Hövdingagatan 3

Bilder

  • Såld!

Hövdingagatan 3 , Aspudden , Stockholm

Välkomna till en smakfull och välplanerad lägenhet med begränsad insyn med sol från förmiddag till kväll som med fördel avnjuts på balkongen. Bostaden har en genomgående planlösning med fönster i två väderstreck. Stort vardagsrum med plats för både matbord och soffgrupp. Fint renoverat kök. Helkaklat badrum med dusch och tvättmaskin. Två bra disponerade sovrum, det ena med gott om plats för dubbelsäng. Bra förvaring i platsbyggda garderober.

Stor populär förening med många faciliteter bland annat samlings-/festlokal, övernattningslägenhet, gym- och pingisrum m.m. På baksidan av huset finns förenings stora innergård med grillplatser, gräsytor för rekreation samt lekplats för de små. Runt hörnet ligger trivsamma Café Manhem.

På ca 1 minuts gångavstånd finns den populära Aspuddsparken med bland annat olika djur att titta på, klätterställningar och en nyrenoverad minigolf med uteservering.

Aspudden är ett populärt, lugnt och trivsamt område, som har närhet till såväl grönområden och Mälaren som till city. Goda kommunikationer med t-bana och bussar..

56 kvm, 3 rok

Månadsavgift:
3 474 kr inkl värme, VA och kabel-TV (basutbud)
Typ:
Lägenhet
Boarea:
56 kvm
Våning:
2
Lägenhetsnummer:
38
Byggår:
1946
Driftskostnad:
714 kr/månad

Mer information

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

3 rum

Boarea

56 kvm

Rumsbeskrivning

Lägenheten presenterar följande planlösning:

Hall
Välkomnande central hall med bra avhängningsmöjligheter direkt vid dörren. Vitmålade väggar och sjösten på golvet (golvvärme). Här finns en platsbyggd garderob. Säkerhetsdörr.

Vardagsrum
Lätt möblerat vardagsrum med utgång till balkong i soligt söderläge. Det stora fönsterpartiet ger fint ljusinsläpp och härifrån har man utsikt över den gemensamma innergården. Målade på väggar, på golvet ligger parkett.

Sovrum 1
Sovrum med fönster som ligger mot innergården. Gott om utrymme för dubbelsäng. Bra förvaringsmöjligheter i två platsbyggda garderober med överskåp. Målade väggar i ljus ton, trägolv.

Kök
Fint kök renoverat kök. Om man önskar ha ett matbord i köket kan man ta bort de låga bänkskåpen mot sovrummet. Gott om förvaring bakom ljusgråa köksluckor och öppna hyllplan. Ovanför arbetsbänken i ek sitter vitt kakel. Köket är utrustat med hällspis (gas), ugn och micro i arbetshöjd, kyl/frys och integrerad diskmaskin. Vitmålade väggar, sjösten på golvet (golvvärme).

Sovrum 2
Fungerar idag som sovrum, för den som vill går det att ta upp den igensatta ingången till köket för att få ett matrum. 1 garderober. Tapetserade/målade väggar, laminatgolv.

Badrum
Helkaklat badrum med klinkergolv. Dusch, tvättmaskin, badrumsskåp med spegeldörrar, handfat, wc och handdukstork.

Lägenhet

Upplåtelseform

Bostadsrätt

Våning

2 av 4, hiss finns ej

Avgift

3 474 kr inkl värme, VA och kabel-TV (basutbud)

Driftskostnad

8 576 kr/år

Driftskostnad, varav

El: 3 800 kr
Försäkring: 1 800 kr
Övrigt: 2 976 kr
Beräknat antal personer: 3

Kommentar

Under posten "Övrigt" ingår kostnaden för gas till spis.

Andel i föreningen

0,44758%

Andel av årsavgiften

0,44758%

Tillträde

Enligt överenskommelse

Byggnad

Byggnadstyp

Flerfamiljshus

Byggnadsår

1946

Uppvärmning

Fjärrvärme

Ventilation

Självdrag

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 15 december 2009
Energiprestanda: 144 kWh/m² (Atemp) och år

Byggnadssätt

Fönster: 2-glas

Övrigt

I samma hus finns tvättstuga, barnvagnsrum och cykelrum. I samma hus ligger även de två gästlägenheterna som föreningen har. Det är en större som kallas Fritidslokalen LGH 2320 och en mindre, kallad Gästlägenheten LGH 2321. Båda ligger i källarplanet och nås genom ingången på Manhemsgatan 15. Hyra för Fritidslokalen: 250 kr/dygn (12.00-12.00)
Hyra för Gästlägenheten: 150 kr/dygn (12.00-12.00)

Övrigt

Till lägenheten tillhör ett stort vindsförråd och ett mindre källarförråd.

I förenings lägenhetsregister är bostaden registrerad som 2 rum och kök. Lägenheten har blivit ombyggd till en 3:a då man satt igen dörröppningen mellan matrum och kök.

Förening

Namn

HSB Brf Entitan i Stockholm

Om föreningen

Bostadsrättsföreningen Entitan i Stockholm bildades 1943-06-10 och registrerades 1943-06-16. Föreningen äger och förvaltar fastigheterna med adresser på Blommensbergsvägen 147-159, Manhemsgatan 11-15 och Hövdingagatan 1-7 A, Vapengatan 4-18 och Vapengatan 20-26. Av föreningens 235 bostadslägenheter upplåts samtliga med bostadsrätt. Cirka 30 mindre källarlokaler samt ett antal vindsförråd upplåtes med hyresrätt.

För den slutliga köparen behövs ett medlemskap tecknas i HSB Stockholm. Medlemsansökan kan göras via HSBs hemsida där man även kan läsa mer om medlemskapet. Länken får ni av mäklaren.

En överlåtelseavgift tas ut från föreningen på ca 1 163 kr (2,5% av prisbasbeloppet som är på 46 500 kr för 2019). Ev. pantsättningsavgift tas ut av föreningen på ca 465 kr (1% av prisbasbeloppet) betalas av köparen.

Se föreningen hemsida för mer information: www.hsb.se/stockholm/entitan

Antal lägenheter

235

TV och Bredband

Ansluten till kabel-TV nätet via ComHem. Se leverantörens hemsida för info. Basutbud ingår i avgiften. Enskilda medlemmar kan utöver grundutbudet avtala om fler kanaler genom att kontakta ComHem. Även andra kanaldistributörer som t.ex. boxer, bredbandsbolaget kan tillhandahålla fler kanaler.

Internetanslutning: Entitans fastigheter är sedan våren 2017 utrustade med fiber från IP-Only och sedan en längre tid tillbaka Com Hem (via kabel-tv uttaget). IP-Onlys dosa sitter i hallen. Com Hems uttag är det mellersta uttaget i TV-uttaget. Föreningen har inget avtal som ger varje medlem direkt åtkomst till internet. Medlemmarna får själva kontakta någon leverantör för separat avtal.

Renoveringar

Exempel på större renoveringar som genomförts (uppgifter från årsredovisningen) :

1993 Renovering av elsystemet. Bredband och kabel TV indraget.
2001 Byttes tappvatten- och avloppstammar.
2001 Renovering av samtliga badrum.
2001 Fjärrvärme installerades.
2005 Radiatorer justerade och termostater.
2006 Renoverades balkongerna.
2006 Inpasseringssystem till portarna installerades.
2009-2011 Renovering av trapphusen.
2011 Iordningställande av motionsrum.
2012 Byte av ingångsportar i trapphusen.
2013 Renovering av delar av fasader. Renovering av gemensam gård/park. Renovering av plåtdelar av tak ex stuprör. Stamspolning av samtliga lägenheter.

Pågående/kommande renoveringar: Föreningen har under 2017 påbörjat fasad-, balkong- och fönsterrenovering samt målningsarbete som kommer att fortlöpa under 2018/2019 för samtliga byggnader i föreningen. Föreningen kommer eventuellt att tilläggsisolera vindarna.

Beslutade avgiftsändringar: Föreningen har beslutat om 3 % avgiftshöjning från januari 2019.

Äkta/oäkta

Föreningen är en äkta bostadsrättsförening

Övrigt

I föreningen finns det gym, pingisrum, cykelförråd/barnvagnsrum, fritidslokal, vävstuga, hobbyrum, bytesrum och tvättstugor med torkrum. I varje bostadsbyggnad finns tvättstuga. Tvättmaskin för mattor finns på Vapengatan 12 och på Blommensbergsvägen 157.

För att nyttja gymmet så utgår en engångskostnad på ca 500 kr samt en avgift på 100kr/år.

De två övernattningsutrymmena: Det är en större som kallas Fritidslokalen LGH 2320 och en mindre, kallad Gästlägenheten LGH 2321. Båda ligger i källarplanet under Hövdingagatan och båda nås genom ingången Manhemsgatan 15. Hyra för Fritidslokalen: 250 kr/dygn (12.00-12.00). Hyra för Gästlägenheten: 150 kr/dygn (12.00-12.00)

Om området

Aspudden

Aspudden är en av de äldsta förorterna i Stockholm och karaktäriseras av en charmig småstadskänsla. Här finns mysiga caféer, livsmedelsbutiker, apotek, småbutiker samt restauranger. I Aspudden bor du nära natursköna grönområden och Mälaren. I närheten ligger vackra Vinterviken med kolonilotter och Vintervikens Trädgårdscafé som på sommaren har matservering och temakvällar. Här finns även företaget Winterviken som har café med uteservering på sommaren, festvåning och konferenser.

Nere vid Mälaren finns välbesökta platser för promenader, bad och fina klipphällar som kan avnjutas med solnedgång. På kort gångavstånd ligger även sjön Trekanten med badplats, på vintern plogas isen för skridskoåkning. I närområdet ligger Liljeholmens centrum med stor galleria med gott om utbud med affärer och restauranger. Goda kommunikationer och närhet till City.

För barnfamiljer finns den mycket populära Aspuddsparken med olika djur att titta på, minigolf och utmaningar i klätterställningarna m.m. På helgerna finns möjlighet till korvgrillning, ponnyridning och "Parkfiket" där man kan köpa bl.a. fika och korv. Under vintern är det livlig aktivitet i pulkabackarna och på sommaren fylls plaskdammen på för svalkande dopp för de små. Bredvid parken ligger Aspuddens IP som har fotbollsaktiviteter för barn från 5-års ålder och upp till A-trupp.

Kommunikation

I området finns två tunnelbanestationer - Aspudden och Örnsberg. Det tar ca 12-14 min in till T-centralen. Flertalet bussar trafikerar området.

Närservice

Kort gångavstånd till Telefonplan med Konstfack, SATS Sportclub, serviceutbud såsom apotek, livsmedelsaffär, restauranger (bl a den omskrivna restaurangen Landet), jourlivs m.m.

Parkering

Under 2017 har kommunen infört nya parkeringsregler som innebär att det blir parkeringsavgifter och boendeparkering i området. Mer info finns på: http://www.stockholm.se/TrafikStadsplanering/Parkering/parkeringstillstand/Boendeparkering/

Karta

Hör av dig till Jennie Göthlin för mer information!

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad