Päronstigen 19

Bilder

  • Såld!

Päronstigen 19 , Gustavsberg Ösby Grind , Värmdö

Trivsamt och välplanerat parhus om 106 kvm med 3-4 sovrum samt möjlighet till utbyggnad. Huset erbjuder ett av de bästa lägena i området med sydvästvänd tomt som gränsar mot allmänning. Idylliskt beläget i barnvänligt område med förskola i kvarteret och grönområden och skog inpå knuten.

106 kvm, 5 rok

Typ:
Kedjehus
Boarea:
106 kvm
Biarea:
0 kvm
Tomtarea:
393 kvm
Byggår:
1990
Driftskostnad:
3 312 kr/månad

Mer information

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

5 rum varav 3 - 4 sovrum

Boarea

106 kvm

Rumsbeskrivning

Varmt välkomna till Ösby Grind och detta trivsamma parhus med carport och härlig trädgårdstomt. Huset har ett lugnt läge i området med grönskande allmänning både framför och bakom huset. På baksidan av huset ligger en sydvästvänd altan som bjuder på sol från förmiddag till sen kväll under sommarmånaderna. Många i området har valt att bygga ut sina hus och på så sätt fått fler sovrum och större sällskapsytor. Ösyb Grind är ett idylliskt och barnvänligt område med härlig grannsämja och närhet till underbar natur. I området finns flera lekplatser och stora grönområden som lämpar sig bra för lek och spel. I kvarteret finns också en mycket omtyckt förskola (Grindstugan) och det är kort promenadavstånd till Munkmoraskolan. Bra kommunikationer och kort promenadavstånd till Gustavsbergs centrum med diverse fritidsaktiviteter.

ENTRÉPLAN

Inbjudande hall med garderober som erbjuder bra avhängningsplats för ytterkläder. Ljusgrå väggar och parkettgolv. Här finns en vitmålad trappa som leder upp till övre plan samt en lucka i golvet som ger tillgång till krypgrunden.

Härligt kök som har totalrenoverats. Vit köksinredning från Marbodal med infällda spotlights under överskåpen samt vitt kakel ovan arbetsytorna. Spotlights i tak. Köket är utrustat med induktionshäll, varmluftsugn, spisfläkt, diskmaskin samt kyl och frys. Samtliga vitvaror är i rostfritt utförande. Ljusa tapetserade väggar och parkettgolv.

Från köket nås en fräsch tvättstuga. Målade väggar i lindblomsgrönt och vit/svart rutig våtrumsmatta på golv. Här finns tvättmaskin, arbetsbänk med tvättho och skåp samt städskåp. Här finns också elcentralen samt nyare elpanna.

Stilrent badrum med vita helkaklade väggar med rött fondparti samt vit/grå klinker med golvvärme. WC, handfat med kommod och dusch med glasvägg.

Trivsamt vardagsrum med fint ljusinsläpp från stora fönsterpartier. Vita väggar och parkettgolv. Här finns också utgången till en altan i sydvästläge.

ÖVRE PLAN

Det finns en hall och fyra rum på övre plan, varav det ena nyttjas som TV-rum och är öppet mot hallen. Det går enkelt att sätta upp en vägg om man önskar ett fjärde sovrum. Ljust laminatgolv i samtliga rum. Ett av sovrummen har egen utgång till en balkong med fin vy över trädgården och allmänningen. Det finns även en lucka som leder upp till vinden, som kan nyttjas för förvaring.

Badrum med vitt kakel med ljusblå dekor och ljusblå våtrumsmatta (original från byggåret). WC, handfat, spegelskåp och badkar. Fint ljus från fönster som vetter mot gaveln.

Byggnad

Byggnadstyp

Parhus i 2 plan

Byggnadsår

1990

Uppvärmning

Elpanna - vattenburen värme

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 22 april 2017
Energiprestanda: 89 kWh/m² (Atemp) och år

Byggnadssätt

Grundläggning: Krypgrund
Grundmur: Betong
Stomme: Trä
Fasad: Trä
Fönster: 3-glas
Bjälklag: Trä
Tak: Betongpannor
Utv. plåtarbete: Lackerad plåt

Övrigt

Bredbandsbolaget har dragit in fiber i alla fastigheter i området. Bredband och TV-grundutbud ingår i samfällighetsavgiften.

Området har frikostiga utbyggnadsmöjligheter och många har valt att bygga ut sina hus och på så sätt fått fler sovrum samt större kök och sällskapsytor. För förslag på utbyggnader kontakta gärna mäklaren. För mer information om bygglov se www.varmdo.se.

Större renoveringar:
2014: Totalrenovering kök och tvättstuga samt ytskiktsrenovering vardagsrum, hall och trappa
2014: Byte av ventilations-/värmeaggregat
2010: Totalrenovering badrum entréplan
2009: Målning fasad
1999: Ny elpanna

Fastighetsbeteckning

Ösby 1:138

Övriga byggnader

Asfalterad uppfart med carport och parkeringsplats för ytterligare en bil.
Förråd om ca 7 kvm med plats för trädgårdsredskap, cyklar m.m.

Allmänt om fastigheten

Driftskostnad

39 751 kr/år

Driftskostnad, varav

Uppvärmning: 19 951 kr
VA: 9 500 kr
Renhållning: 1 100 kr
Väg, samf: 9 200 kr
Beräknat antal personer: 4

Kommentar

Kostnad för hemförsäkring tillkommer.

Taxeringskod

220

Taxeringsvärde

2 553 000 kr, varav byggnadsvärde 1 161 000 kr

Summa pantbrev

919 000 kr

Tomt

Areal: 393 kvm
Tomttyp: trädgårdstomt

Tomtbeskrivning

Lättskött och trivsam trädgårdstomt som vetter mot grönskande allmänning på både fram- och baksida. Det finns bland annat fruktträd och rosenbuskar på tomten samt plats för odling. Trevlig, insynsskyddad altan på baksidan i bästa sydvästläge med sol från förmiddag till kväll. Vill du njuta av morgonkaffet i solskenet sitter du på framsidan.

Vatten/avlopp

Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp

Samfällighet, servitut etc.

Gemensamhetsanläggning: Värmdö Ösby GA:3
Förvaltning: Ösby Grinds samfällighetsförening

Tillträde

Enligt överenskommelse

Om området

Gustavsberg Ösby Grind

Värmdö är en snabbt växande kommun med dess fantastiska skärgårdsnatur i kombination med närheten till staden. Gustavsberg som är huvudort på Värmdö har förutom dessa attribut även en rik design- och kulturhistoria samt ett brett utbud av fritidsaktiviteter och upplevelser. Sjönära promenader i vacker natur finns längs Farstaviken, Kvarnsjön och Ösby Träsk, där man även kan ta sig ett dopp från klipporna. I Gustavsbergs Hamn, som är hjärtat av Värmdö, finns trevliga caféer, restauranger och båtliv.

Ösby Grind är ett mycket trivsamt parhusområde med naturen runt knuten samtidigt som det ligger centralt. Området är lugnt och barnvänligt och det finns flera fina lekplatser och stora gräsytor som inbjuder till picknick, lek och spel. Ta cykeln till Betsede där det finns båtbryggor, klippbad och sandstrand. Vill man bada i Ösby träsk så finns det flera platser för ett dopp. Vandringsleden Värmdöleden passerar området och för den som vill ta en joggingtur finns Ösbyrundan som erbjuder 4,5 km spår.

Barnomsorg och skolor: I kvarteret finns den omtyckta förskolan Grindstugan, som är ett föräldrakooperativ. Det finns också ett flertal kommunala förskolor i närområdet. Kort promenadavstånd till Munkmoraskolan som är en mindre skola för ca 130 elever (årskurs F-3). För de äldre skolbarnen finns Farstavikens skola (årskurs F-9) och Ösbyskolan (årskurs F-9). Den privata skolan LÄR ligger i Hästhagen ( årskurs F-5). För mer information se www.varmdo.se

Fritidsaktiviteter: Ca 5-10 minuters promenad till Gustavsbergsbadet. Här kan du motionssimma, äventyrsbada, relaxa och träna på gym. Det finns också ett brett utbud av simskolor och babysimkurser. I Gustavsbergs centrum finns även tennishall, ishall, uterink och konstfrusen bandyplan. I Lugnet finns möjlighet att utöva judo, karate och taekwondo.

Kommunikation

Bra kommunikationer in till stan. Buss 423 (närmaste hållplats är Ösby Grind) och buss 425 (närmaste hållplats är Skyttevägen) tar dig till Slussen på ca en halvtimme. Linjerna trafikeras även med nattbuss 422 och 492 från Slussen. Ca 10-15 minuters promenadavstånd till bussterminalen i Gustavsbergs centrum där flertalet busslinjer går.

Närservice

Kort promenadavstånd till Gustavsbergs Centrum där det finns tillgång till närservice i form av mataffär, apotek, systembolag, banker, bibliotek, tandläkare, blomsteraffär, djuraffär mm. På Värmdö finns även två större köpcentrum med fri parkering; Värmdö Marknad och Värmdö Köpcentrum i Mölnvik. Här finns stora matbutiker, restauranger, gym, byggvaruhus och diverse affärer. På promenadavstånd finns också Gustavsbergs Hamn med caféer, restauranger, gym, kultur, shopping och vårdcentral.

Karta

Hör av dig till Ulrika Andersson för mer information!

Ulrika Andersson

Ulrika Andersson

Värmdö

Reg. Fastighetsmäklare Franchisetagare

Ansvarig mäklare

070-799 96 70

ulrika.andersson@husmanhagberg.se

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad