Stenolles Backe 40

Bilder

  • Såld!

Stenolles Backe 40 , Ingarö Fågelvikshöjden , Värmdö

HUSET ÄR BESIKTIGAT!
På Ingarö, Fågelvikshöjden bor man nära natur och hav endast ca 30 min från Slussen.
En perfekt belägen och välskött familjevilla med nytt kök, två nya badrum, stort inglasat uterum, täljstenskamin och härliga terrasser med sol hela dagen. 140 kvm, 5 rok, idag finns tre sovrum på övre plan med möjlighet att göra ytterligare ett till. Tomten har inbyggd carport och förråd. F-3 skola finns i området. Ett stenkast till Ingarö golfklubb med restaurang. Närhet till, bad i både hav och insjö samt direktbuss till Slussen, ca 30 min.

140 kvm, 5 rok

Typ:
1 familjs friliggande
Boarea:
140 kvm
Biarea:
0 kvm
Tomtarea:
559 kvm
Byggår:
1997
Driftskostnad:
2 694 kr/månad

Mer information

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

5 rum varav 3 - 4 sovrum

Boarea

140 kvm

Rumsbeskrivning

Bo på vackra Ingarö med närhet till hav och natur, endast ca 30 minuter från Stockholms stad. Ett perfekt boende för familjen som vill bo praktiskt nära andra barnfamiljer, skolor och buss. Villan präglas av smakfulla materialval, bra rymd och välplanerad planlösning. Härliga sällskapsytor med täljstenskamin, stort uterum i glas med skjutdörrar, två nya badrum med kakel och klinker, nytt stilrent kök och genomgående ljusa väggar och nyslipade ekparkettgolv. Inbyggd carport och förråd. Plan tomt som ligger lugnt och skyddat mot gränsande allmänning. Vacker tomt som på baksidan ligger helt ogenerat och smälter in i den vackra skärgårdsnaturen. Sol från morgon till kväll på någon av de fina uteplatserna som bjuder på gott om plats för loungedel, sittmöbler och solstolar.

ENTRÉPLAN:
Rymlig hall med praktisk garderob bakom skjutdörrar med gott om förvaring. Ny ytterdörr (2017). Snyggt kök med fondvägg från Svenskt Tenn, Vårklockor. Denna tapet återfinns också som stänkskydd bakom glas. Köket har högblanka vita luckor, gedigen bänkskiva i ek, rostfria vitvaror, induktionshäll, ugn och micro i ståhöjd, separat kyl och frys samt portabel köksö med vinkyl, integrerad diskmaskin, allt från 2016. I anslutning till köket når man den härliga inglasade uterummet med golv av klinker och öppningsbara väggar som enkelt skjuts åt sidan. Njut av den förlängda sommaren eller duka upp för nyårsfesten. Rummet suddar ut gränsen mellan ute och inne.

Badrum (2015, våtrumsintyg finns) med grå klinker och vitt kakel, duschhörna bakom vikbara glasdörrar och snygg kommod med lådor. Tvättmaskin och torktumlare (Bosch 2015) finns under praktisk arbetsbänk, ho, överskåp och garderober, mycket gott om förvaring. Golvvärme, fönster samt frånluftsvärmepump. Luftigt och sobert vardagsrum med plats för många. Värmande täljstenskamin höjer mysfaktorn ytterligare.

ÖVRE PLAN:
Snygg vitmålad trappa leder upp till övre plan och har ett möblerbart allrum. Vid behov kan detta rum enkelt göras om till sovrum/kontor.

Här finns tre bra sovrum med ljusa väggar och ekparkett. Det större sovrummet har praktisk förvaring bakom skjutdörrar inredda med elfasystem. Snyggt badrum med fönster, duschhörna med glasvägg och kommod. Vita helkaklade väggar och grått klinkergolv, golvvärme samt handdukstork (2013 våtrumsintyg finns).

Byggnad

Byggnadstyp

1½-plansvilla

Byggnadsår

1997 ombyggt 2004

Uppvärmning

Luftvärmepump (2016), direktverkande el, täljstenskamin

Ventilation

Mekanisk frånluft

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 2 augusti 2013
Energiprestanda: 101 kWh/m² (Atemp) och år

Byggnadssätt

Grundläggning: Betongplatta
Stomme: Trä
Fasad: Trä
Fönster: 3-glas
Bjälklag: Trä
Tak: Betongpannor

Övrigt

Fastigheten är ansluten till fiber.

Ombyggnader/renoveringar:

Fasad målad 2012
Badrum övre plan 2013 (våtrumsintyg finns)
Samtliga rum målade 2013-2014
Badrum entréplan 2015 (våtrumsintyg finns)
Terrass framsida 2015
Parkettgolv slipade 2016
Ny luftvärmepump 2016
Nytt kök och vitvaror 2016

Fastighetsbeteckning

Fågelvik 1:445

Övriga byggnader

Inbyggd carport samt vidbyggt förråd.
Stort förråd under terrass på baksidan, oisolerat med el.

Allmänt om fastigheten

Driftskostnad

32 331 kr/år

Driftskostnad, varav

Uppvärmning: 18 531 kr
VA: 6 800 kr
Renhållning: 2 500 kr
Väg, samf: 3 600 kr
Sotning: 900 kr
Beräknat antal personer: 2

Kommentar

I uppvärmningskostnaden ingår även hushållsel. Verisure-larm går att överta för 399 kr/mån.

Taxeringskod

220

Taxeringsvärde

3 117 000 kr, varav byggnadsvärde 1 530 000 kr

Summa pantbrev

3 800 000 kr

Tomt

Areal: 559 kvm
Tomttyp: trädgårdstomt

Tomtbeskrivning

På husets entrésida finns en nybyggd altan i söderläge som omgärdas av en häck. Markis finns att tillgå vid soliga eller regniga dagar. Snygg stensättning framför carport och entré.

Den bortre delen av baksidan har stor (ca 100 kvm) insynsskyddad och solig terrass, snyggt inbyggd i berg och stenparti som smälter in i naturen. Ett praktiskt utekök med indragen el. I anslutning till utrummet finns också en härlig terrass. Lummig baksida med vacker mix av sten och grönska. På den stora plana gräsmattan finns det gott om plats för spel och lek. Tomten är inhägnad med staket och grönskande häck.

Vatten/avlopp

Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp.

Samfällighet, servitut etc.

Andel i samfällighet/GA: Fågelvik GA:10
Last, Avtalsservitut: Kraftledning mm, 01-IM8-92/40696

Fågelvik GA:10: Ändamål: Grönområde med lekplats med undantag av transformatorstationerna, vägar vändplaner och gångstigar med belysning, dagvattenledningar, inkluderande avvattning av vägar fastighets entréer samt perkulationsledningar som omhändertar vatten från fastigheterna.
Förvaltning: Fågelvikshöjdens samfällighetsförening.

Övrigt

Lagfartsavgift (stämpelskatt)
Lagfartsavgiften är 1,5% och beräknas på högsta beloppet av köpesumman eller taxeringsvärdet och betalas av köparen. Expeditionsavgift på 825 kr tillkommer.

Pantbrevskostnad
Om fastigheten skall belånas och befintliga pantbrev inte räcker till får man ta ut nya pantbrev. Kostnaden för detta är 2% av pantbrevsbeloppet. Expeditionsavgift tillkommer.

Under dokument och länkar finns viktiga informationsblad som du som köpare bör ta del av.

Om området

Ingarö Fågelvikshöjden

Välkommen till vackra och familjevänliga Fågelvikshöjden! Området började att bebyggas i mitten på 90-talet och har sedan dess bara blivit mer och mer populärt att bo i. Husen i området är alla byggda av Myresjöhus vilket bidrar till en enhetlig stil. Fågelvikshöjden har ett perfekt läge med närhet till natur, hav och Ingarö centrum (Brunn). Dessutom finns i anslutning till området en förskola/skola, Ingarö golfbana (2 st. 18-hålsbanor), busshållplats samt stor idrottsplats med konstgräs. Områdets upphöjda läge ger området dessutom en lyxig känsla av härlig rymd. Cykelavstånd till badstrand med egen liten sommarkiosk. Båthamn i form av Ingarö Varv som erhåller både båtplats och uppläggningsplats.

Vidare är Ingarö en idealisk plats ur boendesynpunkt bl a med tanke på öns behagliga balans mellan bebyggelse och natur präglad av skärgårdsklippor, vacker skog och öppna ängsmarker. Kommunikationsmässigt är det lätt att ta sig in till Slussen både med buss och bil (ca 25 min). Sportmässigt erbjuder Ingarö IF ungdomsidrotter som fotboll, innebandy och friidrott.

Längst söderut på Ingarö, där Ingaröfjärden möter Nämdöfjärden, återfinns en säreget vacker natur mestadels bestående av sandig mark och höga tallar som möter skärgårdens glittrande fjärd med hjälp av fint rundade badklippor. Här ligger Björkviks havsbad och Björnö naturreservat. En unik sommarplats värd att besöka! En fantastisk naturupplevelse finns Långviks naturreservat, för mer information se hemsida www.ingarofakta.nu/natkult/trasket.htm

Säby Säteri där du kan ha din bröllopsmiddag eller avnjuta ett härligt julbord.
Lämna in dina äpplen på Värmdö Musteri och få din egen äppelmust.

Välkommen att trivas på Ingarö och fantastiska Fågelvikshöjden!

Kommunikation

Bra kommunikationer med direktbuss 429 och 430 som tar ca 30 minuter till Slussen. Möjlighet finns även att ställa bilen på en stor pendelparkering vid Värmdö Marknad där motorvägsbussar går väldigt ofta som tar mindre än 20 minuter.

Närservice

I det lilla centrumet Brunn på Ingarö finns mataffär och bensinstation. Här finns även Brunns skola F-9 samt många förskolor. Gångavstånd till Fågelviks förskola och skola till årskurs 3.

Karta

Hör av dig till Susanne Rylander för mer information!

Susanne Rylander

Susanne Rylander

Värmdö

Reg. Fastighetsmäklare

Ansvarig mäklare

070-774 05 90

susanne.rylander@husmanhagberg.se

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad