Westerbergs Väg 1

Bilder

  • Såld!

Westerbergs Väg 1 , Djurö , Värmdö

Ljuvligt beläget och smakfullt gavelradhus i tre plan med en totalarea på 172 kvm. Solig tomt med stenlagd uteplats i söderläge. Optimalt boende för både barnfamilj och båtfolk. Samfällighet med egna grönområden, bad- o båtbryggor. Goda kommunikationer till Sthlm. Ett idylliskt och smidigt boende!

116 kvm, 5 rok

Typ:
Radhus
Boarea:
116 kvm
Biarea:
56 kvm
Tomtarea:
164 kvm
Byggår:
1974
Driftskostnad:
3 836 kr/månad

Mer information

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

5 rum varav 3 sovrum

Boarea

116 kvm

Biarea

56 kvm

Rumsbeskrivning

Välkommen in på Westerbergs väg 1 och det här smakfullt inredda gavelradhuset. Under åren har radhuset genomgått kvalitétsmässiga renoveringar med fokus på både funktion och stil. Helt nya ytskikt, nytt helkaklat badrum och nytt kök. Vidare är dessa radhus kända för sin goda och rymliga planlösning, de stora vardagsrummen samt områdets mysiga läge.

Entréplan:
Ingång till hall med förvaringsmöjligheter. Här sitter även husets luftvärmepump. Helt nytt golv i form av klinkers i både hall, WC och kök. Golvvärme närmast entrédörren. Gäst-WC med handfat och ny WC. Nytt smakfullt kök (IKEA, 2005) i svart, vitt och rostfritt med bänksskivor av trä och rostfritt med dubbelhoar. Vitvaror i form av diskmaskin, spis med häll (Cylinda, 2015), hel kyl och frys (Electro Helios, 2007) och fläkt (Futurum). Gott om förvaring i form av lådor, skåp och öppna hyllor. Matplats vid fönstret med plats för bord. Extra högt i tak då innertaket tagits bort vilket ger en luftigare och ljusare känsla. Separat grovkök med tvättmaskin (Siemens, 2004), städskåp och grovho. Stort vardagsrum med ljusa väggar samt mörkhårdvaxad ekparkett. Vita rullgardiner stannar kvar. Utgång till baksidans stenlagda uteplats.

Övre plan:
Övre plan består av tre bra sovrum, helkaklat badrum (2005) i svart och vitt med badkar, handfat, handdukstork och WC samt ett allrum som går att göra om till ett till sovrum. Två av sovrummen har garderober och det största sovrummet har utgång till balkong i söderläge. Hela övre plan har enhetligt ekparkett (4mm).

Källarplan:
Rymligt källarplan som bjuder på stora inredningsmöjligheter. Här finns plats för t ex förråd, verkstad, garderober, kallskafferi, allrum, gästrum. Idag består källaren av två stora allrum med garderober, varmvattenberedare (Nibe, 2006) samt vattenutkastare. Källargolven är målade med betongfärg lämpad för källare.

Byggnad

Byggnadstyp

2-plans radhus med källare

Byggnadsår

1974

Uppvärmning

Direkt El, luftvärmepump

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 28 april 2016
Energiprestanda: 87 kWh/m² (Atemp) och år

Byggnadssätt

Grundläggning: Källare
Stomme: Trä
Fasad: Tegel/ trä
Fönster: 2-glas
Bjälklag: Trä
Tak: Papp
Utv. plåtarbete: Plåt

Övrigt

Balkong i söderläge med vy över körsbärsträd.

Bryggplats finns till alla boende (500 kr/år).

Delvist nya oljeradiatorer.

Fastighetsbeteckning

Djurö 4:481

Allmänt om fastigheten

Driftskostnad

46 036 kr/år

Driftskostnad, varav

El: 23 241 kr
VA: 6 493 kr
Renhållning: 3 046 kr
Övrigt: 13 256 kr
Beräknat antal personer: 2

Kommentar

Övrigt = Samfällighetskostnad som går till områdets vägar, grönområden, brygganläggning, samlingslokal mm

Taxeringskod

220

Taxeringsvärde

1 512 000 kr, varav byggnadsvärde 1 014 000 kr

Summa pantbrev

1 300 000 kr

Tomt

Areal: 164 kvm
Tomttyp: trädgårdstomt

Tomtbeskrivning

Gavelradhus med ytor åt tre väderstreck. Framsida prydd med liten gräsmatta och omgärdad av häggmispel. Liten farstukvist med plats för förvaring. Kvällssol. Fortsatt buskage runt gaveln. Stenlagd baksida åt söder med buskage och målat plank som insynsskydd. Sittplats i form av platsbyggd bänk.

Tomt och trädgård pryds av växtlighet i form av paradisbuske, smultronjasmin, häggmispel, syrén, svart och rödvinbär, rosor, kaprifol, äppelträd, bambu, tuja, ormbunke, örter, bolltistel, daggkåpa. jasmin mm.

Vatten/avlopp

Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp.

Samfällighet, servitut etc.

Andel i samfällighet/GA: Djurö GA:1
Last, Avtalsservitut: Väg, 01-IM4-19/17
Last, Avtalsservitut: Ledning, 01-IM4-73/5883

Djurö GA:1 är Byns Gårds samfällighetsförening och har hand om områdets gemensamma mark, lekplats, Röda Huset (gemensamhetslokal), garage, p-platser, körbara gångvägar, ledningar, el mm.

Samfälligheten har ett eget fristående hus där man kan hålla fester och möten. Här finns också fräscht omklädningsrum, dusch/bastu och pingisrum. De boende i området har en egen lekplats och mindre fotbollsplan, privata bad- båtbryggor samt båthus för förvaring.

Läs gärna mer:
http://www.bynsgård.se/verksamhet.asp

Tillträde

Enligt överenskommelse

Om området

Djurö

Byns Gård är drömmen om ett bekvämt skärgårdsboende med gångavstånd till allt. Passar perfekt för både barnfamiljer, båtfolk och alla som vill bo naturnära men ändå med närhet till samhällets alla servicefördelar. Alla fastighetsägare har rätt till bryggplats i lugn vik med nära anslutning till skärgårdens mellan och ytterområde. Helt nya bryggor. Fastighetsägare i Byns Gård har även tillgång till gemensamhetslokal med festutrymme, bastu och pingisrum även kallat Röda Huset. Centralt placerad lekplats samlar områdets barn och vuxna och förhöjer känslan av ett idylliskt radhusområde och god grannsämja. Vägarna i området är är sparsamt trafikerade. Slutligen gör sig skärgården sig väl påmind genom lukten av hav, måsarnas skri om våren samt underbar uppväxt karaktär med syrén och annan blomster. Få detta och njut samtidigt av områdets geografiska lättillgänglighet.

Djurö har ett väl utvecklat samhälle med all nödvändig service: Bibliotek, Skola 1-9, förskola, Munkens konditori, ICA-affär och trevliga småaffärer. Här finns flera välkända krogar som tex Vita Grindarna, Motorverkstan, Björkås Kök och Bar, Stavsnäs Hembageri och restaurang. Djurönäset Hotell har badhus och spa öppet för allmänheten. Där finns även en kuperad joggingrunda med härlig sjöutsikt. Djurönäset har också sjörestaurang på brygga som har öppet om sommaren.

Kommunikationsmässigt är Djurö bortskämt med regelbunden busstrafik in till stan (Slussen) samt väldigt lättillgänglig att ta sig till med bil (ca 35 min). Njut även av bedårande skärgårdslandskap längst med vägen ut till Djurö.
Inom promenadavstånd från Byns Gård finns underbara bybadet Barnholmarna med sandstrand, klippor och gräsklädda bergskrevor. En undangömd badpärla för sol och badsugna människor i alla åldrar! På Djurö kan du även leva ett aktivt friluftsliv/båtliv och det är även nära till hästgårdar och golfbana. Slutligen finns här också en aktiv föräldrarförening, Djurö Stavsnäs föräldrafförening: www DSFF.se

Välkomna att trivas på Djurö!

Karta

Hör av dig till Jenny Svensk för mer information!

Jenny Svensk

Jenny Svensk

Värmdö

Reg. Fastighetsmäklare Franchisetagare

Ansvarig mäklare

070-766 09 66

jenny.svensk@husmanhagberg.se

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad