Sverkersgatan 2, 2 tr

Bilder

  • Såld!

Sverkersgatan 2, 2 tr , Aspudden , Stockholm

Gavelläge, burspråk, söderbalkong och hiss är några ord som beskriver denna trivsamma lägenhet. Bra läge med begränsad insyn på lugn återvändsgata i centrala Aspudden med ca 3 minuters promenad till T-bana, restauranger och butiker.

Lägenheten ligger i ett punkthus från 1947, ett av få 40-talshus i området med hiss. Gavelläget med ljusinsläpp från två väderstreck och vackert burspråk skapar ljus och rymd. Solig och möblerbar balkong i söder med fint lummigt läge. Halvöppen planlösning mellan kök och vardagsrum med plats för stort matbord där det går att duka upp middagar för stora sällskap. Genomgående ek- och klinkergolv samt ljusa färg- och materialval. Stilfullt renoverad. Klädkammare, bra förvaring i garderober och dessutom tillhörande förråd i källaren.

Balkongen är en egen oas för en kaffe eller god bok. Kommer det många vänner över går det att duka upp på husets gemensamma takterrass med milsvid utsikt över stan. Den kuperade gården har en uteplats med grillmöjlighet. Brf Kolibrin är en stabil förening med bra ekonomi som äger marken. På den privata parkeringen kan du ställa bilen i mån av plats och utan avgift. I huset finns även cykel- och barnvagnsförråd.

På andra sidan gatan ligger Aspuddsparken och ett stenkast bort lockar Vinterviken med grönska och trädgårdscafé. På sommaren promenerar du utmed Mälaren eller badar vid Örnbergets klippbad nära småbåtshamnen. På vintern kan du åka skridskor på sjön Trekanten.

Aspudden är ett populärt område med charm och småstadskänsla. Här hittar du mysiga caféer och restauranger, små butiker, mataffärer, apotek, bokhandel, bibliotek, gym och yogastudio. Samtidigt har du stan nära. En tunnelbanestation bort ligger Liljeholmens galleria med nästan 100 butiker och restauranger. Här finns även tvärbana, direktbussar till Scania, Karolinska och Huddinge sjukhus och flygbussar till Arlanda. Hoppar du på cykeln är du inne vid Hornstulls puls på ca 10 minuter. Tunnelbana till T-centralen tar endast 13 minuter..

54 kvm, 2 rok

Månadsavgift:
3 155 kr inkl värme, VA och kabel-TV (grundutbud)
Typ:
Lägenhet
Boarea:
54 kvm
Våning:
3, hiss finns
Lägenhetsnummer:
91930008
Byggår:
1947
Driftskostnad:
324 kr/månad

Mer information

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

2 rum

Boarea

54 kvm

Rumsbeskrivning

Lägenheten presenterar följande planlösning:

Entré
Välkomnande entré med klinkergolv och vitmålade väggar. Goda förvaringsmöjligheter i form av en stor garderob med skjutdörrar. Säkerhetsdörr.

Inre hall
Inre hall med ekparkett och vitmålade väggar. Kan göras om till arbetsrum med plats för skrivbord. I hallen finns en liten klädkammare med bra förvaringsutrymme.

Sovrum
Ljust och luftigt sovrum med gott om utrymme för dubbelsäng. Ekparkett och ljusa väggar. Rymlig garderob med skjutdörrar och spegel.

Badrum
Fräscht badrum med kaklade väggar och klinkergolv. Här finns toalett, badkar, handfat med kommod och badrumsskåp med spegeldörrar.

Vardagsrum
Ljust vardagsrum med gavelläge, burspråk och stora fönsterpartier. Elegant ekparkett och vitmålade väggar. Från vardagsrummet når du balkongen med trall och söderläge.

Kök
Stilrent kök. Renoverat med gott om förvaring i vita köksskåp och vackra arbetsytor i ek. Mörkt kakel och spotlights. Ekparkett och vitmålade väggar. Delvis öppen planlösning mot vardagsrummet med plats för stort matbord. Köket är utrustat med kyl/frys, induktionshäll, rostfri fläkt, integrerad diskmaskin samt inbyggd ugn och mikro i arbetshöjd.

Lägenhet

Upplåtelseform

Bostadsrätt

Våning

3 av 7, hiss finns

Avgift

3 155 kr inkl värme, VA och kabel-TV (grundutbud)

Driftskostnad

3 895 kr/år

Driftskostnad, varav

El: 2 659 kr
Försäkring: 1 236 kr
Beräknat antal personer: 2

Andel i föreningen

4,21%

Tillträde

Enligt överenskommelse

Byggnad

Byggnadstyp

Bostadshus

Byggnadsår

1947

Uppvärmning

Fjärrvärme

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 27 april 2009
Energiprestanda: 163 kWh/m² (Atemp) och år

Byggnadssätt

Fönster: 3-glas

Övrigt

Till lägenheten hör ett källarförråd. Säkerhetsdörr in till lägenheten.

Förening

Namn

Brf Kolibrin

Om föreningen

Brf Kolibrin har 27 lägenheter, varav 22 st bostadsrätter och ca 4 st hyresrätter (uppgifter från årsredovisning 2017) samt en lokal. Föreningen har tillgång till ca 11 P-platser som ligger på baksidan av huset som kostnadsfritt kan nyttjas av föreningens medlemmar. I föreningen finns gemensamt cykel- och barnvagnsförråd, tvättstuga och takterrass.

Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 2,5% av prisbasbeloppen (prisbasbeloppet är 46 500 kr för 2019) ca 1 163 kr samt en pantsättningsavgift på 1% av prisbasbeloppet på ca 465 kr som betalas av köparen.

TV och Bredband

Anslutning finns för kabel-TV och bredband via ComHem. I avgiften ingår det analoga grundutbudet på kabel-TV från ComHem.

Renoveringar

Föreningen har utfört följande underhåll/renoveringar:

2018 Dränerat runt huset, renoverat skyddsrummet/lägenhetsförråden samt renoverat barnvagnsrummet.
2017 Ventilationsåtgärder. OVK godkänd.
2016 Renovering av ledningar för värmedistrubition. Översyn av samtliga element i alla bostäder. Brandskyddsarbeten har utförts.
2016 Byte av ytterdörr på baksidan. Lås och nycklar till samtliga gemensamma utrymmen samt till entrén har bytts ut.
2015 Renovering av tappvattenledningar.
2014 Fasadrenoveringar bak- och framsida. Byggrenovering av en utav lokalerna som föreningen sedan sålde som bostadsrätt.
2013 Uppdatering av underhållsplan. Renovering av den mindre lokalen. En ny tvättmaskin till den gemensamma tvättstugan.
2010/2011 Byte av elledningar, omläggning av tak och balkongdörrar samt utfört relining av avloppsledningar. Byte av fönster till tiltbara sidohängda fönster med vädringsläge.

Kommande/planerade renoveringar:
2019 - Renovering av balkonggolven (lagning av eventuell trasig betong)

Äkta/oäkta

Föreningen är en äkta bostadsrättsförening

Äger föreningen marken?

Ja

Om området

Aspudden

Aspudden är en av de äldsta förorterna i Stockholm och karaktäriseras av en charmig småstadskänsla. Här finns mysiga caféer, livsmedelsbutiker, apotek, småbutiker samt restauranger. I Aspudden bor du nära natursköna grönområden och Mälaren. I närheten ligger vackra Vinterviken med kolonilotter och Vintervikens Trädgårdscafé som på sommaren har matservering och temakvällar. Här finns även företaget Winterviken som har café med uteservering på sommaren, festvåning och konferenser.

Nere vid Mälaren finns välbesökta platser för promenader, bad och fina klipphällar som kan avnjutas med solnedgång. På kort gångavstånd ligger även sjön Trekanten med badplats, på vintern plogas isen för skridskoåkning. I närområdet ligger Liljeholmens centrum med stor galleria med gott om utbud med affärer och restauranger. Goda kommunikationer och närhet till City.

För barnfamiljer finns den mycket populära Aspuddsparken med olika djur att titta på, minigolf och utmaningar i klätterställningarna m.m. På helgerna finns möjlighet till korvgrillning, ponnyridning och "Parkfiket" där man kan köpa bl.a. fika och korv. Under vintern är det livlig aktivitet i pulkabackarna och på sommaren fylls plaskdammen på för svalkande dopp för de små. Bredvid parken ligger Aspuddens IP som har fotbollsaktiviteter för barn från 5-års ålder och upp till A-trupp.

Kommunikation

I området finns två tunnelbanestationer - Aspudden och Örnsberg. Det tar ca 12-14 min in till T-centralen. Flertalet bussar trafikerar området.

Närservice

Kort gångavstånd till Telefonplan med Konstfack, SATS Sportclub, serviceutbud såsom apotek, livsmedelsaffär, restauranger (bl a den omskrivna restaurangen Landet), jourlivs m.m.

Parkering

Under 2017 har kommunen infört nya parkeringsregler som innebär att det blir parkeringsavgifter och boendeparkering i området. Mer info finns på: http://www.stockholm.se/TrafikStadsplanering/Parkering/parkeringstillstand/Boendeparkering/

Karta

Hör av dig till Jennie Göthlin för mer information!

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad