De la Gardies väg 1

Bilder

  • Såld!

De la Gardies väg 1 , Gustavsberg Farsta Slottsvik , Värmdö

På finaste adress med närhet och vy mot ekbacke och herrgårdspark ligger den här mycket fint renoverade lägenheten. Prisvärt "compact living" boende med allt som behövs! Balkong i söderläge & badrocksavstånd till områdets badbrygga. Fint renoverad med känsla för både funktion och estetik. Nya ytskikt, passande kök, nytt snyggt golv samt funktionella lösningar. Flytta in och njut!

29 kvm, 1 rok

Månadsavgift:
2 805 kr inkl värme, vatten och Comhem (basutbud)
Typ:
Lägenhet
Boarea:
29 kvm
Våning:
1, hiss finns
Byggår:
1997
Driftskostnad:
166 kr/månad

Mer information

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

1 rum

Boarea

29 kvm

Rumsbeskrivning

På finaste adress med närhet och vy mot ekbacke och herrgårdspark ligger den här mycket fint renoverade lägenheten. Prisvärt "compact living" boende med allt som behövs: Hall, garderober, förråd, badrum, köksavdelning, matplats, vardagsrum/sovrum och en underbar balkong i söderläge! Lägenhetsinnehavaren har känsla för både renoveringskvalité, funktion och det estetiska. Njut av nya ytskikt, passande kök, nytt snyggt golv samt funktionella lösningar. Flytta in och njut!

Entré till snyggt tapetserad hall med plats för avhängning samt garderob. Sidovägg som är försedd med smakfull vitmålad stående träpanel med krokar för jackor, väskor el dyl. Garderober, linneskåp, städskåp samt kyl/frys på rad. Köksdel (2014) med vita luckor, vitt kakel, bänksskiva av trä samt djup ho med snygg blandare. Spishäll, ugn, rostfri fläktkåpa, liten diskmaskin, lådor, överskåp, vitrinskåp samt öppna vitmålade hyllor. Badrum med dusch, nytt badrumsskåp, WC, handfat, vädringsfönster, bänksskiva av trä, tvättmaskin (LG, 2014) samt öppna hyllor för förvaring. Vardagsrum med fönster åt två väderstreck varav det västra går från golv till tak. Möbleringsmässigt går det att göra på flera sätt. Det går att få plats med säng, litet matbord samt liten soffa med soffbord. Stor balkong som sommartid utgör ett extrarum för umgänge, middagar samt allmänt häng.

Under 2018 har lägenhetsinnehavaren målat om tak och väggar, lagt in nytt ljust laminatgolv, lagt in nya golvsocklar samt ny massiv ekskiva i badrummet.

Kom och upplev!

Lägenhet

Upplåtelseform

Bostadsrätt

Våning

1 av 2, hiss finns

Avgift

2 805 kr inkl värme, vatten och Comhem (basutbud)

Driftskostnad

2 000 kr/år

Driftskostnad, varav

El: 2 000 kr
Beräknat antal personer: 2

Andel i föreningen

0,806%

Tillträde

Enligt överenskommelse

Byggnad

Byggnadstyp

Flerfamiljshus

Byggnadsår

1997

Uppvärmning

Bergvärme till vattenburen golvvärme

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 18 december 2008
Energiprestanda: 74 kWh/m² (Atemp) och år

Fastighetsbeteckning

Gustavsberg 1:95

Övriga byggnader

Utomhusförråd i den röda byggnaden på innergården.

Övrigt

Balkong med läge åt söder, gemensam gård med uteplats, grill och uppväxt lummig buskage. Balkong och hus vetter mot Engelska herrgårdsparken och den fantastiska ekbacken.

Trädgården är gemensam och sköts om tillsammans.

Förening

Namn

Brf Slottsträdgården

Om föreningen

Förening: Brf Slottsträdgården
Nära Farstavikens vatten och ståtliga Farsta Slott hittar du bostadsrättsföreningen Slottsträdgården. Den har 59 medlemmar och utgör De la Gardies väg. Tidigare ingick även radhus som efter ombildning år 2009 friköptes.

Idag består föreningen av fem trevånings flerfamiljshus och två radhus. Efter ombildningen sköts gemensamma angelägenheter, som parkering, sophantering och snöröjning av en samfällighetsförening - Slottsparken. Föreningens andel är 60%.

Slottsträdgårdens boende har nära tillgång till skogsmarker och vatten, men bor ändå bara 20 minuters bussresa från Slussen. Man har också nära till Gustavsbergs centrums kulturutbud och till affärer i centrum, vid Värmdö Marknad och i Mölnviks Köpcentrum.

Föreningen är även en av flera medlemmar i Farsta Slottsviks Samfällighetsförening (www.farstaslottsvik.se) som har hand om områdets vägar och grönområden mm. Genom samfälligheten har man tillgång till festlokalen Oxstallet. Det finns även möjlighet att hyra en kolonilott på ängen för egen odling.

Alla boende i flerfamiljshusen sköter gemensamt om gården. Det innebär att klippa buskar och häckar, privata som gemensamma samt rensa bort ogräs. Föreningen har även källsortering inklusive matavfall.

I avgiften ingår ett flerbostadstillägg som innefattar el i trapphusen, städning av trapphusen samt vattenförbrukning. Ny energideklaration är på gång.

Föreningens hemsida: http://www.slottstradgarden.nu
Samfällighetens hemsida: www.farstaslottsvik.se

TV och Bredband

Kabel-TV ingår i månadsavgiften (basutbud). Leverantör är Comhem. Internetanslutning kan fås från Comhem.

Parkering

P-platser finns (50kr/mån) varav 18st med eluttag (ca 150kr/mån) samt carportar (ca 200kr/mån). Kö förekommer. Det går att stå på De La Gardies Väg (datumparkering) tills dess att parkeringsplatser blir lediga. Samfälligheten ansvarar för parkeringarna.

Renoveringar

Renoveringar som är planerade är ommålning av fasaden. Föreningen gör ca ett hus om året och målning av nr 21 är klar. Alla balkonger är nymålade sedan 2018. Bergvärmesystemet kommer att ses över på De La Gardies Väg 1.

Ekonomi

Överlåtelseavgift är 2,5% av prisbasbeloppet och debiteras köparen.
Pantsättningsavgift är 1% av prisbasbeloppet per pantsättning.
Inga planerade avgiftsändringar just nu.

Ingen höjning är beslutad, men föreningen ser över sin ekonomi löpande.

Om området

Gustavsberg Farsta Slottsvik

Farsta Slottsvik är beläget i hjärtat av Gustavsberg på Farstavikens södra strand. Området är mycket populärt för såväl boende som vistelse! Det är i Farsta Slottsvik som Gustavsbergs anrika fabriksområde ligger och som idag är ett välbesökt utflyktsmål bestående av butiker, hotell, porslinsmuseum, caféer, och restauranger. Vidare har Farsta Slottsvik Gustavsbergs kanske allra bästa läge framförallt med tanke på närheten till hav, natur och kommunikationsmöjligheter till Stockholm. Kontakten med havet är påtaglig genom vackra Farstaviken. Ta ett dopp från områdets badbrygga eller ha segelbåten belägen vid områdets båtbrygga. Möjlighet finns till både båtplats och uppläggning! Naturmässigt är det framförallt området som sträcker sig något väster om Farsta Slottsvik och ända ut till Baggensfjärd som erbjuder härliga strövupplevelser. Det finns två förberedda slingor på vardera 3 km och 5 km - perfekta för såväl promenad som löptur. Den 200 år gamla herrgårdsparken Engelska parken är också en del av Farsta Slottsvik och mycket vacker och spännande att t ex picknicka i en varm vårdag. Som sagt erbjuder även området mycket goda kommunikationsmöjligheter till Slussen med bussar som avgår i stort sett var tionde minut. Bussen tar ca 25 minuter.

Gustavsbergs porslinsfabriksområde utgör idag kulturhistoriska kvarter med bl a de vackra gamla packhusen och tornhuset närmast viken. Området efter fabriksområdet var under disponent Odelbergs tid ett lantbruksområde. Från den tiden finns Oxstallet kvar som idag ingår i Farsta slottsviks samfällighet och utgör samlingslokal. I slutet på 1990-talet började JM att bebygga området och det har sedan dess bara växt.

Värmdö är en snabbt växande kommun kanske just på grund av dess fantastiska skärgårdsnatur i kombination med dess närhet till staden. Gustavsberg, som är huvudort på Värmdö har alla dessa attribut; Närhet till storstad, vacker skärgårdsnatur och dessutom unik kulturhistoria i form av det anrika fabriksområdet. Välkommen att trivas i Gustavsberg och Farsta Slottsvik!

Vill du ha mer information om kommunal service i Värmdö kan du kontakta Värmdö kommun på telefon 08-570 470 00 eller gå in på www.varmdo.se

Karta

Hör av dig till Jenny Svensk för mer information!

Jenny Svensk

Jenny Svensk

Värmdö

Reg. Fastighetsmäklare Franchisetagare

Ansvarig mäklare

070-766 09 66

jenny.svensk@husmanhagberg.se

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad