Skeviksgatan 6A

Bilder

  • Såld!

Skeviksgatan 6A , Gustavsberg Höjdhagen , VÄRMDÖ

Med stort nöje presenterar vi här ytterligare en av de fina stora bostadsrättslägenheterna på anrika Skeviksgatan. Går att göra om till 3 RoK. Njut av mycket smakfull interiör, tillgång till södervänd trädgård och uteplats samt en förening med mycket god ekonomi.

69 kvm, 2 rok

Månadsavgift:
4 070 kr inkl värme, VA, p-plats, kabel-TV
Typ:
Lägenhet
Boarea:
69 kvm
Våning:
BV
Lägenhetsnummer:
10360077
Byggår:
1904
Driftskostnad:
250 kr/månad

Mer information

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

2 rum

Boarea

69 kvm

Rumsbeskrivning

Välkommen in på Skeviksgatan 6A och till en av de fina äldre lägenheterna på en av fabrikssamhällets mest anrika bruksgator. Njut av historisk charm, tillhörande uteplats åt söder samt vackra tidstypiska detaljer. Originalritningen är på två rum och kök men många på gatan har byggt om för att skapa ett till sovrum. Belägen i kulturhistorisk hippa Höjdhagen med närhet till ljuvliga naturområden, service, buss och skolor.

Entré till hall med full takhöjd i burspråk, spröjsade fönster, klinkers och plats för avhängning. Helkaklat badrum med spots i tak, dusch, handfat, WC, tvättmaskin (2011) och spegelskåp. Stort rymligt kök (Ca 2011) med vita luckor delvist vitrin, vitt kakel samt bänksskivor av ek. Gott om förvaring i form av skåp samt spis, fläkt, diskmaskin, hel kyl och frys (Whirlpool) samt stor porslinsho. Lucka ned till jordkällare/vinkällare med ytterligare plats för förvaring. Vardagsrum med två fönster åt trädgården samt tillgång till förråd/klädkammare. Stort sovrum vid kök med plats för dubbelsäng och tre inbyggda garderober. Äldre vitlaserade trägolv i hela lägenheten, tidstypiska tapeter och färger, spegeldörrar samt spröjsade fönster. Lägenhetsinnehavaren har även låtit ta fram den vackra murstocken till vilken det går att koppla braskamin. Förberett med klinkers på golv både i vardagsrummet och sovrummet. Vitmålad träpanel i tak och på vägg.

Njut av att komma på visning i den här pärlan till lägenhet! En av mäklarens personliga favoriter.

Lägenhet

Upplåtelseform

Bostadsrätt

Våning

BV av 2, hiss finns ej

Avgift

4 070 kr inkl värme, VA, p-plats, kabel-TV

Driftskostnad

3 000 kr/år

Driftskostnad, varav

El: 3 000 kr
Beräknat antal personer: 2

Andel i föreningen

6,0315%

Andel av årsavgiften

5,046%

Tillträde

Enligt överenskommelse

Byggnad

Byggnadstyp

Flerfamiljshus

Byggnadsår

1904

Uppvärmning

Fjärrvärme

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 18 september 2009
Energiprestanda: 237 kWh/m² (Atemp) och år

Byggnadssätt

Fönster: 2-glas

Övrigt

Tvättstuga finns i källaren på Skeviksgatan 8, 2 tvättmaskiner, torktumlare och torkskåp.
Tillgång till två st förråd i byggnaden på Skeviksgatan 8 - 10.

Fastighetsbeteckning

Östra Ekedal 1:51

Övrigt

Tillgång till skötselområde utanför lägenheten. Till den här lägenheten tillhör gavelområdet. Parkeringsplats vid vägen. För den som gillar trägård och planteringar finns stora möjligheter. Mycket bra solläge då gaveln vetter åt söder.

Förening

Namn

Brf Kvarteret Skeviksgatan

Om föreningen

Brf Kvarteret Skeviksgatan består av fem flerfamiljshus med adress Skeviksgatan 2-12. Huset på nr 8-10 är byggda 1945 och resterande hus är byggda 1903-1905. Det finns totalt 25 lägenheter i föreningen varav 2 är hyresrätter. Det finns cykelförråd, tvättstuga och förråd på Skeviksgatan 8-10.

Välskött och solid förening med god ekonomi. Ekonomisk förvaltning sköts av Canseko AB. Det finns två hyresrätter i föreningen, vilket innebär en dold tillgång. Föreningen har upprättat en underhållsplan som man följer. Alla husen stambyttes 2009-2010 och då totalrenoverades badrummen. Trapphusen i tegelhusen renoverades 2015.

Varje hus kommer överens om skötselområdena på tomten.

TV och Bredband

Fastigheten är ansluten till Comhem. Analogt basutbud ingår i månadsavgiften.

Parkering

Föreningen har parkeringsplatser som går att hyra för 600 kr/år.

Renoveringar

Föreningen håller på att byta alla husens tak. Skeviksgatan 2 och 4 är precis gjorda. Därefter kommer föreningen att renovera/ byta alla husens fönster.

Ekonomi

Eventuellt blir det en höjning av avgiften på 2-3 % fr o m januari 2020. Överlåtelseavgift och pantsättningsavgift tillkommer vid köpet på ca 2000 kr.

Om området

Gustavsberg Höjdhagen

Skeviksgatan är tillsammans med Grindstugatan en av Gustavsbergs allra kändaste bruksgator. Mellan 1903 och 1907 byggdes Skeviksgatan som arbetarbostäder åt porslinsfabriken. Arkitekturen var densamma som för husen på Höjdgatan och de på Tallåsen tills moderniseringen på 1960-talet. Då fick de en ny vacker fasadbeklädnad av tegel vilket är det som skiljer Skeviksgatan från många av de andra bruksgatorna. Då husen byggdes så planterades även fruktträd och bärbuskar vilket gör att även trädgårdarna har anor från förr. Nu, efter drygt 100 år så är gatan en av Gustavsbergs mest eftertraktade delar att bo på. Ett unikt boende på en av Gustavsbergs mest anrika bruksgator där känslan av en svunnen tid är påtaglig!

Höjdhagen i sig är belägen mycket centralt i Gustavsberg och är ett område bestående av kulturhistoriska bostadshus integrerat med idylliska skogsområden! Området Höjdhagen ingår i den del av Gustavsberg som staten har pekat ut som en s k riksintressant kulturmiljö och är enligt många ett av den moderna arkitekturens landmärken i Sverige. Byggnaderna i Höjdhagen ägdes traditionellt av Porslinsfabriken och är till stor del ritade av KF-arkitekten Olof Thunström. Höjdhagens östra del präglas även av äldre bebyggelse bl a innan Thunströms tid. De vackra bruksgatorna Grindstugatan, Skeviksgatan och Höjdgatan är exempel på det. Längst med den gamla landsvägen in till Stockholm finns även det gamla apoteket och det praktfulla torpet Ebbalund. I området finns den anrika och vackra Ekedalskolan (förskoleklass till årskurs 5) också präglad av byggnader från olika årtionden och en storslagen utsikt över Farstaviken. Sport och naturmässigt bjuder Höjdhagen på motionsspår, golfbana och närhet till badklippor och härlig skog. Gustavsbergs centrum med all tänkbar service ligger i direkt anslutning till Höjdhagen och genom en kort promenad nås det anrika porslinsfabriksområdet med restauranger, café och ateljer. Bussar går från hållplatserna Höjdhagen, Östra Ekedal, Farstaviken och Gustavsbergs centrum och färden till Slussen tar ca 25 minuter.

Att vandra runt i Höjdhagen är en alldeles speciell upplevelse i och med all den äldre vackra bebyggelsen i kombination av vacker kuperad natur. Välkommen att trivas i Gustavsbergs praktfulla område Höjdhagen!

Värmdö är en snabbt växande skärgårdkommun mycket på grund av kommunens idealiska läge med närhet till både stad och hav! Gå gärna in på www.varmdo.se

Karta

Hör av dig till Jenny Svensk för mer information!

Jenny Svensk

Jenny Svensk

Värmdö

Reg. Fastighetsmäklare Franchisetagare

Ansvarig mäklare

070-766 09 66

jenny.svensk@husmanhagberg.se

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad