m egen entré. Bergvärme i hela fastigheten.

Om området

Kolvik är ett av Värmdös snabbt växande framtidsområden. Det ligger vackert inbäddat mellan Hemmesta sjö i norr och Torsbyfjärden i väst. Området är tryggt och barnvänligt med närhet till flertal bad och båtbryggor, förskola och skola, köpcentrum samt kommunikationer. Det har en mysig uppväxt karaktär med harmonisk balans av hus och natur. Området har nyligen kopplats till det kommunala V/A-nätet vilket ger fastighetsägarna möjligheten att utveckla tomterna i form av större hus. Fritidshus görs om till permanentbostäder. Påkopplingen till det kommunala V/A-nätet bidrar också till en bättre närmiljö med färre enskilda avlopp.

Busshållplats ligger vid Alkällevägen och därifrån går direktbuss in till Slussen vilket tar ca 25 min. Närservice i Hemmesta centrum eller Värmdö Köpcentrum. I Grisslinge ligger känt havsbad samt systrarna Delselius goda bageri.

Värmdö är en snabbt växande kommun kanske just på grund av dess fantastiska skärgårdsnatur i kombination med dess närhet till staden. Vill du ha mer information om kommunal service i Värmdö kan du kontakta Värmdö kommun på telefon 08-570 470 00 eller gå in på www.varmdo.se eller www.visitvarmdo.se

Välkommen att trivas i Kolvik

Fakta

Typ1-familjs friliggande villa
UpplåtelseformFriköpt
Boarea154 kvm
Biarea60 kvm
Tomtarea1,650 kvm
Byggår2002
Driftskostnad4,268 kr/månad

Bilder

Välkommen att förvärva fina Hasselbacken 5

Underbart vardagsrum med utgång till altan i sydvästläge

Stor altan i sydväst med kvällssolsläge under pergola

Exklusivt kök, stora spröjsade fönsterpartier samt parkett av ek

Helkaklat snyggt badrum med nära tillgång till bastun

Planritningar

Viss avvikelse kan förekomma. Skala och mått kan avvika från verkligheten.

Fakta

Rumsbeskrivning
Beskrivning
Välkommen in i den här förtjusande fina enplansvillan. Vinklad och utbyggd med tanke på ljus, planlösning och god funktion. Vinkeln ger även lä och värme till altanen. Njut av stor halvöppen ytan mellan kök och vardagsrum, hela fem entréer ut samt öppet upp i nock. Dessutom bra praktiska ytor i form av separat tvättstuga, verkstad, förråd och vinkällare. Installerad bergvärme och golvvärme till både entréplan och källare vilket ger låga driftskostnader och en behaglig komfortvärme inomhus. Det här är ett hus för den kräsne!

Entré genom dubbeldörrar till stor och rymlig hall med klinkers, ljusgrå målade väggar samt vitmålad träpanel i tak med spots. Nära anslutning till tvättstuga med tvättmaskin (LG, 2015), arbetsbänk, skåp, grovho, torkskåp, utgång till altan och extra duschkabin. Snyggt moderniserad gäst-wc med klinkers på golv, vitt kakel på vägg, spegel, WC, handfat med kommod samt fönster ut. Stort exklusivt kök (2002) med luckor av massivt trä, bänksskivor av granit, rostfri bänksskiva med dubbelho samt vitvaror (AEG) i rostfritt. Stänksskydd i form av grått kakel, ekparkett på golv samt högt i tak. Hel kyl (2015) och frys (2015), spishäll (2002), fläkt (2002), ugn i midjehöd (2002), micro (2002) samt inbyggd diskmaskin (2012). Halvöppet in till vardagsrummet som präglas av stora härliga fönsterpartier, braskamin (2002) samt öppet upp i nock. Äldre murstock som braskaminen är kopplad till med fler pipor. Skorstenen är ny. Helkaklat badrum med dusch, dubbelhandfat med kommod, WC, handdukstork, utsugsfläkt samt utgång till altan och bastu. Badrummets tätskikt är från 2008 och ytskikten från ca 2014. Förberedelse är gjord för badkar om man vill sätta in det. Badrum utfört av hantverkare och det finns våtrumsintyg. Tre sovrum med garderober på entréplanet och ett extra allrum/utrymme för tex arbetsbord, läsfåtölj. Ekparkett i kök, vardagsrum och två av sovrummen. Klinkers i hall, tvättstuga, badrum och gäst-WC. skeppsgolv i allrum/ förlängd hall samt ett av sovrummen.

Vitmålad trappa ner till källare/ souterräng som består av allrum, sovrum/gästrum, klädkammare, verkstad med panna och vinkällare. Golvvärme som är kopplad till bergvärme i allrum och sovrum. Separat entré till allrummet vilket gör det här ytrymmet idealiskt för t ex äldre ungdomar, gästande svärföräldrar eller inneboende.

Kom och upplev det här boendet på plats!
Antal rum
6 rum varav 4 sovrum
Boarea
154 kvm
Biarea
60 kvm
Byggnad
Byggnadstyp
1-plansvilla i vinkel med källare/souterräng
Byggnadsår
2002
Uppvärmning
Bergvärme (2001) till vattenburen golvvärme på både entréplan och källare
Energideklaration
Utförd. 3/4/2018
Energiprestanda
62 kWh/m² (Atemp) och år
Byggnadssätt
Grundläggning
Kryprumsgrund/ källare/ platta på mark
Stomme
Trä
Fasad
Trä
Fönster
3-glas isoler
Bjälklag
Trä
Tak
Betongpannor (1976/2002)
Utv. plåtarbete
Hängrännor, stuprör
Fastighetsbeteckning
Hemmesta 11:143
Övrigt
Spröjsade fönster.
Centraldammsugare.
All el i huset är bytt respektive ny. Alla stammar likaså.
Ursprungsår 1960. Tillbyggd och ombyggd 2002. Den äldre delen är tilläggsisolerad på vind samt väggar.
Slutbevis för utbyggnation finns (2011).
Installerad avfuktare i krypgrunden.
Dränering och fuktisolering är gjord 2002 och 2014.
Fasaden ommålad 2014-2016.
Radonmätning gjord 2018 vilket visade på värden under gränsvärdet.
Övriga byggnader
Gästhus/ förråd (10 kvm) med el, radiator, fläkt som idag används till förvaring. Litet förråd med separat ingång. Huset är från 60 - talet men fick nytt tak ca 2007. Dessutom extra utrymme under tak för cyklar, möbler etc.

Bastu byggt 2012 med ingång från altanen med elaggregat, elgolvvärme. relaxdel utanför bastun.
Allmänt om fastigheten
Driftskostnad
SEK 51,218 / år
Driftskostnad, varav
El
SEK 34,000
VA
SEK 7,000
Renhållning
SEK 3,000
Väg, samf
SEK 6,968
Sotning
SEK 250
Beräknat antal personer
3
Tillkommande kostnad
Kommunal fastighetsavgift
SEK 8,049 / år
Övrigt
Taxeringsvärde
SEK 4,345,000
Byggnadsvärde
SEK 2,402,000
Taxeringskod
220
Summa pantbrev
SEK 3,144,000
Tomt
Areal
1650 kvm
Tomttyp
trädgårdstomt
Tomtbeskrivning
Ljuvlig plan villaträdgård med väderstrecksläge söder och väster. Här finns allt man kan önska sig. Perenna planteringar (finns ritning), vackra buskar, kökslandslådor, fruktträd och en stor härlig gräsyta med plats för lek, spel och eventuell poolanläggning. Snygga grusade gångar, stenläggningar samt altan i en bra harmoni. Stora parkeringsytor med plats för flertalet bilar, möjlig carport. Entré genom grindstolpar.

Plantor och växtlighet som samsas på tomten är bl a äppelträd, rhododendron, rosor, clematis

Stor altan i två olika nivåer med läge åt sydväst. Altandel under pergola med kvällsol. Altanen är ca från 2005 och 2014.

Fin stenläggning på framsidan med entrétrapp i trä. Stentrappa ner till parkeringsplatserna.

Direkt anslutning till fint naturomåde för bärplockning, skogslek etc.

Snabb promenad på ca 5 minuter till bussen som går mycket regelbundet (var 5-10 minut) in till Slussen.
Planbestämmelser
Hemmesta 20:1 m fl, k1
Detaljplan, beslutad
Datum: 2010-07-01

Största tillåtna byggarea är 160 kvm. Största tillåtna byggarea för garage och uthus är 50 kvm fördelat på max två komplementsbyggnader.
Genomförande: Början 2010-07-02 slut 2027-07-01

Hemmesta tomtområde 1:1
Avstyckningsplan, avregistrerad
Datum: 1933-12-30

Enl 168 § byggnadslagen
Nybyggnadsförbud, avregistrerad
Datum: 1974-06-17
Vatten/avlopp
Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp.

Det finns även en äldre brunn på fastigheten idag. Pumpen är dock trasig.
Samfällighet, servitut etc.
Andel i samfällighet/GA: Hemmesta GA:3
Förmån, Avtalsservitut: Brunn, 01-IM4-48/9190A

Kolviks samfällighet som sköter områdets vägar, vägbelysning, trottoarer, parkeringsplats, tomrör för kabel, grönområden, brygganläggningar, brunnar, friggebod, badplats, uppställningsplats för soptunnor samt sjösättningsramp.

Gå gärna in på områdets informativa hemsida http://www.kolvik.com/

Karta

Kolvik Värmdö

Hasselbacken 5

Andra har också tittat på

HusmanHagberg är en av landets ledande fastighetsmäklarkedjor med över 90 kontor och drygt 400 medarbetare i både Sverige och Spanien. Vi är privatägda och fristående från banker och försäkringsbolag. Många av våra medarbetare bor i området där de arbetar. Med ett äkta engagemang och en passion för sitt yrke vinner de kundernas hjärtan. Det är därför vi är fastighetsmäklaren med nöjdare kunder.Välkommen att bli nöjd du också!

    © 2020 HusmanHagberg