Måns Bryntessonsgatan 23A

Bilder

  • Såld!

Måns Bryntessonsgatan 23A , Gamlestaden , Göteborg

Välkommen till denna charmiga gaveltvåa med fönster i tre väderstreck. En tvåa med gott om utrymmen och en stor härlig inglasad balkong. Smart planerat kök i vinkel för god förvaring och plats för matbord. På Måns Bryntessonsgatan bor du i en stabil HSB-förening i en av Göteborg mest expansiva stadsdelar med naturen direkt inpå knuten men ändå nära kommunikationerna som tar dig till pulsen i city på endast ca 7 minuter. Stadsnära och populära Gamlestaden med sin långa och rika historia är en stadsdel under förvandling.
Från att ha varit ett område som präglats av industri och arbetarbostäder går Gamlestaden mot att bli en stadslik och dynamisk blandstad. Gamlestadsborna får ett nytt handelscentrum i SKF:s gamla industrilokaler och ett nytt resecentrum, nya bostäder, butiker och kontor växer fram.
Välkommen på visning!

51 kvm, 2 rok

Månadsavgift:
3 665 kr inkl. värme, VA, kabel-TV & bredband
Typ:
Lägenhet
Boarea:
51 kvm
Våning:
1
Byggår:
1949
Driftskostnad:
300 kr/månad

Mer information

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

2 rum

Boarea

51 kvm

Rumsbeskrivning
Hall

Välkomnande rymlig hall med gott om förvaring i form av en klädkammare och ett inbyggt städskåp. Ytskikten är ljusa och på golvet ligger en ekparkett.

Sovrum

Stort sovrum med gott om plats för dubbelsäng och tillhörande sovrumsmöbler. Förvaring i form av två garderober. Ljus tapet pryder väggarna och snygg ekparkett.

Vardagsrum

Härligt ljust vardagsrum med gott om ljusinsläpp från två väderstreck. Härifrån nås den stora inglasade balkongen som är lättmöblerad. Ljusa ytskikt och ekparketten fortsätter från hallen.

Badrum

Fint helkaklat badrum i ljust utförande samt även extra ljusinsläpp från vädringsfönster. Badrummet är utrustat med wc, tvättstätt, dusch och förvaring i form av ett väggskåp.

Kök

Köket är rymligt med naturlig plats för matplats samt bra förvaring och arbetsytor. Köket är i snygg ek och även den överliggande bänkskivan följer samma tema. Den maskinella utrustningen består av spis, köksfläkt och en nästintill ny kyl/frys. Ekparketten fortsätter från hallen och i övrigt ljusa ytskikt.

Lägenhet

Upplåtelseform

Bostadsrätt

Våning

1 av 3, hiss finns ej

Avgift

3 665 kr inkl. värme, VA, kabel-TV & bredband

Driftskostnad

3 600 kr/år

Driftskostnad, varav

El: 2 400 kr
Försäkring: 1 200 kr
Beräknat antal personer: 1

Andel i föreningen

0,69131%

Andel av årsavgiften

0,69131%

Tillträde

Enl. överenskommelse

Byggnad

Byggnadstyp

Flerbostadshus

Byggnadsår

1949

Uppvärmning

Fjärrvärme

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 21 juni 2017
Energiklass: E
Energiprestanda: 118 kWh/m² (Atemp) och år

Byggnadssätt

Fönster: 3-glas

Fastighetsbeteckning

Gamlestaden 18:1

Övrigt

Till lägenheten hör både ett vindsförråd och källarförråd.

Förening

Namn

Hsb:s Brf Lödöse i Göteborg

Om föreningen

Föreningen består av 138 lägenheter varav 126 st. 2:or och 12 st. 3:or.
Föreningen har dessutom 8 lokaler varav 6st disponeras av föreningen till fritidslokal, motionslokal, snickeriverkstad, föreningsexpedition, uthyrningsrum och fastighetsskötselverkstad. Övriga 2 lokaler hyrs ut av föreningen.

Föreningen har 54 parkeringsplatser och 12 garageplatser där det är separat kö till samtliga. Parkeringsplatserna kostar c:a 200kr/mån och garageplatserna c:a 500kr/mån. Boendeparkering för 190kr/mån genom Göteborgs stad finns även i området.

I föreningen finns en fritids- /festlokal, motionsrum, snickeriverkstad samt tvättstuga med torkrum i källaren på respektive byggnad.

Föreningen följer en 30-årig underhållsplan som har upprättats tillsammans med HSB Göteborgs tekniska avdelning. Husen ROT-renoverades 1989, vilket innebar byte av el- och avloppsstammar, dränering och byggnation av balkonger.

För mer information. Se bifogar årsredovisning alternativt föreningens hemsida: https://www.hsb.se/goteborg/brf/lodose

Antal lägenheter

138

TV och Bredband

Kabel-TV och fiber via ComHem

Ekonomi

Föreningen förvaltas av HSB.

Äkta/oäkta

Föreningen är en äkta bostadsrättsförening

Delat ägande

Ja

Överlåtelseavgift

1107 kr

Pantsättningsavgift

443 kr

Om området

Gamlestaden

Stadsnära och populära Gamlestaden med sin långa och rika historia är en stadsdel under förvandling.

Från att ha varit ett område som präglats av industri och arbetarbostäder går Gamlestaden mot att bli en stadslik och dynamisk blandstad. Gamlestadsborna får ett nytt handelscentrum i SKF:s gamla industrilokaler och ett nytt resecentrum, nya bostäder, butiker och kontor växer fram.

Stadsbilden utmärks idag av små butiker, caféer och utsmyckade träfasader på de tidstypiska landshövdingehusen. De byggdes främst för arbetarfamiljer när textilindustrin i Gamlestadens Fabriker och SKF etablerade sig. De flesta bostadshusen i Gamlestaden är byggda mellan 1910 och 1960 enligt stadsplaneingenjör Albert Lilienbergs stadsplan. Många av de gamla trähusen räddades och restaurerades under den stora rivningsvågen under 1960- och 70-talet.

Du som bor i Gamlestaden har bekväm närhet till mataffärer, apotek, restauranger, caféer, bageri, bank och bibliotek. En bit norrut längs Gamlestadsvägen hittar du en handelsplats med butiker som Willys och Överskottsbolaget, restauranger och ett bushus för barnen.

Mellan Gamlestaden och Bellevue ligger Bunkeberget med grillplatser, scen och fina lättillgängliga utsiktsplatser. I området finns flera träningsanläggningar. Kristinedals träningscenter har gym och simbassäng och på Alelyckans sportcenter kan du spela badminton, squash och tennis. I närliggande Kviberg utvecklas också Nordens största multisportanläggning med sju våningar där allt från längdskidåkning till handboll erbjuds.

Kommunikationerna är de bästa tänkbara och med det centrala läget tar du dig Göteborgs innerstad på några minuter. Flera spårvagns- och busslinjer trafikerar området och dessutom finns en ny pendelstation, Gamlestadens station där både pendel- och regionaltågen stannar. Du som cyklar har en bra cykelväg hela vägen in till city.
I området finns flera förskolor och skolor.

Karta

Hör av dig till Kristian Kolberg för mer information!

Kristian Kolberg

Kristian Kolberg

Göteborg Öster

Reg. Fastighetsmäklare Franchisetagare

Ansvarig mäklare

0736-42 28 17

031-352 01 66

kristian.kolberg@husmanhagberg.se

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad