Fågelbrostigen 409

Bilder

  • Såld!

Fågelbrostigen 409 , Fågelbro Säteri , VÄRMDÖ

Vackert hus med skyddat läge och sol till sen kväll invid gård med pool. Bo i säterimiljö invid golfbana, 18 + 9 hål med vackert klubbhus och krog, badstrand, båtklubb, stall och tennisbanor. Här erbjuds ett aktivt lantliv i vacker rogivande skärgårdsmiljö med gångavstånd till restauranger och SPA-hotell.

126 kvm, 5 rok

Månadsavgift:
5 468 kr Inkl vatten, fiber, sopor, pool- trädgårdsskötsel, parkering
Typ:
Lägenhet
Boarea:
126 kvm
Våning:
Lägenhetsnummer:
409
Byggår:
1989
Driftskostnad:
1 666 kr/månad

Mer information

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

5 rum

Boarea

126 kvm

Rumsbeskrivning

Rymlig trädäckad veranda med förmiddagssol och välkomnande entré. Praktisk entréhall med golvklinker, dold kappavhängning och gäst-wc. Pardörrar leder in till sällskapsrummet som har en centralt placerat öppenspis med keddyinsats, gott om plats för både soffgrupp och matsalsmöbel. Barköket ligger i öppen planlösning mot sällskapsdelen men ändå lätt avskärmat av trappen. Köket är utrustat med kyl, frys, spis, diskmaskin och köksfläkt. Direkt när man stiger in i huset får man en fin kontakt med den spatiösa veranda och naturen utanför. Fönster och 3 glasdörrar suddar ut gränsen mellan inne och ute och verandan blir det naturliga sällskapsrummet om sommaren. Här är det sol hela dagen fram till sen kväll och du är skyddad från insyn. På mellanplanet finns 2 fina sovrum, båda med egna badrum, TV-rum med balkong som erbjuder en fin utsikt över omgivningarna och poolområdets vattenspegel. På plan 2 är också husets tvättstuga placerad. Från hallen på mellanplanet leder en trapp upp till den inredda vindsvåningen. Här återfinns ett rymligt sovrum med ljuvlig utsikt. Här är det också gott om förvaringsutrymme. Via en enkel trapp/stege når man takterrassen som är kronan på verket. Här solar du ostört eller bara njuter av utsikten. Hela huset har nymålade vita ytskikt, mörk målad parkett på plan 1 och 2. Vindsplanet har vitsåpat brädgolv.
Rymligt förråd finns på vinden.

Lägenhet

Upplåtelseform

Bostadsrätt

Avgift

5 468 kr Inkl vatten, fiber, sopor, pool- trädgårdsskötsel, parkering

Driftskostnad

20 000 kr/år

Andel i föreningen

3,21%

Andel av årsavgiften

3,21%

Tillträde

Enligt överenskommelse

Byggnad

Byggnadstyp

3-vånings hus

Byggnadsår

1989

Uppvärmning

Direkt El samt murad öppenspis

Ventilation

Mekanisk frånluft

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 29 juni 2008
Energiprestanda: 105 kWh/m² (Atemp) och år

Byggnadssätt

Fönster: 2-glas isoler

Övrigt

Vid den privata marinan invid husen finns möjlighet till båtplats.

Förening

Namn

Brf Fågelbro 4

Om föreningen

Brf Fågelbro 4 bildades 1987 och är belägen på Fågelbrostigen 401-435 och 402-434, Fågelbro Säteri på Värmdö.

Föreningens fastigheter består av småhus om 3 våningar med 35 lägenheter. Fastigheterna är uppförda 1989.

Renoveringar/underhåll: 2017 ommålning av tak, fasad och fönster. 2017 totalrenovering av bastuhus. 2016 indragning av fiber.

Välskött förening med god ekonomi. I avgiften ingår trädgårdsskötsel, snöskottning och sophantering. Gemensamma utrymmen: Uteplatser cykelförråd, pool och bastu.

Tillsammans med övriga fyra föreningar äger föreningen markområden, tre parkeringsplatser, tre post/sophus och det fd reningsverket kallat "Ladan". Dessa ytor och byggnader förvaltas gemensamt av "Grönköpings samfällighet" vars styrelse består av representanter från de fem föreningarna.

Föreningarna är också delägare i Fågelbro Yacht Club vars marina ligger inom området. Från marinan tar man sig sjövägen till Strömma kanal eller via Skenoraströmmen ut på Nämndöfjärden. Medlemmar kan hyra båtplats av varierande storlek och årshyra.

Sedan början av år 2004 är föreningen ansluten till det kommunala vatten- och avloppssystemet.

I omedelbar närhet till föreningens fastighet ligger delar av Fågelbro Golf & Country Clubs golfbanor, en 18-hålsbana och en korthålsbana med nio hål. Till klubbhuset, tennisbanor, padelbana och ridanläggningen är det gångavstånd.

Övriga hemsidor:

www.fagelbrogolf.se Högklassig 18-hålsbana och vackert klubbhus. Klubben erbjuder också tennisbanor, padelbana, pool, gym och squash.

www.fagelbrokrog.se Anrik lokal med orangeri och uteservering med utsikt över banan. Berömd för sin goda mat och familjära atmosfär.

www.fagelbrostall.se En av Sveriges mest kompletta och exklusiva ridanläggningar. Här erbjuds inackordering av privathästar samt ridlektioner.

www.fagelbrohus.se Lyxigt spahotell med nyrenoverat SPA som erbjuder allt från massage till exklusiva behandlingar.

www.strommakrog.se Härlig sommarrestaurang belägen vid kanalen inom bekvämt golfbilsavstånd från Fågelbro.

Äkta/oäkta

Föreningen är en äkta bostadsrättsförening

Juridisk person

Föreningen tillåter inte juridisk person

Delat ägande

Föreningen tillåter delat ägande

Överlåtelseavgift

1138 kr

Pantsättningsavgift

455 kr

Om området

Fågelbro Säteri

Fågelbro Säteri är ett unikt bostadsområde där man lever och bor i samklang med skärgård och natur. Ett unikt livsstilsboende med golfklubb, tennisbanor, ridanläggning och båtklubb. Här finns även ett spa-hotell, förstklassig krog och sommar-lanthandel med närproducerat. Omgivningarna är hänförande vackra och i hagar och ekbackar strövar hästar, kor och får. Här erbjuds den naturintresserade ett rikt djurliv och en artrik flora.

Grönköpings samfällighetsförening:
förvaltar fastigheten Fågelbro 1:41 (gräsytor, buskage, parkeringsplatser, post/sophus ladan och bommen som angränsar eller återfinns utanför utanför Brf 3-7s kvartersgårdar.
Styrelsen består av ordföranden, 5 ordinarie representanter och 5 suppleanter på vilket sätt Brf 3-7 kan påverka de konsensus beslut som fattas i Grönköpings styrelse.

Fågelbrovägarnas samfällighetsförening:
De asfalterade och grusade vägarna på och runt Fågelbro ägs och förvaltas av Fågelbrovägarnas samfällighetsförening.

Kommunikation

Goda Kommunikationer med direktbuss till Slussen. Rymlig pendelparkering invid hållplatsen. Direktbuss 433 och 434 tar dig tan på ca 40 minuter så det går jättebra att pendla regelbundet.

Närservice

Det är endast 10 min bilresa till Värmdö köpcentrum i Mölnvik. Här finns stort utbud av matbutiker, klädaffärer, byggvaruhandel, gym och mycket annat.
Även Djurö och Stavsnäs erbjuder en hel del service.

Parkering

Rymlig välanlagd avgiftsfri pendelparkering vid busshållplatsen.

Karta

Hör av dig till Siw Rönnberg för mer information!

Siw Rönnberg

Siw Rönnberg

Värmdö

Reg. Fastighetsmäklare

Ansvarig mäklare

070-558 00 91

siw.ronnberg@husmanhagberg.se

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad