Ebbalundsvägen 17

Bilder

  • Såld!

Ebbalundsvägen 17 , Gustavsberg Höjdhagen , VÄRMDÖ

Högt belägen på lugn återvändsgata bland trädkronorna finns detta stora arkitektritade gavelradhus om 7 rok. Njut interiörmässigt av stora fönsterpartier i tre väderstreck, stilrena materialval, värmande kamin och fantastisk rymd. Magnifik takterrass med utblick över Höjdhagen i bästa sydväst läge. Ytterligare två balkonger finns och skyddad atriumgård med ljuvligt körsbärsträd. Mycket centalt nära till service, kommunikationer, skolor och förskolor.

157 kvm, 7 rok

Månadsavgift:
5 478 kr I föreningsavgiften ingår vägavgift, sophämtning, parkering och del av fiber
Typ:
Radhus
Boarea:
157 kvm
Biarea:
0 kvm
Byggår:
2009
Driftskostnad:
2 345 kr/månad

Mer information

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

7 rum

Boarea

157 kvm

Rumsbeskrivning

Välkomna till detta välplanerade och arkitektritade gavelradhus med fantastisk atriumgård, balkonger, altaner och en gräsmatta som går runt stora delar av huset. Högt fritt och insynsskyddat läge invid återvändsgränd. Ett av de bästa lägena på gatan med direktanslutning till skog. Huset är uppvärmd med fjärrvärme, rummen har it-uttag, vattenburen golvvärme samt våtutrymmen är helkaklade. Materialvalen på golven är ekparkett och grått klinker. Alla stora fönster och fönsterdörrar är försedda med lamellgardiner. Mycket välplanerad bostad där inget är lämnat åt slumpen. Här finns verkligen utrymmen för alla med en växande familjesituation.

Entréplan
Ljus hall med stort fönsterparti ut mot atriumgård. Hallen är försedd med vitmålade väggar, klinker och ekparkett. Gott om plats för avhängning av ytterplagg och förvaring.
I direktanslutning till hallen återfinns ett sovrum med hel garderobsvägg. I hallen finns ett stort badrum med badkar, tvättmaskin Miele (2016) och torktumlare Miele (2015), arbetsbänk med skåp ovan för förvaring.

Köket är ljust och funktionellt med stort fönster som vetter ut mot trädgård med fin vy. Vita köksluckor, svart laminatbänk, skåp med gott om förvaring samt bra arbetsyta. Här finns gott om plats för att samla den stora familjen. Önskas större kök finns det enkla lösningar för detta. Utrustning: mikrovågsugn (2016), diskmaskin, keramik häll med ugn, dubbelkyl och frys allt från märket Siemens.

Vardagsrum och köket har stor öppen planlösning med fanstastiskt ljusinsläpp från två väderstreck. Härifrån når man balkong i bästa söderläge och den lugna atruimgården genom stora glasade skjutdörrspartier. För stämningshöjande faktor har familjen installerat en vacker och värmande braskamin. I vardagsrummet finns gott om plats för soffgrupp och tv.

Övre plan
Här har vi "master bedroom" med utgång till stor egen balkong ut mot skog samt är utrustat med väldigt generöst om garderober. Möblerbarhall som idag används som mindre kontor även här finns garderober. Helkaklat badrum med dusch, klinker, golvvärme, handukstork, handfat och toa. Hallen mynnar ut i en glasdörr som tar oss vidare till en insynsskyddad magisk söder altan med gott om plats för stora tillställningar eller bara härligt soldäcks häng. Fri utsikt över vackra Höjdhagen.

Nedre plan

Består idag av fyra sovrum med genomgående vitaväggar och grått klinker på golvet. Det stora rummet invid hallen i källaren används idag som sovrum och sällskapsrum men kan med enkela medel byggas om till ett ljudisolerat musikrum, biorum eller möjligt en snickarverkstad. Hallen har gott om stora garderober för bästa förvaring. Under trappan återfinns ytterligare ett förråd.
Tre sovrum ligger i fil och har direkt access ut till altan och gräsmatta som ligger i direkt söderläge. Under bilder finns ett antal alternativa planlösningar för att skapa en undervåning för allas behov.

Lägenhet

Upplåtelseform

Bostadsrätt

Avgift

5 478 kr I föreningsavgiften ingår vägavgift, sophämtning, parkering och del av fiber

Driftskostnad

28 150 kr/år

Driftskostnad, varav

Uppvärmning: 12 000 kr
El: 10 000 kr
VA: 6 000 kr
Sotning: 150 kr

Kommentar

Baserad på ett schablon

Andel i föreningen

9,4595%

Andel av årsavgiften

0%

Reparationsfond

0 kr

Tillträde

Enligt överenskommelse

Byggnad

Byggnadstyp

3-vånings radhus

Byggnadsår

2009

Uppvärmning

Fjärrvärme

Ventilation

Mekanisk till och frånluft

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 22 maj 2017
Energiklass: F
Energiprestanda: 92 kWh/m² (Atemp) och år

Byggnadssätt

Fönster: 3-glas

Övrigt

Parkeringsplats utanför dörren med motorvärmare vilket ingår i avgiften. Stort uteförråd i länga på 9 kvm hör till huset.

Fastighetsbeteckning

Östra Ekedal 1:263

Förening

Namn

Brf Ebbalund

Om föreningen

Bostadsrättföreningen registrerades 2007 och består av 13 st radhus som är upförda 2008 samt 2009. Total bostadsyta i föreningen uppgår till 1 406 kvm med följande fördelning:

4 st , 91 kvm
5 st, 102 kvm
4 st 133 kvm

På fastigheten finns två förrådslängor, parkeringsplatser och lekplats.

Antal lägenheter

13

TV och Bredband

I föreningens avgift ingår del i fiber med hastighet 200/200 samt Telias basutbud. Tillkommer 250 kr/mån som betals av bostadsrättsägaren.

Parkering

Gratis parkering med el invid huset.

Kontaktperson

Ordförande Jonas Krook

Telefon

070-1680434

E-post

krookarna@gmail.com

Om området

Gustavsberg Höjdhagen

Höjdhagen är belägen mycket centralt i Gustavsberg och är ett område bestående av kulturhistoriska bostadshus integrerat med idylliska skogsområden!
Området Höjdhagen ingår i den del av Gustavsberg som staten har pekat ut som en s k riksintressant kulturmiljö och är enligt många ett av den moderna arkitekturens landmärken i Sverige.

Byggnaderna i Höjdhagen ägdes traditionellt av Porslinsfabriken och är till stor del ritade av KF-arkitekten Olof Thunström. Fastigheterna präglas även av de uppväxta men öppna trädgårdarna. Husen har även fogats in i naturen på ett varsamt sätt och med skärgårdsklipporna som en naturlig del.

Höjdhagens östra del präglas även av äldre bebyggelse bl a innan Thunströms tid. De vackra bruksgatorna Grindstugatan, Skeviksgatan och Höjdgatan är exempel på det. Längst med den gamla landsvägen in till Stockholm finns även det gamla apoteket och det praktfulla torpet Ebbalund som även givit namnet till denna gata och förening.

I området finns den anrika och vackra Ekedalskolan (förskoleklass till årskurs 5) också präglad av byggnader från olika årtionden och en storslagen utsikt över Farstaviken. Huset på Höjdhagsvägen 1 ligger nära Ekedalskolan. Skola är bra att ha som närmsta granne då det är tyst och lugnt på kvällar och helger. Sport och naturmässigt bjuder Höjdhagen på motionsspår, golfbana och närhet till badklippor och härlig skog.
Gustavsbergs centrum med all tänkbar service ligger i direkt anslutning till Höjdhagen och genom en kort promenad nås det anrika porslinsfabriksområdet med restauranger, café och ateljer.
Bussar går från hållplatserna Höjdhagen, Östra Ekedal, Farstaviken och Gustavsbergs centrum och färden till Slussen tar ca 20 minuter.

Att vandra runt i Höjdhagen är en alldeles speciell upplevelse i och med all den äldre vackra bebyggelsen i kombination av vacker kuperad natur. Välkommen att trivas i Gustavsbergs praktfulla område Höjdhagen!

Värmdö är en snabbt växande skärgårdkommun mycket på grund av kommunens idealiska läge med närhet till både stad och hav! Gå gärna in på www.varmdo.se

Karta

Hör av dig till Susanne Rylander för mer information!

Susanne Rylander

Susanne Rylander

Värmdö

Reg. Fastighetsmäklare

Ansvarig mäklare

070-774 05 90

susanne.rylander@husmanhagberg.se

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad