Barnviks Byväg 1

Bilder

  • Såld!

Barnviks Byväg 1 , Barnvik , Värmdö

Drömmer du om att bygga ett hus i lantlig miljö eller förädla ett anrikt 1800-talshus? I idylliska Barnviks By säljs nu en stor fastighet om dryga 3.800 kvm som tidigare varit en del av den stora gårdsfastigheten. Delar av tomten består av en gammal fruktträdgård och det finns idag en kulturhistoriskt intressant byggnad från 1800-talet bevarad samt en enkel sportstuga. Den gamla byggnaden passar utmärkt för att driva egen rörelse i eller varför inte bygga om till fritidshus, permanentboende eller stall. Förhandsbesked finns för nybyggnation av ett arkitektritat 1-planshus. Öppet fint landskap och bra kommunikationer intill busshållplats. Nära till hav, båtbryggor och bad.

100 kvm

Typ:
Fritidshus
Boarea:
100 kvm
Biarea:
35 kvm
Tomtarea:
3 836 kvm
Byggår:
1800-tal
Driftskostnad:
41 kr/månad

Mer information

Mer om bostaden

Interiör

Boarea

100 kvm

Biarea

35 kvm

Rumsbeskrivning

Vill du bo på landet med röda hus med vita knutar, slingrande grusvägar, hästhagar och stall? Samtidigt som du har bussen på bekvämt avstånd när du vill ta dig in till stan. I idylliska Barnviks By med närhet till hav och natur ligger denna fastighet om dryga 3.800 kvm. Kort promenad till båtbryggor, badklippor och badstrand i Saltsjön. Med båt tar du dig enkelt vidare ut i Stockholms vackra skärgård och alla dess smultronställen. Här finns möjlighet att bygga ditt egna drömboende på en solig plats i vacker gårdsmiljö eller förädla ett 1800-talshus. Möjligheterna är många! Tomten är i dagsläget att betrakta som en naturtomt med delar av en gammal fruktträdgård. Här hittar du bland annat äpple, päron, plommon, sviskon, fläder och syréner. Landskapet är öppet och solens strålar når fram från morgon till kväll. Det finns två byggnader på fastigheten - en 1800-talsbyggnad om ca 100 kvm (golvyta) och en enkel sportstuga om ca 35 kvm från 1972. 1800-talsbyggnaden är troligtvis en gammal arbetarbostad och är att betrakta som en kulturhistorisk intressant byggnad enligt Värmdö Kommun. För mer information se allmänna områdesbestämmelser under "Viktiga dokument". Byggnaden skulle efter renovering kunna nyttjas för flera ändamål såsom gästhus, bostad eller för någon verksamhet som t ex showroom, ateljé eller butik. För den hästintresserade finns möjligheten att göra om byggnaden till stall och använda en del av tomten som hage.

Nuvarande ägare har tagit fram handlingar för nybyggnation av ett arkitektritat hus med en bottenplatta på ca 185 kvm. De har också ansökt om förhandsbesked och fått det beviljat. Ritningar och övriga handlingar finns under "Viktiga dokument".

Byggnad

Byggnadsår

1800-tal

Energideklaration

Behövs ej för denna bostadstyp.
Energiklass: -

Övrigt

Fiberbredband planeras under våren 2017. Installation genom Fibertjänst. Bekostas av köparen (ca 23.900 kr).

Fastighetsbeteckning

Barnvik 1:228

Allmänt om fastigheten

Driftskostnad

500 kr/år

Taxeringskod

220

Taxeringsvärde

2 265 000 kr, varav byggnadsvärde 140 000 kr

Tomt

Areal: 3 836 kvm
Tomttyp: naturtomt

Vatten/avlopp

Kommunalt/enskilt sommarvatten. Avlopp saknas.

Samfällighet, servitut etc.

Andel i samfällighet/GA: Barnvik GA:3

Förvaltning: Barnviks vägsamfällighet
Ändamål: Väg

Tillträde

Enligt överenskommelse

Om området

Barnvik

Barnvik är ett naturskönt område beläget på östra delen av Fågelbrolandet med Bullandö Marina på andra sidan fjärden och i nära anslutning till skärgårdssamhällena Djurö och Stavsnäs. Med fantastisk havsfjärd, skog, ängar och badvänliga sjöar utgör Barnvik den idealiska platsen för alla som vill bo vackert i närheten av havet och i harmoni med naturen. Nära till bad och bryggor, dels barnvänligt bad i Barnvikssjön och dels havsbad med strand och brygga med badstege. Det finns även ett fint insjöbad i Kroksjön. Historiskt sett omnämns Barnvik redan i senmedeltida skrifter men började bebyggas ordentligt omkring sekelskiftet, då främst genom sommarstugor. Barnviks by är än idag präglat av just den här äldre och vackra bebyggelsen. Vidare är Barnvik idag ett populärt område för såväl fritids- som permanentboende. Närhet till såväl Strömma Kanalbar som restauranglivet på Sandhamn (nås med skärgårdsbåt från Stavsnäs om du inte har egen båt). På Djurö och i Stavsnäs finns all tänkbar närservice och ca 2 mil från Barnvik in mot Stockholm ligger Värmdö köpcentrum med stort serviceutbud. På Djurö ligger den vackert belägna kursgården Djurönäset där det går att bada, basta och relaxa. Välkommen att trivas i Barnvik!

Kommunikation

Bra kommunikationer med direktbuss till Slussen (buss 433 och 434). Närmaste hållplats är Barnviks Gård och den ligger alldeles intill fastigheten.

Närservice

På Djurö finns vårdcentral, förskola, skola, frisör, butiker och restauranger. Ca 2 mil till Värmdö Köpcentrum i Mölnvik. Här finns stora matbutiker, restauranger, gym, byggvaruhus och diverse butiker.

Karta

Hör av dig till Ulrika Andersson för mer information!

Ulrika Andersson

Ulrika Andersson

Värmdö

Reg. Fastighetsmäklare Franchisetagare

Ansvarig mäklare

070-799 96 70

ulrika.andersson@husmanhagberg.se

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad