Månstigen 8

Bilder

  • Såld!

Månstigen 8 , Vindö - Trackersvik , Värmdö

Underbart fritidshus med smakfull interiör, uteplatser i solens alla lägen samt charmigt gästhus. Belägen upphöjt på solig bergsknalle och omgärdad av magisk skärgårdsnatur. Nära till enskild vik med båtplats och badbrygga. Den här fastigheten på Värmdö är något alldeles särskilt!

69 kvm, 3 rok

Typ:
Fritidshus
Boarea:
69 kvm
Biarea:
13 kvm
Tomtarea:
3 563 kvm
Byggår:
1964
Driftskostnad:
1 416 kr/månad

Mer information

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

3 rum varav 2 sovrum

Boarea

69 kvm

Biarea

13 kvm

Rumsbeskrivning

Välkommen in på Månstigen 8 och till det här smakfullt inredda fritidshuset!

Interiörmässigt präglas huset av god färgsättning, stil och charm. Allt är omsorgsfullt moderniserat för att bevara tidstypiska detaljer i samklang med dagens funktionella standard. Njut av relativt nya ytskikt, nytt kök och nytt badrum. Det är bara att flytta in.

Hallen är inbjudande med kuddförsedd sitthörna, öppen förvaringshylla och två garderober. Vitmålat tak, passande tapet och framtagna trägolv som varsamt lackats i brunt. Alla golv i huset är målade på samma sätt vilket skapar en enhetlig och genomgående varm känsla. I anslutning till hallen ligger duschrummet (2012) som är helkaklat i vitt och svart. Njut även av infällda spots och golvvärme i duschrummet. Toaletten har tapeter, grå/vit klinkers, WC samt djup porslinsho.

Välkommen vidare in i vardagsrummet som präglas av ljuset från de stora fönsterpartierna, det vackra golvet samt den härligt sprakande öppna spisen. Vitmålade väggar, murstock och tak med strategiskt placerade infällda spots. Utgång till altanen genom balkongdörr.

Köket nås genom underbart bevarad dörr med dekorerat glasparti. Det fortsätter i samma harmoniska färgsättning med brunt och vitt. Det moderniserades under 2011 (IKEA) med ny köksutrustning och nya ytskikt. Vita skåpsluckor, vit mosaik, mörk bänksskiva av laminat, keramikhäll, diskmaskin (Husqvarna, ej från 2011), rostfri ugn, inbyggd micro samt kyl/frys. Trädgårdsdörr sattes in för att enkelt nå bordet ute på terrassen. En ren njutning att laga mat i det här mycket välkomponerade köket.

I huset finns vidare två rymliga sovrum. Det största sovrummet är byggt med fönster åt tre håll och med vy ut mot naturen. Också det inrett i ljusa färger i kombination med passande tapet. Det andra sovrummet ligger i anslutning till vardagsrummet och är inrett med målad stående träpanel, kärleksfull tapet och infällda spots i tak. Där finns även garderobsutrymme.

Slutligen bör poängteras att huset är extra rymligt (69kvm) med en god planlösning.

Byggnad

Byggnadstyp

1-plansvilla i vinkel

Byggnadsår

1964

Uppvärmning

Direkt El, öppen spis

Energideklaration

Behövs ej för denna bostadstyp.

Byggnadssätt

Grundläggning: Kryprumsgrund
Stomme: Trä
Fasad: Träpanel
Fönster: 2-glas
Bjälklag: Trä
Tak: Betongpannor
Utv. plåtarbete: Hängrännor, stuprör

Övrigt

Altan och terrass (byggd 2009) på vardera sida om huset för att fånga solen maximalt. Utgång till terrassen genom köksdörrar samt utgång till altanen från vardagsrummet. Altan under tak. Belysning. Altanen smiter även runt knuten på ett smidigt sätt för att nå entrétrappan. Terrassen är placerad så att den snyggt övergår till berghällarna. Både altan och terrass har en vackert grånad ton vilket färgmässigt passar väl in med berg och natur. Högst upp på fastigheten har fastighetsägarna valt att placera en eldningsplats för mysiga kvällstunder vid brasa. Både altan och terrass har en vackert grånad ton vilket färgmässigt passar väl in med berg och natur.

Vattenkran exteriört med slang för bevattning. Fasad och altan är ommålat 2012. Fönstrena är omkittade och målade 2012. Hängrännor 2012.

Fastighetsägarna har endast nyttjat fastigheten på sommaren.

Bredband via fiber är beställd och fakturan kommer att komma när den är indragen till en kostnad av ca 30 000 kr.

Fastighetsbeteckning

Fjällsvik 2:44

Övriga byggnader

Ljuvligt inrett gästhus (ca 13kvm) med egen liten terrass under tak. Bevarade originaldetaljer i form av skåp och garderob. Moderniserat år 2011.

Förråd/verktygsbod på ca 7kvm.

Allmänt om fastigheten

Driftskostnad

17 000 kr/år

Driftskostnad, varav

El: 10 000 kr
VA: 3 000 kr
Renhållning: 2 000 kr
Övrigt: 2 000 kr
Beräknat antal personer: 4

Kommentar

Övrigt: Trackersvik fastighetsägarförening

Taxeringskod

220

Taxeringsvärde

1 295 000 kr, varav byggnadsvärde 319 000 kr

Summa pantbrev

500 919 kr

Tomt

Areal: 3 563 kvm
Tomttyp: natur/trädgårdstomt

Tomtbeskrivning

Underbart stor (3563kvm) tomt belägen i slutet av Månstigen. Enskilt upphöjt läge med vy över intilliggande natur och äng. Tomten bjuder vidare på en fin harmoni av gräsmatta, klipphäll och planteringar. Växtlighet att njuta av är bl a hallonbuskar, plommonträd, päronträd, rhododendron, blomrabatter, vinbärsbuskar och skärgårdstall. Vid entrén från Månstigen ges plats åt många bilar. Där finns även tomtens gräsmatta som är idealisk för lek och umgänge. Välkommen att förvärva Månstigen 8! En unikt liggande fastighet i det mycket populära området Trackersvik. En egen bergsknalle mitt i den magiska skärgårdsnaturen!

Vatten/avlopp

Egen djupborrad brunn (67m). Äldre vattenprov som visar på tjänligt vatten. Isolerat pumphus och värmekabel in till huset vilket gör att det går att använda vintertid. WC och BDT-avlopp till reningsverk till markinfiltration (2013).

Samfällighet, servitut etc.

I texten om omgivningen beskrivs Trackersvik fastighetsägarförening utförligt. Utöver det ansvarar föreningen för plogning, sandning. En egen sektion ansvarar för de eftertraktade bryggplatserna. Just nu är årsavgiften för en plats ca 600 SEK och i det inkluderas såväl bryggplats som uppläggning. Fastighetsägarna på Månstigen 8 är medlemmar i bastuföreningen. Varje enskild fastighetsägare kan söka medlemskap i den föreningen. Medlemsavgift tillkommer.

Tillträde

Enligt överenskommelse

Övrigt

Lagfartsavgift (stämpelskatt)
Lagfartsavgiften är 1,5% på köpeskillingen och betalas av köparen. Expeditionsavgift på 825 kr tillkommer.

Pantbrevskostnad
Om fastigheten skall belånas och befintliga pantbrev inte räcker till får man ta ut nya pantbrev. Kostnaden för detta är 2% av pantbrevsbeloppet. Expeditionsavgift tillkommer.

Om området

Vindö - Trackersvik

Området Trackersvik är ett mysigt uppväxt område på Vindö ca 2 km från Djurö by. Det har ett optimalt läge med både närhet till Sollenkrokavägen med bra kommunikationsmöjligheter samt närhet till naturen och havet i form av en lugn skärgårdsvik i direkt anslutning till den segelbåtsprydda Kanholmsfjärden. Trots närheten till Sollenkrokavägen är området beläget med en känsla av att ligga skyddat och privat - främst på grund av att området initialt är beläget högt upp och att vägen avgränsas genom en bom med kod.

Trackersvik har en aktiv och välordnad fastighetsförening som sköter om den pittoreska och mysiga båthamnen, vägar, ängar och samfällighetens allmänna strövområden. Vidare ordnar föreningen midsommarfirande, sommarfirande mm vilket bidrar till en härlig social samvaro. Slutligen finns även båtplats med segelbåtsdjup att tillgång för en ringa årlig summa, iläggningsramp och uppläggningsplats för båt, en gemensam badflotte samt möjlighet till att utnyttja bastu nere vid vattnet. Ett idealiskt område för såväl permanent som sommarboende! Båtplats endast 600 SEK per år.

På Djurö några kilometer från Trackersvik finns mataffär, restauranger, bageri, vårdcentral, skola och annan tänkbar närservice. Skärgårdsön Djurö har den stora fördelen av att vara länkad med fastlandet genom en av Stocksholms allra vackraste broar. I och med det går det bra att kombinera ett lugnt skärgårdsliv med arbete i stan. Resan tar ca 40 minuter med bil eller buss.

Segla ut till skärgårdens alla vackra och populära öar, besök Motorverkstan på Djurö för en god sommarmiddag eller njut av solnedgången från områdets kvällsvarma klippor. Välkommen att trivas i Trackersvik och på Vindö!

Karta

Hör av dig till Jenny Svensk för mer information!

Jenny Svensk

Jenny Svensk

Värmdö

Reg. Fastighetsmäklare Franchisetagare

Ansvarig mäklare

070-766 09 66

jenny.svensk@husmanhagberg.se

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad