KarriärOm oss
230
MEDC448B49C594F4EC3AE034E038AABF734

Naturskönt läge med möjlighet att ha hästar hemmavidNäsdalsvägen 24 Ingarö Mörtviken, Ingarö

Klarlagt

Ingarö Mörtviken, Ingarö

Näsdalsvägen 24


PRIS (utgångspris)6 995 000 kr

Fakta om bostaden

TYP

Fritidshus

ANTAL RUM

5 rok

BOAREA

90 kvm

BIAREA

50 kvm

TOMTAREA

3 701 kvm

BYGGÅR

1988

DRIFTSKOSTNAD

5 174 kr/månad

PRIS

6 995 000 kr utgångspris

Naturskönt läge med möjlighet att ha hästar hemmavid

Längst in på en återvändsgata finner vi denna trevliga fastighet bestående av ett tillbyggt hus med inredd källare (totalt 115 kvm) och ett Attefallshus som kan nyttjas som generationsboende eller för uthyrning. Det finns även ett garage som gjorts om till stall (kan återställas om så önskas). Nuvarande ägare har tillstånd att ha hästar på fastigheten. Tomten bjuder på odlingsmöjligheter, hästhagar, gräsytor och en stor, solig altan med spabad och pizzaugn. Fridfullt och insynsskyddat läge som gränsar till allmänning och med kort promenadavstånd ner till fina Mörtviken med bryggor och strand.

Välkommen att kontakta mäklaren för privat visning!

Bilder

MEDC448B49C594F4EC3AE034E038AABF734
MED9D4C8379E72F41A690F1BD6C77292CBC
MED69E352DFAF074DD0AF66A61DB3A25EFE
MED2F8DF3C338EE4601A657BA37D4F6997A
MED86B33F74AD494C0AB1DFAC92946AE5FE

Planritningar

Planritning

Planritning Nedre plan

Viss avvikelse kan förekomma. Skala och mått kan avvika från verkligheten.

Fakta

Fakta om bostaden

TYP

Fritidshus

ANTAL RUM

5 rok

BOAREA

90 kvm

BIAREA

50 kvm

TOMTAREA

3 701 kvm

BYGGÅR

1988

DRIFTSKOSTNAD

5 174 kr/månad

PRIS

6 995 000 kr utgångspris

Rumsbeskrivning

ANTAL RUM

5 rum varav 3 sovrum

AREAKÄLLA

faktisk uppmätn norm SS 021053

AREAKÄLLA KOMMENTAR

65 kvm boarea + 50 kvm biarea huvudbyggnad och 25 kvm boarea Attefallshus

ENTRÉ

Välkomnande hall med inbyggd garderob. Tapetserade väggar och svart klinker med golvvärme. Fint ljusinsläpp från blyinfattat fönster intill ytterdörren.

BADRUM

Stort badrum med helkaklade väggar och ljus våtrumsmatta. WC, handfat med kommod och dusch med glasdörrar.

KÖK

Kök/matplats och vardagsrum i öppen planlösning. Ekparkettgolv. Här finns gott om skåp och arbetsytor. I hörnet finns ett rymligt skafferi. Vita skåpsluckor, ekbänkskiva, rostfri diskho och kakel i ljus terracottaton, Maskinparken består av induktionshäll (ca 3 år), ugn (ca 5 år) och mikro (ca 3 år) i högskåp, kyl och frys (ca 5 år) samt diskmaskin (ca 5 år). Utgång till den stora altanen.

VARDAGSRUM

Mysigt vardagsrum med vitmålad råspont på väggar och ekparkettgolv. Dubbla glasdörrar öppnar upp mot den stora altanen med spabad.

SOVRUM

Rymligt master bedroom med öppet upp till nock och utgång till altan. Målade väggar i beige ton och ekparkettgolv med golvvärme. Infällda spotlights i tak.

SOVRUM

Sovrum med ljusa målade väggar och ekparkettgolv.

LOFT

Trappa upp till loft som kan användas som exempelvis kan nyttjas som gästrum eller för förvaring.

ALLRUM

På nedre plan finns ett mysigt allrum med braskamin. Perfekt som TV-rum eller hobbyrum. Ljusa målade väggar och ekparkettgolv.

SOVRUM/KONTOR

Mindre sovrum i anslutning till allrummet med målade väggar i rosa kulör och ekparkettgolv.

KLÄDKAMMARE

Rymlig klädkammare som tidigare även använts som litet sovrum. Ljus råspont på väggar och ekparkettgolv.

TVÄTTSTUGA/GROVENTRÉ

Stor tvättstuga med groventré. Ljusa helkaklade väggar och klinker med golvvärme. Här finns tvättmaskin (ca 5 år), torktumlare (1 år) och värmepanna. Det finns gott om plats att bygga garderobsvägg för mer förvaring.

TOA/DUSCH

Separat toa och duschutrymme med helkaklade väggar med grått fondparti och grå klinker med golvvärme. WC och handfat i ena rummet och dusch i den andra. Det finns även en bastu.

Om området

Natursköna Ingarö - med Brunn som centralort - ligger endast en halvtimme från Stockholms innerstad. Ingarö erbjuder storslagen natur med vackra fjärdar, klippor, badstränder, öppna ängar och härliga strövområden i skog och mark. Med båt tar du dig enkelt vidare ut i skärgården. Utbudet av fritidsaktiviteter är stort och det finns gott om möjlighet till bad och båtliv. Längst ut på Ingarö ligger Björkviks Havsbad och Björnö naturreservat, där man kan njuta av fantastiska sandstränder och orörd natur. I Björkvik finns även den populära restaurangen Bistro Björkvik. Området Mörtviken ligger fint intill skog och hav. I Mörtviken finns brygga (Mörtvikens båtklubb) och strand. I området finns även tennisbana (Mörtvikens tennisklubb) och boulebana. Det finns en villaägareförening för de boende i området.

Barnomsorg och skolor: I området runt Brunn finns ett flertal förskolor att välja på. Brunns skola har elever i årskurs F-9. Fågelviks skola har elever i årskurs F-5. Den privata skolan Lemshaga akademi ligger naturskönt och har elever i årskurs F-9.

Fritidsaktiviteter: Ingarö IF är en stor idrottsförening som erbjuder fotboll, innebandy och friidrott. För den som vill spela golf finns Ingarö Golfklubb med två 18-hålsbanor i vacker skärgårdsmiljö. För övrigt finns gott om möjligheter för inomhussporter och utomhusaktiviteter på Värmdö. I Gustavsberg finns ett modernt äventyrsbad som även erbjuder gym samt ett brett utbud av simskolor och babysimkurser. I Gustavsberg finns även ishall, uterink och konstfrusen bandyplan. På många ställen i kommunen finns fina motionsspår, vandringsleder, elljusspår och skidspår vintertid.

KOMMUNIKATION

Buss 428 från Slussen

NÄRSERVICE

I Brunns centrum finns mataffär, bensinstation och pizzeria. På Värmdö finns även två större köpcentrum med fri parkering; Värmdö Marknad och Värmdö Köpcentrum i Mölnvik. Här finns stora matbutiker, apotek, restauranger, gym, byggvaruhus och diverse affärer. Gustavsbergs Hamn erbjuder caféer, restauranger, kultur, shopping, vårdcentral och apotek. I Gustavsbergs centrum finns bland annat apotek, systembolag, banker, bibliotek, tandläkare, blomsteraffär, djuraffär, café och restauranger.

PARKERING

Pendelparkering finns vid Brunns skola, Ingarö kyrka och Värmdö Marknad.

Ekonomi

VA

6 100 kr

UPPVÄRMNING

46 500 kr

RENHÅLLNING

3 300 kr

VÄG, SAMF

5 574 kr

SOTNING

613 kr

BERÄKNAT ANTAL PERSONER

5

SUMMA DRIFTSKOSTNAD

62 087 kr / år

TILLKOMMANDE KOSTNAD, KOMMUNAL FASTIGHETSAVGIFT

9 287 kr / år

KOMMENTAR

I väg/samfällighetsavgiften ingår vatten (5000 kr/år) och vägavgift (774 kr/år). VA - Tanktömning 3 gånger/år. Elförbrukning 27700 kWh/år. Försäkring tillkommer.

Byggnad

BYGGNADSTYP

1-planshus med loft och souterrängkällare

BYGGNADSÅR

1988

BYGGNADSÅR KOMMENTAR

Tillbyggt 2019-2020

UPPVÄRMNING

Luftvärme, elgolvvärme i tillbyggnad. Direktverk el som komplement. Braskamin.

VENTILATION

Mekanisk till- och frånluft med återvinning, typ B

ENERGIDEKLARATION

Utförd 2022-05-18

ENERGIKLASS

E

ENERGIPRESTANDA

93 kWh/m² (Atemp) och år

ENERGIPRESTANDA PRIMÄRENERGITAL

144 kWh/m² och år

ELFÖRBRUKNING

27 700 kWh/år

Byggnadssätt

GRUNDLÄGGNING

Souterrängkällare / Krypgrund (i tillbyggnad)

GRUNDMUR

Mursten / leca murblock. Källare: Mursten / leca

STOMME

Trä

FASAD

Timmer

FÖNSTER

3-glas isoler, (2+1) och 2 glas kopplade

BJÄLKLAG

Trä

TAK

Betongpannor

FASTIGHETSBETECKNING

Enkärret 1:219

ÖVRIGT

Fiber finns i fastigheten (Telia).

ÖVRIGA BYGGNADER

ATTEFALLSHUS
Attefallshus, ca 25 kvm, från 2016 som kan hyras ut eller användas som generationsboende. Huset består av två separata delar och en altan med fint solläge. Den ena delen består av ett stort allrum med köksavdelning. Ljust målad råspont på väggarna och parkettgolv. Köket har gråa luckor och vitt kakel. Maskinparken består av spishäll, kyl/frys, inbyggnadsugn och diskmaskin i rostfritt utförande. Svart klinker på golv. Den andra delen består av ett sovrum med garderobsinredning samt badrum med wc, handfat med kommod och dusch.

GARAGE/STALL
Garaget är ombyggt till stall med tre boxar samt sadelkammare. Nuvarande ägare har tillstånd för att ha hästar på fastigheten. Tillståndet är personligt men enligt kommunen så finns inga hinder för ny ägare att få tillstånd för liknande hästhållning. Två av boxarna har måtten 3.20 x 3.10 m. En av boxarna har måtten 3.55 x 3.15 m. Alla boxar har vattenkoppar. Takhöjden är 2,25-2,33 m. Sadelkammaren har idag inga element. Ägaren har vid de kallaste tidpunkterna under vintern haft värmefläkt. Intill stallet ligger två mindre hagar.
Garaget kan återställas genom att boxar osv monteras ner om önskas.

ÖVRIGT
Vedförråd

Allmänt om fastigheten

TAXERINGSVÄRDE

2 940 000 kr

BYGGNADSVÄRDE

1 036 000 kr

TAXERINGSKOD

220, Småhusenhet, bebyggd

SUMMA PANTBREV

2 021 100 kr

Tomt

AREAL

3701 kvm

TOMTTYP

Trädgårds-/naturtomt

VATTEN/AVLOPP

Enskilt VA. Samfällt vatten. BDT till slamavskiljare och WC till sluten tank (6 kbm). Mörtviken ligger i ett prioriterat förändringsområden där planarbete bedöms kunna påbörjas mellan 2021 till 2025. Läs mer på kommunens hemsida: https://www.varmdo.se/samhalleochtrafik/samhallsplanering/prioriteradeforandringsomradenpfo.4.5108a8bb16e40e092a3eb806.html

TOMTBESKRIVNING

Härlig tomt med skyddat och naturnära läge längst in på återvändsgata. En variationsrik tomt med naturmark, gräsytor och berg i dagen. Här finns en stor altan med fint solläge och spabad. Murad pizzaugn för vedeldning. Här kan man grädda pizza, bröd och värma grytor. På baksidan av huset finns flera odlingslådor. På tomten finns också två hästhagar (kan enkelt tas bort) och gott om uppställningsplatser för fordon.

SAMFÄLLIGHET, SERVITUT ETC.

Gemensamhetsanläggning: Värmdö Enkärret GA:3
Ändamål: Vägar
Gemensamhetsanläggning: Värmdö Enkärret GA:4
Ändamål: Vattenförsörjning, Övrigt

PLANBESTÄMMELSER

Byggnadsplan Nybyggnadsförbud

Karta

Värmdö Ingarö Mörtviken

Näsdalsvägen 24

Boendekalkyl

Bli kontaktad av mäklare

* Obligatoriska uppgifter

Andra har också tittat på

Till mäklarkontoret

HusmanHagberg är en av landets ledande fastighetsmäklarkedjor med över 100 kontor och drygt 400 medarbetare i både Sverige och Spanien. Vi är privatägda och fristående från banker och försäkringsbolag. Många av våra medarbetare bor i området där de arbetar. Med ett äkta engagemang och en passion för sitt yrke vinner de kundernas hjärtan. Det är därför vi är fastighetsmäklaren med nöjdare kunder. Välkommen att bli nöjd du också!

Om HusmanHagberg