Stora Barnviksvägen 36

Bilder

  • Såld!

Stora Barnviksvägen 36 , Ingarö Stora Barnvik , Värmdö

Kom och bli förälskad i denna minivilla mitt i ett grönskande hav av lingon och blåbärsris uppe bland trädtopparna ett par 100 m från sandstrand och bryggor. Tomten är helt insynsskyddad, solig med flertalet altaner och ett växthus. Bostaden är ett nyrenoverat fritidshus som permanent bebos med två till tre sovrum, lantligt kök, kontor, spa-avdelning med tvättstuga och en härlig glasveranda med utsikt över ängar och tomt. Här bor man oerhört lugnt, vackert och moderniserat med båtplats som ingår i fastigheten. Välkommen att bli hänförd av denna fastighet.

90 kvm, 5 rok

Typ:
1 familjs friliggande
Boarea:
90 kvm
Biarea:
20 kvm
Tomtarea:
4 310 kvm
Byggår:
1974
Driftskostnad:
2 414 kr/månad

Mer information

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

5 rum varav 3 - 4 sovrum

Boarea

90 kvm

Biarea

20 kvm

Rumsbeskrivning

Detta vackra boende är väldigt ombonat med ljust målade väggar och vackra golv. I vardagsrumsdelen har man vitmålat trägolv och i övriga rum har man lagt vacker ekparkett med vintagekänsla. Två vackra kaminer värmer upp bostaden vintertid och bostadsytan är mycket välplanerad.

Entrén är vältilltagen och ljus med flertalet garderober samt utrymme för enklare avhängning av ytterplagg och skor. Golvet har golvvärme och är belagt med svart/grå klinkers. Vidare från hall når vi ett luftigt matrum.

Matrummet har en stor öppen yta med plats för större middagssällskap. Den härliga kaminen pryder diskret kortväggen in mot sovrummet och sprider njutningsfull behaglig värme vintertid. Vyn från matrum genom de vackra spröjsade fönsterna är trädgård och ängar.

Köket är mycket smakfullt planerat med vitrinskåp som blandas upp och skapar liv i det välplanerade generösa köket med lantlig stil. Bänkskivorna är av oljad ek och arbetsbänkar finns det gott om. Ovan bänkskivorna sitter vitt kakel. Ett lantligt kök har alltid en rejäl arbetsyta så även detta kök. Här nyttjad det som bardisk med plats för två till tre personer. Utrustningen är från Ikea diskmaskin, induktionshäll, hel kyl och frys, diskmaskin, ugn och mikrovågsugn. Vitvaror som kunnat integreras bakom skåpsluckor har gjorts för exklusivare känsla.

Sovrummet ligger skyddat men ändå centralt till kök och matrum. Här finns plats för dubbelsäng och enklare möblering. Utgång till den fantastiska inglasade verandan sker från sovrummet. Glasverandan kan nyttjas från tidig vår till sen höst.

Vardagsrummet är stort, ljust med flertalet fönster och altandörr ut mot fantastisk grönska. Denna del av huset är ursprungshuset och nås från köket via några trappsteg upp. Här finns bla vacker kamin och utgång till altan. Rummet har plats för stor soffa och fåtöljer. Altanen som ligger i direkt anslutning, en förlängning av rummet är oslagbart med sitt tak som skyddar mot fukt och kyla. Altanen blir som ett extra rum som kan nyttjas långt in på hösten. Trallen är ny lagd och området är som en liten oas med all grönska omkring.

Badrummet är vitmålad panel, ny målat kakel på väggar och målat plastgolv. Utrustning: dusch, tvättställskommod, wc samt hyllor.

Sovrum/kontor finns det två av. Båda med ljust målade väggar och ekparkett. Vill man kan man med enkla medel bygga om ett av dessa rum till större badrum och skapa då istället exempelvis en klädkammare av gamla badrummet.

Källarplan:
För att komma till tvättstuga, spa-avdelningen med bastu och gästrum/ kontor går man i dagsläge ut ur huset. Planer att bygga ut för spiraltrappa ner till källaren har förekommit.
Tvättstugan har ny tvättmaskin och ny torktumlare. Här finns generöst om plats för att hänga stora mängder tvätt. Vidare finns ytterligare plats att möblera med garderober eller ex vikbänkar.
Spa delen med dusch och bastu är rikligt tilltagen och många kan basta samtidigt i den vedeldade bastun. Gästrummet ligger i anslutning till tvättstugan och spa-avdelning detta kan nyttjas som hemmakontor.

Byggnad

Byggnadstyp

1-plansvilla med källare

Byggnadsår

1974 Ombyggt 1992

Uppvärmning

Direkt El och kaminer

Ventilation

Självdrag

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 28 maj 2018
Energiklass: F
Energiprestanda: 112 kWh/m² (Atemp) och år

Byggnadssätt

Grundläggning: Plintar, Krypgrund, Grundsulor
Grundmur: Betonghålsten/Blå lättbetong
Stomme: Trä
Fasad: Trä
Fönster: 2-glas
Bjälklag: Trä
Tak: Betongpannor
Utv. plåtarbete: Lackerad plåt

Övrigt

Inglasad veranda mot framsidan.
Uteplats mot baksidan och entrésidan med nylagd trall

Fastigheten har fiber indraget vilket innebär att man kan sköta ex arbete hemifrån.
Samfälligheten har båtplatser till förfogande, en plats per fastighet.

Fastighetsbeteckning

Ingaröstrand 5:46

Övriga byggnader

Garaget för en bil om 20 kvm med snickeribänk och plats för förvaringsmöjligheter av trädgårdsredskap. Garaget har betongplatta och är isolerat i golv och tak
Radonuppmätning gjord 2006 ligger under riktvärdet (radonhalt 130)

Allmänt om fastigheten

Driftskostnad

28 970 kr/år

Driftskostnad, varav

Uppvärmning: 20 000 kr
VA: 4 500 kr
Renhållning: 1 700 kr
Väg, samf: 2 500 kr
Sotning: 270 kr
Beräknat antal personer: 2

Taxeringskod

220

Taxeringsvärde

2 116 000 kr, varav byggnadsvärde 739 000 kr

Summa pantbrev

1 872 000 kr

Tomt

Areal: 4 310 kvm
Tomttyp: Trädgårds/naturtomt

Tomtbeskrivning

På tomten finns ett trevligt växthus för den som vill odla egna grönsaker.
Tomten är av blandad börd, delvis trädgårdstomt med gräsmatta och rabatter men till stora delar ren naturtomt med svamp, lingon och blåbär.

Vatten/avlopp

Borrad brunn. WC till sluten tank 2100 liter. BDT-avlopp-Slamavskiljare Trapper 700 med efterföljande infiltration. Enskilt vatten året om. Enskilt avlopp

Samfällighet, servitut etc.

Gemensamhetsanläggning: Värmdö Ingaröstrand GA:4, Gemensamhetsanläggning: Värmdö Ingaröstrand GA:5, Gemensamhetsanläggning: Värmdö Ingaröstrand GA:6
Avtalsservitut Väg Mm
Last: Avtalsservitut: Väg Mm, 01-IM4-32/139.1
Andel i samfällighet/GA: Ingaröstrand GA:4-GA:6
Last, Avtalsservitut: Väg mm
Ingaröstrand GA:4 Ändamål: Väg
Ingaröstrand GA:5 Ändamål: Parkmark med badplats
Ingaröstrand GA:6 Ändamål: Småbåtshamn.
Förvaltning gm Stora Barnviks samfällighetsförening

Tillträde

Enligt överenskommelse

Om området

Ingarö Stora Barnvik

Härligt område som omsluts av skog, åkrar och ängar. Nära barnvänligt bad med gräs, sandstrand och badbryggor. Området välskötta båtklubb finns också här.
Närhet till populära och vackra Ingarö Golfklubb med restaurang.
Nära har du även Säby Säteri där du kan ha din bröllopsmiddag eller avnjuta ett härligt julbord.
Lämna in dina äpplen på Värmdö Musteri och få din egen äppelmust.
Vidare är Ingarö en idealisk plats ur boendesynpunkt bl a med tanke på öns behagliga balans mellan bebyggelse och natur präglad av skärgårdsklippor, vacker skog och öppna ängsmarker.
Längst söderut på Ingarö, där Ingaröfjärden möter Nämdöfjärden, återfinns en säreget vacker natur mestadels bestående av sandig mark och höga tallar som möter skärgårdens glittrande fjärd med hjälp av fint rundade badklippor. Här ligger Björkviks havsbad och Björnö naturreservat. En unik sommarplats värd att besöka!

Kommunikation

Buss 430

Närservice

I Brunn finner du ett litet centrum med mataffären Ingaröhallen, statoil, pizzeria och en knytpunkt för bussar.
Här finns även Brunns skola från förskoleklass till 9:an. Stor idrottsanläggning med stor konstgräsplan, vanlig gräsplan, löparbanor osv.
Ingarö Golfklubb med 2 st 18-håls banor, skogsbanan och ängsbanan.
Bistro Björkvik ligger vid Björkviks havsbad. Bada vid klipporna eller den långgrunda sandstranden.

Parkering

Pendelparkeringar finns vid Brunn, invid Ingarö kyrka samt Värmdö marknad

Karta

Hör av dig till Charlotte Balcker för mer information!

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad