Hägerstensvägen 152

Bilder

Utgångspris

2 995 000 kr

Bevaka slutpriset

Hägerstensvägen 152 , Aspudden , Stockholm

Burspråk, solig balkong och bevarade originaldetaljer som fönsterbrädor i sten är några ord som beskriver denna trivsamma bostad. Lägenheten ligger i ett trevligt hus från 1945. Genomgående planlösning med ljusinsläpp från två väderstreck skapar ljus och rymd. Fint kök med burspråk som bjuder på avkopplande utsikt mot föreningens lummiga innergård. Stort vardagsrum med plats för både soffgrupp, arbetsplats eller extra matbord. Från vardagsrummet kommer man ut till den inbjudande möblerbara balkongen med soligt läge. Helkaklat badrum med badkar, i badrummet är det förberett för tvättmaskin. I samma hus finns gemensam tvättstuga. Bra läge i centrala Aspudden med ca 2 minuters promenad till T-bana, restauranger och butiker.

Stor förening som äger marken, många faciliteter så som övernattningslägenhet, samlingslokal, pingisrum, fyra tvättstugor, p-platser och hobbyrum med mera. På förenings innergård erbjuds gemensamma grill- och uteplatser och stora gräsytor för rekreation.

I närheten ligger Aspuddsparken och på ca 10 minuters gångavstånd lockar Vinterviken med grönska och trädgårdscafé. På sommaren promenerar du utmed Mälaren eller badar vid Örnbergets klippbad nära småbåtshamnen. På vintern kan du åka skridskor på sjön Trekanten.

Aspudden är ett populärt område med charm och småstadskänsla. Här hittar du mysiga caféer och restauranger, små butiker, mataffärer, apotek, bokhandel, bibliotek, gym och yogastudio. Samtidigt har du stan nära. Tunnelbanan till T-centralen tar ca 13 minuter. En tunnelbanestation bort ligger Liljeholmens galleria med nästan 100 butiker och restauranger. Här finns även tvärbana, direktbussar till Scania, Karolinska och Huddinge sjukhus och flygbussar till Arlanda. Hoppar du på cykeln är du inne vid Hornstulls puls på ca 10 minuter.

53 kvm, 2 rok

Månadsavgift:
3 220 kr inkl Bredband, kabel-TV (basutbud), värme & VA
Typ:
Lägenhet
Boarea:
53 kvm
Våning:
2
Byggår:
1945
Driftskostnad:
740 kr/månad
Utgångspris:
2 995 000 kr

Mer information

Visningar

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

2 rum

Boarea

53 kvm

Rumsbeskrivning

Planlösning enligt följande:

Hall
Välkomnande hall med avhängningsmöjligheter direkt vid dörren, bra förvaring i form av tre garderober. Klinkergolv, målade väggar.

Vardagsrum
Ljust och rymligt vardagsrum med plats för både soffgrupp, arbetsplats eller extra matbord. Laminatgolv, målade väggar. Utgång till möblerbar balkong med soligt läge.

Sovrum
Sovrum med plats för dubbelsäng. Bra förvaring i form av garderober med skjutdörrar. Laminatgolv, målade väggar. Lugnt läge mot föreningens innergård.

Kök
Trevligt och fräscht kök med burspråk som bjuder på utsikt mot den grönskande innergården. Vita köksluckor och målad mosaik ovan arbetsytor i laminat. Den maskinella utrustningen består av: Kyl/frys, gasspis med elugn, fläkt och integrerad diskmaskin. På golvet ligger plastmatta, målade väggar.

Badrum
Helkaklat badrum med badkar, wc, badrumsskåp, vägghylla och handfat. Klinkergolv. I badrummet är det förberett för tvättmaskin.

Lägenhet

Upplåtelseform

Bostadsrätt

Våning

2 av 4, hiss finns ej

Pris

2 995 000 kr Utgångspris

Avgift

3 220 kr inkl Bredband, kabel-TV (basutbud), värme & VA

Driftskostnad

8 880 kr/år

Driftskostnad, varav

El: 4 380 kr
Försäkring: 1 500 kr
Övrigt: 3 000 kr
Beräknat antal personer: 2

Kommentar

Under posten "övrigt" ligger kostnaden för gas.

Andel i föreningen

0,71099%

Andel av årsavgiften

0,71099%

Tillträde

Enligt överenskommelse

Byggnad

Byggnadstyp

Bostadshus

Byggnadsår

1945

Uppvärmning

Fjärrvärme

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 29 januari 2010
Energiprestanda: 160 kWh/m² (Atemp) och år

Byggnadssätt

Fönster: 2-glas

Övrigt

Ett vindsförråd och ett källarförråd tillhör lägenheten. I källaren finns en av fyra tvättstugor. I källaren ligger även cykelrum.

I föreningens lägenhetsregister är boarean redovisad som 51,5 m².

Förening

Namn

HSB:s Brf Rödstjärten i Stockholm

Om föreningen

HSB Brf Rödstjärten i Stockholm bildades 1943 bestående av 132 lägenheter som upplåts med bostadsrätt samt 21 st lokaler (hyresrätt), utöver detta finns 29 parkeringsplatser med separat kösystem. Föreningens adresser ligger på Vapengatan 3-11, Hägerstensvägen 146-156 samt Manhemsgatan 5-9. Lägenhetsytan i föreningen är på 6 880 kvm.

För den slutliga köparen behövs ett medlemskap tecknas i HSB Stockholm. Medlemsansökan kan göras via HSBs hemsida där man även kan läsa mer om medlemskapet. Länken får ni av mäklaren.

Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 2,5% av prisbasbeloppen (prisbasbeloppet är 46 500 kr för 2019) ca 1 163 kr samt en pantsättningsavgift på 1% av prisbasbeloppet på ca 465 kr som betalas av köparen.

Föreningen har en egen hemsida med bra information: www.hsb.se/stockholm/rodstjarten

Organisationsform

Bostadsrättsförening

Antal lägenheter

132

Antal lokaler i föreningen

21

TV och Bredband

Bredband: Föreningen har avtal med Bredbandsbolaget. Bredband ingår i den redovisade avgiften med inräknad kostnad på 125 kr/mån.

Kabel-TV: Grundutbud med cirka tio kanaler från ComHem ingår i avgiften. För ytterligare kanaler tecknas separat avtal med ComHem.

Parkering

Föreningen har ca 29 parkeringsplatser - separat kösystem.

Renoveringar

1995 Byte av både el- och VA-stammar
2009 Underhåll av fasaderna på huset på Vapengatan, Hägerstensvägen och Manhemsgatan
2010 Samtliga tak med underlag byttes
2013 Renovering fasad Hägerstensvägen 154-156
2013 Nya sopskåp med rullkärl samt installerat kärl för matavfall.
2017 Fasadrenovering på Hägerstensvägen 146-156.
2017 Renovering av gästlägenhet.
2018 Fuktmätning badrum.
2018 Trapphusmålning Vapengatan 11.
2018 Byte av järnstaket mot Hägerstensvägen.
2018 Upprustning av trädgårdsytor.
2018 Byte av trapphusbelysning.

Kommande renoveringar/underhåll:
Förening kommer att genomföra fasadrenovering på Vapengatan 3-11 planeras ske inom de närmsta 5 åren. Upprustning av föreningens gemensamma grönytor. Laddningsstolpar för elfordon. Översyn av förenings energiförbrukning. Ommålning av cykelrummen. Se även årsredovisning 2018 för mer info.

Avgiften har höjts med 3% under Q2 2019. Den höjningen är inräknad i den redovisade avgiften.

Äkta/oäkta

Föreningen är en äkta bostadsrättsförening

Juridisk person

Föreningen tillåter inte juridisk person

Delat ägande

Ja

Äger föreningen marken?

Ja

Överlåtelseavgift

1163 kr

Pantsättningsavgift

465 kr

Övrigt

Föreningens medlemmar har tillgång till övernattningslägenhet som kan hyras för ca 200 kr/dygn. Samlingslokalen ligger på Manhemsgatan 7 och har plats för ca 40 personer. Hobbyrummet, Hägerstensvägen 150, är utrustat med en arbets- och hyvelbänk utrymmet och kan användas för bl a målningsarbeten, slipning m.m. På den gemensamma gården finns två uteplatser och en sandlåda. Föreningen har fyra tvättstugor - en på Manhemsgatan 7, en på Hägerstensvägen 152 samt två på Vapengatan 11. Cykelrum finns i källaren på Vapengatan 3, Manhemsgatan 5 samt Hägerstensvägen 146 och 152.

Om området

Aspudden

Aspudden är en av de äldsta förorterna i Stockholm och karaktäriseras av en charmig småstadskänsla. Här finns mysiga caféer, livsmedelsbutiker, apotek, småbutiker samt restauranger. I Aspudden bor du nära natursköna grönområden och Mälaren. I närheten ligger vackra Vinterviken med kolonilotter och Vintervikens Trädgårdscafé som på sommaren har matservering och temakvällar. Här finns även företaget Winterviken som har café med uteservering på sommaren, festvåning och konferenser.

Nere vid Mälaren finns välbesökta platser för promenader, bad och fina klipphällar som kan avnjutas med solnedgång. På kort gångavstånd ligger även sjön Trekanten med badplats, på vintern plogas isen för skridskoåkning. I närområdet ligger Liljeholmens centrum med stor galleria med gott om utbud med affärer och restauranger. Goda kommunikationer och närhet till City.

För barnfamiljer finns den mycket populära Aspuddsparken med olika djur att titta på, minigolf och utmaningar i klätterställningarna m.m. På helgerna finns möjlighet till korvgrillning, ponnyridning och "Parkfiket" där man kan köpa bl.a. fika och korv. Under vintern är det livlig aktivitet i pulkabackarna och på sommaren fylls plaskdammen på för svalkande dopp för de små. Bredvid parken ligger Aspuddens IP som har fotbollsaktiviteter för barn från 5-års ålder och upp till A-trupp.

Kommunikation

I området finns två tunnelbanestationer - Aspudden och Örnsberg. Det tar ca 12-14 min in till T-centralen. Flertalet bussar trafikerar området.

Närservice

Kort gångavstånd till Telefonplan med Konstfack, SATS Sportclub, serviceutbud såsom apotek, livsmedelsaffär, restauranger (bl a den omskrivna restaurangen Landet), jourlivs m.m.

Parkering

Under 2017 har kommunen infört nya parkeringsregler som innebär att det blir parkeringsavgifter och boendeparkering i området. Mer info finns på: http://www.stockholm.se/TrafikStadsplanering/Parkering/parkeringstillstand/Boendeparkering/

Karta

Bli kontaktad av mäklaren

* Obligatoriskt

Jag vill komma på visning

* Obligatoriskt

Jag vill bevaka slutpriset

* Obligatoriskt

Hör av dig till Jennie Göthlin för mer information!

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad