Röda Radhusen 12

Bilder

  • Såld!

Röda Radhusen 12 , Djurö , Värmdö

Charmigt och idylliskt boende mitt i Djurö by med absolut närhet till badstrand, bryggor, buss, affär och skola. Ljuvligt sydvästvänt trädgårdsläge och altaner med både morgon och kvällssol. Funktionellt planerad med tre sovrum och två badrum. Prisvärt & populärt!

98 kvm, 5 rok

Typ:
Radhus
Boarea:
98 kvm
Biarea:
0 kvm
Tomtarea:
239 kvm
Byggår:
1952
Driftskostnad:
1 979 kr/månad

Mer information

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

5 rum varav 3 sovrum

Boarea

98 kvm

Rumsbeskrivning

Välkommen till Röda Radhusen på Djurö! Öns äldsta radhus byggdes från början till övernattande militärer för att under 70 -talet renoveras till bostadsradhus. Idag är de friköpta och omåttligt populära att bo i, främst med tanke på det idealiska läget i byn. Inom fem minuters promenad nås badstrand, båtbryggor, buss, skola och affär. Läget gör att husen fungerar bra som både permanent och fritidsboende. Interiörmässigt är husen bra planerade med stort kök, vardagsrum med utgång till altan, tre sovrum och två badrum. Solmässigt är just den här fastigheten mycket bra belägen med sol hela dagen. Altanen på framsidan bjuder på morgonsol medan trädgårdssidan har eftermiddag/ kvällssol.

Entré till hall med plats för avhängning. Badrum med duschkabin, WC, tvättmaskin (Whirlpool, 2017), handfat samt fönster för vädring. Stort kök med matplats. Kök med arbetsbänkar, dubbelho, skåp med bla skafferi, lådor, spis med ugn (Siemens), kyl/frys side by side (LG), varmvattenberedare, spots i tak samt diskmaskin (Cylinda). I övrigt på entréplan finns det ett stort sovrum samt vardagsrum med utgång till altan.

Övre plan består av två rymliga sovrum med takkupsfönster, ett allrum med takfönster samt ett badrum med badkar, handfat och WC. Fönstrena i sovrummen är nya.

Missa inte chansen till det här charmiga huset med ljuvligt läge!

Byggnad

Byggnadstyp

Radhus

Byggnadsår

1952

Uppvärmning

Direkt El, Luft- luftvärmepump

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 17 oktober 2017
Energiprestanda: 106 kWh/m² (Atemp) och år

Byggnadssätt

Grundläggning: Kryprumsgrund
Stomme: Trä
Fasad: Träpanel
Fönster: 2-glas/ 3-glas
Bjälklag: Trä
Tak: Tegelpannor

Övrigt

Varje radhus har tillgång till en parkeringsplats utanför huset samt en extra på den gemensamma parkeringsplatsen.
Altan och fasad på framsidan är nymålad.
Samfälligheten har för ca 10- 15 år sedan bytt utvändig panel och isolering.

Fastighetsbeteckning

Djurö 4:512

Övriga byggnader

Förråd på framsidan ca 3-4 kvm

Allmänt om fastigheten

Driftskostnad

23 757 kr/år

Driftskostnad, varav

El: 9 885 kr
VA: 4 500 kr
Övrigt: 9 372 kr
Beräknat antal personer: 1

Kommentar

I övrigt ingår sophämtning, väg, Tv grundutbud, snöröjning, parkering och gemensamhetsområden.

Taxeringskod

220

Taxeringsvärde

1 246 000 kr, varav byggnadsvärde 654 000 kr

Summa pantbrev

1 249 000 kr

Tomt

Areal: 239 kvm
Tomttyp: trädgårdstomt

Tomtbeskrivning

Uteplats på framsidan i form av altan. Morgonsol.

Trädgårdssida i fritt sydvästläge med stor altan och gräsmatta. Angränser till allmänning samt natur. Stenläggningar på tomtens södra sida samt växthus utan glas. Lättskött och trivsam trädgård! Från tomten är det endast 2 minuters promenad till badstrand. Perfekt för ett morgondopp!

Vatten/avlopp

Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp.

Samfällighet, servitut etc.

Andel i samfällighet/GA: Djurö GA:4
Det är Röda Radhusens samfällighetsförening med ansvar för parkeringsplats, sophus, gångvägar, grönområde, VA-ledningar, centralantennanläggning, angöringsväg för biltrafik.
Förmån, Avtalsservitut: Väg, 0120IM-04/51254
Förmån, Avtalsservitut: Väg, 0120IM-04/51255

Just nu håller de boende, genom samfälligheten, på med ett gemensamt projekt att isolera grunderna i husen.

Tillträde

Enligt överenskommelse

Om området

Djurö

Djurö centrum är drömmen om ett bekvämt skärgårdsboende med gångavstånd till allt. Passar perfekt för både barnfamiljer, båtfolk och alla som vill bo naturnära men ändå med närhet till samhällets alla servicefördelar.

Djurö har ett väl utvecklat samhälle med all nödvändig service: Bibliotek, Skola 1-9, förskola, Munkens konditori, ICA-affär och trevliga småaffärer. Här finns flera välkända krogar som tex Vita Grindarna, Motorverkstan, Björkås Kök och Bar, Stavsnäs Hembageri och restaurang. Djurönäset Hotell har badhus och spa öppet för allmänheten. Där finns även en kuperad joggingrunda med härlig sjöutsikt. Djurönäset har också sjörestaurang på brygga som har öppet om sommaren.

Kommunikationsmässigt är Djurö bortskämt med regelbunden busstrafik in till stan (Slussen) samt väldigt lättillgänglig att ta sig till med bil (ca 35 min). Njut även av bedårande skärgårdslandskap längst med vägen ut till Djurö.
Inom promenadavstånd finns flera badplatser och bryggplatser. Endast 200 m från fastigheten ligger Hamnviken med en liten badplats samt båtbryggor skötta av Djurö båtsällskap. Läs gärna mer om medlemskapsansökan mm på www.djuro-batsallskap.se. Sist men inte minst finns inom promenadavstånd även badstrand och restaurang Vita grindarna. På Djurö kan du även leva ett aktivt friluftsliv/båtliv och det är även nära till hästgårdar och golfbana. Slutligen finns här också en aktiv föräldrarförening, Djurö Stavsnäs föräldrafförening: www DSFF.se

Välkomna att trivas i idyllen Djurö!

Karta

Hör av dig till Jenny Svensk för mer information!

Jenny Svensk

Jenny Svensk

Värmdö

Reg. Fastighetsmäklare Franchisetagare

Ansvarig mäklare

070-766 09 66

jenny.svensk@husmanhagberg.se

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad