Jakthornsvägen 16

Bilder

  • Såld!

Jakthornsvägen 16 , Herrviksnäs , Värmdö

Smakfull enplansvilla med stor härlig södervänd altan. Vackert inredd med modernt luftigt kök, helkaklat badrum, braskassett samt kvalitétsgolv. Tomt med kommunalt V/A, generös byggrätt (200kvm) samt välförsedd samfällighet med egna bryggor, grönområden och strand. Framtidsområdet på Värmdö!

106 kvm, 3 rok

Typ:
1 familjs friliggande
Boarea:
106 kvm
Biarea:
12 kvm
Tomtarea:
2 107 kvm
Byggår:
1965
Driftskostnad:
2 256 kr/månad

Mer information

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

3 rum varav 2 - 3 sovrum

Boarea

106 kvm

Biarea

12 kvm

Rumsbeskrivning

Välkommen in i den här inbjudande enplansvillan inredd och byggd med de vackra detaljerna i fokus. Njut av ett stort modernt kök, öppen spis med kassett samt kvalitétsgolv i hela huset. Dessutom tjusigt helkaklat badrum, klinkers i hall och vackra fönsterpartier. Idag är planlösningen fördelad på kök, vardagsrum, hall, badrum och två sovrum. Det går att göra förändringar för att få till tre sovrum. Slutligen är området försett med generösa byggrätter vilket möjliggör utbyggnation upp till 200 kvm (byggarea).

Entré till klinkersförsedd hall med golvvärme, plats för upphängning samt stora fönster åt söder. Plats för eventuell garderob i hörnet vid entrén. Öppet in till det första sovrummet som är försedd med vackert trägolv, liggande träpanel på vägg samt förvaring/garderob bakom skjutdörrar. Möjligheten finns såklart att bygga igen öppningen och sätta dit en dörr. Vardagsrum med plats för soffgrupp framför den mysiga öppna spisen med kassett. Vitmålad äldre murstock. Stort helkaklat badrum med golvvärme, tvättmaskin, torktumlare, handfat med kommod med utdragbara lådor, spegelskåp, spegel med belysning samt badkar. Fastighetsägaren kommer att ta med sig den extra tvättmaskinen så den ingår ej i försäljningen.

Stort härligt kök (IKEA, 2014) präglat av stilfull och modern design med gråa luckor, bänkskivor av ek och kvadratiska kakelplattor upp till tak. Köket ger ett luftigt intryck med liggande fönster och avsaknad av överskåp men är trots det funktionellt med stora arbetsytor och gott om förvaring i form av utdragslådor. Hel rostfri kyl och frys, induktionshäll, rostfri fläkt (Electrolux), integrerad diskmaskin, högskåp med rostfri micro och ugn (Bosch). Plats för stort matbord samt även plats för umgängeshäng vid köksön. Parkett på golv. Sovrum med vacker tapet, parkett och tillhörande klädkammare/förråd med heltäckningsmatta. Det sovrummet går att göra om till två sovrum då det finns två fönster.

Välkommen att trivas på Jakthornsvägen 16!

Byggnad

Byggnadstyp

1-plansvilla i vinkel

Byggnadsår

1965 tillbyggd/ombyggd 2014

Uppvärmning

Direkt El med kompl luftvärmepump (2017)

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 18 februari 2015
Energiprestanda: 84 kWh/m² (Atemp) och år

Byggnadssätt

Grundläggning: Kryprumsgrund/gjuten platta
Stomme: Trä
Fasad: Träpanel
Fönster: 2+1 glasruta, 2-glas
Bjälklag: Trä
Tak: Industripapp

Övrigt

Stor altan åt söder med liggande räcke. Fasadbelysning

I den tillbyggda delen finns rör i golv för vattenburen golvvärme. Idag är den kopplad till varmvattenberedare men den går att byta ut mot t ex frånluftsvärmepump. Fastighetsägarna har den avstängd idag då de tycker att luft/luftvärmepumpen ger en fullgod värme.

Fiber inkopplad i fastigheten

Fastighetsbeteckning

Värmdövik 1:442

Övriga byggnader

Förrådsbod 12 kvm

Allmänt om fastigheten

Driftskostnad

27 080 kr/år

Driftskostnad, varav

El: 16 680 kr
VA: 5 500 kr
Renhållning: 1 500 kr
Väg, samf: 3 000 kr
Sotning: 400 kr
Beräknat antal personer: 4

Taxeringskod

220

Taxeringsvärde

2 850 000 kr, varav byggnadsvärde 1 693 000 kr

Summa pantbrev

3 000 000 kr

Tomt

Areal: 2 107 kvm
Tomttyp: natur/trädgårdstomt

Tomtbeskrivning

Södervänd fastighet med inslag av både natur och plan gräsmatta. Fastighetsägaren har låtit plana ut tomten och planterat gräs, häck, buskar och fruktträd. Två grusade infarter på vardera sida om plantering. Stor södersluttning uppåt bakom huset som utgör tallprydd natur.

Vatten/avlopp

Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp. Inkopplat, betalt och klart.

Samfällighet, servitut etc.

Andel i samfällighet/GA: Värmdövik S:1, GA:3
Ändamålet för vägföreningen (GA:3) är att sköta om områdets vägar, gång och cykelvägar, vägbelysning, dagvattenledningar, bollplaner, lekplatser, grönområden samt tillhörande områden.
Värmdövik S:1 avser brunnsplatser i området.

Som fastighetsägare är du medlem i Värmdöviks vägförening. Föreningen är väl fungerande och vill särskilt värna om områdets speciella karaktär där natur och vatten vackert harmonierar med bebyggelse. Föreningen ansvarar, förutom för områdets vägar, även för lekplatser, fotbollsplaner och badplatser. Som fastighetsägare har du också företrädesrätt till medlemsskap i Värmdöviks båtklubb. Nuvarande fastighetsägare har båtplats där. För mer information om det vänligen gå in på deras hemsida. Där finns detaljerad information om båtplats, kontaktpersoner mm. Hemsidan finns på: www.varmdovik.se

Last, Avtalsservitut: Villa mm, 01-IM4-62/11380
Last, Avtalsservitut: Vattentäkt mm, 01-IM4-62/5273A

Tillträde

Enligt överenskommelse

Om området

Herrviksnäs

Välkommen till Herrviksnäs - Värmdös nya populära framtidsområde!

Herrviksnäs är beläget mycket centralt, nära Mörtnäs, Hemmesta och Grisslinge men ger med sin påtagliga natursamvaro fortfarande en känsla av att befinna sig i ett lugnt och grönt fritidshusområde. Vidare kännetecknas området av påtagligt större tomter (2000 kvm och större) än närliggande, mer centrala områden, som Hagaberg och Hemmesta vilket självklart bidrar till det unika lummiga utseendet. Slutligen har området precis anslutits till det kommunala V/A systemet vilket gör att byggrätten för fastigheterna är mycket generösa. Det råder en underbar nybyggarglädje på vissa fastigheter vilket gör området till en bra blandning av gammalt och nytt samt stort och smått.

Vidare ligger Herrviksnäs på ett smidigt kommunikationsavstånd till Gustavsberg, Nacka och Slussen. Från busshållplatsen går direktbuss 434 och 433 till Slussen med två avgångar i timmen och resan tar ca 30 minuter. Fördelen med att bo i Herrviksnäs istället för ute på Värmdölandet är att man slipper den tidskrävande passagen över Haghulta och Hemmesta som ofta är ködrabbad.

Som fastighetsägare är du medlem i Värmdöviks vägförening. Föreningen är väl fungerande och vill särskilt värna om områdets speciella karaktär där natur och vatten vackert harmonierar med bebyggelse. Föreningen ansvarar, förutom för områdets vägar, även för lekplatser, fotbollsplaner och badplatser. Som fastighetsägare har du också företrädesrätt till medlemsskap i Värmdöviks båtklubb. Nuvarande fastighetsägare har båtplats där. För mer information om det vänligen gå in på deras hemsida. Där finns detaljerad information om båtplats, kontaktpersoner mm. Hemsidan finns på: www.varmdovik.se

Värmdövik är även ett idealiskt område för naturupplevelser, sport och fritid. Ett stenkast från området ligger vackra Värmdö Golfbana med Wermdö Golf & Country Club. En 18-hålsbana i vacker skärgårdsnatur. Från området nås Värmdöleden som bjuder på vackra strövupplevelser i skog, nära hav och över äng. Eller välj att ta varma sommardopp i någon av de närliggande badsjöarna eller vid Herrvikens egna idylliska strand Ålbadet.

På några kilometers avstånd finns Grisslinge och Mölnvik med all tänkbar service i form av mataffärer, restauranger, gym, byggvaruhus, klädesbutiker, bageri, bensinmack och mycket annat. Grisslinge havsbad är i sig vida känt för sin otroligt fina sandstrand med vy ut mot den glittrande havsfjärden. Fortsätt annars också längre ut på Stavsnäsvägen till skärgårdsidyllen Strömma kanal. Ät en bit mat, ta en drink i kvällssolen och flukta på segelbåtar och motorbåtar som passerar för att ta sig ut i Stockholms fantastiska skärgård.

Slutligen - Herrviksnäs och Värmdövik är en bevarad idyll med utrymme för möjligheter! Natur, hav, centralt, stora uppväxta tomter, generös byggrätt och bra kommunikationsmöjligheter. Flytta hit och upplev!

Karta

Hör av dig till Jenny Svensk för mer information!

Jenny Svensk

Jenny Svensk

Värmdö

Reg. Fastighetsmäklare Franchisetagare

Ansvarig mäklare

070-766 09 66

jenny.svensk@husmanhagberg.se

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad