Stig Lindbergs gata 19A

Bilder

  • Såld!

Stig Lindbergs gata 19A , Gustavsbergs Hamn , Värmdö

Ytsmart och snygg tvårummare med loft (21 kvm) i Porslinskvarterets flaggskepp. Högt i tak, balkong och bevarade industridetaljer som ger lägenheten karaktär och atmosfär utöver det vanliga. Välutrustat stilsäkert kök med matplats och rymligt sovloft. Snyggt badrum med tvättpelare. Lägenheten utstrålar ljus, rymd och bjuder på en härlig industriell känsla! Tillgång till enorm takterrass med vy över hamnområde och vik.

50 kvm, 2 rok

Månadsavgift:
3 083 kr Inkl VA och värme - kostnad för varmvatten tillkommer
Typ:
Lägenhet
Boarea:
50 kvm
Våning:
2, hiss finns
Byggår:
2017
Driftskostnad:
333 kr/månad

Mer information

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

2 rum

Boarea

50 kvm

Biarea

21 kvm

Rumsbeskrivning

Välkommen in i Fabrikshuset! Den här lägenheten bjuder på hela 71 kvm golvyta samt en takhöjd på 3,5 m. Det är en fröjd att få förmedla en av Fabrikshusets vackra studiolägenheter med industrikaraktär. Arkitektoniskt intressant inredning med synliga balkar, pelare och rör samt detaljer i svart stål. Genomgående tidlösa materialval av hög kvalitet. Interiörmässigt går färgerna i vitt, grått och svart med ekparkett som bas. Njut av fönster och vinklad balkong. Nära till hiss vilket ger enkel access till föreningens stora takterrass som bjuder på bästa solläge och underbar utsikt över vatten, hamnområde och natur. Föreningen kommer placera ut sittgrupper där uppe för boende att använda. Lägenheterna i Fabrikshuset är tysta, dvs bra isolerade mellan varandra. Det är något alldeles särskilt att få bo i en byggnad där generationer av människoslit sitter kvar i skelettet.

Välkomnade liten hall som öppnar upp mot lägenheten med härligt ljusflöde och mycket rymd. Vitmålade väggar och ljustgrått klinker på golv samt ekparkett i resten av lägenheten. Modernt arbetskök med stora avlastningsytor och bra förvaringsmöjligheter. Induktionshäll, kyl/frys, diskmaskin, micro- och ugn i borstad aluminium. Vitvaror från Cylinda. En av luckorna är repig. Ny lucka finns att byta till! Öppen planlösning mot matplats och vardagsrum. Vitt kakel på vägg mellan skåp och bänkskivor i granit. Vardagsrum/allrum med mycket rymd och bra planering. Härligt ljusflöde från fönsterpartierna. Den här lägenheten är placerad så att närmsta vy är mellan två grannhus vilket ger mindre insyn. Vitmålade väggar med ekparkett på golv. Sovrum med hel garderobsvägg. Stort loft (21 kvm) som nås genom järntrappa. Loftet ramas in av trendigt smidesräcke som släpper igenom ljus och ger kontakt med lägenheten. Ytan går att använda till sovplats, förvaring tex. Vitmålade väggar och ekparkett på golv. Snyggt tidlöst badrum med bra planlösning. Duschhörna och tvättpelare med tvättmaskin och tumlare. Bra möjligheter till ytterligare förvaring. Helkaklade väggar i vitt med grått klinker på golv.

Fabrikshuset är en av Gustavsbergs alla kulturhistoriska bevarade byggnader. Kom och upplev på plats, eller köp och bli en del av byggnadens historiska kulturarv!

Lägenhet

Upplåtelseform

Bostadsrätt

Våning

2 av 6, hiss finns

Avgift

3 083 kr Inkl VA och värme - kostnad för varmvatten tillkommer

Driftskostnad

4 000 kr/år

Driftskostnad, varav

El: 3 000 kr
VA: 1 000 kr
Beräknat antal personer: 1

Andel i föreningen

0,3503%

Andel av årsavgiften

0,3503%

Tillträde

Enligt överenskommelse

Byggnad

Byggnadstyp

Flerfamiljshus

Byggnadsår

2017 1930 originalår

Uppvärmning

Fjärrvärme, vattenburna radiatorer

Ventilation

Mekanisk frånluft med värmeåtervinning

Energideklaration

Behövs ej för denna bostadstyp.

Byggnadssätt

Fönster: 3-glas

Övrigt

Tillgång till takterrass med magnifik vy över hamn och vik. Underbart solläge!

Fastighetsbeteckning

Värmdö Gustavsberg 1:466

Övriga byggnader

Ombyggnadsår 2014-2017

Övrigt

Förråd

Förening

Namn

Brf Fabrikshuset

Om föreningen

Välkommen till Brf Fabrikshuset. Som ett brett, högt och ståtligt flaggskepp står Fabrikshuset mitt i den nya stadsdelen Porslinskvarteren. Fabrikshuset uppfördes ursprungligen på 30-talet för tillverkandet av sanitetsporslin. Sedan några år tillbaka påbörjades renoveringen med ett arkitektoniskt fokus på klassisk industri med högt i tak, betongpelare och stora fönsterpartier. Trapphus och entréer med bevarad industrikänsla i form av rätt belysning, golv och trappor i betong med svetsade räcken och handledare. Resultatet blev vackra industribostäder med studiokänsla. Att sedan låta takterrassen bli gemensam gör boendet genialiskt komplett. Fabrikshuset har kompletterats med Lanterninhuset och i dag består Brf Fabrikshuset av 260 lägenheter. Alla i föreningen har tillgång till den gemensamma takterrassen med utsikt över Gustavsbergs hamn och Farsta Slottsvik. Här har föreningen placerat utemöbler och det är tillåtet med gasolgrillning.

Ekonomi: Kostnad för hushållsel, uppvärmning av varmvatten, Kabel-TV samt hemförsäkring ingår ej i årsavgift. Varje lägenhet har individuell mätning för förbrukning av varmvatten och debiteras efter faktisk förbrukning. Reglering av den kostnaden samt el görs i efterhand upp mellan köpare och säljare.

Gemensam tvättstuga finns, 3 tvättmaskiner, 2 torktumlare, 2 torkskåp samt 1 mangel.

Föreningen tillhör GA:62 som består av körbara kommunikationsytor och trappor. Garaget delas med fler bostadsrättsföreningar. Föreningens andel är 100 platser f.n.

Organisationsform

Bostadsrättsförening

Antal lägenheter

260

TV och Bredband

Internet är framdraget genom fiber. Lägenhetsinnehavaren väljer själv operatör för internet och Kabel-TV och detta betalas separat.

Parkering

En plats kostar 900 kr/mån. Separat kö kan förekomma.

Äkta/oäkta

Föreningen är en äkta bostadsrättsförening

Överlåtelseavgift

1138 kr

Pantsättningsavgift

457 kr

Övrigt

Långfristiga skulder enligt ekonomisk plan registrerad 2018-01-25 uppgår till 170.000.000 kr vilket gör ca 11.587 kr/kvm boyta.
Föreningen har även 476 kvm lokalyta som beräknas ge en hyresintäkt på 648 500kr.

Om området

Gustavsbergs Hamn

Gustavsbergs hamnområde är ortens nav och har så varit under århundraden. Här anlade Gabriel Gustavsson Oxenstierna och hans son grunden till Gustavsbergs porslinsfabrik genom att öppna tegelbruk 1640. Tegelbruket och sedan porslinsfabriken har präglat människors liv och kultur i generationer. Det är från det här ursprunget som den nu moderna stadsdelen kallat Fabriksområdet växer fram. Tanken är att bevara en unik blandning av industrikaraktär, konstnärskultur, modern bebyggelse, hamnliv och social samvaro. Projektet att transformera Gustavsberg hamn och fabriksområde har kommit en bra bit på väg. Och som ett brett, högt och ståtligt flaggskepp står Fabrikshuset mitt i den här nya stadsdelen. Fabrikshuset uppfördes ursprungligen på 30-talet för tillverkandet av sanitetsporslin. Sedan några år tillbaka påbörjades renoveringen med ett arkitektoniskt fokus på klassisk industri med högt i tak, betongpelare och stora fönsterpartier. Ingen kan undgå att beundras av dessa vackra industribostäder med studiokänsla. Att sedan låta takterrassen bli gemensam gör boendet genialiskt komplett.

Som sagt är det anrika porslinsfabriksområdet idag ett modernt kulturellt centrum bestående av ateljéer, butiker, café mm. Längst med vikens stränder ligger flertalet bryggor med plats för medlemmars båtar. Vid kajen framför Tornhuset lägger den mångåriga båten M/S Gustavsberg VII till som erbjuder resor in till Nybrokajen.

Väster om hamnen ligger ljuvliga Farsta Slottsvik som präglas av den flera sekler år gamla Engelska herrgårdsparken prydd med underbara ekbackar, öppna hästhagar och vackra promenadstråk. Här finns även badställen både i form av klippor och brygga. Vägen till Farsta Slottsvik är avstängd för genomfartstrafik vilket bidrar till en i stort sett obefintlig biltrafik. Endast bussar och boende får passera.

Det går flertalet bussar in till Slussen. I närheten av hamnen går bussarna 474, 425X, 467. De går med täta avgångar och resan tar ca 25 min. När det gäller service har Gustavsberg allt i form av mataffärer, banker, apotek, vårdcentral, etc.

Värmdö är en snabbt växande kommun kanske just på grund av dess fantastiska skärgårdsnatur i kombination med dess närhet till staden. Gustavsberg, som är huvudort på Värmdö har alla dessa attribut; Närhet till storstad, vacker skärgårdsnatur och dessutom unik kulturhistoria i form av det anrika fabriksområdet. Välkommen att trivas i Gustavsberg!

Vill du ha mer information om kommunal service i Värmdö kan du kontakta Värmdö kommun på telefon 08-570 470 00 eller gå in på www.varmdo.se eller www.visitvarmdo.se

Karta

Hör av dig till Jenny Svensk för mer information!

Jenny Svensk

Jenny Svensk

Värmdö

Reg. Fastighetsmäklare Franchisetagare

Ansvarig mäklare

070-766 09 66

jenny.svensk@husmanhagberg.se

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad