Pastor Normans väg 43

Bilder

  • Såld!

Pastor Normans väg 43 , Gustavsberg Höjdhagen , VÄRMDÖ

Välkommen till sista huset på lugn återvändsgata! Gavelradhus i Brf-form präglat av dansk arkitekturdesign i vacker harmoni med Höjdhagens öppna tallskogsnatur. Solig och skyddad uteplats i syd/väst. Stora fönsterpartier, högt i tak, braskamin, yteffektiv planlösning samt smakfulla detaljer. Plats för lek på lekplats och i skogsdunge. Många lekkompisar på gatan. Nära till service, kommunikationer, skolor och förskolor.

103 kvm, 3 rok

Månadsavgift:
5 106 kr inkl Telia Triple Play, parkering och renhållning
Typ:
Radhus
Boarea:
103 kvm
Biarea:
0 kvm
Lägenhetsnummer:
1123
Byggår:
2011
Driftskostnad:
1 283 kr/månad

Mer information

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

3 rum

Boarea

103 kvm

Rumsbeskrivning

Välkommen in på Pastor Normans Väg 43. Arkitektoniskt genomtänkt och snyggt med vackert inramande fasad, högt snedtak och stora panoramafönster. Präglad av harmoniska färger som smälter in i omgivningarna. Interiörmässigt är gavelradhuset välplanerat, vackert och försett med kök, vardagsrum, två helkaklade badrum, två stora sovrum, varav ett går att del, och gott om garderober. Allt präglat av dansk modern arkitekturdesign. Just det här gavelradhuset ligger som sista hus på lugn återvändsgata och sol mässigt väldigt bra då uteplatsen vätter åt syd/väst och bjuder på sol större delen av dagen fram till kvällen.

ENTRÉPLAN:
Rymlig och praktisk hall med gråa klinkerplattor, ytterdörr med stora glaspartier som ger ett fint ljus. Stilrent Marbodalkök i vinkel med matplats. Vita luckor och vitvaror från Electrolux. Grått kakel, integrerad hel kyl, frys och diskmaskin, induktionshäll, rostfri ugn och micro. Grå bänkskiva i laminat med nedfälld diskho. Spotlights under överskåpen. Här finns plats för den stora familjen att samlas för mysiga middagar.

Rymligt badrum med grå klinker, vitt kakel och komfortvärme. Duschhörna med vikbara glasdörrar, stor praktisk bänkskiva ovan tvättmaskin och torktumlare (Electrolux) samt överskåp. Frånluftsvärmepump (Nibe)

Vardagsrummet har ett högt och fritt läge med utsikt över vattentornet och badhuset. De stora fönsterpartierna suddar ut gränsen mellan inne och ute. Braskamin.
Praktiskt förråd under trappen upp till övervåningen. Här finns plats för förvaring samt husets IT teknik.

Hela entréplan har ljus fin askparkett och ljusa väggar.

ÖVRE PLAN:
Trappan till övervåningen är i furu och har ett långt gavelfönster som ger fint ljusinsläpp. Hallen har en praktisk garderobsvägg. Detta plan har två stora sovrum ca 16 kvm vardera. Det ena sovrummet går med enkla medel att göra om till två sovrum. Se alternativ planlösning under bilder. Sovrummets stora fönster är i höjd med trädtopparna samt har generös takhöjd vilket inbjuder till lösningar som t ex sov loft för att frigöra yta. Föräldrasovrum med garderober och stort fönster mot entrésidan med utsikt mot skogsdunge och den stora plattlagda uteplatsen. Badrum med grå klinker, vitt kakel och komfortvärme, kommod, handdukstork och badkar.

Även på detta plan är det ljus fin askparkett och ljusa väggar med fin fondtapet i sovrum.

Lägenhet

Upplåtelseform

Bostadsrätt

Våning

1+2 av 2, hiss finns ej

Avgift

5 106 kr inkl Telia Triple Play, parkering och renhållning

Driftskostnad

15 400 kr/år

Driftskostnad, varav

Uppvärmning: 10 000 kr
VA: 5 400 kr
Beräknat antal personer: 2

Kommentar

I uppvärmningskostnaden ingår även el. Vattenförbrukningen debiteras av föreningen varje månad med 450 kr/mån, vid årets slut görs en avstämning. Om man önskar kan man överta larm till en kostnad av 275 kr/mån. Kostnad för sotning 561 k, vilket sker var 3: dje år. Hemförsäkring är ej inkluderad i driften.

Andel i föreningen

4,55%

Andel av årsavgiften

4,545%

Byggnad

Byggnadstyp

2-plans brf-radhus

Byggnadsår

2011

Uppvärmning

Vattenburen värme via frånluftsvärmepump (radiatorer)

Ventilation

Mekanisk med värmeåtervinning.

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 12 december 2013
Energiprestanda: 63 kWh/m² (Atemp) och år

Byggnadssätt

Fönster: 3-glas

Övrigt

Förråd i anslutning till plattlagd uteplats på ca 30 kvm.
Egen uppfart invid huset med plats för två bilar samt el-uttag. Gästparkeringar finns att tillgå.

Fastighetsbeteckning

Ösby 1:572

Förening

Namn

Brf Prästgården

Om föreningen

Brf Prästgården består av 22 radhus i 2-plan. Storleken är 103 kvm fördelat på 3-4 rum och kök. I månadsavgiften ingår kabel-TV basutbud, IP-telefoni och fiber 100/100 Mbit.

Kostnad för uppvärmning, el och vatten tillkommer, individuell mätning i varje hus.

Till varje radhus hör ett kallförråd om ca 2,5 kvm, en uteplats och uppfart för parkering.

Kallförråd, uteplats och parkering förvaltas av bostadsrättsinnehavaren.

Föreningen innehar 10 st gästparkeringar, lekplats samt två sophus. Föreningens totala markareal är 7549 kvm.
Fasaderna är ommålade under 2016. Frågan till de boende gällande balkonger på övre plan ovan uteplats bearbetas i föreningen.

Pantsättningsavgift och överlåtelseavgift tas ut av föreningen.

Föreningen ingår i följande samfälligheter och gemensamhetsanläggningar:
Ösby GA:2 - Ändamål, Vatten- och avloppsledning.
Ösby GA:23 - Ändamål, Avloppsledning med tillbehör. Anläggningen är gemensam från gränsen mot området som är upplåtet för ledningsrätt akt 0120-11/160 och med tillsynsbrunn b i karta, aktbilaga ka1.

Så här skriver arkitekten Jørgen Bach från Arkitema om projektet Prästgården:

"Prästgården ligger uforstyrret på toppen af et klippeområde med udsigt til et bølgende bjerglandskab og en fyrretræsskov til alle sider. Et særligt sted til nogle stedspecifikke boliger, der nænsomt er indplaceret i naturen og hvor områdets store højdeforskelle indarbejdes i boligerne og resulterer i en dramatisk variation af etagerne. Hver bolig afgrænses og karakteriseres af en markant sort ramme, der gennem rækken forskyder sig og skaber dynamiske facader og etablerer private rum foran hver bolig. Forskydningen skaber små terrasser og store altaner. Boligerne er bygget på pæle. Derved virker de visuelt lette og de synes nærmest at klatre op ad bjerget. Med inspiration fra traditionelt skærgårdsbyggeri er træ det gennemgående materiale i boligerne. Den sorte naturfarve, som facaderne fremstår i suppleres med naturfarvet fyrtræ på de elementer, der ligger inden for facaderammen og kontrasterer den mørke facade. De sortmalede facader smelter ind i landskabet og den klipperige natur."

TV och Bredband

I

Renoveringar

Eventuellt ska det byggas en gemensamhetslokal, men det kommer inte att påverka den enskilde i form av höjning av avgiften.
Kontroller av balkarna under husen kommer att göras under 2019/2020 för att säkerställa skicket på dem. Eventuella åtgärder bekostas av byggherren och kommer inte belasta föreningen.

Ekonomi

Inga planerade avgiftsändringar på gång.

Om området

Gustavsberg Höjdhagen

Höjdhagen är belägen mycket centralt i Gustavsberg och är ett område bestående av kulturhistoriska bostadshus integrerat med idylliska skogsområden!
Området Höjdhagen ingår i den del av Gustavsberg som staten har pekat ut som en s k riksintressant kulturmiljö och är enligt många ett av den moderna arkitekturens landmärken i Sverige.

Byggnaderna i Höjdhagen ägdes traditionellt av Porslinsfabriken och är till stor del ritade av KF-arkitekten Olof Thunström. Fastigheterna präglas även av de uppväxta men öppna trädgårdarna. Husen har även fogats in i naturen på ett varsamt sätt och med skärgårdsklipporna som en naturlig del.

Höjdhagens östra del präglas även av äldre bebyggelse bl a innan Thunströms tid. De vackra bruksgatorna Grindstugatan, Skeviksgatan och Höjdgatan är exempel på det. Längst med den gamla landsvägen in till Stockholm finns även det gamla apoteket och det praktfulla torpet Ebbalund. Högst upp på kullen bland tallar och skärgårdsberg, ovanför dessa idylliska gator och även förbi gamla prästgården, är Pastor Normans Väg beläget. Präglad av dansk arkitekturdesign och vacker natur utgör den en avskiljd och lugn återvändsgata.

I området finns den anrika och vackra Ekedalskolan (förskoleklass till årskurs 5) också präglad av byggnader från olika årtionden och en storslagen utsikt över Farstaviken. Sport och naturmässigt bjuder Höjdhagen på motionsspår, golfbana och närhet till badklippor och härlig skog.
Gustavsbergs centrum med all tänkbar service ligger i direkt anslutning till Höjdhagen och genom en kort promenad nås det anrika porslinsfabriksområdet med restauranger, café och ateljer.
Bussar går från hållplatserna Höjdhagen, Östra Ekedal, Farstaviken och Gustavsbergs centrum och färden till Slussen tar ca 20 minuter.

Att vandra runt i Höjdhagen är en alldeles speciell upplevelse i och med all den äldre vackra bebyggelsen i kombination av vacker kuperad natur. Välkommen att trivas i Gustavsbergs praktfulla område Höjdhagen!

Värmdö är en snabbt växande skärgårdkommun mycket på grund av kommunens idealiska läge med närhet till både stad och hav! Gå gärna in på www.varmdo.se

Karta

Hör av dig till Susanne Rylander för mer information!

Susanne Rylander

Susanne Rylander

Värmdö

Reg. Fastighetsmäklare

Ansvarig mäklare

070-774 05 90

susanne.rylander@husmanhagberg.se

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad