Kvarndammsringen 10

Bilder

  • Såld!

Kvarndammsringen 10 , Gustavsberg Charlottendal , Värmdö

Villa med möjlighet att bygga till och utveckla om det behövs!
Modern välplanerad villa i populärt område, Kvarndammsringen. Byggår 2005. Kök och vardagsrum i öppen planlösning, stora fönsterpartier, stilrena materialval och generös takhöjd. Nymålad invändig med sobra färger. Två helkaklade badrum. Mysig och insynsskyddad terrass med bästa solläge. Rymligt förråd. Lugn trivsam gata i barnvänligt område med gångavstånd till insjöbad i Kvarnsjön, promenadled runt sjö finns också. Promenera eller cykla till havbad, Södersved eller till Lemshaga skola. Där finns även ridskola. Ett stenkast till buss med ca 20 min till Slussen.

144 kvm, 5 rok

Typ:
1 familjs friliggande
Boarea:
144 kvm
Biarea:
8 kvm
Tomtarea:
719 kvm
Byggår:
2005
Driftskostnad:
2 483 kr/månad

Mer information

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

5 rum varav 3 sovrum

Boarea

144 kvm

Biarea

8 kvm

Rumsbeskrivning

Välkommen in på Kvarndammsringen 10! Ett ljust och trivsamt boende med bra planlösning, gedigna materialval, genomgående parkettgolv, nymålade väggar och tak. Villan som förmedlar ljus och funktion. Njut dessutom av lättskött tomt med solig uteplats. Fräsch och välvårdad villa med mycket bra läge utan insyn. Carport med vidbyggt rymligt förråd. Stora utvecklingsmöjligheter finns för tillbyggnad.

Rymlig hall med gott om plats för ytterkläder och skor. Grått klinkergolv, garderob och städskåp. I anslutning till hallen finns det helkaklade duschrummet med ljusgrå kakelplattor, klinkers i vitt, vikbara duschdörrar och fönster. Tvättstuga med groventré, klinkers, tvättmaskin (Husqvarna 2016) och torktumlare (Husqvarna 2005) endast använd några gånger. Rostfri tvättho, arbetsbänk samt överskåp för förvaring. Frånluftsvärmepanna IVT som är servad och renoverad (2017). Intill hallen ligger det stilfulla köket med ljus och rymlig matplats. Vita släta luckor (Myresjökök) och vitvaror (Electrolux) från 2005. Gott om förvaring i skåp och bra arbetsytor på snygg skiva i laminat, Virrvarr. Trevlig bardel intill köket. Vardagsrum med generösa fönsterpartier och ett härligt ljusflöde. Utgång till stor altan med gott om plats för sommarens grillfester. Helt utan insyn. Genomgående ljusgrå nymålade väggar (2018) och ekparkett med golvvärme på hela entréplanet.

Trappa från vardagsrum leder upp till allrum på övre plan. Det övre planet har en mer privat karaktär med tre sovrum, allrum samt ett badrum. Två av sovrummen har fönster mot baksidan och ett mot gatan. Klädkammare och lucka till vinden. Stort badrum med kakel och klinkersgolv med vattenburen golvvärme, kommod, stenskiva med infällt handfat, badkar och fönster. Hela övre planet har nya (2018) elradiatorer, ekparkett och ljusa nymålade (2018) väggar.

Byggnad

Byggnadstyp

2-plansvilla

Byggnadsår

2005

Uppvärmning

Frånluftsvärmepump. Vattenburen golvvärme, nya (2018) elradiatorer öv

Ventilation

Mekanisk frånluft

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 2 maj 2018
Energiprestanda: 72 kWh/m² (Atemp) och år

Byggnadssätt

Grundläggning: Betongplatta
Stomme: Trä
Fasad: Trä
Fönster: 3-glas
Bjälklag: Trä
Tak: Betongpannor
Utv. plåtarbete: Målad plåt

Fastighetsbeteckning

Gustavsberg 1:231

Allmänt om fastigheten

Driftskostnad

29 800 kr/år

Driftskostnad, varav

Uppvärmning: 19 000 kr
VA: 5 100 kr
Renhållning: 1 500 kr
Väg, samf: 4 200 kr
Beräknat antal personer: 2

Kommentar

I samfälligheten ingår snöröjning, bredband och Comhem basutbud för TV.

Taxeringskod

220

Taxeringsvärde

3 693 000 kr, varav byggnadsvärde 1 881 000 kr

Summa pantbrev

3 195 000 kr

Tomt

Areal: 719 kvm
Tomttyp: trädgårdstomt

Tomtbeskrivning

Trevlig tomt med soliga och fina uteplatser. Gräsmatta på baksidan som omgärdas av häck. Trädäck på baksidan med eftermiddag- och kvällssol. Stensatt uteplats på framsidan med morgonsol.

Vatten/avlopp

Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp.

Samfällighet, servitut etc.

Andel i samfällighet/GA: Gustavsberg GA:24

Gustavsberg GA:24, ändamål: väg med vägbelysning, parkeringsplatser, grönområden, lekplats, gångväg med belysning, dagvattenledningar, kabel-tv-anläggning

Om området

Gustavsberg Charlottendal

Välkommen till idyllen Kvarndammsringen!

Ett vackert beläget bostadsområdet nära Gustavsbergs hamn byggdes år 2005 av JM och präglas av friliggande villor av hög kvalité i olika storlekar. Mysigt uppväxt med buskar, lekplats, cykelvägar och fotbollsplan. Fantastiska promenadstråk runt Kvarnsjön i härlig natur. Det finns även bra promenadvägar till Södersved, med havbad, strand och bryggor samt Lemshaga som har ponnyridskola och skola. Här finns även mysiga platser för picknick och bad. Med närhet till buss, service, natur, hav och sportmöjligheter utgör det ett av Gustavsbergs allra populäraste bostadsområden för såväl unga som äldre. Gustavsberg är vidare en mysig skärgårdsort med närhet till natur och hav på bara 20 minuter avstånd från Slussen och Stockholms enorma stadsutbud.

Möjlighet till båtplats i Farstaviken (Boo Marina alt. Gustavsbergs båtklubb). Promenadavstånd till Gustavsbergs hamn med bistro, café porslinsbutik mm. Närhet till badhus med äventyrsbad, skridskoplan, motionsspår, mm.

Närområdet ger stora möjligheter för friluftsaktiviteter och ett stenkast från bostäderna finns idrottsplatsen Farstaborg samt Gustavsbergs ridhus. I området finns underbara strövområden/motionsspår längs Baggensfjärden och Värmdös härliga natur och gamla bruksområden. Gottholmsrundan: 2,4 km. Tjustviksrundan: 5 km.

Kommunikation

Nära till busshållplats med mycket bra direktkommunikationer till och från Slussen, Ca 20 min. Supertät trafik under rusningstiderna (var femte minut) annars var 10:e minut.

Närservice

Promenadavstånd till Värmdö Marknad där det finns gott om affärer såsom; Coop, Citygross, Plantagen, Biltema, MiO, restaurang m.fl.

Karta

Hör av dig till Susanne Rylander för mer information!

Susanne Rylander

Susanne Rylander

Värmdö

Reg. Fastighetsmäklare

Ansvarig mäklare

070-774 05 90

susanne.rylander@husmanhagberg.se

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad