Gösta Ekmans väg 17, 6 tr

Bilder

  • Såld!

Gösta Ekmans väg 17, 6 tr , Axelsberg , Stockholm

Välkommen till en välplanerad och ljus hörnlägenhet med karaktär! Bostaden ligger med begränsad insyn med utsikt åt två väderstreck med vy över Hägersten, sjöglimt av Mälaren och siluett av Bromma. Näst högst upp i huset så bjuder lägenheten på sol från eftermiddag fram till solnedgång som med fördel avnjuts på den möblerbara balkongen med vidsträckt utsikt. Påkostat kök med bla lyxig kaffemaskin och inbyggd ljudanläggning från Harman/Kardon. Delvis öppen planlösning mellan vardagsrum och kök. Fräscht helkaklat badrum som stambytes 2013-2014 samt separat wc. Tre bra disponerade sovrum, alla med utrymme för dubbelsäng. Bostaden ligger med lugnt läge på återvändsgata. Lägenheten är ursprungligen en 3:a som byggt om till en 4:a, för den som vill är det enkelt att återställa till en 3:a.

Stor hiss från markplan och varmgarage i huset, separat kösystem. På föreningens gård finns en fin lekplats, grillplats och gräsytor för rekreation. Kort promenadavstånd till service och T-bana. Även kort promenad till både Örnsberg och Axelsberg där man också finner T-bana, restauranger, konditori, gym och mataffärer.

Bostaden har närhet till natursköna grönområden, Mälaren med klippbad, småbåtshamn och promenadstråk längs strandkanten. I Axelsberg finns den stor lekplats Arken parken som på sommaren erbjuder plaskdammen på för svalkande dopp för de små. I området finns populära förskolor och skola. I Aspuddsparken finns bla olika djur att titta på, minigolf, ponnyridning och utmaningar i klätterställningarna m.m.

81 kvm, 4 rok

Månadsavgift:
4 274 kr inkl värme och VA
Typ:
Lägenhet
Boarea:
81 kvm
Våning:
6, hiss finns
Lägenhetsnummer:
1775
Byggår:
1968
Driftskostnad:
918 kr/månad

Mer information

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

4 rum

Boarea

81 kvm

Rumsbeskrivning

Planlösning enligt följande:

Hall
Avhängningsmöjligheter direkt innanför dörren, vid entrén finns tre platsbyggda garderober med överskåp. I den inre hallen finns det en platsbyggd garderob. I entrén är väggarna målade, på golvet ligger klinker. I den inre hallen är vägarna tapetserade, på golvet ligger parkett.

Vardagsrum
Väldisponerat vardagsrum i hörnläge med fin utsikt över trädtopparna och med sjöglimt av Mälaren. Fönster i två väderstreck. Delvis öppen planlösning mot köket. Väggarna i vardagsrummet är målade och på golvet ligger parkett. I vardagsrummet finns utgången till den möblerbara balkongen som har eftermiddags- och kvällssol som avnjuts med härlig utsikt.

Kök
Påkostat kök med delvis öppen planlösning mot vardagsrummet. Kök är välutrustat med bra förvaring och goda arbetsytor. Köksskåpen är från Ballingslöv. Den maskinella utrustningen består av: Kyl/frys (Siemens), lyxig kaffemaskin som kan göra bla kaffe/tevatten och skumma mjölk (Siemens), induktionshäll nedfälld i träbänkskiva, frihängande kolfilterfläkt (Gorenje), kombinerad varmluftsugn/mikro (Siemens) och en integrerad diskmaskin (Bosch). Ovanför diskbänken som är i rostfritt sitter kakel. I köket är väggarna målade och på golvet ligger parkett.

Badrum
Helkaklat badrum med klinkergolv (golvvärme), litet fönster ger behagligt ljusinsläpp. Badkar, badrumsskåp med spegeldörrar, handfat med kommod och en toppmatad tvättmaskin. Två platsbyggda hyllplan ovanför tvättmaskinen.

Wc
Delvis kaklade/tapetserade väggar, på golvet ligger klinkers. Wc och handfat i vitt porslin. Stor väggspegel.

Sovrum 1
Fin utsikt över Axelsberg. Gott om plats för dubbelsäng, förvaring och skrivbord. Tre garderober med spegeldörrar. Parkettgolv, målade/tapetserade väggar.

Sovrum 2
Plats för dubbelsäng. Fin utsikt över Axelsberg. I sovrummet finns två platsbyggda garderober. Parkettgolv, väggarna är målade.

Sovrum 3
Sovrummet ligger vid vardagsrummet och är tillbyggt. Även här finns det utrymme för dubbelsäng. Det är enkelt att ta bort de uppsatta väggarna om man vill återställa planlösningen till sitt ursprung. En garderob. Målade väggar, parkettgolv.

Lägenhet

Upplåtelseform

Bostadsrätt

Våning

6 av 7, hiss finns

Avgift

4 274 kr inkl värme och VA

Driftskostnad

11 021 kr/år

Driftskostnad, varav

El: 5 095 kr
Försäkring: 2 422 kr
Övrigt: 3 504 kr
Beräknat antal personer: 3

Kommentar

Under posten "Övrigt" redovisas kostnaden för det obligatoriska bredbandet om 292 kr/mån.

Andel i föreningen

1,80138%

Andel av årsavgiften

2,00602%

Tillträde

Enligt överenskommelse

Byggnad

Byggnadstyp

Bostadshus

Byggnadsår

1968

Uppvärmning

Fjärrvärme

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 3 oktober 2008
Energiprestanda: 169 kWh/m² (Atemp) och år

Byggnadssätt

Fönster: 2-glas

Övrigt

Till bostaden hör ett förråd.

I förenings lägenhetsregister är bostaden registrerad som 3 rum och kök. Lägenheten har blivit ombyggd till en 4:a då man satt upp väggar mellan det ursprungliga köket och vardagsrummet. Om man vill så går det enkelt att återställa till en 3:a.

Förening

Namn

Brf Mälareken

Om föreningen

Brf Mälareken bildades 2006 och ligger på Gösta Ekmans väg 15-17 i Hägersten. Föreningens fastighet förvärvades 2007 och består av ett flerbostadshus om 8 våningar med 54 lägenheter, varav 4 hyresrätter. Dessa hyresrätter utgör en dold tillgång och ger tillskott i kassan vid försäljning/ombildning. Byggnaden är uppförd 1968.

-Föreningen följer en underhållsplan som sträcker sig mellan åren 2015 och 2024.
-Byggnadens totalyta är 4 982 m², varav 4 502 m² utgör lägenhetsyta och 480 m² utgör lokalyta.
-I föreningens försäkring ingår kollektivt bostadsrättstillägg för medlemmarna.
-Överlåtelseavgift betalas av köpare.
-Avskrivningar på anläggningstillgångar baseras på ursprungliga anskaffningsvärdet och beräknad
nyttjandeperiod. Föreningen redovisar enligt Bokföringsnämndens allmänna råd.

Föreningens hemsida på: http://www.sbc.se/malareken

Organisationsform

Bostadsrättsförening

Antal lägenheter

54

Antal hyresrätter

4

TV och Bredband

Bredband och kabel-tv via ComHem. För bredband med hastighet 100 Mbit/s debiteras 292 kr/månad, vilket är ett obligatoriskt tillägg utöver månadsavgiften.

Parkering

Det finns ca 40 st garageplatser (med hiss från trapphuset) samt ca 10 st p-platser utomhus. Kostnad för garage ca 650 kr/mån, p-plats ca 300 kr/mån. Separat kösystem, idag 2018-08-11 är det ingen kö och lediga platser finns i garaget och utomhus.

Renoveringar

Föreningen har gjort följande renoveringar, uppgifter från årsredovisningar och förenings hemsida:

2010 Bytt trappräcken utvändigt. Ny tvättstuga. Ombyggnad av lokal till lägenhet.
2011 Ny lekplats på gården. OVK.
2012 Renovering av dörrpartier.
2013/2014 Stambyte - Byte av spillvattenstammar, vissa dagvattenstammar, kall- och varmvattensledningar, elstigare och proppskåp i samtliga lägenheter.
2014 Besiktning av stambytet och ventilation. Målning hissdörrar. Målning källargolv.
2015 Byte till LED belysning i gemensamma utrymmen. Underhåll av tak. Nya garageportar. Nytt låssystem.
2016 Byte av drivskiva och elektronikbox i hiss port 17. Besiktning fasader, fönster och balkonger. Byte fläktar. Brandsäkerhetsinspektion och uppgraderad brandskyddsutrustning.
2017 Renovering av fönster. Reparation och renovering garage. Byte av drivskiva och linor till hiss i port 15. OVK. Installation av el i garage. Målning av dörrar i källarplan och trapphus.

Eventuella planerade underhåll/renoveringar: Tvättstuga och styrelserum planeras ev att renoveras. Till hösten 2018 kommer dränering att ske vid garagedelen. Inom 5-10 år kommer troligen fasad och fönster renoveras.

Äkta/oäkta

Föreningen är en äkta bostadsrättsförening

Juridisk person

Föreningen tillåter inte juridisk person

Delat ägande

Ja, delat ägande är ok.

Äger föreningen marken?

Ja, föreningen äger marken.

Överlåtelseavgift

1138 kr

Pantsättningsavgift

455 kr

Om området

Axelsberg

Axelsberg/Örnsberg karaktäriseras av en charmig småstadskänsla. Här finns mysiga caféer, livsmedelsbutiker, apotek, småbutiker samt restauranger. Här bor du nära natursköna grönområden och Mälaren. I närheten ligger vackra Vinterviken med kolonilotter och Vintervikens Trädgårdscafé som på sommaren har matservering och temakvällar. Här finns även företaget Winterviken som har café med uteservering på sommaren, festvåning och konferenser.

Nere vid Mälaren finns välbesökta platser för promenader, bad och fina klipphällar som kan avnjutas med solnedgång. På kort gångavstånd ligger även sjön Trekanten med badplats, på vintern plogas isen för skridskoåkning. I närområdet ligger Liljeholmens centrum med stor galleria med gott om utbud med affärer och restauranger. Goda kommunikationer och närhet till City.

För barnfamiljer finns Arken parken och den mycket populära Aspuddsparken med olika djur att titta på, minigolf och utmaningar i klätterställningarna m.m. På helgerna finns möjlighet till korvgrillning, ponnyridning och "Parkfiket" där man kan köpa bl.a. fika och korv. Under vintern är det livlig aktivitet i pulkabackarna och på sommaren fylls plaskdammen på för svalkande dopp för de små. Bredvid parken ligger Aspuddens IP som har fotbollsaktiviteter för barn från 5-års ålder och upp till A-trupp.

Kort gångavstånd till Telefonplan med Konstfack, SATS Sportclub, serviceutbud såsom apotek, livsmedelsaffär, restauranger (bl a den omskrivna restaurangen Landet), jourlivs m.m.

Kommunikation

Kort gångavstånd till Örnsbergs och Axelsbergs tunnelbana, det tar ca 10 minuter in till Slussen.

Närservice

Kort promenad till Örnsbergs och Axelsbergs Centrum med matbutik, vårdcentral, apotek, tandläkare, restauranger, gym T-bana m.m. I närområdet finns förskolor och skolor.

Karta

Hör av dig till Jennie Göthlin för mer information!

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad