Ängsblomsvägen 15

Bilder

  • Såld!
  • Nyproduktion
  • Småstaden II
  • Kök
  • Vardagsrum med glasvägg (ingår)
  • Kontorsplats

Ängsblomsvägen 15 , Mörtnäs Hagar , Värmdö

I populära Mörtnäs Hagar säljs nu sista fyra stadsradhusen till fasta priser, först till kvarn. Här har Frentab tillsammans med Blooc utvecklat fyra kvarter med bostäder och nu lanseras absolut sista delen. Radhusen kommer att ha en mattsvart träfasad med monokrom svart fönstersättning. Ytterdörr i grafitgrått. Lägg sedan till industrifönster, gjutjärnskamin med osedvanlig hög skorsten, oljeblå trappa. Du charmas av materialval som kolmårdsmarmor, mässing och läder och alla karaktäristiska detaljer som du kan förvänta dig. 22 minuter från slussen byggs nu de sista allra sista radhuset i området Mörtnäs Hagar. Välkommen på visning!

130 kvm, 6 rok

Typ:
1 familjs friliggande
Boarea:
130 kvm
Biarea:
0 kvm
Tomtarea:
445 kvm
Byggår:
2017
Driftskostnad:
2 083 kr/månad

Mer information

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

6 rum varav 3 - 4 sovrum

Boarea

130 kvm

Rumsbeskrivning

22 min från Slussen och 5 min från Grisslinge Havsbad ligger trädgårdsstaden Mörtnäs Hagar gömt bakom grönskan. Här bor 40 nyinflyttade familjer i parhus och stadsradhus som uppmärksammats i såväl tidningen Residence, Plaza Deco som i DN Bostad. Senast ut att lanseras i området var projekt Patio. Projektet slog försäljningsrekord i området och nu lanseras det allra sista radhuset i Mörtnäs Hagar innan hela området är färdigbyggt.

I entrén välkomnas du av ett exklusivt matt grått stengolv lagt i klassiskt fiskbensmönster. Från hallen möts du av en vacker trappa målad i oljeblått med specialdesignat räcke i vitt stål och nät. Du slås sedan av den makalösa takhöjden över trappan om nästan 9 meter med flera takfönster som ger rikligt med ljusinsläpp i hela huset. En öppen matplats är placerad mellan kök och vardagsrum för att skapa ett socialt utrymme som inbjuder till långa middagar. Centralt placerad står den gedigna gjutjärnskaminen med en effektfull skorsten som löper genom huset.

Köket är klassiskt och av hög kvalité från kökstillverkaren Kvänum. De vackra petroleumblå luckorna bryts av med en bänkskiva i vitpigmenterad bok och kolmårdsmarmor. I det här köket kan man laga middagar tillsammans och det finns god förvaring för porslin, glas och husgeråd i väggskåp och bänkskåp. Samma brödhylla som finns på restaurang B.A.R på Blasieholmen i Stockholm finns i köket och används med lätthet som förvaring av kryddor, olja eller vin.
Vardagsrummet karaktäriseras av ett stort stålglasparti som är husets smycke. Här finns plats för avkoppling, sociala tillställningar eller familjärt fredagsmys. Ett platsbyggt skrivbord är placerat i vardagsrummet för att avgränsa detta till ett kontor finns en vackra stål- glaspartier. I korridoren på nedre plan finns gott om förvaring, städskåp och husets tekniska kärna med mediacentral, fjärr- värmepump och övrig teknik.

Badrummet på nedre plan är utrustade med dusch, wc och en klassisk petrolemblå kommod från Kvänum. På övre plan finns ett exklusivt gjutjärnsbadkar i sotgrått. Bänkskivan är gjord av den massiv stensorten Jura Grey och tvättstället i vitt porslin. Badrumsgolvet i form av heagonformade enfärgade grå klinkerplattor möter väl upp det matta vita kaklet på väggarna och den varmbeiga tonen på väggen ovanför. Det större sovrummet är utrustat med en walk-in-closet, med klädstång i läder och hyllplan från Kvänum. På övre plan finns också ett allrum för tv-underhållning eller lek. För att du ska slippa släpa tvätt mellan våningsplanen finns tvättstugan på samma plan som sovrummen.

Pricken över i:et är husets loftvåning. Här inreder du ett kreativt kontor för den egna företagaren, ett eget plan med sovrum för föräldrarna eller ett gästrum. Från takterrassen ser du ner på gatan och nyttjar ett extra solläge på framsidan av huset. Räcket i sotgrått på takterrassen går i samma industriella stil som trappräcket.

På baksidan finns den egna lummiga och lugna oasen. Det stora exteriöra stålglaspartiet blir både ett smycke i vardagsrummet men också mot uteplatsen. Här finns möjlighet att utnyttja alla kvaliteér med att bo i hus - grilla, njuta av långa soliga sommardagar eller bara släppa ut barnen på tomten. Storstadsliv, karriär och familj gör att det ibland är svårt att hinna med alla "måsten". Patio är ritat för den som önskar markkontakt men inte nödvändigtvis vill sysselsätta sig varje helg med att klippa gräs. Det skall vara lätt att bo i ett Lone.
Välkommen hem!

Byggnad

Byggnadstyp

3-vånings stadsradhus

Byggnadsår

2017

Uppvärmning

Fjärrvärme, vattenburen golvvärme np, vattenradiatorer plan 2 och 3

Ventilation

Mekanisk med värmeåtervinning.

Energideklaration

Behövs ej för denna bostadstyp.

Byggnadssätt

Grundläggning: Betongplatta
Stomme: Trä
Fasad: Trä
Fönster: 3-glas
Bjälklag: Trä
Tak: Bandtäckt plåt
Utv. plåtarbete: Målad plåt

Övrigt

Lagfartsavgift (stämpelskatt)
Lagfartsavgiften är 1,5% och beräknas på högsta beloppet av köpesumman (i det här fallet så är det köpeskillingen på tomten som lagfartsavgiften beräknas på) eller taxeringsvärdet och betalas av köparen. Expeditionsavgift på 825 kr tillkommer.

Pantbrevskostnad
Om fastigheten skall belånas och befintliga pantbrev inte räcker till får man ta ut nya pantbrev. Kostnaden för detta är 2% av pantbrevsbeloppet. Expeditionsavgift, 375 kr, tillkommer.

ETT SNÄLLT HUS - MOT BÅDE PLÅNBOK OCH MILJÖ

Vi har höga ambitioner när det gäller att minska vår egen och våra kunders påverkan på miljön. Det är viktigt för oss alla. Våra hus byggs helt i trä, som är det överlägset mest miljövänliga alternativet vid nyproduktion. Vi arbetar hårt för att förbättra alla processer i vår verksamhet mot ett grönare alternativ. Det handlar exempelvis om att ställa höga krav på våra leverantörer eller hitta bättre lösningar för transporter.

I de färdiga husen är energiförbrukningen i fokus. Nya hus har många fördelar jämfört med äldre hus ur miljösynpunkt. Våra hus är välisolerade, har effektiva uppvärmningssystem och är utrustade med energisnåla hushållsmaskiner. I största möjliga mån använder vi miljövänliga och/eller energibesparande material och produkter inifrån och ut. Det ger ett snällt hus - både mot plånbok och miljö.

Våra hus produceras av Deromegruppen som är en av Sveriges äldsta hustillverkare och har byggt tusen och åter tusen hus sedan 1947. I Deromekoncernen har man ett miljötänk i varje del och arbetar aktivt för att de produkter man tillverkar skall kunna återanvändas eller återvinnas med minsta miljöpåverkan. Alla restprodukter från skogsbruket, husproduktionen och sågverken, allt från stubbar till spån, omvandlar Derome till biobränsle.

Fastighetsbeteckning

Mörtnäs 1:926

Övriga byggnader

Stadsradhusen andas industriromantik - en kombination av storstadskvalitéer och småstadskänsla. Längs Ängblomsvägen med närhet tilll allmänning och en mindre anlagd lekpark. Längs gatan bildar de vackra förgårdarna i kombination med de stadsmässiga volymerna en känsla av stadsradhus. Med en tydlig flört till den klassiska trädgårdsstaden. De väcker nyfikenhet och är inbjudande på samma gång.

Allmänt om fastigheten

Driftskostnad

25 000 kr/år

Driftskostnad, varav

Uppvärmning: 12 000 kr
VA: 6 000 kr
Renhållning: 2 000 kr
Väg, samf: 5 000 kr

Kommentar

Driften är en schablonuträkning. Husen beräknas att förbruka ca 9 700 kWh i uppvärmning. I samfällighetsavgiften ingår: Telias Triple Play (Fiber innehållandes Bredband 10 Mbit, Digital TV-lagompaketet, samt fast IP-telefoni. (kostnad ca 2 500 kr/år)

Tomt

Areal: 445 kvm
Tomttyp: trädgårdstomt

Tomtbeskrivning

Material & Teknisk beskrivning
Entré / Hall
Golv: Vitpigmenterat trägolv
Vägg: Slätspacklade vitmålade
Tak: Slätspackade vitmålade
Klädhängare i läder från Kvänum
Kök
Golv: Vitlaserat trägolv
Vägg: Slätspacklade vitmålade
Tak: Slätspackade vitmålade
Kökssnickerier från Kvänum
Köksmaskiner från Smeg
Köksblandare Tapwell
Brödhylla från BLOOC
Bänkskiva i terrazzo
Wc/ Dusch
Vitt kakel i förband
Slätspacklad beige vägg (våtrumsfärg)
Tak: Slätspackade vitmålade
Klinker enligt edition
Badrumskommod Kvänum
Tvättställsblandare Tapwell
Duschblandare Tapwell
Spegel i isblått och lampa i mässing från BLOOC
Vardagsrum
Golv: Vitlaserat trägolv
Vägg: Slätspacklade vitmålade
Tak: Slätspackade vitmålade
Kamin i gjutjärn
Förvaring - skjutdörrar med beslag från BLOOC
Sovrummen
Golv: Vitlaserat trägolv
Vägg: Slätspacklade vitmålade
Tak: Slätspackade vitmålade
Klädkammare med klädstång i läder
Allrum
Golv: Vitlaserat trägolv
Vägg: Slätspacklade vitmålade
Tak: Slätspackade vitmålade
Trappa med steg i rostig korall
Trappräcke i vitlackad stål
Klädvård
Vägg: Slätspacklad vitmålad (våtrumsfärg)
Tak: Slätspackade vitmålade
Klinker enligt edition
Möbel med tvättmaskin & torktumlare
Grundläggning
Betongplatta med värmeslingor på förberedd
singlad mark.
Stommar & Fönster
Stommar från Deromegruppen, 3-skiktsvägg
med 265 mm isolering. 3-glasfönster i trä
monterade i väggblocken från Traryd. Ateljéfönster
med stålram och 3-glas.
Tegelfasad exteriört.
Innerväggar Isolering i samtliga innerväggar och OSB i ytterväggar.
Gipsade, slätspacklade samt målade
två gånger i vit kulör.
Uppvärmning & Teknik
Energiberäkningen visar att husen med marginal
klarar branschkrav för energiförbrukning.
Kompatibel värmepump,
se separat komplett rumsbeskrivning.
Tak
Se separat produktspecifikation

Vatten/avlopp

Kommunalt vatten och avlopp

Samfällighet, servitut etc.

Mörtnäs GA:23, Ändamål - Vägar, gång-och cykelvägar, vägbelysning, trottoarer samt tillhörande anordningar. Förvaltare: Mörtnäs Hagars samfällighetsförening
Mörtnäs GA:24, Ändamål - Parkeringsytor inklusive infarter och belysning samt tillhörande anordningar. Förvaltare: Mörtnäs Hagars samfällighetsföreing
Mörtnäs GA:25, Ändamål - Lekplats, bollplan, grönytor samt tillhörande anordningar. Förvaltare: Mörtnäs Hagar samfällighetsförening.
Mörtnäs GA:28, Ändamål - Vägar, gång-och cykelvägar, trottoarer, vägbelysning, träd-och buskplantering samt tillhörnade anordningar.

Om området

Mörtnäs Hagar

Välkommen till Mörtnäs Hagar!

Vad tänker du när vi säger Värmdö? Om din känsla av Värmdö är att det är för långt till stan så vill vi utmana dig.
Ta buss exempelvis buss 433 från Slussen och kliv av 22 minuter senare på station Älgstigen. Eller ta bilen och kör väg 222 mot Värmdö Köpcentum så märker du hur enkelt du kommer kunna ta dig till ditt arbete. I rusningstrafik går bussarna i lika tät trafik som vissa tunnelbanelinjer och du behöver inte titta i någon tidtabell. För dig som vill ta bilen till dagis och sedan fortsätta med buss - finns flera pendelparkeringar.

Ta en söndagspromenad till populära Delselius Bageri & Konditori och ät frukost och läs tidningen och köp sedan hem lite bröd till middagen. På terrassen invid Grisslinge Havsbad serveras också mat för den som vill. En cykeltur bort finner du Gustavsbergs Hamn med båthamn, små personliga butiker och en trevlig bistro. I de gamla industrifastigheterna finns fabriksutförsäljning av produkter från Orrefors, Kosta Boda och Iittala.

På Värmdö Musteri köper du närproducerad äppelmust, som i övrigt säljs på flera populära caféer i Stockholms innerstad. Har du egna äpplen går det bra att lämna in dessa för mustning eller ta en fika på musteriet. Under våren 2012 öppnade grundarna till svenska märket Babybjörn upp dörrarna för Artipelag, ett konstmuseum på Hålludden. Förutom kulturella aktiviteter finns en naturstig, två restauranger och en designbutik.

Här bor du nära Värmdö Köpcentrum där du finner välsorterade matbutiker, klädbutiker, Apotek, Brisak och Systembolaget.
En bit bort ligger Wermdö golf & country club, en välansedd golfbana precis vid havet med restaurang och uteservering. Banorna är av hög kvalité och här spelar du 18-hål med vänner eller tränar swingen på en driving range. Utöver det finns flera fina krogar inom räckhåll, däribland folktäta smultronställen som Motorverkstaden, Sjöboden och Strömma Krog.

För alla barn finns Siggesta Gård. Ingenting på Siggesta Gård är barnförbjudet, för den som har svårt att sitta still finns det alltid något roligt att göra. Lek utomhus bland stockar, labyrinter och däck eller titta på gårdsdjuren när de är tillbaka på sommarbete. För de vuxna finns restauranger, vandringsleder eller möjlighet till inackordering av hästar i Siggesta Ridskola.

I området finns fritidshem, förskolor och skolor - från grundskola till högstadienivå.

Värmdö är en snabbt växande kommun kanske just på grund av dess fantastiska skärgårdsnatur i kombination med dess närhet till staden. Gå gärna in på kommunens hemsida för att läsa mer på www.varmdo.se.

Karta

Hör av dig till Susanne Rylander eller Jill Rasmussen för mer information!

Jill Rasmussen

Jill Rasmussen

Värmdö

Säljkoordinator / Kontorschef

Extra kontaktperson

073-984 30 35

08-570 308 88

jill.rasmussen@husmanhagberg.se

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad

SEB erbjuder bolån. Och mer.

Period Aktuell ränta Din ränta
3 mån 2,05 % 1,55 %
3 år 1,95 % 1,65 %
Ansök om lånelöfte